Ανακοινώσεις

17/3/2017. Πρόσκληση στην ομιλία '25η Μαρτίου 1821: Μία μνήμη διδάσκουσα'

on Friday, 17 March 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

17/3/2017. Πρόσκληση στην ομιλία '25η Μαρτίου 1821: Μία μνήμη διδάσκουσα'

17/3/2017. Πρόσκληση στην ομιλία«Η ερμηνευτική του Τρομοκράτου»

on Friday, 17 March 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

17/3/2017. Πρόσκληση στην ομιλία«Η ερμηνευτική του Τρομοκράτου»

17/3/2017. Unmannedvehicle 2017 Mediterranean Conference & Exhibition

on Friday, 17 March 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς - Ιπποκράτης Δασκαλόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

17/3/2017.   Unmannedvehicle 2017 Mediterranean Conference & Exhibition

Η χρήση των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων  σε όλες τις διαστάσεις (στεριά, θάλασσα, βυθός, αέρας) εξαπλώνεται ταχύτατα για στρατιωτικούς και μη σκοπούς. Τα θέματα άμυνας και ασφάλειας προσδίδουν μια ιδιαίτερη σημασία και ώθηση στην παρουσίαση εξελιγμένων εφαρμογών που συμπαρασύρουν και την τακτική χρησιμοποίηση τους και δημιουργούν συνεχώς νέες ευκαιρίες και πλεονεκτήματα στους χρήστες που πρωτοπορούν.

Αντίστοιχα όμως, η εισβολή των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων έχει αρχίσει να επηρεάζει και την επιχειρησιακή τέχνη αλλά αναμένεται να επιδράσει και στην ευρύτερη στρατηγική σκέψη και να οδηγήσει στην υιοθέτηση νέων δογμάτων. Τεράστιες όμως είναι και οι εφαρμογές τους και σε όλους τους τομείς της οικονομίας με τον ανταγωνισμό των εταιρειών να γιγαντώνεται στον "παρθένο" αυτό χώρο.

Το ΕΛΙΣΜΕ αναγνωρίζοντας τις ραγδαίες συνέπειες αυτών των εξελίξεων, θεώρησε καθήκον του να υποστηρίξει την διοργάνωση (support) και να συμμετέχει στη διεξαγωγή της Unmanned Vehicle 2017 Mediterranean Conference & Exhibition με εκλεκτά του μέλη που θα πραγματοποιήσουν σχετικές παρουσιάσεις:

ΕΔΩ!
Από την ιστοσελίδα μας (http://www.elisme.gr/en/) καθώς και την ιστοσελίδα της διοργάνωσης ( ΕΔΩ! https://www.unmanned-v.com/ ) θα ενημερώνεστε συνεχώς για την πρόοδο των προετοιμασιών, τα θέματα, τις συμμετοχές, τις λοιπές λεπτομέρειες καθώς και τον τρόπο συμμετοχής σας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μαραθώνα Αττικής από 17-19 Μαίου".
 
 

10/3/2017. ΗΜΕΡΑ 6η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 7η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

on Friday, 10 March 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

10/3/2017. ΗΜΕΡΑ 6η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 7η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

Έγινε την Τρίτη 7/3/2017 η προγραμματισμένη παρουσίαση των θεμάτων της έκτης ημέρας στο πλαίσιο του προγράμματος του Σεμιναρίου θέματος.

Οι Διαλέκτες: Αναστάσιος Μπασαράς, Αχιλλέας Λέλας, Γιώργος Ταραλάς και Κώστας Βουτσινάς

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι εισηγητές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα θέματά τους, περίληψη και γενικές γραμμές ακολουθούν:

'Ο σπουδαστής του Σεμιναρίου, Δημήτρης Σαμαράς, Msc in SW Engineering,  τονίζει:
"Οι ομιλητές είναι όλοι άτομα με γνώσεις ανωτάτου επιπέδου και έντονη προσωπικότητα και αυτό βοηθά εμάς τους νεώτερους να αντλήσουμε γνώσεις και να οργανώσουμε καλύτερα τις σκέψεις μας, πάνω σε σοβαρά θέματα τα οποία αφορούν το μέλλον μας και για μένα ειδικά στα θέματα που αφορούν logistics.¨
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να μπορώ να παρακολουθήσω το σεμινάριο που οργάνωσε το ΕΛΙΣΜΕ.'

