Ανακοινώσεις

Νέο Σεμινάριο στο ΕΛΙΣΜΕ: «Διεθνή Θέματα»

on Τρίτη, 09 Απριλίου 2019. Posted in Ανακοινώσεις

Ο κ. Γεώργιος Δουδούμης, Πρ. Οικονομικός Πρέσβης · Συγγραφέας · Μέλος ΔΣ, ΕΛΙΣΜΕ,
συντονίζει το Σεμινάριο «Διεθνή Θέματα»
κάθε Τετάρτη από 8/5 έως 26/6/2019 18:00-20:30,
στο Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών,
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 88 1ος όρ., 104 34 Αθήνα.

Δήλωση Συμμετοχής:  http://bit.ly/ELISME-CoA   ή προσωπικός σύνδεσμος

Αναστάσιος Μπασαράς: Πρόσκληση Διάλεξης 'Η Επισκόπηση της Διηνεκούς Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης & η Γυμνή Αλήθεια! '

on Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019. Posted in Ανακοινώσεις

 Δηλώσεις Συμμετοχής:  

τηλεφωνικώς: 6937520939  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Maximum Attendum 100

Χαιρετισμοί: 10'

Πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, Βασίλειος Μαρτζούκος,

                              Πρόεδρος Συλλόγου των Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς,                            Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων Ευάγγελος Γεωργούσης

Διαλέκτης: Αναστάσιος Μπασαράς,  Διάρκεια Διάλεξης 60'

Συντονιστής:  Δρ Νικόλαος Δενιόζος, Διάρκεια Συζήτησης 60'

 

 

ΕΛΙΣΜΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΙΣΜΕ- Πλήρωση μίας  θέσεως πρακτικής άσκησης , αποκλειστικά μέσω συστήματος ΑΤΛΑΣ

on Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019. Posted in Ανακοινώσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΙΣΜΕ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), το οποίο στην Αγγλική αποδίδεται ως Hellenic Institute For Strategic Studies (HEL.I.S.S), είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ινστιτούτο στρατηγικών μελετών, ανάλυσης και έρευνας. Είναι μη κυβερνητικό και αυτοχρηματοδοτούμενο. Πληροφορίες για το σκοπό και το έργο του αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.elisme.gr .
Το ΕΛΙΣΜΕ αποτελείται από ανθρώπους με επιστημονικό υπόβαθρο από διάφορους επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς χώρους , με διαφορετικές εμπειρίες, μεθοδολογία εργασίας και τρόπο σκέψης. Το κύριο αντικείμενο ενασχόλησης είναι οι τομείς άμυνας, ασφάλειας, στρατηγικές μελέτες και εκπαίδευση. Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης προσφέρει ευκαιρίες σε διάφορους τομείς, όπως οι διεθνείς σχέσεις, η άμυνα , η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η ιστορία, , οι πολιτικές επιστήμες, η δημόσια διοίκηση, το ανθρώπινο δυναμικό, η πληροφορική, τα πολυμέσα, η επικοινωνία, το web developing, το web design.

Στόχοι του προγράμματος
Το πρόγραμμα έχει δύο κύριους στόχους:
• Να παρέχει στους ασκούμενους την ευκαιρία να αναπτυχθούν επαγγελματικά και προσωπικά
• Να προσφέρει στο Ινστιτούτο υποστήριξη στο έργο του και πρόσβαση σε νέα ταλέντα και ατομικες δεξιότητες .

Δομή του προγράμματος
Φοιτητές γίνονται δεκτοί από ΑΕΙ της χώρας μέσω ΑΤΛΑΣ ή από ξένα Πανεπιστήμια κατόπιν αιτήματος του Πανεπιστημίου.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’όλη την διάρκεια του έτους, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Διάρκεια Από 2 έως 3 μήνες εντός του διαστήματος από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουλίου. Παράταση διάρκειας της ασκήσεως είναι δυνατή κατόπιν ειδικής εγκρίσεως του ΕΛΙΣΜΕ.
Τόπος εργασίας Στα γραφεία του ΕΛΙΣΜΕ Νίκης 11- τέταρτος όροφος – Αθήνα

Γλώσσα εργασίας είναι η ελληνική. Η γνώση της αγγλικής είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον σε επίπεδο Β1. Η γνώση άλλων ξένων γλωσσών θεωρείται επί πλέον προσόν.

