Blog

Ο Γεώργιος Δουδούμης στη Φωνή της Ελλάδας 22.4.2021

Πατήστε επάνω στην ομιλία για να ακούσετε την ομιλία του κυρίου Δουδούμη

Ο πρ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, 22/4/2021, στις 13:05,

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821.

Την χρονική περίοδο προετοιμασίας του Ξεσηκωμού, από τη δεύτερη πολιορκία της Βιέννης (1683), μέχρι και το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, στα 1821, ανέδειξεη εκπομπή “Έλληνες παντού”, την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, στις 13:05, από το Παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Η Φωνή της Ελλάδας”.

Προσκεκλημένος της ο κ. Γεώργιος Δουδούμης, πρώην Οικονομικός Πρέσβης, Συγγραφέας 25 βιβλίων, ιστορικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, και με συμμετοχή σε 8 ακόμη συλλογικά συγγράμματα, για τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στη δύση του 20ού αιώνα. Ο κ. Δουδούμης γεννήθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε τις κύριες γυμνασιακές του σπουδές στο Kollegium Kalksburg της Αυστρίας. Είναι Απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Διοικητική των Επιχειρήσεων, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως Προϊστάμενος Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο και στις Πρεσβείες της Ελλάδας στη Τζέντα, στο Βελιγράδι, στη Χάγη, στα Τίρανα, στη Σόφια, στη Μαδρίτη και στο Βερολίνο. Ενδιάμεσα, παρείχε τις υπηρεσίες του σε Κεντρικές Υπηρεσίες στην Αθήνα, όπως το Υπουργείο Εμπορίου. το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (Ε.Λ.Ι.Σ.ΜΕ) και μέλος της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά.

Την αφιερωματική αυτή εκπομπή, στο πλαίσιο των 200ων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://youtu.be/m1JoeYESLXI    ή ακόμη και πατώντας επάνω στις εικόνες των βιβλίων που ακολουθούν. 

 

      

 

New layer…

Αφήστε μια απάντηση