1η Εισαγωγή στην Επιμελητεία: Ορισμός Συστήματος, Κύκλος Ζωής Συστήματος, Ροή Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Επιμελητείας Συστήματος, Ορισμός& Ταξινόμηση της Επιμελητείας, Αντίστροφη Επιμελητεία-Reverse Logistics, Βασικά Στοιχεία και Δραστηριότητες Επιμελητείας, Κόστος της Επιμελητείας, Το Έργο των Στελεχών της Επιμελητείας, Ηθική & Δεοντολογία των Στελεχών της Επιμελητείας, Νέα έναντι Παραδοσιακής Επιμελητείας, Σύγχρονες τάσεις διοίκησης logistics, Λειτουργικές Συνιστώσες της Επιμελητείας, Η Παγκόσμια και Ελληνική Αγορά Logistics , Εμπορική Επιμελητεία, Στρατιωτική Επιμελητεία, e-logistics, Εθνική Στρατηγική Logistics.: Εισηγητής: Αναστάσιος Μπασαράς

2η Αντίστροφη Επιμελητεία (Reverse Logistics)-Εισαγωγή, Εμπορική Αντίστροφη Επιμελητεία, Στρατιωτική Αντίστροφη Επιμελητεία.
Ο εισηγητής Αχιλλεας Λέλας
θα παρουσιάσει, περιγράψει, αναλύσει και συζητήσει τα Military Reverse Logistics όπως: Εισαγωγή και Ορισμοί, Λόγοι Επιστροφής των υλικών, Διεργασίες, Δραστηριότητες, Προβλήματα κατά τις διεργασίες, Συμπεράσματα, Προτάσεις.
Ο εισηγητής Γιώργος Ταραλάς Θα παρουσιάσει και αναλύσει τα Commercial Reverse Logistics  και κυρίως  την Κυκλική οικονομία και αντίστροφη επιμελητεία (Logistics) για τη διαχείριση των στερεών αστικών αποβλήτων/απορριμμάτων και τη προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα. (Εισαγωγή, Εφοδιαστική αλυσίδα (Logistics), Αντίστροφη εφοδιαστική αλυσίδα, Κυκλική οικονομία, Λόγοι επιστροφής υλικών, Ανακύκλωση αποβλήτων και ενεργειακή αξιοποίηση στην Ελλάδα.

3η Προμήθειες & Συμβάσεις: Διεργασία Προμήθειας Συστημάτων, Τιμολόγηση &Τύποι Συμβάσεων, Συμφωνίες, Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων, Διακήρυξη &Φάκελος Συμβάσεων, Συμβάσεις Επιμελητείας, Αξιολόγηση Προσφορών, Νομοθεσία Συμβάσεων. Εισηγητής: Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Υπενθυμίζουμε:

Την Τρίτη 14/3/2017 συνεχίζεται το Σεμινάριο του θέματος με το παρακάτω πρόγραμμα (1700-2000):

 

 

 

 

 

 

α. Μηχανική της Επιμελητείας:
Εισηγητής: Δημήτριος Κατελούζος

(1) Αξιοπιστία (Βασικές Έννοιες, Μοντελοποίηση Βλαβών, Μηχανική της Αξιοπιστίας, Μοντελοποίηση και Πρόβλεψη Αξιοπιστίας).
(2) Συντηρησιμότητα (Στατιστικές Κατανομές Μοντέλων Συντηρησιμότητας, Συντήρηση: Είδη , Ιεραρχία και Επίπεδα, Παράμετροι και Παράγοντες, Φιλοσοφία και Πρόγραμμα).
(3) Διαθεσιμότητα (Τρόποι Έκφρασης, Αντισταθμίσεις Αξιοπιστίας και Συντηρησιμότητας, Μοντέλα).
(4) Ελεγξιμότητα (Ορολογία, Σχεδιασμός, Ανάπτυξη Διαγνωστικής Ικανότητας & Ενσωματωμένη Ελεγξιμότητα).
(5) Κύκλος  Ζωής Συστήματος (Εισαγωγική Φάση, Φάσεις: Ανάπτυξης του Πλαισίου  Συστήματος, Ενεργοποίησης της Αγοράς, Ορισμού του Συστήματος και Ανάλυσης Απαιτήσεων, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Παραγωγής/Κατασκευής, Τεστ και Αξιολόγησης, Λειτουργίας και Υποστήριξης , Απόσυρσης και Διάθεσης).
Εισηγητής: Παναγιώτης Σωτηριάδης
(6) Εργονομία & Ασφάλεια (Συνεργασία Ανθρώπου και Συστημάτων, Σχεδιασμός και Προδιαγραφές Εργονομίας, Η Επιμελητεία και η Εργονομία, Υγεία και Ασφάλεια Έλεγχοι για την Επαλήθευση και Επικύρωση της Ασφάλειας).

Υπενθυμίζουμε:

Το Σεμινάριο είναι Modular Ετσι μπορεί κάποιος (α) να επιλέξει μέχρι το επίπεδο της Ημέρας του Σεμιναρίου, μέχρι και την 11/4/2017.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φυλλάδιο του Σεμιναρίου σε μορφή WORD ΕΔΩ!

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου ΕΔΩ!

Η Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!.

Οδηγός Σπουδών ΕΔΩ!