Καθήκοντα Στό πλαίσιο του προγράμματος οι φοιτητές απασχολούνται κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, πρωί ή απόγευμα, στο πλαίσιο ατομικού προγράμματος εργασίας . Οι φοιτητές οφείλουν να παρακολουθούν και εκτός των ως άνω ωρών μεγάλο μέρος από τις ημερίδες, διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου και να βοηθούν, εφόσον τους ζητηθεί, στην διοργάνωση αυτών. Αναλαμβάνουν καθήκοντα στο πλαίσιο των αναγκών του Ινστιτούτου κατά την διάρκεια της ασκήσεώς τους, λαμβανομένων υπόψη των σπουδών και των δεξιοτήτων αυτών.

Περιγραφή συγκεκριμένων κατά περίπτωση καθηκόντων υπάρχει στην ανακοίνωση «Πλήρωση θέσεως ασκήσεως» στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου και σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις στο σύστημα ΑΤΛΑΣ .

Πιστοποίηση Χορηγείται βεβαίωση για το διάστημα πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης.
Άδεια απουσίας. Για τους φοιτητές μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ όπως προβλέπεται στον κανονισμό αυτού. Για άλλους φοιτητές κατόπιν συνεννοήσεως. Η συνήθης άδεια είναι τρείς εργάσιμες ημέρες για το διάστημα άσκησης δύο ή τριών μηνών.

Οικονομικά θέματα Το ΕΛΙΣΜΕ δεν είναι υπεύθυνο για θέματα ασφαλιστικής κάλυψης υγείας και χώρων καθώς και για καταβολή αμοιβής εργασίας υπό ουδεμία μορφή. Οι φοιτητές οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση ασφαλιστικής κάλυψης μέσω του οικείου προγράμματος ασκήσεών τους ή ιδιωτικού ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, εφόσον καλύπτουν εξ ιδίων τα έξοδά τους.

Δικαιολογητικά Αίτηση, βιογραφικό κατά προτίμηση σε Europass μορφή και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συγκεκριμένη θέση πρακτικής άσκηση. Επίσης φωτοτυπία ταυτότητος και βεβαίωση φοιτητικής κατάστασης . Διάφορα θέματα Οι ασκούμενοι φοιτητές , κατά την διάρκεια της ασκήσεώς τους, έχουν δικαίωμα χρήσης της βιβλιοθήκης του ΕΛΙΣΜΕ.
Αναφέρονται για τον συντονισμό, τον καθορισμό του προγράμματος εργασίας και τυχόν προβλήματα στον συντονιστή (coordinator) του προγράμματος.
Οφείλουν να εργάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του επιβλέποντος (supervisor), ο οποίος θα καθοδηγεί και κατευθύνει την άσκησή τους και να συνεργάζονται εποικοδομητικά με τα μέλη του Δ.Σ.
Πληροφορίες : Συντονίστρια Προγράμματος Μαριέττα Παναγιωτοπούλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Ανακοινώνεται στο σύστημα ΑΤΛΑΣ

Κωδ. 1-2019

Τίτλος: Βοηθός έρευνας και ανάλυσης θεμάτων διεθνών σχέσεων

Περίοδος  άσκησης: 2 μήνες, έναρξη Φεβρουάριος 2019

Περιγραφή καθηκόντων

Κατευθυνόμενη αναζήτηση βιβλιογραφικών πηγών και δημοσιευμάτων επί θεμάτων που  άπτονται στις διεθνείς σχέσεις και στρατηγικές σπουδές.

  • Παραγωγή σύντομων αναλύσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων που θα υποδειχθούν.
  • Προετοιμασία βασικών σημείων τρεχόντων γεγονότων ειδησεογραφίας.
  • Συμμετοχή σε εκπαιδευτικές –επιμορφωτικές δραστηριότητες (σεμινάρια, ημερίδες, παρουσιάσεις, συνέδρια) του ΕΛΙΣΜΕ  με παροχή γραμματειακής υποστήριξης.

