Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Βασίλειος Μαρτζούκος: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ !!

on Sunday, 24 June 2018. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

 
Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής στον ισχυρισμό ότι ο συνδυασμός της ραγδαίας δημογραφικής μας συρρικνώσεως σε συνδυασμό με την μαζική παράνομη μετανάστευση (η οποία θα αυξάνεται ανεξαρτήτως του πολέμου στην Συρία), αποτελεί μακράν την μεγαλύτερη εθνική απειλή αφού δεν κινδυνεύουν απλώς Εθνικά Ζωτικά Συμφέροντα αλλά η επιβίωση τους Έθνους μας.
 
Ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται σήμερα στα 7.6 δις κατοίκους και αυξάνεται κατά 83 εκ. ετησίως. Ο πληθυσμός της Αφρικής ανέρχεται σήμερα στο 1.26 δις ενώ το 2100 (με παγκόσμιο πληθυσμό 11.2 δις), θα φθάνει τα 4.5 δις κατοίκους, πλησιάζοντας αριθμητικά τον επίσης αυξανόμενο πληθυσμό της Ασίας. Εάν στις τάσεις αυτές συνυπολογισθεί το χαμηλό βιοτικό επίπεδο αυτών των Ηπείρων το οποίο θα επιτείνουν οι οικολογικές μεταβολές στον πλανήτη, γίνεται αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο τεράστιες μάζες μεταναστών μικρής ηλικίας θα κατευθυνθούν προς την φθίνουσα, γερασμένη και πλούσια Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή εμπειρία δεκαετιών, καταδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι μουσουλμάνοι, γεγονός το οποίο καθιστά την ένταξή τους σε Δυτικές κοινωνίες (κοσμικό κράτος, Δημοκρατικό κεκτημένο κ.λπ.) τουλάχιστον προβληματική, λόγω διαφορετικού αξιακού συστήματος και κοσμοαντιλήψεως. Ταυτόχρονα το επί δεκαετίες αισιόδοξο άλλοτε πείραμα του πολυπολιτισμού στην Ευρώπη έχει αποτύχει καθ’ ομολογία των σημαντικότερων ηγετών της.
Τα ευρωπαϊκά κράτη διαπιστώνοντας το διαφαινόμενο αδιέξοδο του μεταναστευτικού, εγκαταλείπουν την αλληλεγγύη και ακολουθούν σταδιακά εθνικές προστατευτικές πολιτικές συνάδουσες με το λαϊκό αίσθημα, το οποίο προς το παρόν ωθείται προς ευρωσκεπτικιστικές και ακροδεξιές κατευθύνσεις. Το όλο θέμα θέτει επιτακτικά στους Ευρωπαίους θεμελιώδη ερωτήματα όπως «τι Ευρώπη θέλουμε; Πολυπολιτισμική κοινή αγορά ή Ευρώπη αρχών και αξιών;», «Να γίνει συμβιβασμός και σε τι ποσοστό στις αρχές της κοσμικής φιλελεύθερης Δημοκρατίας;», «Είναι δυνατή η ανάπτυξη Ισλαμοευρωπαϊκής ταυτότητος;», «Πόσο ρεαλιστική είναι η αντικατάσταση του συρρικνούμενου ευρωπαϊκού πληθυσμού με μη αφομοιώσιμους μετανάστες από την Ασία και την Αφρική;».
Ο ελληνικός πληθυσμός με δείκτη γονιμότητος (ΔΓ) 1.28 (απαιτείται ΔΓ 2.1 για διατήρηση του πληθυσμού), μειώνεται κατά 43.000 άτομα ετησίως (ουδέποτε συνέβη στο παρελθόν ακόμη και σε εμπόλεμη περίοδο), με τάσεις επιδεινώσεως. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό,  οι αμβλώσεις είναι διπλάσιες των γεννήσεων και περί τα 350.000 ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα τεκνοποιήσεως. Ο ελληνικός πληθυσμός δεν μειώνεται απλώς αριθμητικά αλλά μεταβάλλεται ραγδαίως ποιοτικά αφού η πληθυσμιακή πυραμίδα αναστρέφεται με αύξηση της τρίτης ηλικίας, τεράστια μείωση πληθυσμού παιδικής ηλικίας, και σημαντική μείωση του ενεργού πληθυσμού με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά, κοινωνικά και αμυντικά.
