Ημερίδες

Πρόσκληση στην Ημερίδα «Η Εσωτερική Ασφάλεια της Χώρας. Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές»

on Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015. Posted in Ανακοινώσεις, Ημερίδες

Επιμέλεια Α. Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Πρόσκληση στην Ημερίδα «Η Εσωτερική Ασφάλεια της Χώρας. Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Γραφείο Στρατιωτικών και Αμυντικών Θεμάτων της Ακαδημίας Αθηνών

και

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ),
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν

στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09.30 με θέμα:

«Η Εσωτερική Ασφάλεια της Χώρας. Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28 – Αθήνα)

Η πρόσκληση είναι ονομαστική και είναι απαραίτητη η επίδειξή της κατά την είσοδο.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδος

Πρόσκληση στην Εσπερίδα "Το Σκοπιανό Ζήτημα και οι Θέσεις της Ελλάδος"

on Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015. Posted in Ανακοινώσεις, Ημερίδες

Πρόσκληση στην Εσπερίδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Ημερίδα, η οποία συνδιοργανώνεται με το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ Αναστασίας Κρίσπη, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 17.30, στο Νέο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αίθουσα Δρακοπούλου), με θέμα :
 
"Το Σκοπιανό Ζήτημα και οι Θέσεις της Ελλάδος"
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Η πρόσκληση είναι ονομαστική και η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως
 
Συνημμένως επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδος

Πρακτικά Ημερίδας 28ης Νοεμβρίου 2014, με θέμα: «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ»

on Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015. Posted in Ημερίδες

Επιμέλεια: Γεώργιος Δουδούμης, Οικονομολόγος, Συγγραφέας, Μέλος του ΕΛΙΣΜΕ

Πρακτικά Ημερίδας 28ης Νοεμβρίου 2014, με θέμα: «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ»

Την 28η Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Ημερίδα με θέμα «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ», η οποία οργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) στην αίθουσα «ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ» του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν Πρέσβεις ε.τ., ανώτατοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και ΣΕΕΘΑ, οικονομολόγοι, σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων και Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας, φοιτητές, δημοσιογράφοι κ.ά. Επισημαίνεται η απουσία του συνόλου των πολιτικών προσώπων που είχαν προσκληθεί στην Ημερίδα.

Μετά την προσφώνηση και εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., Αντιναυάρχου ε.α. κ. Βασιλείου Μαρτζούκου, ακολούθησε η εισαγωγή του συντονιστού της Ημερίδας, οικονομολόγου-συγγραφέα, κ. Γεωργίου Δουδούμη, ο οποίος παρουσίασε και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Κατεβάστε ΕΔΩ! το κείμενο των πρακτικών της ημερίδας όπου περιλαμβάνονται:
• Τα πρακτικά της ημερίδας μετά των γενικών και ειδικών συμπερασμάτων
• Η προσφώνηση και εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., Αντιναυάρχου ε.α., κ. Βασ. Μαρτζούκου, η τοποθέτηση του συντονιστού και
• οι πλήρεις εισηγήσεις και τα ΒΣ των ομιλητών κατά σειρά παρουσιάσεως.

2014-12-01. Εναρκτήρια Ομιλία Ημερίδας 28ης Νοεμβρίου: «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ»

on Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014. Posted in Ημερίδες

Εναρκτήρια Ομιλία Β. Μαρτζούκου, Προέδρου ΕΛΙΣΜΕ Αντιναυάρχου ε.α.

2014-12-01. Εναρκτήρια Ομιλία Ημερίδας 28ης Νοεμβρίου: «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ»