Θα ακολουθήσει απενημέρωση/ενημέρωση για την 7η/8η ημέρα του Σεμιναρίου.

2/3/2017. ΗΜΕΡΑ 5η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 6η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

on Thursday, 02 March 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Έγινε την Τρίτη 28/2/2017 η προγραμματισμένη παρουσίαση των θεμάτων της τέταρτης ημέρας στο πλαίσιο του προγράμματος του Σεμιναρίου θέματος.

Οι Διαλέκτες: Αναστάσιος Μπασαράς, Ισμήνη Πάττα και Γιώργος Καντεράκης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι εισηγητές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα θέματά τους, περίληψη και γενικές γραμμές ακολουθούν:

' Η κυρία Ιωάννα Γαλάνη (Διαχείριση Προγραμμάτων, ΙΝTRACOM DEFENSE ELECTRONICS, συμμετέχουσα στο σεμινάριο, αφού ευχήθηκε καλή συνέχεια στο εξαιρετικό έργο της παρουσίασης του Σεμιναρίου, επισήμανε:
Ο πρώτος εισηγητής Αναστάσιος Μπασαράς παρουσίασε και ανέλυσε, με μια σειρά από τεκμηριωμένους συγκριτικούς πίνακες, επισημάνσεις και προτάσεις, τις αμυντικές δαπάνες τα τελευταία έτη. Ολοι μας διαπιστώσουμε τους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς των αμυντικών δαπανών  και καλούμαστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας αλλά και να συμφωνήσουμε με τις επισημάνσεις του εισηγητή. Ευτυχώς την συρρίκνωση των δαπανών και τις επισημάνσεις, συνόδευε μουσική υπόκρουση ενσωματωμένη στην εισήγηση, που την απολαύσαμε!!!

Οσον αφορά την Παγκοσμιοποίηση και τις επιπτώσεις στην Αμυντική Βιομηχανία, δεύτερη εισηγήτρια Ισμήνη Πάττα ανέλυσε με πολύ κατανοητό τρόπο, στους μη σχετικούς με τον κλάδο, τις βασικές αρχές για το Διεθνές Εμπόριο και τις επιπτώσεις της Παγκοσμιοποίησης στην Αμυντική Βιομηχανία.

Τέλος ο τρίτος εισηγητής Γιώργος Καντεράκης κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, αφού με πολύ μεστό τρόπο έγιναν απολύτως κατανοητές οι τρέχουσες εξελίξεις στη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για την Άμυνα καθώς  και η διασύνδεση με άλλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα (π.χ ΕΣΠΑ). Τα  προγράμματα αυτά αποτελούν ένα κίνητρο για την παραγωγή  αμυντικών προϊόντων με τη συμμετοχή του ΥΠΕΘΑ, της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας,των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και τον συσχετισμό με τα Προγράμματα για την Ασφάλεια.'

Επιπρόσθετα ο Γεώργιος -Κωνσταντίνος Γαϊτανάκης (Νέος Μηχανολόγος Μηχανικός), συμμετέχων στο σεμινάριο, επισημαίνει:

'Μια πολύ σημαντική και με περίσσεια φιλότιμου  προσπάθεια η οποία έχει σκοπό να πληροφορήσει αλλά και να γεφυρώσει άτομα τα οποία αποτελούν τους 3 πυλώνες μιας σωστά δομημένης αμυντικής βιομηχανίας (Βιομηχανία -Ακαδημαϊκή Κοινότητα- Τελικός Χρήστης). Η ανάλυση γίνεται σε όλο το φάσμα των θεμάτων της άμυνας και της ασφάλειας τα οποία αφορούν οικονομικά-διοικητικά μεγέθη (ανάπτυξη, συντήρηση, κόστος, υποστήριξη, λειτουργία) . Το πιο σημαντικό απ'όλα όμως είναι ότι οι παραπάνω αναλύσεις δεν βασίζονται μόνο σε θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά κυρίως  στην αποκτηθείσα πολυετή  εμπειρία των ομιλητών.'

 

Ο Συντονιστής Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος και το Ακροατήριο

Εισήγηση: Προϋπολογισμός & Αμυντικές Δαπάνες στην Ελλάδα:
Παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση θεμάτων όπως: Γενικά, Αμυντικές Δαπάνες στην Ελλάδα, Συγκριτικοί Πίνακες Δαπανών Στην Ελλάδα, ΝΑΤΟ και Τουρκία, Προϋπολογισμοί ΥΕΘΑ, Επισημάνσεις & Προτάσεις. Εισηγητής  Αναστάσιος Μπασαράς

