Βιβλιοπαρουσιάσεις

Παρουσίαση του βιβλίου: ‘ΟΙ ΠΕΠΟΙΗΜΕΝΟΙ’ ποιήματα, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

Written by ΜΠΑΣΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ on Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013. Posted in Βιβλιοπαρουσιάσεις

Εκδόσεις Πελασγός

Τον Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο τον γνωρίσαμε ως καλό αξιωματικό και πολεμιστή, ως συγγραφέα , ως  αρθρογράφο και δοκιμιογράφο, ως ζωγράφο … Αυτή τη φορά έρχεται να μας αποκαλύψει –και να μας αποκαλυφθεί– μια καινούργια πτυχή της ‘ωραίας’ προσωπικότητάς του μέσα από τον δρόμο της ποίησης. Πρόκειται για την ποιητική συλλογή, με τον τίτλο ‘ΟΙ ΠΕΠΟΙΗΜΕΝΟΙ’, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ.

Παρουσίαση του βιβλίου: LOGISTICS: Management and Engineering, Αναστάσιος Μπασαράς

Written by ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ on Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013. Posted in Βιβλιοπαρουσιάσεις

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ: Διοίκηση και Μηχανική

Συνήθως στον επιχειρηματικό και εμπορικό τομέα δεν γίνεται μια συνολική προσέγγιση όλων των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών ενός συστήματος ή ενός προϊόντος σε σχέση με την επιμελητεία η οποία μπορεί και πρέπει να εφαρμόζεται στη διάρκεια όλων των σταδίων του κύκλου της ζωής του. Εδώ εντοπίζεται και το στοιχείο που κάνει το παρόν σύγγραμμα να ξεχωρίζει. Παρουσιάζει την επιμελητεία από μια συστημική προοπτική. Ο βασικός στόχος του είναι ο αναγνώστης να κατανοήσει σε βάθος, να εμπεδώσει, να εφαρμόσει στην πράξη και να αναπτύξει τις βασικές αρχές, τις έννοιες και τα στοιχεία της διοίκησης και της μηχανικής της επιμελητείας.

Παρουσίαση του βιβλίου: 'ΟΙ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ', Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

Written by ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ on Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013. Posted in Βιβλιοπαρουσιάσεις

ΔΟΚΙΜΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου: 'ΟΙ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ', Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

Το διήγημα φαντασίας «Οι Δακτυλοδεικτούμενοι» του Κ. Αργυρόπουλου, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστου κατά την εξέλιξή του και τελικά αφήνει ανάμικτα συναισθήματα θλίψης και προβληματισμού, δίχως όμως να γίνεται καταθλιπτικό, αφού το κείμενο διανθίζεται με χιούμορ, γίνεται άριστη χρήση της ελληνικής γλώσσας και επιπλέον θίγεται μεγάλο φάσμα θεμάτων που απασχολούν τον καθένα είτε ως άτομο είτε ως πολίτη και μέλος της κοινωνίας.

Παρουσίαση του βιβλίου: Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Έλλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ, Μάνος Ηλιάδης

on Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013. Posted in Βιβλιοπαρουσιάσεις

Παρουσίαση του βιβλίου: Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Έλλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ, Μάνος Ηλιάδης

O έγκριτος αναλυτής Μάνος Ηλιάδης επανέρχεται, με το νέο του βιβλίο «Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΙΤ», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ» , στην παρουσίαση της νεοοθωμανικής πλέον MILLI ISTIHBARAT TEŞΚILATI (ΜΙΤ) και της κατασκοπευτικής της δραστηριότητος εναντίον της Ελλάδος, σε συνδυασμό με την τουρκική διείσδυση στις άλλες χώρες της περιοχής. Ταυτόχρονα όμως και αυτό είναι το αξιοσημείωτο δίνει μια νέα διάσταση της τουρκικής απειλής που έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια της στρατιωτικής, είναι ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένη και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά αλλά κύρια όταν οι θεσμοί της διέρχονται κρίση και βάλλονται πανταχόθεν.

Παρουσίαση του βιβλίου: 'Η γεωπολιτική στρατηγική και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας', Χρήστος Μηνάγιας

on Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013. Posted in Βιβλιοπαρουσιάσεις

Παρουσίαση του βιβλίου: 'Η γεωπολιτική στρατηγική και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας', Χρήστος Μηνάγιας

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τουρίκη το βιβλίο "Η γεωπολιτική στρατηγική και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας" του Χρήστου Δ. Μηνάγια.
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι η καταγραφή της μεταβαλλόμενης γεωπολιτικής στρατηγικής της Τουρκίας, καθώς και η λεπτομερής περιγραφή της στρατιωτικής της ισχύος. Η Τουρκία, χωρίς να παρεκκλίνει από την κεμαλική κληρονομιά της αρχής του κράτους-έθνους, επιδιώκει να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο ισχύος με αυξημένο στρατηγικό, οικονομικό και πολιτιστικό ρόλο. Η παλαιά κεμαλική εξωτερική πολιτική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη νέα εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, η οποία αντλεί μεν δύναμη από το οθωμανικό της παρελθόν, ωστόσο χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, προγραμματισμό, πολιτική βάθους και μια ευδιάκριτη αυτοπεποίθηση των εμπνευστών της.

<<  1 2 [3