Κυρίες και Κύριοι,
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες Κους Εμφιεντζόγλου και Φιλίππου, χωρίς την χρηματική συνδρομή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως η σημερινή από το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., του οποίου τα έσοδα βασίζονται αποκλειστικά στις ετήσιες συνδρομές των μελών του.
Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο προσέφερε με προθυμία, την ωραία αυτή αίθουσα για την διεξαγωγή της σημερινής ημερίδος.
Ευχαριστώ τους σημερινούς διακεκριμένους ομιλητές, των οποίων οι εισηγήσεις θα συνεισφέρουν στην ενημέρωση αλλά και την αποτύπωση σειράς συμπερασμάτων και προτάσεων οι οποίες θα καταγραφούν στα πρακτικά της σημερινής εκδηλώσεως.
Ευχαριστώ τέλος τους παρευρισκομένους των οποίων η παρουσία τιμά το Ινστιτούτο και αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα κοινά. 
Η ανησυχία για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας έχει επί δεκαετίες αποτυπωθεί, σε σειρά μελετών και άρθρων αρμοδίων οργανισμών καθώς και πληθώραςσυμπολιτών μας. Ουδεμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση έχει θέσει το δημογραφικό πρόβλημα σε πρώτη προτεραιότητα, τα δε κατά καιρούς σποραδικάμέτρα είναι, εκ του αποτελέσματος, επιεικώς ανεπαρκή. Το γεγονός αυτό είναι απόρροια της απουσίαςσυνολικής διακομματικήςμακροπρόθεσμης στρατηγικής η οποία ασφαλώς μεταξύ άλλων θα όφειλε να συμπεριλάβει τόσο τον συνδυασμό δημογραφικό – μετανάστευση – Ισλάμ, όσο και άλλα σημαντικά θέματα εθνικής εμβέλειας όπως το αξιακό μας σύστημα, το αναπτυξιακό, αμυντικό, κοινωνικό και δημοσιονομικό μοντέλο της χώρας, καθώς και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος με ρεαλιστικούς όρους γεωπολιτικής.
Η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να ανησυχεί στον απαιτούμενο βαθμό διότι  τα αποτελέσματα του προβλήματος  δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά, λόγω της αργής μεταβολής των, με συνέπεια το χαμηλό πολιτικό κόστος να ενθαρρύνει τις πολιτικές ηγεσίες στην παραμέληση του θέματος αυτού. Δυστυχώς φοβούμαι πως όταν οιαπορρέουσεςοικονομικές,αμυντικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα πλήξουν έντονατους πολίτες, τότε το κουτί της Πανδώρας θα είναι ορθάνοικτο και η όλη κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμος.
Δημογραφικό πρόβλημα, θα σπεύσουν να καθησυχάσουν κάποιοι είχαμε και στο παρελθόν αλλά η χώρα κατόρθωσε να επιβιώσει. Η σημερινή μοναδικότητα σε σχέση με το παρελθόν είναι ο συνδυασμός της σημαντικήςυπογεννητικότητος με το έντονοκαι διαρκώς αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα, δίχως ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο των εισερχομένων,η πλειοψηφία του οποίου προέρχεται από την Ασία και την Αφρική και πιστεύει στο Ισλάμ, γεγονός που καθιστά δυσχερή την προσαρμογή της και εύκολα χειραγωγήσιμη από ξένα ισλαμικά κέντρα που επιβουλεύονται την χώρα μας.
 Οι συμπολίτες μας οι οποίοι ορθώς πιστεύουν στην ανεξιθρησκεία και διαπνέονται από δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα, οφείλουν να λάβουνσοβαρά υπ’ όψιν τους την διάσταση της θρησκείας αυτής ως πολιτικού και κοινωνικού κινήματος ευρισκομένου στον αντίποδα του κοσμικού δημοκρατικού κράτους και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την πρακτική και τα αποτελέσματα στην συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμανικών κρατών αλλά και από το πείραμα συνυπάρξεως των Ευρωπαίων πολιτών με μουσουλμανικές μάζες μεταναστών, στα πλαίσια δημιουργίας πολυπολιτισμικών κοινωνιών.
Το πληθυσμιακό και εργατικό δυναμικό των μεταναστών στην χώρα μας, έχει πρόσκαιρα εξομαλύνει τους δημογραφικούς δείκτες και διευκόλυνε συνεπώς τον λήθαργο της ηγεσίας αλλά και των πολιτών. Η κρατούσα καθησυχαστική άποψη, την οποία ενισχύουν τα ΜΜΕ και οι πάσης μορφής διεθνιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις είναι ότι οι μετανάστες αναπληρώνουν τα κενά της αγοράς εργασίας, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και ότι αργότερα  το κράτος θα μπορέσει να απαλλαγεί από την πλειοψηφία αυτών με σταδιακήεπαναπροώθησή τους. Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάστες καθίστανται ανεπιστρεπτί τμήμα του κορμού της κοινωνίας μας με ότι αυτό σημαίνει εθνικά, κοινωνικά και πολιτισμικά. Οι Έλληνες ίσως να καταρρεύσουν πληθυσμιακά αλλά όχι και ο Ελληνικός χώρος ο οποίος θα κατοικείται μελλοντικά από πληθυσμό διαφορετικής συνθέσεως και πολιτισμικής φυσιογνωμίας.
Η σημερινή ημερίδα απευθύνεται κυρίως στην κοινή γνώμη και αποσκοπεί στην αναγνώριση και αποτίμηση του μεγέθους του προαναφερθέντος προβλήματος. Αφού αναγνωρισθεί και κατανοηθεί το πρόβλημα, εναπόκειται στους συμπολίτες μας και στην πολιτική μας ηγεσία η επιλογή της αδράνειας ή της αμέσου πολυεπίπεδης δραστηριοποιήσεως. Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., ενδεχομένως να λανθάνει στις εκτιμήσεις του αλλά κρίνει και το δηλώνει με παρρησία, πως ο εν λόγω συνδυασμός αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική πρόκληση και απειλή. 
Εύχομαι η σημερινή ημερίδα να αποβεί χρήσιμη και ωφέλιμη στο ακροατήριο και την κοινή γνώμη, τα δε συμπεράσματα και προτάσεις της, τα οποία θα καταγραφούν στα προς διανομή πρακτικά να αποτελέσουν καμπή προβληματισμού και δράσεως για τα εθνικά κέντρα λήψεως αποφάσεων.
28 – Νοεμβρίου – 2014
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.
Κατεβάστε ΕΔΩ! την ομιλία.