Εισήγηση: Η Παγκοσμιοποίηση & οι επιπτώσεις στην Αμυντική Βιομηχανία:
Παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση θεμάτων όπως: Εισαγωγή, Παγκοσμιοποίηση, Επισκόπηση Αμυντικής Βιομηχανίας, Παγκοσμιοποίηση και Οικονομικά, Διεθνές Εμπόριο, Επιπτώσεις και Συμπεράσματα. Εισηγήτρια: Ισμήνη Πάττα

Εισήγηση: Προγράμματα Έρευνας για την Άμυνα και Ασφάλεια
Παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση θεμάτων όπως: Τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα (Έρευνας – Ανάπτυξης κλπ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  Πρόσφατες εξελίξεις στη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για την Άμυνα,  Διασύνδεση προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης με το ΕΣΠΑ και με λοιπά χρηματοδοτικά πλαίσια,  Δυνατότητα συμμετοχής  σεσυγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την Άμυνα και την Ασφάλεια. Εισηγητής: Γιώργος Καντεράκης

Υπενθυμίζουμε:

Την Τρίτη 7/3/2017 συνεχίζεται το Σεμινάριο του θέματος με το παρακάτω πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει 4 ώρες (1700-2100):

 

 

 

 

 

 

1η Εισαγωγή στην Επιμελητεία: Ορισμός Συστήματος, Κύκλος Ζωής Συστήματος, Ροή Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Επιμελητείας Συστήματος, Ορισμός& Ταξινόμηση της Επιμελητείας, Αντίστροφη Επιμελητεία-Reverse Logistics, Βασικά Στοιχεία και Δραστηριότητες Επιμελητείας, Κόστος της Επιμελητείας, Το Έργο των Στελεχών της Επιμελητείας, Ηθική & Δεοντολογία των Στελεχών της Επιμελητείας, Νέα έναντι Παραδοσιακής Επιμελητείας, Σύγχρονες τάσεις διοίκησης logistics, Λειτουργικές Συνιστώσες της Επιμελητείας, Η Παγκόσμια και Ελληνική Αγορά Logistics , Εμπορική Επιμελητεία, Στρατιωτική Επιμελητεία, e-logistics, Εθνική Στρατηγική Logistics.: Εισηγητής: Αναστάσιος Μπασαράς

2η Αντίστροφη Επιμελητεία (Reverse Logistics)-Εισαγωγή, Εμπορική Αντίστροφη Επιμελητεία, Στρατιωτική Αντίστροφη Επιμελητεία.
Ο εισηγητής Αχιλλεας Λέλας
θα παρουσιάσει, περιγράψει, αναλύσει και συζητήσει τα Military Reverse Logistics όπως: Εισαγωγή και Ορισμοί, Λόγοι Επιστροφής των υλικών, Διεργασίες, Δραστηριότητες, Προβλήματα κατά τις διεργασίες, Συμπεράσματα, Προτάσεις.
Ο εισηγητής Γιώργος Ταραλάς Θα παρουσιάσει και αναλύσει τα Commercial Reverse Logistics  και κυρίως  την Κυκλική οικονομία και αντίστροφη επιμελητεία (Logistics) για τη διαχείριση των στερεών αστικών αποβλήτων/απορριμμάτων και τη προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα. (Εισαγωγή, Εφοδιαστική αλυσίδα (Logistics), Αντίστροφη εφοδιαστική αλυσίδα, Κυκλική οικονομία, Λόγοι επιστροφής υλικών, Ανακύκλωση αποβλήτων και ενεργειακή αξιοποίηση στην Ελλάδα.

3η Προμήθειες & Συμβάσεις: Διεργασία Προμήθειας Συστημάτων, Τιμολόγηση &Τύποι Συμβάσεων, Συμφωνίες, Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων, Διακήρυξη &Φάκελος Συμβάσεων, Συμβάσεις Επιμελητείας, Αξιολόγηση Προσφορών, Νομοθεσία Συμβάσεων. Εισηγητής: Κωνσταντίνος Βουτσινάς

Υπενθυμίζουμε:

Το Σεμινάριο είναι Modular Ετσι μπορεί κάποιος (α) να επιλέξει μέχρι το επίπεδο της Ημέρας του Σεμιναρίου, μέχρι και την 11/4/2017.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φυλλάδιο του Σεμιναρίου σε μορφή WORD ΕΔΩ!

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου ΕΔΩ!

Η Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!.

Οδηγός Σπουδών ΕΔΩ!

Θα ακολουθήσει απενημέρωση/ενημέρωση για την 5η/6η ημέρα του Σεμιναρίου.

