Blog

2015-07-20. ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

2015-07-20. ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Είναι γνωστό ότι κατά την περίοδο της κρίσεως η άμυνα της χώρας έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα, στα εξοπλιστικά της προγράμματα, στις αποδοχές και την εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού, ακόμη δε και στην συντήρηση του υφισταμένου υλικού. Με το επικείμενο μνημόνιο προβλέπονται περαιτέρω περικοπές για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Παρά τις επικοινωνιακές πομφόλυγες εξωραϊσμού της καταστάσεως, τα ποσά και οι αριθμοί είναι αμείλικτα.
Η Τουρκία, την οποία η Πολιτεία χαρακτηρίζει (και ορθά) ως εθνική στρατιωτική απειλή,αυξάνει ραγδαία την ήδη υπάρχουσα διαφορά στρατιωτικής ισχύος και αυτονομείται στρατιωτικά σε μεγάλο ποσοστό, λόγω της ακμάζουσας τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Με δεδομένες τις πολλαπλές τουρκικές διεκδικήσεις σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο και την πειθαναγκαστική πολιτική της Τουρκίας, η χώρα μας θα αναγκασθεί σύντομα, με σειρά υποχωρήσεων, να οδηγηθεί στον μονόδρομο του κατευνασμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την ακεραιότητα και την κυριαρχία της.
Θεωρείται δεδομένο ότι ο οικονομικός ζόφος και οι μνημονιακοί περιορισμοί της χώρας θα αποτελέσουν την πραγματικότητα των επομένων ετών. Παράλληλα έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι σύμμαχοί μας ενεργούν ως «Πόντιος Πιλάτος», στις περιπτώσεις τουρκικών πιέσεων ή και τετελεσμένων. Κατά συνέπεια η άμυνα και ασφάλεια της χώρας επαφίεται στην βούληση και το αίσθημα ευθύνης της πολιτικής μας ηγεσίας η οποία οφείλει να θυμάται πάντοτε ότι δίχως περιβάλλον ασφαλείας, κάθε παραγωγική, επενδυτική, ενεργειακή, αναπτυξιακή και οικονομική δραστηριότητα είναι καταδικασμένη. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται όπως η Κυβέρνηση ενεργήσει στους ακόλουθους άξονες:
1.Εγρήγορση και ενεργοποίηση του ανά τον πλανήτη ελληνισμού για αποκλειστική ενίσχυση, εκτός προϋπολογισμού, της άμυνας της χώρας.
2.Διατήρηση υψηλού επιπέδου μαχητικής ικανότητος του υφισταμένου προσωπικού και υλικού.
3.Εκπόνηση βραχυπροθέσμου, προσωρινού, έξυπνου και σχετικά φθηνού σχεδίου εξοπλισμών το οποίο θα αυξάνει την αποτροπή και το ρίσκο του αντιπάλου, για τα επόμενα χρόνια, έως ότου υπάρξει σχετική οικονομική ανάκαμψη.
4.Αυστηρή διασφάλιση ευελιξίας και διαφάνειας στον χειρισμό των κονδυλίων για την άμυνα.
5.Αποκομματικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και βελτίωση της αξιοκρατίας.
6.Αναπτυξιακές επενδύσεις στην έρευνα, καινοτομία και στην υψηλή αμυντική τεχνολογία.
7.Εκπόνηση και υλοποίηση υγιούς προγράμματος παραγωγής και συμπαραγωγής της αμυντικής μας βιομηχανίας με σκοπό την σταδιακή αυτονομία των ΕΔ, την δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους υψηλού επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου, καθώς και την εξαγωγική ικανότητα και την συναφή απόκτηση κρατικών εσόδων, κατά το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών αλλά και της Τουρκίας.
Όταν διακυβεύονται ζωτικά Εθνικά Συμφέροντα, οι πολιτικοί μας οφείλουν να επιδεικνύουν σύμπνοια και να αποποιούνται, την αδράνεια, την κομματική ιδιοτέλεια και τις τυχόν ιδεοληπτικές καταβολές. Ο λαός θα εμπνευσθεί από μία στιβαρή και μη δημαγωγική πολιτική ηγεσία της οποίας η πρακτική θα εμφορείται από το ρητό «Κυβερνάν Εστί Προβλέπειν».

20 – Ιουλίου – 2015

Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση