27/10/2016, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  21-27.10.2016

27/10/2016, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 21-27.10.2016

Eλληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια
Η κυριακάτικη φιλοκυβερνητική ε/φ Ντίτα, δημοσίευσε μακροσκελές άρθρο, τα βασικά σημεία του οποίου έχουν ως ακολούθως:
Η απόφαση του Μουσολίνι να επιτεθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1940, ελήφθη σχεδόν αυθόρμητα και συναισθηματικά. Στόχος της Ιταλίας, όπως προκύπτει από επίσημες ιταλικές πηγές, δεν ήταν να ικανοποιήσει τους αλυτρωτικούς σκοπούς της Αλβανίας, καταλαμβάνοντας την Τσαμουριά, αλλά να καταλάβει την Ελλάδα, τις ναυτικές και αεροπορικές της βάσεις. Μολαταύτα, ως αφορμή για την επίθεση οι Ιταλοί θα χρησιμοποιούσαν τον αλβανικό αλυτρωτισμό και τη δολοφονία του Νταούτ Χότζα.

Η ιταλική επίθεση δεν αποτελούσε έκπληξη για την Ελλάδα, η οποία είχε ενημερωθεί για τους σκοπούς του Μουσολίνι, γι΄ αυτό από το Μάιο του 1939 οι Έλληνες είχαν καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο άμυνας της χώρας. Μετά από δύο ημέρες, ο ελληνικός στρατός ανέκοψε την προέλαση των Ιταλών και στις 14 Νοεμβρίου πέρασε σε αντεπίθεση. Μετά τις 14 Νοεμβρίου, για την Ελλάδα δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος κατάληψης από την Ιταλία, η απόφαση για αντεπίθεση ελήφθη για την κατάληψη αρχικά της Κορυτσάς, ως σημαντικό στρατηγικό σημείο συμφερόντων για την Ελλάδα. Προσπάθεια για διπλωματική διευθέτηση της κρίσης μετά τις ιταλικές αποτυχίες, με τη μεσολάβηση του Χίτλερ, απορρίφθηκε από τον κόμη Τσιάνο.

Το 1940, στις γραμμές του ιταλικού στρατού στην Αλβανία υπήρχαν έξι αλβανικά τάγματα: Gramozi, Dajti, Tomorri, Taraboshi, Korata και Kaptina. Στην ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος έλαβαν μέρος κυρίως δύο τάγματα, το Dajti, το οποίο είχε πολλές απώλειες, και το Tomorri, από το οποίο αυτομόλησαν περίπου 700 άνδρες, και από 822 άνδρες, έμεινε με 120. Ορισμένοι ενώθηκαν με τους Έλληνες και πολέμησαν κατά των Ιταλών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι το Μάιο του 1941, στο μέτωπο είχαν σκοτωθεί 59 Αλβανοί στρατιώτες, 68 είχαν τραυματιστεί και 233 θεωρούνταν αγνοούμενοι.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, οι απώλειες των Ελλήνων ήταν 13.400 νεκροί στρατιώτες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ελληνικής πλευράς, σε αλβανικό έδαφος σκοτώθηκαν 12,000 Έλληνες στρατιώτες, ο αριθμός αυτός όμως εγείρει πολλά ερωτηματικά. Το 1985, η αλβανική κυβέρνηση, σε απάντηση αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει στον επαναπατρισμό των οστών 2.250 Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονταν ενταφιασμένοι σε αλβανικό έδαφος. Αυτός είναι ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία το 1940, και όχι 12.000 που ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά.

Τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών θα μπορούσαν να ενταφιαστούν σε κοιμητήριο κοντά στο σημείο που έχουν ενταφιαστεί οι Βρετανοί, είτε οι Γερμανοί στρατιώτες στα Τίρανα, είτε οι Αυστρο-Ουγγαρέζοι στη Σκόδρα, με κανένα τρόπο όμως δεν θα πρέπει να υπάρχουν ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια σε Αργυρόκαστρο, Πρεμετή ή Κορυτσά, καταλήγει το άρθρο.