Πρόσκληση στη ομιλία 'Η Τουρκική εμπλοκή στη Συρία'

on Sunday, 26 February 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Πρόσκληση στη ομιλία 'Η Τουρκική εμπλοκή στη Συρία'

3/3/2017. ''Ελληνοτουρκικά και Ανατολική Μεσόγειος. Κάτι αλλάζει στη περιοχή"

on Friday, 03 March 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

3/3/2017. ''Ελληνοτουρκικά και Ανατολική Μεσόγειος. Κάτι αλλάζει στη περιοχή

24/2/2017. ΗΜΕΡΑ 4η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 5η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

on Friday, 24 February 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

24/2/2017. ΗΜΕΡΑ 4η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 5η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

Έγινε την Τρίτη 21/2/2017 η προγραμματισμένη παρουσίαση των θεμάτων της τέταρτης ημέρας στο πλαίσιο του προγράμματος του Σεμιναρίου θέματος.

Οι Διαλέκτες: Χρήστος Μηνάγιας και Αλεξάνδρα Τόμπρα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι εισηγητές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα θέματά τους, περίληψη και γενικές γραμμές ακολουθούν:

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της συμμετέχουσας στο σεμινάριο κυρίας  Βασιλικής Κωσταντά εκπαιδευτικού ΠΕ:

'Στο ΕΛΙΣΜΕ, ο ενεργός,  φιλομαθης πολίτης έχει την ευκαιρία να διδαχθεί ιστορικα γεγονότα και να ενημερωθεί για την επικαιρότητα, από κορυφαίους ομιλητές.
Τα μέλη του είναι σοβαροί πολίτες προερχόμενοι από τις ΕΔ και ΣΑ, το χώρο των επιστημών και από όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Με πολυχρονες απαιτητικες σπουδες, αξιώματα, διακρισεις. Χωρίς ιδεοληψίες, με την παράθεση στοιχείων από τις ιστορικές πηγες, τους Διεθνείς Οργανισμούς τον διεθνή τύπο,  από τις προσωπικές τους εμπειριες.

Μιλώντας τη γλώσσα του ορθολογισμου, με σαφήνεια, γλαφυρότητα , οδηγουν τον ακροατή από τα φαινόμενα στην καταδειξη των αιτιων,  των παρασκηνιων. Σε μια ατμόσφαιρα αληθινής ευγενείας και υψηλού πολιτισμού. Ναι, πραγματι, οι ομιλητές του ΕΛΙΣΜΕ έχουν μοχθησει για να προσδωσουν στη διάλεξη τους ακριβεια, εγκυρότητα.

Όταν είναι ζήτημα αν αρκετοι συμπολίτες μας μπορουν να εντοπίσουν σε ανοιχτό χάρτη το οτιδηποτε, όταν λίγοι έχουν διαβάσει έστω και μισή σελίδα ιστορίας, (και δεν υπερβάλλω ΚΑΘΟΛΟΥ), όταν οι καθημερινές συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από συνταγές μαγειρικής και διαιτες (! ), όταν το νέο μας πρόβλημα είναι οι εμφυλες-εκφυλες ταυτοτητες, όταν υφυπουργός  δε χολοσκάει κιολας για μερικά νησια μας, όταν η επικοινωνία γίνεται μέσω τεχνολογίας, χωρίς το βλέμμα,  τη συζήτηση, όταν, όταν,  όταν... ( ατελείωτη η λίστα με τα προβλήματα μας), το ΕΛΙΣΜΕ είναι ένα από τα έσχατα καταφύγια του νοημονος ανθρώπου.

Χρωστάω πολλές ευχαριστίες και πολλή ευγνωμοσύνη σε αυτά τα στελέχη (άνδρες και γυναίκες), που όπως φαίνεται έχουν έδραια απόφαση να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια τον χρόνο τους,τις γνώσεις τους, την πείρα τους, (και τις δυστυχώς βάσιμες αγωνίες τους), για το Μέλλον αυτής της χώρας.''

Επίσης, ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Τουρναβίτη, Στέλεχος της ΕΑΒ για τα καλά τουλόγις, όπου τονίζει: 1o ΠΑΝΕΛ  - Παρουσιαστής ο Ταξχος (ΠΖ) ε.α.  κ. Μηνάγιας Χρήστος: Ο στρατηγός ως αναλυτής & συγγραφέας έδειξε γνώστης του αντικειμένου της ενότητας. Ήταν απλός και συνεκτικός στην παρουσίαση του δίνοντας στο ακροατήριο να καταλάβει τις δυνατότητες του Γείτονα αφού ανέλυσε πλήρως τη Αμυντική Δημοσιονομική Πολιτική & τις Δαπάνες στην Τουρκία, τις αμυντικές και στρατιωτικές δυνατότητες που έχει η Τουρκία, το Γεωπολιτικό σχέδιο της Τουρκίας (σύμφωνα με την αρχή τους των 5 κάπα).