Ωράριο  3 φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη.  Νίκης 11 Σύνταγμα

Ειδικότερες λεπτομέρειες  βλέπε ιστοσελίδα μας www.elisme.gr  πρακτική άσκηση

Απαραίτητα προσόντα  φοίτηση σε τρίτο ή τέταρτο έτος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων ΑΕΙ, πολύ καλή γνώση αγγλικής, πολύ καλή χρήση Η/Υ. 

Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων: Call For Papers & Articles - ‘First Conference on Efficacy & Efficiency of the Air Power into Total Defense’ - Πρώτο Συνέδριο Αποτελεσματικότητας και Αποδοτικότητας της Αεροπορικής Ισχύος στη Συνολική Αμυνα’

on Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018. Posted in Ανακοινώσεις

Αγαπητοί (ες) Κύριοι (ες),

Είναι τιμή μας και χαρά να σας Προσκαλέσουμε και

Παρακαλέσουμε να υποβάλετε

πρόταση (εις) εισήγησης στο Συνέδριο
‘First Conference on Efficacy & Efficiency of the Air Power into Total Defense’

 

Πρώτο Συνέδριο Αποτελεσματικότητας και Αποδοτικότητας της Αεροπορικής Ισχύος στη Συνολική Αμυνα’

 

Το Συνέδριο οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (Σ.A.Σ.I.) -συνεπικουρούμενο από: τα ΑΣΕΙ, Στρατιωτικά Κέντρα Ερευνών, Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και τον Σύνδεσμο Διεθνών Διαμεταφορέων και Επιχειρήσεων Logistics- στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το Νοέμβριο 2019 (ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα).

Στην Ιστοσελίδα http://www.ikaros.net.gr/  μπορείτε να έχετε πλήρη ενημέρωση για τον Σ.Α.ΣΙ.

Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι η συνημμένη (προτάσεις για εισηγήσεις εκτός της θεματολογίας θα εξεταστούν)

Οι εισηγητές παρακαλούνται να υποβάλουν προτάσεις εισηγήσεων περιέχουσες (1) Τον Τίτλο της Εισήγησης, (2) Σύνοψη των κυρίων σημείων της εισήγησης (όχι περισσότερο από μια σελίδα Α4, Φοντ 14), (3) Σύντομο ΒΣ (όχι περισσότερο από 1/2 σελίδας Α4, Φοντ 14΄), (4) Εκτιμώμενη διάρκεια της εισήγησης.

Ο μέγιστος χρόνος της εισήγησης δεν πρέπει να είναι περισσότερος από 20 λεπτά.

Σημαντικές Ημερομηνίες:
1. Ημερομηνία Υποβολής Πρότασης, μέχρι και 15/12/2018
2. Ημερομηνία Γνωστοποίησης από τον ΣΑΣΙ της αποδοχής της πρότασης, μέχρι και 15/2/2019
3. Ημερομηνία Υποβολής της τεκμηρίωσης (Κείμενο Εισήγησης, ΡΡΤ και Βίντεο Παρουσίασης) μέχρι και 15/5/2019

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με κοινοποίηση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την υπεύθυνη επιτροπή του ΣΑΣΙ για το Συνέδριο, συνιστούν οι:
1. Κοσμάς Βούρης, τηλ 683500004,
2. Βασίλειος Βρεττός, τηλ 6983511669
3. Δημήτριος Κατελούζος, τηλ 6944222969
4. Παναγιώτης Κατσαρός, τηλ 6983501397
5. Αναστάσιος Μπασαράς, τηλ 6937520939