Θα ακολουθήσει σύντομα η ανάρτηση όλων των ομιλιών της ημερίδας!

Πρακτικά της ημερίδας «ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» της 30ης Μαΐου 2014

on Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014. Posted in Ημερίδες

Επιμέλεια: Γεώργιος Δουδούμης, Οικονομολόγος-συγγραφέας, Μέλος του ΕΛΙΣΜΕ

Πρακτικά της ημερίδας «ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» της 30ης Μαΐου 2014

Την 30ην Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, Ημερίδα με θέμα «ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Στρατιωτικών και Αμυντικών Θεμάτων της Ακαδημίας Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) στην ανατολική αίθουσα τελετών της Ακαδημίας.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Ακαδημαϊκός κ. Επ. Σπηλιωτόπουλος, Ακαδημαϊκοί, ανώτατοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ακαδημαϊκοί, Πρέσβεις ε.τ. και στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και ΣΕΕΘΑ, αναλυτές-διεθνολόγοι, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι κ.ά. Επισημαίνεται η απουσία του συνόλου των πολιτικών προσώπων που είχαν προσκληθεί στην Ημερίδα.
Τα έξοδα της ημερίδος εκάλυψε με ευγενή του προσφορά ο Εφοπλιστής κ. Σ. Παληός.
Μετά τις προσφωνήσεις του φιλοξενούντος την Ημερίδα Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου, του Στρατηγού ε.α. Επιτίμου Α/ΓΕΕΘΑ – Ακαδημαϊκού κ. Δημητρίου Σκαρβέλη και του Προέδρου του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., Αντιναυάρχου ε.α. κ. Βασιλείου Μαρτζούκου, ακολούθησε η εισαγωγή του Συντονιστού της Ημερίδας, οικονομολόγου-συγγραφέα, κ. Γεωργίου Δουδούμη, ο οποίος παρουσίασε και το πρόγραμμα της ημερίδας.
Στο παρόν Λεύκωμα (ΕΔΩ!) παρουσιάζονται:
• Τα πρακτικά της ημερίδας μετά των γενικών και ειδικών συμπερασμάτων.
• Οι προσφωνήσεις του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Επ. Σπηλιωτόπουλου, του Στρατηγού ε.α. - Ακαδημαϊκού κ. Δημ. Σκαρβέλη και του Προέδρου του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., Αντιναυάρχου ε.α., κ. Βασ. Μαρτζούκου, η τοποθέτηση του συντονιστού και οι πλήρεις εισηγήσεις των ομιλητών κατά σειρά παρουσίασης.

Ημερίδα Ενημέρωσης του National Management College of Pakistan στο ΕΒΕΑ

on Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014. Posted in Ημερίδες

Επιμέλεια: Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ

Ημερίδα Ενημέρωσης του National Management College of Pakistan στο ΕΒΕΑ

Την πρωία της Τρίτης 20/5/2014, στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. υποδέχθηκε και ενημέρωσε το  National Management College of Pakistan στα πλαίσια του εκπαιδειτικού ταξιδίου του κολεγίου ανά τον κόσμο.

Το National Management College of Pakistan επιλέγει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Ινστιτούτο μας για την εκπαιδευτική του ενημέρωση.

Διαβάστε:
ΕΔΩ! Tο Πρόγραμμα της Ημερίδας
ΕΔΩ! HELL.I.S.S. PRESIDENT’S WELCOMING INTRODUCTION , Εισηγητής: Β. Μαρτζούκος  
ΕΔΩ! and PPT ΕΔΩ! BRIEF INFORMATION ON THE ESTABLISHMENT, OPERATION AND OBJECTIVES OF HELL.I.S.S. Εισηγητής: Κ. Αργυρόπουλος,  
ΕΔΩ! GREECE’S FOREIGN POLICY ISSUES, Εισηγητής:  Ι.  Γεννηματάς
ΕΔΩ! GREEK ECONOMICAL CRISIS ΕΔΩ! Εισηγητής: Αν. Μπασαράς  
ΕΔΩ! Presentation of the Chamber Institution and Role in Greece Εισηγητής: Π. Θωμογλου ΕΒΕΑ       
ΕΔΩ! Pakistan and Greece: Collaborating on Illegal Migration Εισηγητής: Ε. Βενέτης, 

Οι Πακιστανοί σπουδαστές εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή του για την περιεκτική ενημέρωση του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Πρακτικά Ημερίδας 8ης Μαΐου 2014, με θέμα: «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

on Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014. Posted in Ημερίδες

Επιμέλεια: Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ

Πρακτικά Ημερίδας 8ης Μαΐου 2014, με θέμα: «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Την Πέμπτη, 8ην Μαϊου 2014 (09.30-14:00), το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) οργάνωσε την ημερίδα " Πολιτικοστρατιωτικές Σχέσεις σε Κρατικό Πλαίσιο. Διδάγματα για την Ελλάδα", στο Υπουργείο Εξωτερικών  (αίθουσα 'Γιάννος Κρανιδιώτης').