2o ΠΑΝΕΛ  - Παρουσιάστρια η κυρία Αλεξάνδρα Τόμπρα (Οικονομολόγος): Μια σωστή παρουσίαση και τοποθέτηση από την κυρία Αλεξάνδρα Τόμπρα, πάνω στην Οικονομική Θεωρία. Η ίδια ήταν περιεκτική, ζωντανή και αυθόρμητη λόγω του νεαρού της ηλικίας της, δίνοντας απ’ την άλλη την δυνατότητα στο ακροατήριο να καταλάβει τα βασικά Οικονομικά που χρειάζονται τα στελέχη των επιχειρήσεων.'

 

Ο Συντονιστής Αναστάσιος Μπασαράς και  ο Εισηγητής Χρήστος Μηνάγιας και το Ακροατήριο

Εισήγηση: Αμυντική Δημοσιονομική Πολιτική και Δαπάνες στην Τουρκία και στα όμορα Βαλκανικά κράτη, Εισηγητής: Χ. Μηνάγιας: Παρουσίαση, παράθεση και ανάλυση θεμάτων της ενότητας  ‘Αμυντικές Δαπάνες, Δημοσιονομική Πολιτική και ο Προϋπολογισμός  της Τουρκίας', όπως: στοιχεία για τον Προϋπολογισμό του υπουργείου άμυνας, Προϋπολογισμοί της Αμυντικής Βιομηχανίας, Προϋπολογισμοί εξοπλιστικών προγραμμάτων σε εξέλιξη, Εξαγωγές της Αμυντκής Βιομηχανίας, Προϋπολογισμοί Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Προϋπολογισμοί της ΜΙΤ και ο Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΤΙΚΑ) κλπ

Εισήγηση: Βασικά Οικονομικά για Στελέχη, Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Τόμπρα: Παρουσίαση, παράθεση και ανάλυση θεμάτων της ενότητας των Βασικών Στοιχείων Οικονομικών για στελέχη όπως: Γενικά, Στοιχεία Ισολογισμού, Προϋπολογισμοί, Χρηματοοικονομικοί Δείκτες,Οικονομία Επιχειρήσεων, Απόσβεση και Απομείωση Κεφαλαίων και Αγαθών και Μέθοδοι Απόσβεσης

Υπενθυμίζουμε:

Την Τρίτη 28/2/2017 συνεχίζεται το Σεμινάριο του θέματος με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

 

 

 

 

1η Εισήγηση: Προϋπολογισμός & Αμυντικές Δαπάνες Ελλάδας: Εισηγητής: Αμναστάσιος Μπασαράς

2η Η Παγκοσμιοποίηση και οι επιπτώσεις στην Αμυντική Βιομηχανία: Εισηγήτρια Ισμήνη Πάττα Δρ

3η Προγράμματα Έρευνας για την Άμυνα και Ασφάλεια , Εισηγητής: Γ. Καντεράκης Δρ

Υπενθυμίζουμε:

Το Σεμινάριο είναι Modular Ετσι μπορεί κάποιος (α) να επιλέξει μέχρι το επίπεδο της Ημέρας του Σεμιναρίου, μέχρι και την 11/4/2017.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φυλλάδιο του Σεμιναρίου σε μορφή WORD ΕΔΩ!

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου ΕΔΩ!

Η Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!.

Οδηγός Σπουδών ΕΔΩ!

Θα ακολουθήσει απενημέρωση/ενημέρωση για την 5η/6η ημέρα του Σεμιναρίου.

9/2/2017. ΗΜΕΡΑ 2η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 3η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

on Thursday, 09 February 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

9/2/2017.   ΗΜΕΡΑ 2η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 3η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

Έγινε την Τρίτη 7/2/2017 η προγραμματισμένη παρουσίαση των θεμάτων της δεύτερης ημέρας στο πλαίσιο του προγράμματος του Σεμιναρίου θέματος.

Ο Διαλέκτης: Δρ Ιωάννης Σαλαβράκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο εισηγητήςς παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία - χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Δημήτρη Κατελούζου 'Εξαιρετική η παρουσίαση του Dr Ιωάννου Σαλαβράκου που παρακολουθήσαμε χτες! Πραγματικά "an eye opener" που λένε και οι φίλοι μας οι αγγλοσάξονες! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!
Κρίμα που κάποιοι δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.'-

το θέμά του, περίληψη και γενικές γραμμές ακολουθούν:

Εισαγωγή, Χαρακτηριστικά Συμβατικού Πολέμου, Σχέση Πραγματικής & Χρηματικής Οικονομίας και Στρατιωτικού Μηχανισμού,  Καταστροφή Στρατιωτικής και Οικονομικής Υποδομής, Σχεδιασμός.

