30/9/2016.  Εβδομαδιαία Επισκόπηση από 22-28/9/2016

30/9/2016. Εβδομαδιαία Επισκόπηση από 22-28/9/2016

1.  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
πηγή : voicenews.gr / 22.09.16   
Η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων κατά του Ισλαμικού κράτους, εφόσον συμμετέχουν κ΄ οι Κούρδοι μαχητές. Η Τουρκία τίθεται εκτός του συνασπισμού που πρόκειται να επιτεθεί στη Ράκα της Συρίας  εναντίον του ISIS, καθώς συνδέει τις Κουρδικές δυνάμεις (YPG), με αυτές του εργατικού κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τις οποίες θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις.
Σε ολα αυτά δεν λείπουν κ΄οι ισλαμικές επιθέσεις στήν τουρκική πόλη Κιλίς, στα σύνορα με την Συρία.

2. PUTIN – ERDOGAN : ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ    
πηγή : voicenews.gr / 22.09.16
Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι Ρώσοι με την συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Ερντογάν  στη Ν. Υόρκη. Αιτία της οργής, η συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. Συζήτησαν το πρόβλημα της πώσικης απειλής στο θέμα της Ουκρανίας. Στήν συνάντηση ήταν παρών ο αρχηγός των Τουρκόφωνων της Κριμιαίας, Mustafa Abdulcemil Kirimoglu, που αγωνίζεται για την ανάκτηση της Κριμαικής χερσονήσου, απο τούς Ρώσους.

3.  ΕΛΛΗΝΙΚΑ κ΄ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΑΙΓΑΙΟ κ΄ ΑΟΖ.
πηγή : el.gr / 24.09.16 (09:50)
Στήν Ανδραβίδα προσγειώθηκαν Αιγυπτιακά μαχητικά F-16C/D BLOCK 40, απ΄όπου θα πετούν απο κοινού με ελληνικά μαχητικά, σε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, κ΄ τις ΑΟΖ Ελλάδος, Αιγύπτου, κ΄ Κύπρου, με διαδοχικές ασκήσεις μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.
Είναι η εφαρμογή στη πράξη του “κοινού αμυντικού χώρου” Ελλάδος /Αιγύπτου, που εξεγγέλθηκε επισήμως απο τον υπ. άμυνας. Τα αιγυπτιακά μαχητικά ( 4 αεροσκάφη, 2 μονοθέσια, 2 διθέσια ) συνοδεύονται απο μεγάλη ομάδα τεχνικών κ΄ 6 πιλότους. Θα συμμετάσχουν κ΄ στήν εκπαιδευτική δραστηριότητα του σχολείου όπλων τακτικής (ΣΟΤ). Όταν δεν θα εκπαιδεύονται με τα ελληνικά, θα πετούν μαζί τους σ κοινές περιπολίες.

4. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ κ΄ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ
πηγή : el.gr / 25.09.16 (13:33)
Η συνάντηση οργανώθηκε απο τον Michael Bloomberg σε δικό του ξενοδοχείο. Κανείς δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε.