Με τις τρέχουσες τάσεις, ο συνδυασμός δημογραφικού και μεταναστευτικού ζητήματος   οδηγεί σε κοινωνική αποσταθεροποίηση, σε απώλεια γεωπολιτικού ειδικού βάρους, σε αυτοδιάλυση και αυτοαφοπλισμό των Ελλήνων υπό την ανεύθυνη αδράνεια του πολιτικού μας συστήματος το οποίο αδυνατεί να χαράξει αποτελεσματική σχετική στρατηγική.   Η χώρα μας οφείλει να εστιασθεί επειγόντως στην ανατροπή του δημογραφικού κατήφορου, όχι ασφαλώς αντικαθιστώντας τον πληθυσμό με αλλοδαπούς αλλά με σειρά υπαρκτών και εφικτών μέτρων (το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών έχει εκπονήσει σχετικές προτάσεις).
Στο μείζον εθνικό θέμα της παρανόμου μαζικής μεταναστεύσεως, η Ελλάς δίχως πολιτική, παρακολουθεί παθητικά την μοίρα της βασιζόμενη σε έωλες και μη ελεγχόμενες εικασίες, όπως η τήρηση της συμφωνίας ΕΕ και Ερντογάν (τουρκικό εργαλείο εκβιασμού) και η «ανύπαρκτη» ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η χώρα θα πρέπει να συμβάλει ενεργά σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ευνοϊκής επιλύσεως του μεταναστευτικού (π.χ. επενδύσεις στα κράτη προελεύσεως, κέντρα κρατήσεως εκτός ΕΕ, αποτροπή, αλληλεγγύη κ.λπ.). Σε εθνικό επίπεδο η χώρα μας θα πρέπει το ταχύτερο να καταστεί μη ελκυστική ως προς την παράνομη μετανάστευση. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να θεσπίσει κέντρα φιλοξενίας παρανόμως εισερχομένων μεταναστών σε απομονωμένα μέρη (π.χ. ακατοίκητοι νήσοι, εκτός αστικού ιστού) με ευρωπαϊκή παρουσία, επιτήρηση και δαπάνες άρτιων υποδομών και υπηρεσιών, όπου αυτοί θα παραμένουν, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξετάσεως αιτημάτων ασύλου ή οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους. Οι οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να απολαμβάνουν πλήρως τα ατομικά τους δικαιώματα αλλά επ’ ουδενί ως διακριτές συλλογικότητες. Θα πρέπει επιπλέον να θεσπισθούν απαιτητικά μέτρα προσαρμογής στον τρόπο ζωής της φιλοξενούσης χώρας μας (αρχές Δημοκρατίας, κοσμικού κράτους, Συνταγματικές διατάξεις), ως προϋπόθεση παραμονής τους. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις αποδόσεως ελληνικής ιθαγένειας θα πρέπει να αυστηροποιηθούν (σύμφωνα με πρότυπα επιλεγμένων ευρωπαϊκών χωρών).
Είναι άμεσα ορατός ο κίνδυνος στο εγγύς μέλλον (πριν την λήξη του 21ου αιώνα) οι αγέννητες γενεές Ελλήνων να αδυνατούν όχι μόνο να απολαύσουν τον ευλογημένο αυτό τόπο όπως εμείς αλλά ούτε απλώς να επιβιώσουν. Αιτία η ρηχή και επιλεκτική ευαισθησία της γενιάς μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού αυτή συμπεριλαμβάνει το σύνολο των αναξιοπαθούντων του πλανήτου αλλά εξαιρεί τους απογόνους μας απλώς επειδή έχουν την ατυχία να μην  έχουν ακόμη γεννηθεί. 
                                            
                                 *Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
                                            Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ
                                               Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Βασίλειος Μαρτζούκος: Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

on Saturday, 03 February 2018. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Αγαπητοί(ες) Φίλοι(ες)

Αξίζει, πολύ, να δείτε την παρουσίαση του ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ Ε.Α. ΒΑΣ. ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΠΝ, ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΝΔ και ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. την 1/2/2018 στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

PDF

Δημήτριος Κοντογιώργος*: Μετανάστες και πρόσφυγες. Συνέπειες....

