Εσωτερικά Θέματα Εθνικού Ενδιαφέροντος

Η σημερινή Ελλάδα αποτελεί περίπτωση φθίνοντος έθνους

on Wednesday, 13 November 2013. Posted in Εσωτερικά Θέματα Εθνικού Ενδιαφέροντος

Του Παναγιώτη Κονδύλη*

Η σημερινή Ελλάδα αποτελεί περίπτωση φθίνοντος έθνους

Η σημερινή Ελλάδα αποτελεί ακριβώς περίπτωση φθίνοντος έθνους, το οποίο εκλαμβάνει τις έμμονες μυθολογικές του ιδέες για τον εαυτό του ως ρεαλιστική αυτεπίγνωση. Δεν είναι διόλου περίεργο ότι η ψυχολογική αυτή κατάσταση συχνότατα παρουσιάζει συμπτώματα παθολογικού αυτισμού γιατί το απαραίτητο υπόβαθρο και πλαίσιο της υγιούς αυτεπίγνωσης είναι η γνώση του ευρύτερου περιβάλλοντος κόσμου, μέσα στον οποίο καλείται να δράσει ένα ατομικό ή συλλογικό υποκείμενο, αποτιμώντας κατά το δυνατόν νηφάλια τις δυνατότητες του και υποκαθιστώντας τη νοσηρά εγωκεντρική αρχή της ηδονής με τη φυσιολογικά εγωκεντρική αρχή της πραγματικότητας.

Διαβάστε ΕΔΩ! ολόκληρο το κείμενο.

*Ο Παναγιώτης Κονδύλης  (1943-1998) συμπεριλαμβάνεται πιθανότατα στους σημαντικότερους Έλληνες διανοητές του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα. Το κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο του “Πλανητική πολιτική μετά τον ψυχρό πόλεμο” και αναδημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από την LiFO με ευρεία διαδικτυακή διάδοση και αναπαραγωγή.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

on Tuesday, 30 June 2015. Posted in Εσωτερικά Θέματα Εθνικού Ενδιαφέροντος

Γράφει ο Βασίλειος Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ., Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατεβάστε ΕΔΩ! το κείμενο.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός καλείται, εσπευσμένα, με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ», να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδος και των νεοτέρων γενεών Ελλήνων.Την στιγμή αυτή δεν είναι σκόπιμη η επίρριψη ευθυνών για την   σημερινή τραγική κατάσταση με αποκορύφωμα το υπαρξιακού χαρακτήρος δίλημμα που τίθεται στους Έλληνες, αφού η ιστορία θα κρίνει νηφάλια τους υπευθύνους. Τώρα προέχει η ειλικρινής διάθεση συνδρομής στην διαμόρφωση υπεύθυνης στάσεως των συμπολιτών μας.Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει καθαρό λόγο προς τους πολίτες δίχως περιστροφές και  στρογγυλεύματα.