2014-05-30. ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Στις ευρωεκλογές της 25 Μαίου το μειονοτικό τουρκικό, σύμφωνα με το καταστατικό του, κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας» (DEP-ΚΙΕΦ) ανεδείχθη πρώτο στους Νομούς Ροδόπης (41,68%) και Ξάνθης (25,39%), ενώ στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήλθε τρίτο με ποσοστό 12,23%.
Για το αποτέλεσμα αυτό ευθύνονται:
– Το κράτος το οποίο με τις άστοχες διαχρονικές του επιλογές ενσωμάτωσε τους Πομάκους και τους Ρομά με τους τουρκογενείς, ενώ σήμερα έχει αποσυρθεί, λόγω οικονομικής κρίσεως, από την περιοχή και έχει αφήσει ελεύθερο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής να ασκεί ανθελληνική προπαγάνδα με όργανα τους Τούρκους πράκτορες και τους ψευτομουφτήδες.
– Όλα τα κόμματα τα οποία για ψηφοθηρικούς λόγους δίνουν γη και ύδωρ στο Προξενείο, το οποίο με αυτό τον τρόπο έχει αποκτήσει πολλά προνόμια, δια των οποίων ποδηγετεί το σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας και όχι μόνο τους τουρκογενείς.
– Οι τοπικοί και κοινωνικοί φορείς, γιατί δεν κινητοποιήθηκαν, όσο έπρεπε, προκειμένου να ενημερωθεί ο χριστιανικός πληθυσμός για τον κίνδυνο που θα προέκυπτε από την τυχόν αποχή του, η οποία ξεπέρασε το 45%, ενώ αυτή των μουσουλμάνων ήταν πολύ μικρή.
Το μόρφωμα αυτό δημιουργήθηκε από την Τουρκία για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ανθελληνικής προπαγάνδας, που αποβλέπει στην αποσταθεροποίηση της Θράκης, αλλά και ως ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Προξενείου, προκειμένου να επιτυγχάνει παραχωρήσεις από τα ελληνικά κόμματα με αντάλλαγμα τις ψήφους.
Το εθνικό καθήκον απαιτεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου:
– Τη χάραξη εθνικής πολιτικής με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, η οποία και να εφαρμόζεται απ΄όλους. Η οικοκονομική κρίση δεν πρέπει να επηρεάζει τη λειτουργία του κράτους στη Θράκη.
– Την κατάργηση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής ή τουλάχιστον την αποδυνάμωσή του δια της διακοπής του ομφαλίου λώρου απ΄όλους τους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, τα κόμματα και τις τοπικές κομματικές οργανώσεις, οι οποίες ενίοτε λειτουργούν αυτόνομα.
– Τη συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια όλων των τοπικών και κοινωνικών φορέων, του Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και του συνόλου του χριστιανικού πληθυσμού, ο οποίος να ενημερωθεί καταλλήλως.