on Tuesday, 13 November 2018. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Οι διαφορές μεταξύ των φυλών, από πλευράς ηθών και εθίμων και θρησκευτικών,κυρίως, συναισθημάτων των κατοίκων των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου οδήγησαν και οδηγούν, πολλές φορές, σε συρράξεις μεταξύ των φυλών –φατριών μέσα στην ίδια χώρα. Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των λαών αυτών, καθώς και την ΄΄πενία΄΄-οικονομική κατάσταση αυτών(των λαών) εξ΄αιτίας της αδιαφορίας ή\και μή ικανότητας λήψης κάποιων μέτρων από τους ισόβιους, συνήθως, ηγέτες των χωρών αυτών και της συσσώρευσης, σε πολλές περιπτώσεις, σ΄αυτούς( τους ηγέτες) του πλούτου της χώρας!

Ήταν επόμενο να δημιουργούνται και αντιστασιακές ομάδες κατά του καθεστώτος των ως άνω χωρών. Εξ΄αιτίας, συνεπώς, των ως άνω γεγονότων άρχισε να εκδηλώνεται το μεταναστευτικό κίνημα ομάδων πληθυσμού από χώρα σε χώρα προς αναζήτηση καλλίτερης τύχης και εξασφάλισης της ζωής τους λόγω και των πολεμικών συρράξεων! Το μεταναστευτικό κίνημα, βεβαίως, σήμερα δεν περιορίζεται μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου, των υπαναπτύκτων εν γένει χωρών, αλλά και σ΄άλλες χώρες του πλανήτη εξ΄αιτίας της παγκοσμιοποίησης , αλλά-και κυρίως-της οικονομικής κρίσης που ΄΄ενέσκηψε΄΄ παγκοσμίως την τελευταία και πλέον δεκατία.

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα διογκώθηκε ΄΄εν πολλοίς΄΄και εξ΄αιτίας των επεμβάσεων, κατά την άποψή μου, των ξένων δυνάμεων, που ΄΄τάραξαν τα νερά΄΄για τους δικούς τους λόγους, σε χώρες,όπως Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία κ.ά και των, συνεπεία αυτών των επεμβάσεων, ταραχών που επακολούθησαν σ΄ αυτές τις χώρες.

Οι περισσότεροι από τους ως άνω μετανάστες-΄΄εν πολλοίς΄΄ λαθρομετανάστες,οικονομικοί μετανάστες -και πρόσφυγες μετακινούνται με στόχο να φθάσουν σε άλλες χώρες (ΗΠΑ.Αυστραλία κ.ά) ή σε μιά ευρωπαϊκή χώρα. Ειναι γνωστές εξ΄άλλου οι βιαιοπραγίες και βιαιότητες του λεγόμενου ΄΄Ισλαμικού Κράτους΄΄ κατά του πολιτισμού,της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ανθρώπινης ζωής..Πολλοί από τους κατατρεγμένους πρόσφυγες,που γλίτωσαν από τα πυρά του πολέμου, της βαρβαρότητος και της ΄΄σφαγής΄΄ των αντιμαχομένων πλευρών, και πολλοί από άλλες χώρες μετανάστες-λαθρομετανάστες αναζητούν, μέσω της Μεσογείου κυρίως,μιά ασφαλή,ήρεμη ζωή στη χώρα μας ή μέσω της χώρας μας σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Πολλοί, ως γνωστόν, άφησαν και αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά της Μεσογείου... Το φιλότιμο του Έλληνα σε συνδυασμό με τις ΄΄πικρές΄΄ αναμνήσεις της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, δεν άφησε ασυγκίνητους τους Έλληνες ως προς την περίθαλψη των προσφύγων και ας είναι οι περισσότεροι εξ΄αυτών αλλόθρησκοι και όλοι τους βέβαια αλλοεθνείς! Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, πρέπει να επισημάνομε ότι δεν μπορεί μόνη η χώρα μας ν΄αντέξει τ΄αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών.

