Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου 20/5/2013

on Σάββατο, 25 Μαΐου 2013. Posted in Ανακοινώσεις

Την 14 – 16 Μαΐου 2012, το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Ινστιτούτου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

 

Κατά την εκεί παραμονή, τα μέλη ενημερώθηκαν για την δομή και την λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς και για θέματα Άμυνας και Ασφαλείας τα οποία αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η επίσκεψη εστέφθη με απόλυτη επιτυχία προσφέροντας, στα μέλη, εποικοδομητική πληροφόρηση και γνώσεις, χρήσιμες για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου.

 

ΗΜΕΡΑ 2η - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ « Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

on Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017. Posted in Ανακοινώσεις

Επιμέλεια Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

 ΗΜΕΡΑ 2η -  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ « Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία»

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φυλλάδιο του Σεμιναρίου σε μορφή WORD ΕΔΩ!

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου ΕΔΩ!

Η Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!.

Οδηγός Σπουδών ΕΔΩ!

Το Σεμινάριο είναι Modular Ετσι μπορεί κάποιος (α) να επιλέξει μέχρι το επίπεδο της Ημέρας του Σεμιναρίου, μέχρι και την 11/4/2017.

Συντονιστές του Σεμιναρίου είναι οι Γιαννιτσόπουλος Θεόδωρος (6983500063, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Μπασαράς Αναστάσιος (6937520939, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Μη διστάστε να επικοινωνήστε για οποιδήποτε πληροφορία.

Την Τρίτη 7/2/2017 συνεχίζεται το Σεμινάριο του θέματος με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

 

 

 

 

Εισήγηση: Οικονομικά του Συμβατικού Πολέμου, 1700-2000

Εισηγητής, Ιωάννης Σαλαβράκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Η φιλοδοξία της εισήγησης είναι να παρουσιάσει τη σχέση της οικονομίας και του συμβατικού πολέμου. Σε αντίθεση με την περίπτωση της ειρηνικής περιόδου η σχέση οικονομίας και αμυντικού μηχανισμού την περίοδο του πολέμου είναι βαθύτερη από ότι τη σχέση βούτηρο ή κανόνια που υπάρχει στην ειρήνη. Έτσι το σεμινάριο αναλύει το θεωρητικό πλαίσιο και στη συνέχεια ακολουθεί την ανάλυση περιπτώσεων (case study approach).
Ειδικότερα αναλύονται οι ακόλουθες πολεμικές συρράξεις (αν το επιτρέπει ο χρόνος)
01. Επταετής Πόλεμος
02. Ναπολεόντιοι πόλεμοι
03. Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος
04. Γερμανο-Γαλλικός πόλεμος του 1870-1871
05. Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος
06. Μικρασιατικός Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας
07. Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
08. Πόλεμος του Βιετνάμ.
09. Πόλεμος του 1999 στη πρώην Γιουγκοσλαβία
10. Ισραηλινή επιχείρηση στο Λίβανο 2006
11. Επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Θα ακολουθήσει ανάρτηση απενημέρωσης, μετά την εισήγηση και παρουσίαση της θεματολογίας της δεύτερηςς ημέρας του Σεμιναρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ

on Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012. Posted in Ανακοινώσεις

Αγαπητοί αναγνώστες του περιοδικού μας

Όπως σας έχει γίνει ήδη γνωστό, οικονομικοί και λειτουργικοί λόγοι επέβαλαν σειρά αλλαγών μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η διάλυση της ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ. και η σύσταση του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., η απόκτηση καθεστώτος σωματείου αντί εταιρείας, η τροποποίηση του Καταστατικού, καθώς και η αλλαγή διευθύνσεως.

Στα πλαίσια αυτά έχει ήδη θεσπισθεί για τα μέλη του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. ετησία συνδρομή ανερχομένη σε 50 €. Στην δαπάνη αυτή συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του περιοδικού στις διευθύνσεις των μελών.

Εις το εξής, προϋπόθεση λήψεως του περιοδικού από φυσικά πρόσωπα θα αποτελεί η ιδιότητα του μέλους με καταβολή (50 € ετησίως) ή η ιδιότητα του συνδρομητού του περιοδικού με καταβολή (20 € ετησίως).

Η διανομή του παρόντος περιοδικού με το παλαιό καθεστώς είναι η τελευταία. Το περιοδικό θα εξακολουθήσει να διανέμεται δωρεάν σε αριθμό δημοσίων και ιδιωτικών φορέων (μη φυσικά πρόσωπα), όπως αυτοί θα καθορίζονται εκάστοτε από το Δ.Σ..

Αγαπητοί αναγνώστες

Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. ως αξιόπιστος φορέας διατυπώσεως αδεσμεύτων θέσεων και προτάσεων επί του συνόλου των εθνικών μας θεμάτων, καθώς και επί του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, σας καλεί να ενισχύσετε την προσπάθειά του με την διατήρηση της επαφής σας ή ακόμη και με την ενεργό συμμετοχή σας (είτε ως μέλη, είτε ως συνδρομητές) σε μία περίοδο που η πατρίδα μας το χρειάζεται. Η επιλογή σας αυτή θα αποτελέσει χαρά και τιμή για το Ινστιτούτο καθώς και ενθάρρυνση στην  προσπάθεια επιτελέσεως του έργου του.

Η γραμματεία του Ινστιτούτου λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 09.30 εως 14.00.

Τα e-mail και fax, που λειτουργούν διαρκώς είναι αντιστοίχως Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 210 8211056.

<<  9 10 11 12 13 [14