Blog

Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας

Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας

Από  Militaire News

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Tης Κύρας Αδάμ 

Μια εβδομάδα μετά το πράσινο φως από την ΕΕ και λίγο πριν την έναρξη του διμερούς πολιτικού διαλόγου με τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας- Τουρκίας στην Άγκυρα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε  υπό τον Τ. Ερντογάν, στις 30 Μαρτίου 2021 υιοθετώντας τις πιο σκληρές άκαμπτες και άκρως επικίνδυνες θέσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας  μεταξύ των άλλων συζήτησε  ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την τουρκική κυριαρχία σε νησιά και ηπειρωτικά εδάφη, ενώ

Δηλώνει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναστείλει  όλες τις Συνθήκες και Συμβάσεις που αφορούν στην Τουρκία, αν η Ελλάδα δεν δεσμευθεί εγγράφως ότι θα σεβαστεί την εφαρμογή τους  κατά τις προσεχείς διμερείς διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρεται ευθέως πλέον στους « Τούρκους πατριώτες « στην Θράκη, στη Ρόδο και στο Καστελόριζο  οποίοι κατακερματίζονται.

Το ΜILITAIRE παρουσιάζει Τα κύρια σημεία των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας:

  1. Η 23η Ιουλίου 1923 είναι η ημέρα τουρκικής παλιγγενεσίας και μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι να ικανοποιήσουμε το εθνικό αίσθημα του τουρκικού λαού.
  2. Οι Τούρκοι πατριώτες της Θράκης κατακερματίζονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις κατά παράβαση των Συνθηκών και της Διεθνούς νομιμότητας.
  3. Τα θαλάσσια νησιά ανήκουν στην Τουρκία, όλα όσα βρίσκονται μέχρι τον 25ο μεσημβρινό. Η πολιτική Ντεμιρέλ, Οζάλ, Ετζεβίτ για τα νησιά της θάλασσας ισχύει, συνεχίζεται και δεν θα αλλάξει ποτέ, ανεξάρτητα από τις όποιες κυβερνήσεις στην Τουρκία.
  4. Η προστασία των νήσων αυτών, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να αναληφθεί μετά από έγκριση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από την Τουρκία και την Ελλάδα από κοινού, με συνδρομή δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών.
  5. Οι Συνθήκες που αφορούν στην Τουρκία και οι Συμβάσεις είναι σε ισχύ. Η Τουρκία τις εφαρμόζει στο ακέραιο, πλην όμως η Ελλάδα τις παραβιάζει προκαλώντας μόνιμη ένταση. Ως εκ τούτου η τουρκική κυβέρνηση, με βάση τη διεθνή νομιμότητα μπορεί να τις αναστείλει ανά πάσα στιγμή, εκτός της περίπτωσης που η Ελλάδα δηλώσει κατά τις προσεχείς διαπραγματεύσεις εγγράφως ότι θα σεβαστεί την εφαρμογή τους.
  6. Ελληνική ΑΟΖ δεν υφίσταται δεδομένου ότι ουδέποτε έχει διεκδικήσει τα όρια της, είτε σε διμερές είτε σε διεθνές πλαίσιο. Ως εκ τούτου η τουρκική περιοχή SAR ( θαλάσσια περιοχή έρευνας και διάσωσης) είναι νόμιμη διότι δεν υφίσταται ελληνική ΑΟΖ για να την επικαλύπτει η τουρκική ΑΟΖ. Η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται πέραν του 25ου μεσημβρινού κι αποτελεί προέκταση των ακτών της Ανατολίας. Αυτό αποδεικνύεται νομικά, εθνικά και επιστημονικά, με αποτέλεσμα η όποια οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα αφορά στις ακτές των ηπειρωτικών ακτών. Η Τουρκία θα  μπορούσε από το 1992 να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Όμως δεν το έπραξε καθόσον η ελληνική πλευρά προσπαθεί να σφετεριστεί τα ζωτικά συμφέροντα της  Τουρκίας.
  7. Ο υπαινιγμός της Ελλάδας για δήθεν τουρκικές παραβιάσεις των νήσων αγνώστου ιδιοκτησίας στερείται σοβαρότητας, αξιοπιστίας και κυρίως νομικής βάσης. Και τούτο διότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία προβαίνει καθημερινώς σε υπερ -πολλαπλάσιες παραβιάσεις στα δύστυχα νησιά από αυτές της Τουρκίας.
  8. Μετά από όλα αυτά οι ελληνικοί εξοπλισμοί φέρνουν σε εξόχως δύσκολη θέση την υπόσταση του τουρκικού κράτους. Για το λόγιο αυτό οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων να είναι έτοιμες να προασπίσουν την τουρκική κυριαρχία, όπου αυτή εκτείνεται, είτε αφορά νησιά είτε την ηπειρωτική Τουρκία.
  9. Όσον αφορά και σχετικά με τις ενέργειες σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο της ελληνο/κυπριακής διοίκησης της Νότιας Κύπρου είναι επικίνδυνα παράνομες και τούτο διότι η διοίκηση αυτή δεν αποτελεί εγγυήτρια δύναμη σύμφωνα  με τη Σύμβαση 1960. Ως εκ τούτου οποιεσδήποτε αγγελίες αέρος η θαλάσσης εκδίδονται από τη  διοίκηση αυτή είναι παράνομες καταχρηστικές και άκυρες και δεν έχουν καμμία εφαρμογή. Η αλήθεια αυτή θα ισχύσει στο διηνεκές μέχρι να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, την οποία σκόπιμα και σε βάρος της Τουρκίας δεν θέλει η ελληνική κυβέρνηση και η κυπριακή διοίκηση.

 

Αφήστε μια απάντηση