Πρόκειται για λίαν σημαντικό θέμα που έχει επηρεάσει την πρόσφατη ιστορία μας (ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων) και αφορά τόσο την πολιτική (κατά κύριο λόγο), όσο και την στρατιωτική ηγεσία. 

Τα ευνοϊκά σχόλια, η πρωτοπορία της θεματολογίας για τα Ελληνικά δεδομένα, η ποιότητα των εισηγήσεων σε συνδυασμό με την όλη οργάνωση κρίνεται ότι χαρακτηρίζουν την ημερίδα ως ιδιαίτερα επιτυχή.

Υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή ακροατών. Επισημαίνεται η παρουσία εκπροσώπων της ηγεσίας των Ε.Δ. και των Σ.Α., Επιτίμων Αρχηγών, Διοικητών και Υπαρχηγών των ΕΔ, Πρέσβεων ε.τ., Αποστράτων Αξιωματικών των Ε.Δ. και των Σ.Α., Καθηγητών Πανεπιστημίου, Αντιπροσωπειών εν ενεργεία Αξιωματικών των Ε.Δ. και Σ.Α., εκπροσώπων του Τύπου, Φοιτητών και άλλων.

Μοναδική παραφωνία η οποία προεκάλεσε και αντίστοιχα σχόλια υπήρξε, η απουσία της πρώτης συνιστώσας των Πολιτικοστρατιωτικών σχέσεων (ΠΣΣ), δηλαδή, της πολιτικής συνιστώσας, όπως Υπουργών και Υφυπουργών (ή εκπροσώπων αυτών) των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας καθώς και προσκληθέντων βουλευτών μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Κατεβάστε ΕΔΩ! τα Πρακτικά της ημερίδας, των οποίων τα περιεχόμενα είναι:
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ, ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ:
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Α’: ΚΕΙΜΕΝΑ και ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Β’: ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘Γ’: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ – Ν.Ο.Ε. της 30ης Νοεμβρίου 2013

on Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013. Posted in Ημερίδες

Γράφει ο Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Γρ. Δεμέστιχας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ – Ν.Ο.Ε. της 30ης Νοεμβρίου 2013

Στην Ημερίδα της 30ής Νοεμβρίου 2013 που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.) και συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ) και τον Ν.Ο.Ε, επελέγησαν να εξετασθούν ορισμένα θέματα τα οποία, μαζί με άλλα, έχουν υψηλή προτεραιότητα για τα ενδιαφέροντα και συμφέροντα της χώρας μας. Τα εξετασθέντα θέματα αφορούν την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την Κρίση της Πολιτικής Οικονομίας και Προοπτικές Ανάπτυξης, το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης και τις Τουρκικές Διεκδικήσεις ως και την Εμπορική Ναυτιλία και την Ανάπτυξή της.

Διαβάστε ΕΔΩ! ολόκληρο το κείμενο.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ 24/5/13 ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: «Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ»

on Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013. Posted in Ημερίδες

Συνδιοργανωτές: Ακαδημία Αθηνών και ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ 24/5/13 ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: «Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ»

Την Παρασκευή, 24ην Μαϊου 2013, έλαβε χώρα, στην Ακαδημία Αθηνών, ημερίδα υπό το ανωτέρω γενικό θέμα, που συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Στρατιωτικών και Αμυντικών Θεμάτων της Ακαδημίας Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.).
Η ημερίδα κρίνεται ως επιτυχής, τόσο λόγω της ποιότητος των εισηγήσεων, όσο και λόγω της μεγάλης συμμετοχής ακροατών. Επισημαίνεται ιδιαίτερα η παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Αντιστρατήγου ε.α. Κου Π. Καράμπελα, Ακαδημαϊκών, πρώην Υπουργών, Επιτίμων Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, εκπροσώπων της ηγεσίας των Ε.Δ. και των Σ.Α., εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών από Πρέσβεις, Διευθυντάς Διευθύνσεων του Υπουργείου, Πρέσβεων ε.τ., αποστράτων Αξιωματικών των Ε.Δ. και των Σ.Α., Καθηγητών Πανεπιστημίου, αντιπροσωπειών εν ενεργεία Αξιωματικών των Ε.Δ. και Σ.Α., εκπροσώπων του Τύπου και άλλων.