Για οποιαδήποτε πληροφορία, που αφορά το Συνέδριο απευθυνθείτε στον Αναστάσιο Μπασαρά (τηλ 6937520939, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Οι Σύνδεσμοι, Ενώσεις, Κέντρα, ΑΣΕΙ κλπ παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν την παρούσα Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Εισηγήσεων περαιτέρω για να φτάσει, εγκαίρως, σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Προσδοκώντας για μια θετική απάντηση,
Με ειλικρινείς χαιρετισμούς
Ευάγγελος Γεωργούσης, Απχος ε.α.
Πρόεδρος του Σ.Α.ΣΙ.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
1. Αεροπορία και Πολιτική Προστασία
2. Αεροπορική Ιατρική
3. Αμυντική Βιομηχανία και Logistics Αμυνας και Ασφάλειας (Industry Collaboration)
4. Ανθρωποι, Μηχανές και Ενοπλες Δυνάμεις (People, Machines and the military in the digital age)
5. Αξιοποίηση Αεροπορικού Ανθρώπινου Δυναμικού Αποστράτων και Εφέδρων
6. Ασφάλεια Πτήσεων, Εγκαταστάσεων και Επιχειρησιακής Λειτουργίας
7. Γενική Αεροπορία (Αεροπορικός τουρισμός, ελικόπτερα, υδροπλάνα, υδατοδρόμια, κ.α.)
8. Διάστημα και Μη Επανδρωμένα Συστήματα (Space and Uninhabited Aerial Systems)
9. Εμπορευματικές Αερομεταφορές και Logistics ( Υποδομές, Ασφάλεια, Κανονισμοί και Νομοθεσία, αποτελεσματική διαχείριση και λειτουργία, κ.α.)
10. Εναλλακτικοί Τρόποι Αμυνας Μικρών Χωρών (Defence Alternatives for Small Nations)
11. Ενεργειακή, Κλιματική και Πυρηνική Ασφάλεια και Προστασία (Energy, Climate and Nuclear Security)
12. Ερευνα & Aνάπτυξη - Συμβολή της Καινοτομιας & Τεχνολογιας στην επαυξηση της Αεροπορικης Ισχυος
13. Η Αμυνα ως μοχλός Ανάπτυξης της Οικονομίας
14. Μεγιστοποίηση της Αποτελεσματικότητας και Ελαχιστοποίηση των Δαπανών Λειτουργίας των ΑΣΕΙ Academies
15. Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες
16. Πολιτικές Γεωπολιτικών Συμφερόντων, Αμυνας και Ασφάλειας (Geo-Political Interests, defence and security policy)
17. Στρατιωτική Ηγεσία, Στρατηγική και Διοίκηση – Πολιτικοστρατιωτικές Σχέσεις
18. Τεχνητή Νοημοσύνη – Κυβερνοχώρος – Προσομοίωση (AI, Cyber, Simulation) 

‘First Conference on Efficacy & Efficiency of the Air Power into Total Defense’

on Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018. Posted in Ανακοινώσεις

 Αγαπητοί (ες) Κύριοι (ες),

 

Είναι τιμή μας και χαρά να σας Προσκαλέσουμε και Παρακαλέσουμε να υποβάλετε πρόταση (εις) εισήγησης στο Συνέδριο:
‘First Conference on Efficacy & Efficiency of the Air Power into Total Defense’
Πρώτο Συνέδριο Αποτελεσματικότητας και Αποδοτικότητας της Αεροπορικής Ισχύος στη Συνολική Αμυνα’ 

 

 

 

Το Συνέδριο οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (Σ.A.Σ.I.) -συνεπικουρούμενο από: τα ΑΣΕΙ, Στρατιωτικά Κέντρα Ερευνών, Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και τον Σύνδεσμο Διεθνών Διαμεταφορέων και Επιχειρήσεων Logistics- στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το Νοέμβριο 2019 (ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα).

Στην Ιστοσελίδα http://www.ikaros.net.gr/  μπορείτε να έχετε πλήρη ενημέρωση για τον Σ.Α.ΣΙ.

Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι η συνημμένη (προτάσεις για εισηγήσεις εκτός της θεματολογίας θα εξεταστούν)

Οι εισηγητές παρακαλούνται να υποβάλουν προτάσεις εισηγήσεων περιέχουσες (1) Τον Τίτλο της Εισήγησης, (2) Σύνοψη των κυρίων σημείων της εισήγησης (όχι περισσότερο από μια σελίδα Α4, Φοντ 14), (3) Σύντομο ΒΣ (όχι περισσότερο από 1/2 σελίδας Α4, Φοντ 14΄), (4) Εκτιμώμενη διάρκεια της εισήγησης.

Ο μέγιστος χρόνος της εισήγησης δεν πρέπει να είναι περισσότερος από 20 λεπτά.

Σημαντικές Ημερομηνίες:
1. Ημερομηνία Υποβολής Πρότασης, μέχρι και 15/12/2018
2. Ημερομηνία Γνωστοποίησης από τον ΣΑΣΙ της αποδοχής της πρότασης, μέχρι και 15/2/2019
3. Ημερομηνία Υποβολής της τεκμηρίωσης (Κείμενο Εισήγησης, ΡΡΤ και Βίντεο Παρουσίασης) μέχρι και 15/5/2019

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με κοινοποίηση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Την υπεύθυνη επιτροπή του ΣΑΣΙ για το Συνέδριο, συνιστούν οι:
1. Κοσμάς Βούρης, τηλ 683500004,
2. Βασίλειος Βρεττός, τηλ 6983511669
3. Δημήτριος Κατελούζος, τηλ 6944222969
4. Παναγιώτης Κατσαρός, τηλ 6983501397
5. Αναστάσιος Μπασαράς, τηλ 6937520939

Για οποιαδήποτε πληροφορία, που αφορά το Συνέδριο απευθυνθείτε στον Αναστάσιο Μπασαρά (τηλ 6937520939, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Οι Σύνδεσμοι, Ενώσεις, Κέντρα, ΑΣΕΙ κλπ παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν την παρούσα Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Εισηγήσεων περαιτέρω για να φτάσει, εγκαίρως, σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Προσδοκώντας για μια θετική απάντηση,
Με ειλικρινείς χαιρετισμούς
Ευάγγελος Γεωργούσης, Απχος ε.α.
Πρόεδρος του Σ.Α.ΣΙ.

 

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
1. Αεροπορία και Πολιτική Προστασία
2. Αεροπορική Ιατρική
3. Αμυντική Βιομηχανία και Logistics Αμυνας και Ασφάλειας (Industry Collaboration)
4. Ανθρωποι, Μηχανές και Ενοπλες Δυνάμεις (People, Machines and the military in the digital age)
5. Αξιοποίηση Αεροπορικού Ανθρώπινου Δυναμικού Αποστράτων και Εφέδρων
6. Ασφάλεια Πτήσεων, Εγκαταστάσεων και Επιχειρησιακής Λειτουργίας
7. Γενική Αεροπορία (Αεροπορικός τουρισμός, ελικόπτερα, υδροπλάνα, υδατοδρόμια, κ.α.)
8. Διάστημα και Μη Επανδρωμένα Συστήματα (Space and Uninhabited Aerial Systems)
9. Εμπορευματικές Αερομεταφορές και Logistics ( Υποδομές, Ασφάλεια, Κανονισμοί και Νομοθεσία, αποτελεσματική διαχείριση και λειτουργία, κ.α.)
10. Εναλλακτικοί Τρόποι Αμυνας Μικρών Χωρών (Defence Alternatives for Small Nations)
11. Ενεργειακή, Κλιματική και Πυρηνική Ασφάλεια και Προστασία (Energy, Climate and Nuclear Security)
12. Ερευνα & Aνάπτυξη - Συμβολή της Καινοτομιας & Τεχνολογιας στην επαυξηση της Αεροπορικης Ισχυος
13. Η Αμυνα ως μοχλός Ανάπτυξης της Οικονομίας
14. Μεγιστοποίηση της Αποτελεσματικότητας και Ελαχιστοποίηση των Δαπανών Λειτουργίας των ΑΣΕΙ Academies
15. Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες
16. Πολιτικές Γεωπολιτικών Συμφερόντων, Αμυνας και Ασφάλειας (Geo-Political Interests, defence and security policy)
17. Στρατιωτική Ηγεσία, Στρατηγική και Διοίκηση – Πολιτικοστρατιωτικές Σχέσεις
18. Τεχνητή Νοημοσύνη – Κυβερνοχώρος – Προσομοίωση (AI, Cyber, Simulation)

 

[12 3 4 5  >>