Δεν μπορεί να ΄΄σηκώσει΄΄μόνη της αυτό το βάρος, πολύ δε περισσότερο, όταν η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης αρχίζουν να ΄΄σφραγίζουν΄΄ τα σύνορά τους... Αν κλείσουν τα σύνορά τους οι χώρες της Ευρώπης, όπως τούτο διαφαίνεται ήδη σε πολλές χώρες,τότε είναι βέβαιο,ότι ένας μεγάλος –ο μεγαλύτερος ίσως- όγκος μεταναστών-λαθρομεταναστών θα ΄΄εγκλωβισθεί΄, θα παραμείνει στη χώρα μας.Επί πλέον, οι ίδιες χώρες θα επαναπροωθούν,όπως ακούεται, στη χώρα μας όλους τους μη επαγγελματίες μετανάστες….

Τούτο σημαίνει, φοβούμαι, ότι το μεταναστευτικό θα εξελιχθεί σε πρόβλημα οξύτερο εκείνου της οικονομικής κρίσης, που ΄΄ενέσκηψε΄΄ από δεκαετίας στη χώρα μας! Και τούτο γιατί, εξ΄αιτίας της αθρόας μετακίνησης στη χώρα μας λαθρομεταναστών κυρίως, διαφαίνεται κατ΄αρχάς μιά ΄΄ολονέν΄΄ αυξανόμενη τάση βιαιοπραγιών και εγκληματικότητας ΄΄εν γένει΄΄,που ΄΄εξικνείται΄΄ από απλές διενέξεις-συρράξεις μεταξύ των μεταναστών, μέχρις διάπραξης ποικίλων άλλων εγκλημάτων,όπως κλοπές-διαρρήξεις, βιασμοί,φθορές ξένων περιουσιών και δολοφονικές ακόμα ενέργειες! Οι ΄΄ξενόφερτοι΄΄ δράστες στις εν λόγω ΄΄ποινικώς κολάσιμες΄΄ πράξεις,πολλές φορές συνεπικουρούνται, δυστυχώς, και από εγχώριους Έλληνες!

Πέραν των ως άνω , πιστεύω προσωπικά ,ότι είναι σφάλμα της Ελληνικής Πολιτείας η αποδοχή εγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και κυρίως, των λαθρομεταναστών - πολλοί μάλιστα των οποίων, φοβούμαι, δεν είναι καταγεγραμμένοι, ενώ κινούνται μάλλον ελεύθεροι - στα πλησίον της μικρασιατικής ακτής νησιά μας,για δύο, κατ΄εμέ, λόγους:

Πρώτον γιατί ο ΄΄Σουλτάνος΄΄ της γείτονος θα είναι περιχαρής...και Δεύτερον γιατί πλήττεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό ο τουρισμός των νησιών αυτών,με δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών! Εξ άλλου και πέραν της αυξανόμενης εγκληματικότητας, όπως μνημονεύεται ανωτέρω , είναι πλέον ή βέβαιο, ότι θα επέλθει εθνική αλλοίωση και του πληθυσμού της χώρας.

Και τούτο γιατί σύμφωνα με τον ήδη ισχύοντα νόμο, τέκνα μεταναστών- προσφύγων, που γεννώνται στη χώρα μας και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, έχουν δικαίωμα να΄ποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια! Κάποιοι εξ΄αυτών, βεβαίως, θα προσαρμοσθούν και θ΄αφομοιωθούν από το ελληνικό στοιχείο.Ενδεχομένως δηλ. θ΄ασπασθούν την θρησκεία μας –βαπτιζόμενοι χριστιανοί, αν δεν είναι ήδη-,θα υπακούουν και θα σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους κ. ά. Όμως δεν θα είναι και δεν μπορεί να είναι Έλληνες ως προς τη καταγωγή,την ιθαγένεια, να είναι δηλ. ΄΄αυτόχθονες΄΄(γηγενείς), ακόμα και να ομιλούν την ελληνική γλώσσα και ν΄ασπασθούν τη θρησκεία μας!