Ανάλυση 11 περιπτώσεων. Ειδικότερα παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν από τον εισηγητή οι ακόλουθες πολεμικές συρράξεις:
1. Επταετής Πόλεμος
2. Ναπολεόντιοι πόλεμοι
3. Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος
4. Γερμανο-Γαλλικός πόλεμος του 1870-1871
5. Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος
6. Μικρασιατικός Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας
7. Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
8. Πόλεμος του Βιετνάμ.
9. Πόλεμος του 1999 στη πρώην Γιουγκοσλαβία
10. Ισραηλινή επιχείρηση στο Λίβανο 2006
11. Επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Την Τρίτη 14/2/2017 συνεχίζεται το Σεμινάριο του θέματος με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

 

 

 

 

Εισήγηση:  Εθνικός Αμυντικός Σχεδιασμός-ΕΑΣ

Σύστημα Αμυντικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού ΣΑΣΠΠ:  Σχεδίαση- Καθορισμός Προγράμματος- Ανάπτυξη- Προμήθεια - Παραλαβή, Σύστημα Προμήθειας Αμυντικού Υλικού  ΣΠΑΥ: Μακροπρόθεσμη Σχεδίαση- Μεσοπρόθεσμος Προγραμματισμός- Βραχυπρόθεσμος Προγραμματισμός, Διαπιστώσεις, Προτάσεις.

Εισηγητής: Βασίλειος Βρεττός, Απχος ε.α.

Λόγω προσωπικού προβλήματος του εισηγητή Γ. Καντεράκη (Εισήγηση:Προγράμματα Έρευνας για την Άμυνα και Ασφάλεια ), η ει΄σηγησή του μεταφέρεται την Τρίτη 7/3/2017.

Το πρόγραμμα θα αντικατασταθεί με:

Εισήγηση:  Ιστορία και Εξέλιξη των Logistics (Logistics History and Evolution)

Εισηγητής: Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Υπενθυμίζουμε:

Το Σεμινάριο είναι Modular Ετσι μπορεί κάποιος (α) να επιλέξει μέχρι το επίπεδο της Ημέρας του Σεμιναρίου, μέχρι και την 11/4/2017.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φυλλάδιο του Σεμιναρίου σε μορφή WORD ΕΔΩ!

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου ΕΔΩ!

Η Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!.

Οδηγός Σπουδών ΕΔΩ!

Θα ακολουθήσει απενημέρωση/ενημέρωση για την 3η/4η ημέρα του Σεμιναρίου.

16/2/2017. ΗΜΕΡΑ 3η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 4η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

on Friday, 17 February 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

16/2/2017.   ΗΜΕΡΑ 3η: ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΗΜΕΡΑ 4η: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

Έγινε την Τρίτη 14/2/2017 η προγραμματισμένη παρουσίαση των θεμάτων της τρίτης ημέρας στο πλαίσιο του προγράμματος του Σεμιναρίου θέματος.

Οι Διαλέκτες: Βασίλειος Βρεττός και Αναστάσιος Μπασαράς

Σε μια γεμάτη αίθουσα οι εισηγητές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα θέματά τους, περίληψη και γενικές γραμμές ακολουθούν:

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της συμμετέχουσας στο σεμινάριο κυρίας Ευφροσύνης Μπούτσικα (Ηλεκτρονικού-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ):

'Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση που ακομα και κάποιος που δεν είχε καμία σχεση με τα Logistics αντιλαμβανόταν την κρυφή αλλά κολοσσιαία δύναμη που κρύβεται πίσω από αυτό που αποκαλούμε εμείς απλοϊκά " ως σωστή προετοιμασία ".
Η σωστή προετοιμασία λοιπόν, η επιμελητεία  της αδιάλειπτης παροχής    - κατά το μέτρο του δυνατού - πόρων και υπηρεσιών σε οποιαδήποτε απόφαση "επιχειρείν" είναι η κεντρική κολώνα για την επιτυχία της.
Εξαιρετική παρουσίαση με περιεχόμενο υψηλού επιπέδου , στην Αγγλική και επεξηγηματικά στην Ελληνική γλώσσα, με  ταυτόχρονη κάλυψη σύγχρονης  τεχνολογίας.
Ακριβώς όπως γίνεται στις παρουσιάσεις προϊόντων έρευνας και τεχνολογίας μεγάλων  εταιρειών η επιστημονικών ιδρυμάτων.
Όμως φοβάμαι ότι κάποιοι- ίσως και αρκετοί- από το ακροατήριο δεν καταλάβαιναν Αγγλικά είτε λόγω προσφοράς, είτε λόγω στάθμης ήχου,  είτε λόγω αδυναμίας τους στη γλώσσα.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παρουσιαστές! Κρίμα που κάποιοι(εσ) δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις λόγω και των κινητοποιήσεων των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος.'

 

Εθνικός Αμυντικός Σχεδιασμός-ΕΑΣ, Βασίλειος Βρεττός
Σύστημα Αμυντικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού ΣΑΣΠΠ: Σχεδίαση- Καθορισμός Προγράμματος- Ανάπτυξη- Προμήθεια - Παραλαβή), Σύστημα Προμήθειας Αμυντικού Υλικού  ΣΠΑΥ: Μακροπρόθεσμη Σχεδίαση- Μεσοπρόθεσμος Προγραμματισμός- Βραχυπρόθεσμος Προγραμματισμός, Διαπιστώσεις, Προτάσεις.

Η Ιστορία και η Εξέλιξη των Logistics, από τον Αλέξανδρο τον Μέγα μέχρι τον Στρατηγό Παγώνη του Πολέμου του Κόλπου, Αναστάσιος Μπασαράς (Το θέμα ήταν έκτακτο λόγω απουσίας του προγραμματισμένου εισηγητή)

Εποχή Μεγάλου Αλεξάνδρου
Το Ιστορικό της Εκστρατείας
Ο Εφοδιασμός μιας Γιγαντιαίας Εκστρατείας
Η Διοικητική μέριμνα
Η Μεταφορά των εφοδίων
Η Μεταφορά των πλοίων
Τα Ζώα και οι σκευοφόροι
Η Επιστράτευση
Οι προμήθειες

Εξέλιξη μέχρι τον 19ο αιώνα:
Logistics of the German Air Force in World War 2
Logistics Wins Wars
General Gus William Pagonis, Chief Logistician in Gulf War

Την Τρίτη 21/2/2017 συνεχίζεται το Σεμινάριο του θέματος με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

 

 

 

 

Εισήγηση: Αμυντική Δημοσιονομική Πολιτική και Δαπάνες στην Τουρκία και στα όμορα Βαλκανικά κράτη,

Εισηγητής: Χ. Μηνάγιας

Εισήγηση:  Βασικά Οικονομικά για Στελέχη

Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Τόμπρα Υπενθυμίζουμε:

Το Σεμινάριο είναι Modular Ετσι μπορεί κάποιος (α) να επιλέξει μέχρι το επίπεδο της Ημέρας του Σεμιναρίου, μέχρι και την 11/4/2017.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φυλλάδιο του Σεμιναρίου σε μορφή WORD ΕΔΩ!

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου ΕΔΩ!

Η Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!.

Οδηγός Σπουδών ΕΔΩ!

Θα ακολουθήσει απενημέρωση/ενημέρωση για την 3η/4η ημέρα του Σεμιναρίου.

Προσκληση στην Κοπή Βασιλόπιτας του Ινστιτούτου

on Saturday, 28 January 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Προσκληση στην Κοπή Βασιλόπιτας του Ινστιτούτου

11/2/2017. 1st Int'l Conference & Exhibition-Unmanned Vehicles. 17-19 Μαϊου.

on Saturday, 11 February 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

11/2/2017. 1st Int'l Conference & Exhibition-Unmanned Vehicles. 17-19 Μαϊου.

Συμμετέχουν ως εισηγητές και μέλη του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Κλικ την εικόνα!

17/2/2017. ΙΔΙΣ: Σεμινάριο Δ.Β. Μάθησης: Τεχνολογία και Πόλεμος

on Friday, 17 February 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

17/2/2017. ΙΔΙΣ: Σεμινάριο Δ.Β. Μάθησης: Τεχνολογία και Πόλεμος

Σεμινάριο Δ.Β. Μάθησης: Τεχνολογία και Πόλεμος
Υπεύθυνος: Καθηγητής Χαράλαμπος Παπασωτηρίου

ΕΔΩ! όλες οι λεπτομέρειες!
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Θα αναλυθεί η σχέση «Τεχνολογία-Πόλεμος», όπως εξελίχθηκε με την πάροδο των αιώνων, από τον πρωτόγονο πόλεμο μεταξύ των φυλετικών κοινωνιών, στον πόλεμο μεταξύ των βιομηχανοποιημένων κοινωνιών. Η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος αν και αργή και σταδιακή τον 17ο-19ο αιώνα, ενώ ήταν δραματικά εντυπωσιακή στον 20ό αιώνα. Η ανάπτυξη πλοίων επενδυμένων με σίδηρο στη δεκαετία του 1860, του πολυβόλου στη δεκαετία του 1890, η κατασκευή αεροσκαφών και αρμάτων μάχης το 1920-1930, αεροπλανοφόρων και ραντάρ στη δεκαετία του 1930-1940, ατομικών και πυρηνικών όπλων στη δεκαετία του 1940-1950, αλλά και η κατάκτηση του διαστήματος και η επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις (RMA) από τη δεκαετία του ΄60 μέχρι σήμερα, είναι μερικές από τις σημαντικές τεχνολογικές εφαρμογές ορόσημο στην εξέλιξη των στρατιωτικών τεχνολογιών. Κάθε μία από αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις είχε επαναστατικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση του στρατιωτικού δόγματος και της διεξαγωγής του πολέμου.

<<  1 2 3 4 5 [67 8 9 10  >>