Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΩΣ ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ

Written by ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ on Sunday, 08 December 2013. Posted in Πολεμική Βιομηχανία - Ναυπηγεία - Τεχνολογία

Αντιπτεράρχου (ΜΗ) ε.α., Θεοδώρου Γιαννιτσοπούλου

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ( ΕΔ ) της χώρας διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους μοντέρνα οπλικά συστήματα, η υποστήριξη των οποίων εξασφαλίζεται σήμερα κυρίως από φορείς εξωτερικού και μερικώς από εργοστασιακούς φορείς της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των εργοστασιακών φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το 2000 και μέχρι σήμερα, έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά το Οπλοστάσιο των ΕΔ, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, με την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, που ενσωματώνουν συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας.

Διαβάστε ΕΔΩ! ολόκληρο το άρθρο.

About the Author

ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ο Αντιπτέραρχος Γιαννιτσόπουλος Θεόδωρος του Νικολάου και της Δέσποινας γεννήθηκε στη Βεγόρα το 1956 και απεφοίτησε από το πρακτικό τμήμα του Λυκείου Αμυνταίου το 1974. Εισήλθε στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας - ΣΜΑ της Σχολής Ικάρων το 1975 και αποφοίτησε το 1979, ως Ανθυποσμηναγός, με την ειδικότητα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού.

Στις σπουδές του συμπεριλαμβάνονται η αποφοίτησή του από το Αεροπορικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής ως Εκπαιδευτής, από τη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, από σχολεία ΝΑΤΟ ως Μηχανικός και εκπαιδευτής συστημάτων RADAR, από σχολεία εξειδίκευσης στη χώρα ως Μηχανικός και  Προγραμματιστής Επιχειρησιακού Λογισμικού συστημάτων Αεράμυνας, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Επιπλέον είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Yπηρέτησε σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων Τεχνικής Υποστήριξης των Οπλικών Συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ως  Αξιωματικός Συντήρησης RADAR, ως Αξιωματικός Υποστήριξης και Προγραμματιστής των Συστημάτων Αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας, ως τμηματάρχης στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας υπεύθυνος για θέματα Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αεροσκαφών και συστημάτων Αεράμυνας της χώρας ( RADAR – Πυραυλικών Συστημάτων ) και ως Διοικητής της 128 Σμηναρχίας Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών. 

Στα καθήκοντά του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τοποθετήσεις στο ΝΑΤΟ για δύο χρόνια στη Ολλανδία, στον Οργανισμό NAPMO, Υποστήριξης και διαχείρισης των αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών  Ηλεκτρονικών, όπου ταυτόχρονα διετέλεσε για δύο χρόνια και ως Εθνικός Αντιπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο Διευθυντών ( BOD ) του Οργανισμού NAPMO ( AWACS ) στην Ολλανδία, στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης ως Διευθυντής Γ’ Κλάδου, όπου ταυτόχρονα διετέλεσε για δύο χρόνια και ως Εθνικός Αντιπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο Διευθυντών ( BOD ) του Οργανισμού NAMSO Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβούργο και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ως Διευθυντής Γ’ Κλάδου, LOGISTICS και Υποδομών της Πολεμικής Αεροπορίας, από όπου αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2010 ως Αντιπτέραρχος και του απενεμήθη ο Τίτλος (ε.τ.) του Επίτιμου Διευθυντή Γ’ Κλάδου του ΓΕΑ.

Επιπρόσθετα των καθηκόντων του υπήρξε υπεύθυνος υλοποίησης, ως Program Manager, σημαντικότατων προγραμμάτων οπλικών συστημάτων της ΠΑ, όπως αναβάθμισης των συστημάτων AVIONICS των Αφών F-4 PI 2000, της απόκτησης του FLIGHT SIMULATOR των Αφών F-16 και των σύγχρονων τρισδιάστατων RADAR S-743 και ΗR-3000 του συστήματος Αεράμυνας της χώρας.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα μετάλλια και διαμνημονεύσεις  που αντιστοιχούν στην ειδικότητα και το βαθμό του. Του έχει απονεμηθεί Εύφημος Μνεία από τον ΑΓΕΑ για τη συμβολή του στη σχεδίαση ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος Ηλεκτρονικής Φύλαξης της 128 ΣΕΤΗ, ως πρώτου πιλοτικού πλήρως Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Συστήματος Φύλαξης ολοκλήρου της Μονάδος και των Ζωτικών της χώρων, στην Πολεμική Αεροπορία. Του έχει απονεμηθεί Δίπλωμα από τον ΑΓΕΕΘΑ σε ένδειξη τιμής για τη συνδρομή του στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, ως Διοικητής της 128 ΣΕΤΗ, Μονάδα των δυνάμεων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Αντιπτέραρχος Γιαννιτσόπουλος Θεόδωρος και η σύζυγός του Κορίνα έχουν δύο παιδιά, την κόρη τους Καλλιόπη και το γιό τους Νικόλαο.

Comments (0)

Leave a comment

You are commenting as guest.