Οι Σχέσεις Ελλάδος - Αλβανίας

Νέο βιβλίο του ΕΛΙΣΜΕ

Υπό εκτύπωση

Ομιλία Α. Δρίβα & Π.Σταμπολή: Οι Ψυχολογικες Επιχειρήσεις της Τουρκίας - Τρόποι Αντιμετώπισης

 Πατήστε επάνω στην εικόνα για να δηλώσετε συμμετοχή

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Written by ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ on Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013. Posted in Σκοπός, Ομιλίες

ΓΕΝΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Ομιλία του Προέδρου του Ινστιτούτου στην Κοζάνη την 31/3/2013

Κες και Κοι
Είναι διάχυτη η αίσθηση στους περισσότερους συμπολίτες μας ότι στις μέρες μας, διακυβεύονται κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς επίσης και η ευημερία, η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια και η κοινωνική γαλήνη των πολιτών, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσο ν σε ένα χρεωμένο κράτος μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, όπου η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία κάθε άλλο παρά είναι δεδομένα. Δεν ευρίσκομαι σήμερα εδώ προκειμένου με στρογγυλευμένο και εξωραϊσμένο λόγο να καθησυχάσω τις ανησυχίες σας, τις οποίες άλλωστε όλοι βιώνουμε καθημερινά, αλλά για να σας μεταφέρω, στο χρόνο που διατίθεται, μία συνολική εικόνα του διεθνούς περιβάλλοντος στις προκλήσεις του οποίου καλείται η χώρα μας να αντεπεξέλθει.

Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ!

About the Author

ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ Ε.Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ Π.Ν. ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ Σ.Ν.Δ..

Κατάγεται από την Άνω Κορακιάνα του Δήμου Κερκύρας.Φοίτησε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1971 έως το 1975. Αποστρατεύθηκε το 2006. 

Κατά την 15ετή θαλάσσια υπηρεσία του ενάσκησε επιτυχώς όλα τα προβλεπόμενα καθήκοντα για μάχιμο Αξιωματικό, επί Αντιτορπιλικών, Πυραυλακάτων και Φρεγατών. Διετέλεσε Κυβερνήτης της Πυραυλακάτου «ΜΠΛΕΣΣΑΣ», της Θαλαμηγού «ΑΡΓΩ» και της Φρεγάτας «ΕΛΛΗ», Διοικητής 1ης Μοίρας Φρεγατών, Αρχιεπιστολεύς Στόλου και Διοικητής Φρεγατών.

Κατά την 11ετή υπηρεσία του σε θέσεις ξηράς, υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στην Σχολή Πυροβολικού του Π.Ν., στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, ως υπεύθυνος οπλικών συστημάτων των υπό ναυπήγηση Αρματαγωγών τύπου «ΧΙΟΣ», Υπασπιστής της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, Διευθυντής Σπουδών στην Ναυτική Σχολή Πολέμου, Ναυτικός Ακόλουθος Βόννης και Διευθυντής Α1 του Γ.Ε.Ν.. Επιπλέον διετέλεσε Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης και Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Έχει αποφοιτήσει επιτυχώς από όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Π.Ν., συμπεριλαμβανομένης της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και έχει παρακολουθήσει σειρά Διακλαδικών και ΝΑΤΟϊκών σεμιναρίων. Επιπλέον έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Μηχανολογία Όπλων από το Naval Postgraduate School του Monterey των Η.Π.Α. και είναι απόφοιτος του Naval War College των Η.Π.Α.. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις «Διεθνεις Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζει την Αγγλική λίαν καλώς.

Κατά την σταδιοδρομία του, έχει τιμηθεί με όλες τις προβλεπόμενες διακρίσεις και επιπλέον με Διαμνημόνευση συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές, με Μετάλλιο υπηρεσίας με το ΝΑΤΟ και με Ναυτικό Μετάλλιο Β’ Τάξεως για διάσωση ζωής.

Από το 2006 έως το 2010, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). Συμμετέχει ως ομιλητής σε εκδηλώσεις σχετικές με τα αντικείμενα του Ινστιτούτου (διαλέξεις, ημερίδες, συνέδρια κ.λ.π.) και αρθρογραφεί σε περιοδικά και ιστότοπους.

Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Σιταρά από το 1979 και έχει δύο τέκνα τον Γιάννη (1980) και την Κατερίνα (1981).

Σχόλια (0)

Αφήστε σχόλιο

Υποβάλετε σχόλια ως guest.