Αναστάσιος Μπασαράς: Το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο: Επισκόπηση, Θέσεις, Αλήθειες και Προοπτική

Written by ΜΠΑΣΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ on Monday, 08 October 2018. Posted in Διάφορα Θέματα

Πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησα να μελετήσω το θέμα του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου (μάλιστα κάποια φορά μου το είχε αναθέσει το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), κάποιες φορές αφιέρωσα και ολόκληρες μέρες για να διαβάσω αναλύσεις και μελέτες (της τάξης αρκετών Megabytes). Αλλά πάντοτε είχα μεγάλα κενά, απορίες και ερωτήματα. Το κυρίαρχο ερώτημα ήταν:

‘Μα κανένας πρωθυπουργός της Ελλάδας;  Από τις τρεις γενιές των Παπανδρέου, τον Πλαστήρα, τον Παπάγου, τις δύο γενιές των Καραμανλήδων, τον Ράλλη, τον Μητσοτάκη, τον Σημίτη (ακόμη και τον Παπαδόπουλο) και τους διάφορους υπηρεσιακούς και συγκυβερνώντες και τους αναρίθμητους υπουργούς των Εξωτερικών; Δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ να αξιώσει κατηγορηματικά και εγγράφως την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου;’.

   Πίστευα (και πιστεύω) ότι όλοι τους ήθελαν το καλύτερο για την Ελλάδα (ο καθένας με τον τρόπο του). Και σταματούσα την μελέτη.

Διαβάστε ΕΔΩ! ολόκληρο το άρθρο.
  

About the Author

ΜΠΑΣΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκε στην Καλαμπάκα. Είναι νυμφευμένος με τη Λίνα Γριβάκου, πατέρας δύο υιών, του Κωνσταντίνου και του Γιώργου. Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ). επιτυχών πρώτος το 1963, MSc in Digital Communications (University of Kent, UK). Απόφοιτος διαφόρων σχολείων Πληροφορικής (Βέλγιο, Γαλλία), Ποιοτικού Ελέγχου (ΝΑΤΟ/ΝΑΜSΑ, Λουξεμβούργο), Logistics Management &Engineering (Portland State University, ΗΠΑ).

Εκτενής γνώση και εμπειρία στην απόκτηση, διαχείριση/υποστηριξη μεγάλων στρατιωτικών συστημάτων, μηχανική RAMT (Reliability-Availability-Maintainability-Testability), Configuration Management, Πληροφορική, Ποιότητα και Μηχανική συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και Radar. Εξωτερικός καθηγητής, για πολλά χρόνια, ΣΙ/ΣΜΑ, ΤΕΙ, ΣΤΥΑ και ΙΕΚ.

Υπηρέτησε πάνω από 25 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία σε διάφορες θέσεις Logistics από "First Line Manager to Senior Logistics Officer and to Director of Logistics and Project Manager. Αποχώρησε από την ΠΑ το 1989 με το βαθμό του Σμηνάρχου. Από το 1990 μέχρι το 2010, επικεφαλής τομέων "Logistics Support" και "Acquisition Logistics" του Προγράμματος Αεράμυνας της ΝΑΜSΑ (ΝΑΤΟ Maintenance and Supply Agency, Λουξεμβούργο). Συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού  Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.).

Συγγραφέας των εγχειριδίων:

–Βασική θεωρία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,1972,
–Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, θεωρία και Παραδείγματα, 1981
–Logistics: Management & Engineering, 2012, και
–Μιας πληθώρας άρθρων, προτύπων λειτουργικών διαδικασιών, οδηγιών, κανονισμών και εφαρμογών πληροφορικής στο πεδίο της επιμελητείας.

Comments (0)

Leave a comment

You are commenting as guest.