5. ΒΑΛΚΑΝΙΑ     

πηγή : voicenews.gr / 25.09.16
Στο business forum που γίνεται στήν πόλη Prizren του Κοσσυφοπεδίου τις τελευταίες μέρες, τέθηκε το αίτημα αποστολής μεγάλης ποσότητας όπλων, πρός τούς τουρκόφωνους πληθυσμούς των Βαλκανίων.
Στήν συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχει τουρκόφωνη μειονότητα, η οποία ζήτησε 48 χιλιάδες όπλα, απο τον πρόεδρο των μουσουλμάνων επιχειρηματιών της περιοχής του Αιγαίου της
Τουρκίας, Derya Kurkuoglu. 
Ο συγκεκριμένος διευθύνει κ΄ βιομηχανία ελαφρών όπλων, κ΄ διαβεβαίωσε τούς αιτούντες οτι θα μεταφέρει το μήνυμα στήν Άγκυρα.
Ανάμεσα στούς αιτούντες της μειονότητας ήταν κ΄ οι:
Abdullah Erkan (υπουργ. ιδιωτικοποιήσεων της τουρκικής κυβέρνησης),
Sevinc Goksel ( πρόεδρος επιχειρηματιών του Μποντρούμ ).
Είναι φανερή η πρόθεση των μειονοτήτων στα Βαλκάνια να οργανωθούν για σύγκρουση  υπο την αιγίδα της “μαμάς” Τουρκίας. 
Παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα Βαλκάνια μετά την διενέργεια του δημοψηφίσματος απόσχισης απο τούς Σερβοβόσνιους στη Βοσνία-Αρζεγοβίνη.
Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της απόσχισης, παρά την άμεση αντίδραση των αρχών.
Το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αποφασίζει να προβεί σε μεγάλη έντασης άσκηση στη περιοχή της Αλβανίας –   Κοσσυφοπεδίου – κ΄ Βοσνίας – Αρζεγοβίνης. 
Η άσκηση δεν θα γίνει για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά για να αποτρέψει ενδεχόμενη απόσχιση της Βοσνίας – Αρζεγοβίνης.
Υπάρχει πιθανή Ρωσική επέμβαση στο πλευρό των Σερβοβόσνιων, η οποία δεν διαψεύδεται απο κανέναν. 
Επίσης η Σερβική μειονότητα του Κοσσυφοπεδίου, επιθυμεί να κάνει το ίδιο ακριβώς σενάριο της απόσχισης.  

6. ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.   
πηγή : el.gr / 26.09.16  (13:34)
” Η Ρωσία δεν μπορεί να έχει κανένα ρόλο στίς ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία, αφού μαζί με το Ιράν αποτελούν σπόνσορες του καθεστώτος του Άσαντ, στήν επίθεση του στο Χαλέπι.
Το καθεστώς Άσαντ με ανοιχτή υποστήριξη της Ρωσίας κ΄ Ιραν έχει κλιμακώσει την εγκληματική, βάρβαρη σφαγή του λαού στο Χαλέπι, εφαρμόζοντας την πολιτική της “καμμένης γης.”
Αναφέρει ο εθνικός συνασπισμός των συριακών επαναστατικών κ΄ αντιπολιτευτικών δυνάμεων, βάζοντας φωτιά στο συριακό, καθώς ζητούν ουσιαστικά την αποχώρηση της Ρωσίας απο τη Συρία, γεγονός που μπορεί να συμβεί μόνο με πόλεμο.
Η συριακή αντιπολίτευση ζητά την μεσολάβηση του ΟΗΕ, όπου ΗΠΑ κ΄ Αγγλία ζητούν την αποχώρηση της Ρωσίας απο το συμβούλιο ασφαλείας.
Μια άλλη οπτική γωνία της κατάστασης στη Συρία, δίνει ο υπουργός εξωτερικών Ουαλίντ Μοάλεμ, που μιλώντας στο πρακτορείο TASS αποκαλύπτει:
” Η Δύση προσπαθεί να αποδώσει την ευθύνη στη Συρία, κ΄ να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, διότι η Δύση είναι αυτή που χρηματοδοτεί, εκπαιδεύει, κ΄ εξοπλίζει τούς τρομοκράτες.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων θα μπορούσαν να συνεχιστούν κ΄ να ευδοκιμήσουν, αν οι ΗΠΑ έδειχναν πραγματική θέληση, στο να πολεμήσουν τούς αντάρτες στη Συρία.” 

OHE : ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ   

πηγή : el.gr / 26.09.16 (20:53)
Η Ουάσινγτον ζήτησε την αποπομπή της Ρωσίας απο το συμβούλιο ασφαλείας λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Συρία.