Διαβάστε ΕΔΩ! τη σύνοψη των πρακτικών της ημερίδας (Executive Summary) του Προέδρου του ΔΣ του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.  Βασιλείου Μαρτζούκου, Αντιναυάρχου Π.Ν..

Διαβάστε ΕΔΩ! ολόκληρο το φάκελλο των πρακτικών της ημερίδας.

 

Ημερίδα του ΕΛ.Ι.ΣΜ.Ε. στην Τρίπολη

on Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013. Posted in Ημερίδες

Βάλια ΑΜΠΑΤΖΗ, στρατιωτικός ρεπόρτερ, δημοσιογραφος Αρκαδίας

Την εσπέρα της παρασκευής 19/4/2013, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρίπολης, ήταν η ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, με θέματα την Γεωπολιτική Κατάσταση στην Α. Μεσόγειο. Μια ενημερωτική ημερίδα, πάρα πολύ καλή και με θέματα φλέγοντα για την τρέχουσα κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αμυντικά.

Απενημέρωση για την ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ & ΟΜΙΛΙΑ: ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΤΙΜΗΤΟΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ της E.B.A. 1940-1941

on Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019. Posted in Ημερίδες

                                                  

To Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. www.elisme.gr ), στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και προκειμένου να τιμήσει το Ελληνικό Επος του 1940-41, και ιδιαίτερα τους φονευθέντες του έπους, διοργάνωσει, την Πέμπτη 24/10/2019, από 17:30 έως 21:00, Εσπερίδα με θέμα: «Ατίμητοι Φονευθέντες εν Πολέμω Μαχητές Αεροπόροι της Ε.Β.Α. κατά τον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο 1940-41». Την διοργάνωση συνεπικούρησαν:
(1) Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (ΑΑκΕ, http://www.aake.info/  )
(2) Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ, https://eaaa.gr/).
(2) Ε.Ε.Ε.Σ. Διανομής Ιστορικών Στοιχείων 'Κηρύκειον'

Eίχα το προνόμιο, τη μεγάλη τιμή και τη χαρά να συντονίσω την επετειακή εσπερίδα. Και, όταν μάλιστα ο πατέρας και πενθερός σου (Κωνσταντίνος Μπασαράς και Γεώργιος Γριβάκος), απλοί μάχιμοι στρατιώτες ήταν εκεί στο μέτωπο, ο πατέρας του παιδικού σου φίλου και επετειακού ομιλητή σήμερα, υπολοχαγός, τότε, Βασίλης Αργυρόπουλος, έφυγε με τρεις σφαίρες, ισόβιο ενθύμιο στα πλευρά του από εκεί, ο συνίκαρος και φίλος, πτέραρχος - παρών απόψε, Γιάννης Βολάνης δεν είδε ποτέ τον πατέρα του γιατί πολεμούσε και έπεσε εκεί τρεις βδομάδες πριν γεννηθεί ο γιός του- και τόσοι άλλοι - και το χειρότερο οι πρόγονοι σου συνάδελφοι αεροπόροι (και όχι μόνο) έμειναν ΑΤΑΦΟΙ ΕΚΕΙ, τότε το φορτίο του χρέους να τους τιμήσεις γίνεται πολύ πιο μεγάλο...
Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με φανερή συγκίνηση άσχετα από ηλικία, φύλο, ιδιότητα, βαθμό, τόπο, είδα αρχηγούς κλάδων να σκουπίζουν τα μάτια τους, είδα απογόνους να έχουν έλθει από την Αμερική, από την Σπάρτη, από το Αίγιο, από την Λοκρίδα για να τιμήσουν τους προγόνους και να ενημερωθούν ---   

Ο Συντονιστής της Εσπερίδας Αναστάσιος Μπασαράς μαζί με τους Εισηγητές: Πότης Κατράκης, Παναγιώτης Μενούνος, Υπχος (Ι) Κωνσταντίνος Αγγος, Γιώργος Μέρμηγκας και Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

  

Ο Πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ Β. Μαρτζούκος                    Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ και Συντονιστής Α. Μπασαράς

  

Ο Επετειακός Ομιλητής Κ. Αργυρόπουλος    Εδώ μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΑ Π. Χρίστου

  

Οι Αντιπρόεδροι ΕΑΑΑ και ΕΛΙΣΜΕ                  Ο Εισηγητής Π. Κατράκης. 

Το ΕΛΙΣΜΕ, Η Αεροπορική Ακαδημία, Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και το Κηρύκειο ίδρυμα:
Θυμηθήκαμε, Νοσταλγήσαμε, Τιμήσαμε ...
Παρόντες Εκπρόσωποι των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ (Υπτχος Κ. Αγγος και Ταξίαρχος Σακαράκας, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ, ΓΕΝ (Πχος Δ. Λυντζεράκος, Νχος Κ. Χρηστίδης), Επίτιμοι Ανώτατοι Αξκοί, Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμων και Συλλόγων (ΕΣΜΑ: Ι. Κούτρας, ΣΣΑΣ: Θ. Πάσχος, ΣΑΣΥΔΑ: Η. Ντουβλής, ΣΑΣΤΥΑ¨Δ. Φαλτάιτς, ΕΜΕΙΣ: Γ. Μεταξάς κλπ)
Το ΕΛΙΣΜΕ ευχαριστεί όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την παρουσία τους. 

Μπορείτε να κατεβάστε και να δείτε τις διαθέσιμες παρουσιάσεις και βίντεο, όπως παρακάτω:
Αναστάσιος Μπασαράς: Εισαγωγή - Συντονισμός (Παρουσίαση pdf ΕΔΩ! και Βίντεο ΕΔΩ!)

Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος: Επετειακή Ομιλία: Συνοπτική Εικόνα των Επιχειρήσεων του Ε/Ι Πολέμου 1940-41 (Παρουσίαση pdf ΕΔΩ!
Παναγιώτης Μενούνος: Ταυτοποίηση των Ελλήνων Πεσόντων του Επους 40-41 (Παρουσίαση pdf  ΕΔΩ!)
Γεώργιος Μέρμηγκας: Οι Ατίμητοι Φονευθέντες Αεροπόροι Μαχητές ΕΒΑ 40-41 (Παρουσίαση pdf ΕΔΩ! )

Το συνολικό Βίντεο της εσπερίδας ΕΔΩ!) 

ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.: ΕΣΠΕΡΙΔΑ: ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΤΙΜΗΤΟΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ της E.B.A. 1940-1941

on Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019. Posted in Ημερίδες

        

To Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. www.elisme.gr ), στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και προκειμένου να τιμήσει το Ελληνικό Επος του 1940-41, και ιδιαίτερα τους φονευθέντες του έπους, διοργανώνει, την Πέμπτη 24/10/2019, από 17:30 έως 21:00, Εσπερίδα με θέμα: «Ατίμητοι Φονευθέντες εν Πολέμω Μαχητές Αεροπόροι της Ε.Β.Α. κατά τον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο 1940-41». Την διοργάνωση συνεπικουρούν:
(1) Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (ΑΑκΕ, http://www.aake.info/  )
(2) Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ, https://eaaa.gr/).
(2) Ε.Ε.Ε.Σ. Διανομής Ιστορικών Στοιχείων 'Κηρύκειον'

Παρόμοια Εσπερίδα πραγματοποίησε η ΑακΕ, με την υποστήριξη της Ε.Ε.Ε.Σ.«Κηρύκειον», την Τετάρτη 15.5.2019. Στη διάρκεια αυτής της Εσπερίδας παρουσιάσθηκαν νεότερα στοιχεία ερευνών για τους 30 φονευθέντες εν πολέμω μαχητές αεροπόρους της ΕΒΑ, εντός Βορειοηπειρωτικού Αλβανικού εδάφους κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο 1940-4. Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και προκάλεσε βαθύτατη συγκίνηση και εθνική κατάνυξη στους θεατές-ακροατές. Ετσι, το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. έκρινε ότι στην ετήσια Εσπερίδα για την τιμή του Ελληνικού Επους του 1940-41 θα ήταν πολύ χρήσιμο για τα μέλη του, να την συμπεριλάβει με μια κάποια μικρή προσαρμογή.

Ετσι, λοιπόν, το θέμα της Εσπερίδας και ο σκοπός είναι αυτά που είχε βάλει η ΕΑκΕ και παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία, δηλαδή:
-Το θέμα αναφέρεται στους ατίμητους φονευθέντες εν πολέμω μαχητές αεροπόρους της ΕΒΑ στο Βορειοηπειρωτικό μέτωπο κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο 1940-41. Οι λόγοι επιλογής του συγκεκριμένου θέματος είναι προφανείς και επίκαιροι. Με πρωτοβουλία της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41 και ιδιαίτερα του Προέδρου της κ. Γεωργίου Σούρλα, από τις 22 Ιανουαρίου 2018 και μετά από Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας, άρχισε επισήμως και συνεχίζεται η αναζήτηση των οστών 7.948 πεσόντων ατίμητων μαχητών του ΣΞ κατά το Έπος 1940 - 41 στη Βόρεια Ήπειρο, Αλβανίας.
- Και, ο Σκοπός της είναι η ενημέρωση για τις εν εξελίξει διαδικασίες και απόδοσης τιμών προς τους μαχητές του Σ.Ξ., αλλά και για τους 30 πεσόντες εν πολέμω Έλληνες ατίμητους μαχητές αεροπόρους, στη Βόρεια Ήπειρο Αλβανίας κατά τον Ε-Ι πόλεμο 1940-41, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στο Λεύκωμα Πεσόντων της ΠΑ, παρουσιάζοντας και νεότερα στοιχεία ερευνών που έχουν εν τω μεταξύ προκύψει, ώστε να περιληφθούν, κυρίως όμως να τιμηθούν και αυτοί οι 30 μαχητές Αεροπόροι, παράλληλα με τους μαχητές του Σ.Ξ.
Και, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΑΑκΕ, Απχος (Ι) ε.α. Στέλιος Αλεξόπουλος, ‘Οφείλουμε στη μνήμη τους την Τιμή αυτή, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους, κατακτώντας ως Αεροπόροι το «Ουράνιο Ύψωμα '40-'41', για εμάς τους νεότερους. Με τη θυσία τους ανέβασαν στα ύψη την τιμή και αξιοπρέπεια του έθνους μας διεθνώς, για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αγάπη προς την πατρίδα.’

