2015-01-28. ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ F16 ΤΗΣ ΠΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

2015-01-28. ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ F16 ΤΗΣ ΠΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 Σμηναγοί: Παναγιώτης Λάσκαρης και Αθανάσιο Ζάγκας

Το ΕΛΙΣΜΕ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος που έπληξε την ΠΑ μας αλλά και τις πολεμικές αεροπορίες των συμμάχων και φίλων κρατών. Για άλλη μια φορά γίνεται δραματικά αντιληπτό το κόστος διατήρησης της αναγκαίας αμυντικής αποτροπής μέσω της απόκτησης αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων.
Είναι αναμφισβήτητο όμως το γεγονός ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων εξασφαλίζεται μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σταδιακά αυξανόμενης δυσκολίας, πολυπλοκότητας επικινδυνότητας αλλά δυστυχώς και συνεπακόλουθων απωλειών. Το κόστος, ανθρώπινο και οικονομικό, της αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής το έχει αποδεχθεί αγόγγυστα η ελληνική κοινωνία και είναι καθήκον της πολιτείας να επιτύχει τη μεγιστοποίηση του με τη βέλτιστη χρησιμοποίηση των ανθρώπων και των πόρων.
Με αυτές τις σκέψεις αποχαιρετούμε τους δικούς μας ανθρώπους που χάθηκαν στην εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος βέβαιοι ότι η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία πολύπλευρη συμπαράσταση και υποστήριξη προς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων για να εξασφαλιστεί η διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος μας έστω και εν μέσω οικονομικής κρίσεως.
Αθάνατοι αδικοχαμένοι Έλληνες αεροπόροι είστε από χθες άγγελοι φύλακες των συναδέλφων σας και των ουρανών μας.

Κατεβάστε ΕΔΩ! το κείμενο.

Αφήστε μια απάντηση