Ελληνας δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι! Ουδείς βεβαίως μπορεί ν΄ αποκλείσει περιπτώσεις αλλοδαπών, ανεξαρτήτως του αν αυτοί απέκτησαν ή όχι την ελληνική ιθαγένεια\υπηκοότητα,να προβαίνουν σε ενέργειες και πράξεις εντός της χώρας μας εθνικιστικών τάσεων και εκδηλώσεων, που σχετίζονται με τη χώρα προέλευσής τους! Ένα προ καιρού παράδειγμα οι οκτώ ελληνοαλβανοί νεοσύλλεκτοι στο κέντρο εκπαίδευσης του Μεσολογγίου...! Με την ανεξέλεγκτη πλέον και αθρόα ΄΄εισβολή΄΄ μεταναστων-λαθροεταναστών, θα υποχρεωθούμε να ιδρύσομε πολλούς χώρους προσευχής (μουσουλμανικά τεμένη). Θα υπάρξουν γάμοι και άλλα κοινωνικά φαινόμενα μεταξύ Ελλήνων και Ισλαμιστών- πολλοί από τους τελευταίους μάλιστα, θα έχουν διπλή υπηκοότητα-, τα οποία θα είναι αντίθετα με τη θρησκεία μας και την ορθόδοξη πίστη μας!

Αναπόφευκτο είναι επομένως να υποστεί ΄΄βλάβη΄΄ και η θρησκεία μας και η γλώσσα μας.Ο Έλληνας ή η Ελληνίδα που θα συνάψει γάμο πχ με μουσουλμάνο μετανάστη,είναι ενδεχόμενο ν΄αλλάξει την ΄΄πίστη΄΄του\της, ενώ θα υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να μάθουν και να ομιλούν την αραβική γλώσσα.Όλα αυτά είναι επόμενο να ΄΄κληροδοτηθούν΄΄και στους απογόνους ... Με την ραγδαία αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού (αθρόες εισροές,ελληνοποιήσεις , γεννήσεις…) δεν θα επέλθει μόνο αλλοίωση, σε μεγάλη έκταση, του γηγενούς πληθυσμού, του ελληνικού στοιχείου, αλλά θα ανακύψουν και άλλα θέματα…!

Φοβούμαι ότι οι ΄΄ελληνοποιηθέντες΄΄ θα συγκροτήσουν οργανώσεις κατά εθνότητα , που με την πάροδο του χρόνου θα οργανωθούν σε κόμματα. Θα έχουν δηλ. δικαίωμα ΄΄εκλέγειν και εκλέγεσθαι΄΄! Θα έχομε στο ελληνικό κοινοβούλιο Μουσουλμάνους βουλευτές , ….,αξιωματική αντιπολίτευση και αργότερα –φοβούμαι- και κόμμα εξουσίας Μουσουλμάνων….! Τούτο σημαίνει ότι το ελληνικό στοιχείο, οι Έλληνες θα είμαστε μια μικρή μειονότητα στη δική μας χώρα….! Επιβάλλεται,λοιπόν, να περιορισθεί το ολονέν αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα .

Το πρόβλημα βεβαίως είναι όντως ΄΄δυσεπίλυτο΄΄. Προς τούτο, είναι ανάγκη ν΄αναμειχθεί ενεργά η Διεθνής Κοινότητα ( Ο.Η.Ε), η Ευρωπαϊκή Ένωση,της οποίας η χώρα μας είναι πλήρες κράτος-μέλος,και της οποίας(χώρας μας) τα σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαίκής Ένωσης καθώς και άλλοι Διεθνείς Οργανισμοί. Ο στόχος πρέπει να είναι, να πεισθούν οι Λαοί των χωρών του τρίτου λεγόμενου Κόσμου ,να παραμείνουν στις χώρες τους!

Προς τούτο απαιτείται-σε κάποιες, τουλάχιστον, χώρες- κάποιου είδους εκπαίδευση, εκδημοκρατισμός …Τούτο, βεβαίως, εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο, ενώ απαιτούνται και μεγάλα χρηματικά ποσά…. Ιδιωτικοί φορείς με υψηλά Funds (κεφάλαια) να επιληφθούν της αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών-όπου αυτές υπάρχουν- των εν λόγω χωρών( να γίνουν επενδύσεις δηλ.) προς όφελος βεβαίως των ιδίων φορέων, αλλά και των Λαών των χωρών αυτών, αφού οι πληθυσμοί τους θα μπορούν εργαζόμενοι να επιβιώνουν, ενώ οι χώρες τους θα έχουν και επί πλέον εισόδημα από την καταβολή φόρων .…