Η Εσπερίδα θα λάβει χώρα την 24 Οκτωβρίου, Ημέρα Πέμπτη, 17:30, στην αίθουσα της ΕΑΑΑ – Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας,
Διεύθυνση: Χαλκοκονδύλη 5, 10677 – Αθήνα, 7ος Οροφος.
Τηλέφωνα: 210-3802241 & 210-3820271
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην Εσπερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό: Υ.Εθ.Α -ΑΓΕΕΘΑ-ΑΓΕΑ-Πρόεδρος ΜΤΑ, Πρόεδρος Α.Ακ.Ε - Πρόεδρος ΕΑΑΑ - Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Και, θα την συντονίσει ο Αναστάσιος Μπασαράς, Σμχος (Μ) ε.α., Αντιπρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Τα θέματα και οι ομιλητές της ημερίδας είναι, όπως στο παρακάτω πρόγραμμα: 

 

 

ΕΛΙΣΜΕ-ΣΑΣΙ: Ολοκλήρωση της Ημερίδας ' Η Ανάπτυξη της Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Παραγωγής, της Τεχνολογίας και των Υπηρεσιών σε ένα Περιβάλλον Εθνικής Ασφάλειας'

on Τρίτη, 02 Απριλίου 2019. Posted in Ημερίδες

 Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Αγαπητοί φίλοι,

Σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, η ροή πληροφοριών είναι καταιγιστική και αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία. Η μεταβατική περίοδος που διανύουμε και η αλλαγή ισορροπιών στη διεθνή οικονομία συμπαρασύρει τις πολιτικές και στρατηγικές μεγάλων και μικρών κρατών.

Η Αμυντική Οικονομία, η Τεχνολογία και τα Logistics αποτελούν κεντρικό πυλώνα Ανάπτυξης. Σε παγκόσμια κλίμακα η πίτα των Logistics είναι ~14% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στην Ελλάδα η ίδια πίτα είναι ~10% και υπάρχουν περιθώρια, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να ξεπεράσει το 15%. 

Στα πλαίσια αυτά το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. και ο Σ.Α.Σ.Ι., αξιοποιώντας την σωρευμένη γνώση, δεξιότητες, καθώς, και την πολυετή διεθνή και εσωτερική εμπειρία τους, έχουν συνδιοργανώσει σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, για την κατάρτιση και επιμόρφωση στελεχών, με εξαιρετική επιτυχία (τα σχόλια των συμμετασχόντων είναι ιδιαίτερα κολακευτικά)-δημιουργώντας ένα ‘Defence Economics and Logistics Reference Point’ -τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Διεθνή Χώρο.

                      

Ετσι, συνεχίσαμε και συνδιοργανώσαμε, στη Λάρισα, την 30/03/2019, με τη φιλοξενία του Δήμου Λαρισαίων, υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου της Λάρισας και τη στήριξη της Λαρισαϊκής Λέσχης  την Ημερίδα ‘Η Ανάπτυξη της Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Παραγωγής, της Τεχνολογίας & των Υπηρεσιών, σε ένα Περιβάλλον Εθνικής Ασφάλειας.' κλείνοντας  τη δράση του θέματος με εξαιρετική επιτυχία, επαγγελματισμό και τεκμηρίωση ( η οποία θα αναρτηθεί και διατεθεί στο διαδίκτυο τις επόμενες μέρες) δημιουργώντας ένα ‘Defence Reference Point’.

 

Ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, με πρωταρχική επιδίωξη την συμβολή μας στην δημιουργία μιας Ελλάδας δημιουργικής, παραγωγικής, θετικά μεταλλαγμένης, με αξιοσημείωτη ανάπτυξη στους τομείς της Βιομηχανίας, Αμυνας, Τεχνολογίας, Logistics και δια Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης.