Πρέσβης των ΗΠΑ στο συμβούλιο μίλησε με τις σκληρότερες εκφράσεις: ” Η Μόσχα υποστηρίζει ενα φονικό καθεστώς κ΄ καταχράται το προνόμιο να είναι μόνιμο μέλος του συμβουλίου, καθώς έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο “, τόνισε ζητώντας να φύγει η Ρωσία, με οτι αυτό συνεπάγεται.

Ο πρέσβης της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάρ, κατηγόρησε τη Δαμασκό κ΄ την Μόσχα οτι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του εμφυλίου, κ΄ οτι χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως προπέτασμα καπνού.

Ο πρέσβης της Βρετανίας Μάθιου Ράικροφτ, κατήγγειλε τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στο Χαλέπι, κ΄ ανέφερε το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Οι ΗΠΑ  ενεργοποίησαν στήν Ευρώπη την αντιπυραυλική ασπίδα στη Ρουμανία, αξίας 800 εκατ. δολλαρίων, κίνηση για την οποία η Μόσχα προειδοποιεί πως θα προκληθεί παγκόσμιος πόλεμος, καθώς στόχος είναι η Ρωσία, κ΄ οχι επιθέσεις απο το Ιράν, όπως ψευδώς διατείνεται η Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ” η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, δεν είναι αμυντικό σύστημα, είναι μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ για επικείμενο χτύπημα εντός της Ρωσικής επικράτειας.”   

Ο πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής της Ρωσικής Δουμά, ναύαρχος Vladimir Komoyedov, ισχυρίζεται οτι πλησιάζουν τη γραμμή του πυρός. Στρέφονται οχι 100 αλλά 1000% εναντίον μας.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ISIS ΓΙΑ ΗΠΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
πηγή : el.gr / 27.09.16 (11:06)

Για πρώτη φορά, ανώτερος διοικητής της Αλ Νούσρα στη Συρία, Al Ezz, (παραρτήματος της Αλ Κάιντα), μιλώντας στήν γερμανική εφημερίδα Kolner Stadtanzeiger αποκαλύπτει την συνεργασία ISIS/ΗΠΑ:
” Οι Αμερικανοί είναι με το μέρος μας. Η υποστήριξη των ΗΠΑ στήν αντιπολίτευση είναι παρούσα αλλά οχι άμεση.  Υποστηρίζουν τις χώρες που μας στηρίζουν, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι.  Θα πρέπει να αποκτήσουμε όπλα υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες λόγω των πυράυλων TOW, κ΄ ήρθαμε σε μια ισορροπία με το καθεστώς.
Λάβαμε  αρκετά άρματα μάχης απο τη Λιβύη μέσω Τουρκίας κ΄πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών.  Στόχος μας να πέσει το καθεστώς του Άσαντ κ΄ να ιδρυθεί ενα Ισλαμικό κράτος με την ισλαμική σαρία. 
Είναι σαφές οτι οι περισσότεροι απο τούς ηγέτες του Ισλαμικού κράτους, συνεργάζονται με μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας.”

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΟΡΟΣ    

πηγή : voicenews.gr / 27.09.16
Τσίπρας, Λεβέντης, Καμίνης, Γιώργος Παπανδρέου, έδωσαν το παρόν με τον Σόρος, κ΄ την Μαντλίν Ολμπράιτ, στο συνέδριο Concordia Summit, 2ήμερη σύνοδο την περασμένη βδομάδα στη Ν. Υόρκη, στο ξενοδοχείο Grand Hayatt.
Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν το προσφυγικό.

ΣΟΡΟΣ : ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ   
πηγή : voicenews.gr / 27.09.16
Δηλώσεις του Σόρος:
” Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο που ξεκίνησαν απο μετανάστες  κ΄ πρόσφυγες.
Οι επενδύσεις προορίζονται να είναι επιτυχείς. Πρωταρχικός μας στόχος να δημιουργήσουμε προιόντα κ΄ υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τούς μετανάστες κ΄ τις κοινότητες υποδοχής.”        
      
Στέλλα Παπαγιαννάκη         

Αφήστε μια απάντηση