Αν, ως προς τη χώρα μας ειδικότερα, δεν επιλυθεί έγκαιρα και μεθοδικά, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, θα επέλθει αλλοίωση , δυστυχώς, όχι μόνο της πληθυσμιακής μας ΄΄οντότητας΄΄,όπως μνημονεύεται ανωτέρω,σε συνδυασμό μάλιστα και με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, με το δημογραφικό δηλ. πρόβλημα, αλλά(θα επέλθει αλλοίωση) και του θρησκευτικού συναισθήματος του Λαού μας και της γλώσσας μας,ενώ η εγκληματικότητα –λόγω και της κρίσης- θα πάρει ΄΄την ανιούσα΄΄... Η μείωση του γηγενούς πληθυσμού και η αλλοίωση -και ακόμα χειρότερα -η πιθανότητα απώλειας της γλώσσας, σε συνδυασμό με την αλλοίωση και της θρησκείας θα έχει ως συνέπεια την ραγδαία αλλοίωση ή –το και χειρότερο- την απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Και τότε... αλίμονό μας....!
* υποπτεράρχος (Ε) ε.α. Οκτώβριος 2018 

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

on Thursday, 21 February 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Δημήτριου Τσολακίδη Ταξίαρχου ε.α. (Σώματος Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και Στρατολογίας)

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφία είναι η καταγραφή του Λαού, η στατιστική του πληθυσμού. Τον όρο αυτό μεταχειρίστηκε πρώτος στην Γαλλία ο Achille Guillard, ο οποίος κατά το 1855 έγραψε έργο με τίτλο «Στοιχεία ανθρώπινης στατιστικής ή συγκριτική δημογραφία» κι από τότε καθιερώθηκε ο όρος αυτός διεθνώς.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι ολιγοήμερες άδειες εξόδου βαρυποινιτών των φυλακών, εισιτήριο επιστροφής στο έγκλημα

on Saturday, 23 February 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Του Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ ε.α. Π. ΛΑΓΓΑΡΗ, Πρώην Υποδιευθυντού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι ολιγοήμερες άδειες εξόδου βαρυποινιτών των φυλακών, εισιτήριο επιστροφής στο έγκλημα

Το περιστατικό Μ. Μακρυγιάννη

Το πρόσφατο νέο κρούσμα παραβίασης των όρων της πενθήμερης άδειας βαρυποινίτη κρατουμένου φυλακών, επαναφέρει στο προσκήνιο για πολλοστή φορά ένα προκλητικά επαναλαμβανόμενο «άγος» του σωφρονιστικού μας συστήματος, το οποίο όλοι, αν και το αποδοκιμάζουν, ουδείς όμως έχει τη διάθεση εκ των αρμοδίων να το αντιμετωπίσει στην ουσία του αποτελεσματικά.

Η Ελλάδα και η διπλωματία της λαθρομετανάστευσης

on Sunday, 28 April 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Δρ. Ευάγγελος Βενέτης. Ισλαμολόγος - Ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής

Η Ελλάδα και η διπλωματία της λαθρομετανάστευσης

Το σημερινό φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης Μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη δεν είναι καινούριο. Είναι όμως σπάνιο σε μέγεθος και δυναμική αλλά και τρόπο εκδήλωσης, δεδομένου ότι η μετακίνηση λαμβάνει χώρα σχετικά ανώδυνα και αθόρυβα, συγκριτικά με άλλες εποχές, όταν χαρακτηριζόταν από επώδυνες, χρόνιες και εκτεταμένες πολεμικές συγκρούσεις.

Αν θέλετε να διαβάστε ολόκληρο το άρθρο κλικ ΕΔΩ!

Η Μαφία της Αδριατικής

on Sunday, 15 September 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος

Η Μαφία της Αδριατικής


Το RIMSE κατά περιόδους παρουσιάζει θεματικές και αναλύσεις σε ευρύτερα θέματα ασφάλειας πέρα από αυτών του «Εξτρεμιστικού Ισλάμ στην Ν.Α Ευρώπη». Το παρόν κείμενο καταγράφει στοιχεία για τις οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις του Μαυροβουνίου με σχετικές αναφορές Ελληνικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο!

