Δημήτρης Κατελούζος*: Ήλιος Θεός;
Δυό ή τρείς μήνες πριν, σε κάποια ανάρτησή μου, ο Πτέραρχος Γρηγόρης Νούσιας έγραψε ένα σχόλιο στο οποίο αναφέρθηκε στα “Ακασικά Αρχεία”. Επειδή το σχόλιο μάλλον πέρασε απαρατήρητο και κανείς μέχρι τώρα δεν αναρωτήθηκε τί είναι αυτά τα “Ακασικά Αρχεία”, παίρνω την πρωτοβουλία και δίνω την απάντηση από μόνος μου!
Ακασικά Αρχεία Μια πρώτη προσέγγιση στο θέμα των Ακασικών Αρχείων είναι η εξής: Σύμφωνα με το Ινδουιστικό φιλοσοφικό σύστημα Vedanta, τα βασικά κατασκευαστικά στοιχεία του κόσμου είναι πέντε.
Από αυτά, τα δύο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ είναι το Πράνα και το Ακάσα. Το Πράνα είναι η πρωταρχική αιτία και το Ακάσα είναι η πρωταρχική ουσία: η λεπτοφυής, υπεραισθητή, πνευματική ουσία, που διαπερνάει ολόκληρο τον κόσμο. Ο κόσμος χαρακτηρίζεται από μια αέναη σειρά κύκλων δημιουργίας. Σε κάθε κύκλο δημιουργίας, το Πράνα επενεργεί επάνω στο Ακάσα και το ενεργοποιεί και από αυτό ξεπηδούν όλα τα στοιχεία του σύμπαντος. Με το τέλος του κύκλου της δημιουργίας, το σύμπαν καταστρέφεται και τα μόνα που παραμένουν είναι το Πράνα και το Ακάσα, από τα οποία, στον επόμενο κύκλο δημιουργίας θα ξεπηδήσει και πάλι το επόμενο, νέο σύμπαν. Το Ακάσα, για να μπορέσει να δημιουργήσει το σύμπαν, περιέχει τα αιώνια αρχεία της γνώσης, τα Ακασικά αρχεία.
Τα αρχεία είναι κατανεμημένα σε τρείς “βιβλιοθήκες”(1): Η Πρώτη περιέχει πληροφορίες για την δημιουργία της κάθε διάστασης και του κάθε σύμπαντος κόσμου.
Η Δεύτερη περιέχει τα αρχεία και τις Μήτρες-Ιδέες, τις Πρώτες Μορφές όσων πρόκειται να εμφανιστούν στο διηνεκές του Άχρονου Χώρου (σας θυμίζει κάτι από Σωκράτη;).
Τέλος, η Τρίτη βιβλιοθήκη έχει καταγεγραμμένες τις πληροφορίες για την “Ανάσα του Βράχμα”, την καταστροφή δηλαδή και διάλυση των Δημιουργημένων Κόσμων, ή αλλιώς, για το περίφημο “Τέλος των Καιρών”.
Θα αναρωτηθείτε βέβαια, καλά, εσύ πως κατέληξες να ασχοληθείς με το θέμα των Ακασικών Αρχείων;
Έ, λοιπόν, εγώ περιπλανήθηκα αρκετά για να φτάσω μέχρις εδώ! Και το ξεκίνημα έγινε με την επιστημονική φαντασία!
* Ο Δημήτριος Κατελούζος απόφοιτος ΣΙ/ΣΜΑ ως Ανθυποσμηναγός, Ηλεκτρονικός Μηχανικός.MSc, Πανεπιστήμιο Νότιου Μισισίπι, Oργάνωση, διοίκηση και έλεγχο T-H Συστημάτων. Σχολή Πολέμου Αεροπορίας., Communications Staff Officers Course ΗΠΑ, Μείζονα Πρότζεκτ NATO κλπ
Υπηρέτησε ως Μηχανικός σε Μονάδες RADAR ΠΑ για την συντήρηση συστημάτων Ραντάρ και Συστημάτων ΗΠ.
Ανέλαβε διοικητικές θέσεις στην ΠΑ ως εξής:
1) Δκτης Κέντρου Επεξεργασίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών. 2) Διευθυντής Εργοστασίου Ηλεκτρονικών ΠΑ.
3) Διοικητής Κέντρου Ερευνών Τεχνολογίας Αεροπορίας. 4) Διευθυντής Γ’ Κλάδου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.
5) Διευθυντής Διεύθυνσης Επικοινωνιών / Ηλεκτρονικών ΓΕΑ. 6) Διευθυντής Γ’ Κλάδου (Υποστήριξης και Υποδομών) ΓΕΑ.
Εξωτερικός καθηγητής ΣΜΑ, ΣΠΑ Υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ :
1. Εθνικός Αντιπρόσωπος (ΕΑ) AD Hardware Committee. 2. Επιτελής Προγρ. Υποδομής Ε-Η Ηλεκτρονικών AIRSOUTH.
3. ΕΑ Σώμα Εμπειρ/νων Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση AGARD. 4. ΕΑ στο AGARD/National Delegates Board.
5. ΕΑ NATO AE/W Program Management Organization, BOD. 6. Πρόεδρος ΔΣ ΝΑΜSΑ Board of Directors – NAMSO/BOD.
Ιδιωτικός τομέας: Υπεύθυνος Υλοποίησης Προγραμμάτων EGM Systems ΕΠΕ, επιχειρηματικοι & τεχνικοι συμβουλοι ΠΕ, οργάνωσης Εργαστηρίων Διακρίβωσης κλπ. Συμβουλος SPACE CONSULTING, THALES ELECTRONIC SYSTEMS.
Μέλος AFCEA, ΕΣΜΑ, ΣΑΣΙ.