 

Δώσαμε έμφαση στους θεματικούς άξονες:

-Η Εθνική μας Αμυνα & Ασφάλεια στο Πλαίσιο των Περιοχικών Εξελίξεων
-Η Στρατηγική των Εξοπλισμών με Οικονομικούς Όρους
-Η ελληνική ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική από τον 20ό στον 21ο αιώνα
-Η Επισκόπηση της οικονομικής κρίσης και η γυμνή αλήθεια
-Η διαφθορα και η αποτελεσματικοτητα της διακυβερνησης
-Η Αμυνα, Ναυτιλία, Γεωργία και Πολιτισμός στη Θεσσαλία: Βίοι παράλληλοι
-Παρόν, Μέλλον και Προοπτικές της Αμυντικής Βιομηχανίας
-Επενδύσεις στη Θεσσαλία
-Το μελλον της εφοδιαστικης αλυσιδας logistics σε συνδυασμο με την εξελιξη της τεχνολογιας
-Η Ανάπτυξη δεξιοτήτων στην πράσινη εφοδιαστική στον κλάδο της αγροδιατροφής
-Τα Μη Επανδρωμένα Οχήματα (Γεωργία, Δασολογία, Προστασία Πολίτη ...)
-Η Οινοποιϊα στη Θεσσαλία και η συμβολή της στον Τουρισμό και Οικονομία
-Το Στρατηγικό Μάνατζμεντ & Αντιμετώπιση Κρίσιμων Καταστάσεων

Ολες  οι εισηγήσεις άρχιζαν με το γράμμα Α -ΑΡΙΣΤΕΣ-! Η μια καλύτερη από την άλλη από όπου και αν αρχίστε τον κύκλο!

Φέραμε κοντά: (1) την θεσμική, ακαδημαϊκή, στρατιωτική, τοπική ηγεσία και την αγορά, και, (2) μια πλειάδα έγκριτων καθηγητών, διακεκριμένων και εξειδικευμένων αξιωματικών των ΕΔ, διδακτόρων, αναλυτών και έμπειρων μεγάλων στελεχών της Βιομηχανίας και της Οικονομίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν/ απαντήσουν/ συζητήσουν γύρω από τους παραπάνω θεματικούς άξονες , με : τα Στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τα Στελέχη των ΕΔ/ΣΑ, αλλά και φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και κάθε ενεργό πολίτη.

Την παραμονή της ημερίδας έγινε μια δεξίωση γνωριμίας των εισηγητών, συντονιστριών, χορηγών και των πολιτικών αρχών της Λάρισας, στη θαυμάσια και ιστορική λέσχη της 110 ΜΠ. Πολλές ευχαριστίες στον Διοικητή της 110 ΠΜ.

Στην ημερίδα μας στη Λάρισα,  Οι Εισηγητές μας και άλλοι παίκτες μας!!!

Στην ημερίδα ο Γενικός Συντονιστής και Project Manager, Αναστάσιος Μπασαράς, εργάστηκε σκληρά, προετοίμασε το όλο συνέδριο και συντόνισε και οργάνωσε άψογα όλες τις απαραίτητες δράσεις της ημερίδας. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη τονισθεί η μεγάλη στήριξη και συνεισφορά του ΓΓ του ΣΑΣΙ, αντιπτεράρχου ε.α. Κοσμά Βούρη.

         

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, επίσης, να μην ευχαριστήσουμε τις κυρίες της Λέσχης Κυριών Αποφοίτων της Σχολής Ικάρων για τη μεγάλη και ανιδιοτελή συνεισφορά στην ημερίδα!

Η Ημερίδα έκλεισε με μια θαυμάσια εκδρομή των εισηγητών μετά των συζύγων του ΣΑΣΙ και των συντονιστριών στα Μετέωρα και μετά από μια θαυμάσια ξενάγηση στη Μονή Ροσσάνου, ήταν φυσικό να καταλήξει σε ένα ταβερνάκι στα ριζά του Κόζιακα, στο χωριουδάκι του Βυτουμά για τα σχετικά τσιπουράκια και κρασοκατάνυξη.

      

Μέσα στις επόμενες μέρες, και πάντως, πριν από τις 15/4/2019 θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΕΛΙΣΜΕ και ΣΑΣΙ το πλήρες  πακέτο της τεκμηρίωσης της ολοκλήρωσης (ΡΡΤ και κείμενα εισηγήσεων, Φωτογραφική κάλυψη, Ολα τα Βίντεο κλπ)

Εσπερίδα «Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών»

on Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019. Posted in Ημερίδες

Εκδήλωση Facebook: Εσπερίδα «Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών»

• Είσοδος ελεύθερη


• Για Βεβαίωση Παρακολούθησης: ΕΛΙΣΜΕ - Αίτηση Βεβαίωσης Παρακολούθησης


• Γραμματεία ΕΛΙΣΜΕ: ☎ 21 08211025, Τρ-Πέ 10:00-14:00

<<  1 [2