Οι εξελισσόμενες μέθοδοι της λαθρομετανάστευσης

on Sunday, 15 September 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος

Οι εξελισσόμενες μέθοδοι της λαθρομετανάστευσης

Οι λαθραίες, δηλαδή οι παράνομες και μη επισήμως δηλωμένες διαδρομές των μεταναστών από την Ανατολή προς την Ελλάδα και μετέπειτα στην Ε.Ε, εξελίσσονται αναλόγως των εποχικών τάσεων και εξαρτώνται από παράγοντες όπως: Πίεση των αρχών ασφαλείας των συνόρων, αλλαγές στη νομοθεσία, οικονομικές ευκαιρίες ή μη, ποσοστά κέρδους των κυκλωμάτων διακίνησης ακόμα και από εποχικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες.

ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ B΄ («Η Ελλάς, αλώθηκε από τους Ρωμαίους, αλλά κατέκτησε τη Ρώμη, (Κικέρων, Ρωμαίος ρήτωρ)»)

on Thursday, 28 November 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Γράφει ο Ανδρέας Κατσίφας, επίτιμος Αρεοπαγίτης

ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ B΄ («Η Ελλάς, αλώθηκε από τους Ρωμαίους, αλλά κατέκτησε τη Ρώμη, (Κικέρων, Ρωμαίος ρήτωρ)»)

Ανδρέας Κατσίφας
Επίτιμος Αρεοπαγίτης
ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Β΄
Η Ελλάς, αλώθηκε από τους Ρωμαίους, αλλά κατέκτησε τη Ρώμη, (Κικέρων, Ρωμαίος ρήτωρ)
Αν ήρθαν Σλάβοι (στην Ελλάδα) απήλθον, αν έμειναν τινές εξελληνίσθησαν, αν κατεστράφησαν αιωνία αυτών η μνήμη (Δ. Καμπούρογλου, ιστοριοδίφης, ακαδημαϊκός).
Η Θρησκεία για τους Έλληνες είναι μια εθνική παράδοση (Andre Mirabel, Γάλλος περιηγητής και Henri Belle, Γάλλος διπλωμάτης, 19ος αιώνας).
*****************************
Στο προηγούμενο τεύχος του φιλόξενου αυτού περιοδικού έθεσα το λίαν επίκαιρο, κρίσιμο και φλέγον θέμα της υπάρξεως μεγάλου αριθμού προσφύγων, οικονομικών και μη, στη χώρα μας και της νομοθετικής ρυθμίσεως των ανακυπτόντων προβλημάτων με την έκδοση του καλούμενου αντιρατσιστικού νόμου και της μεταρρυθμίσεως της περί απονομής της ελληνικής ιθαγένειας (ορθότερα της ελληνικής υπηκοότητας) στους στην Ελλάδα αθρόως εισρεύσαντες ξένους προς μόνιμη ή πρόσκαιρη εγκατάσταση. Στο ίδιο δημοσίευμα ανέλυσα, υποθέτω επαρκώς, την έννοια και τη σημασία για τη ρύθμιση, των παρεξηγημένων αρχαίων ρήσεων «πας μη Έλλην βάρβαρος» και «Έλληνες οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας». Το θέμα είναι τεράστιο και δεν μπορεί να εξαντληθεί εύκολα. Για το λόγο αυτό επιχειρώ τώρα να παρουσιάσω με τη δυνατή συντομία τις στην αρχή του παρόντος ρήσεις διακεκριμένων ανδρών και τη σημασία τους για τη συνέχιση της ελληνικότητας αυτής της χώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ! όλόκληρο το άρθρο.

ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Α΄ («Πας μη Έλλην βάρβαρος» ή «Έλληνες οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας» ;)

on Friday, 04 October 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Γράφει ο Ανδρέας Κατσίφας, επίτιμος Αρεοπαγίτης

ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Α΄ («Πας μη Έλλην βάρβαρος» ή «Έλληνες οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας» ;)

Μέσα στα πολλά προβλήματα που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα από έξη και πλέον έτη, υπάρχει και αυτό του μεταναστευτικού, λόγω της ύπαρξης εκατομμυρίων αλλοδαπών, που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας με τάση συνεχούς αυξήσεως, ως συνέπεια των ταραχών σε γειτονικές και μη χώρες όπως η αποκαλούμενη αραβική άνοιξη. Ανακύπτει  το θέμα αν υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης των ξένων από την ελληνική κοινωνία και δυνατότητα αυτών να προσαρμοσθούν στα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και γενικά στον ελληνικό τρόπο ζωής.

Διαβάστε ΕΔΩ! όλόκληρο το άρθρο.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ, ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Written by ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ on Tuesday, 04 June 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια, Απόψεις - Προτάσεις Μελών

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ, ΤΟΥ  ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η διαρκής εισροή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην χώρα μας έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ανθρωπιστικά όρια και επηρεάζει πλέον την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι μετανάστες είναι οικονομικοί πρόσφυγες, κάποιοι υπήρξαν πράγματι πολιτικοί πρόσφυγες ενώ αρκετοί έγιναν αντικείμενα εκμεταλλεύσεως και δημιουργίας πλούτου από συμπολίτες μας. Το γεγονός αυτό δεν μεταβάλλει την διαπίστωση της ανασφάλειας και έντονης ανησυχίας των Ελλήνων για το μέλλον τους.

Το Μεταναστευτικό και η Εθνική Ασφάλεια

on Thursday, 25 April 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια, Σώματα Ασφαλείας - Πολιτική Προστασία

Υπό Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ ε.α. Π. Λάγγαρη. Πρώην Υποδιευθυντού Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΑΣ

Το Μεταναστευτικό και η Εθνική Ασφάλεια

ή

(Το Μεταναστευτικό εφ΄όλης της ύλης)

Σκοπός

Σκοπός της παρούσης εισήγησης που βασίζεται σε σχετική μελέτη της Ελληνικής Εταιρείας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ) προσαρμοσμένης στις μετέπειτα μεταβληθείσες συνθήκες και νεώτερα προκύψαντα στοιχεία, είναι η ανάλυση του Μεταναστευτικού και ειδικότερα του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης όπως παρουσιάζεται την τελευταία περίπου 20ετία στην χώρα μας, των κυρίων αιτιών που την προκαλούν καθώς και των επιπτώσεών της στην Εθνική μας Ασφάλεια με την ευρεία έννοια του όρου, ήτοι, Εθνική Συνοχή, Κοινωνική Συνοχή, Εθνική Άμυνα, Οικονομία, Δημογραφικό, Διεθνείς Επιπτώσεις και οι υποκατηγορίες αυτών.

Αν θέλετε να διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, κλικ την εικόνα!

 

Το Μεταναστευτικό σε σχέση με τη Συνθήκη Σένγκεν – Δουβλίνο 2 και Άσυλο

on Wednesday, 24 April 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

Του Αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ ε.α ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το Μεταναστευτικό σε σχέση με τη Συνθήκη Σένγκεν – Δουβλίνο 2 και Άσυλο

Συμφωνία του Σένγκεν καλείται η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη μέλη των  Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ) (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία,  Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία. Περαιτέρω, στις 19 Ιουνίου 1990 υπεγράφη εκ νέου στο Σένγκεν η Σύμβαση Εφαρμογής της Συμφωνίας του Σένγκεν, που συμπλήρωνε και εξειδίκευε την αρχική Συμφωνία. Η εν λόγω συνεργασία εκινείτο σε καθαρά διακυβερνητικό επίπεδο και εκτός του θεσμικού πλαισίου των ΕΚ, μέχρι τη θέση σε ισχύ της Συνθήκης του Άμστερνταμ 1Μαΐου 1999.

Αν θέλετε να διαβάστε ολόκληρο το αρθρο, κλικ την εικόνα!

Φάκελος:Τσάμηδες

on Friday, 05 July 2013. Posted in Δημογραφικό - Μετανάστευση - Οργανωμένο Έγκλημα - Τάξη - Ασφάλεια

του Ιωάννη Μιχαλέτου

Φάκελος:Τσάμηδες

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, οργανώσεις Τσάμηδων χρησιμοποιούνταν από τα Τίρανα σε περιόδους κρίσης με την Ελλάδα, ως ένας ελάχιστος μοχλός πίεσης με πενιχρά αποτελέσματα, αφού πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει τελεσιδικήσει με τον πλέον αρμόδιο και επίσημο τρόπο από τα μέσα της δεκαετίας του ’40.

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ!

<<  1 2 3 [4