Αλβανοί : «Προσωρινά κράτη» είναι το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια
Η αλβανική εφημερίδα «Lajm» ανέφερε, ότι το πείραμα της διεθνούς κοινότητας που δημιούργησε τα κράτη του Κοσσόβου και των Σκοπίων απέτυχε και αυτές οι δυο κρατικές οντότητες συνιστούν προσωρινές λύσεις για να σταματήσουν κάποιες συγκρούσεις ή να προλάβουν άλλες συγκρούσεις
Η Ευρώπη και οι ΗΠA, έγραφε, θα πρέπει να προσπαθήσουν εκ νέου με ένα άλλο σχέδιο 5 ή 10 ετών για να φανεί οριστικά αν αυτές οι δύο χώρες μπορούν να κρατηθούν ως οντότητες. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αγνοεί την ύπαρξη της «Μακεδονίας» και η Σερβία του Κοσσόβου, αν οι δύο αυτές χώρες δεν γίνουν δεκτές στην ΕΕ, τότε το Κόσσοβο και η ΠΓΔΤΜ πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μια ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας με την Αλβανία.
Η Ομοσπονδία ή Συνομοσπονδία Αλβανίας – Κοσσόβου – ΠΓΔΤΜ θα είναι η βέλτιστη λύση για τα προβλήματα των Βαλκανίων και αυτή η Ομοσπονδία ή Συνομοσπονδία, μετά από ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να συγχωνευθεί σε μια ενιαία οντότητα και μπορεί στη συνέχεια να ζητήσει και κάθε είδους ένωση με την Ελλάδα. Έτσι, έγραφε η εφημερίδα, θα βελτιωθούν τα λάθη του Συνεδρίου του Βερολίνου και των Βερσαλλιών, θα σημάνει το τέλος των προβλημάτων στα Βαλκάνια με συνέπεια να ενισχυθούν η  οικονομία και η ασφάλεια στα Βαλκάνια και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη και  θα αποφευχθεί  ο κίνδυνος του παν-σλαβισμού, ο οποίος κατεδαφίστηκε με το Συνέδριο του Βερολίνου και από τότε, ιδιαίτερα πρόσφατα, ο κίνδυνος πάλι αρχίζει να εξαπλώνεται και να απειλεί την Ευρώπη.
Αυτά έγραφε η εφημερίδα Lajm την ίδια στιγμή που βρισκόταν στα Τίρανα ως ειδικός απεσταλμένος ο αμερικανός διπλωμάτης Christopher Hill, ο οποίος είπε στην εκπομπή της Φωνής της Αμερικής, ότι «Τα Βαλκάνια συνιστούν ένα μη τελειωμένο έργο (unfinished project)» και ως τέτοιο χρειάζεται μεγαλύτερης προσοχής όχι μόνον από τους ανθρώπους της περιοχής αλλά και από τις ΗΠΑ και την Ευρ. Ένωση. Υπενθυμίζεται, ότι ο Hill υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια (1996-1999, επί Κλίντον) και στη Βαγδάτη (2009-2010, επί Μπους).         
Πηγή: The Hellenic Information Team

Διαμαρτυρίες σε τέσσερις βουλγαρικές πόλεις εναντίον των παρανόμων μεταναστών
Στις βουλγαρικές πόλεις Σόφια, Βάρνα, Μπουργκάς και Γιάμπολ πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις εναντίον των παρανόμων μεταναστών.
Κύρια συνθήματα των διαμαρτυρομένων ήταν η έκφραση δυσαρέσκειας για τα μέτρα που έχει λάβει το κράτος για την αντιμετώπιση της εισροής στη χώρα των παράνομων μεταναστών. Οι διαδηλωτές τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια και ζητούσαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αποτροπή εισόδου νέων μεταναστών, να μη δημιουργηθούν νέα στρατόπεδα μεταναστών και να κλείσουν τα υπάρχοντα.
Πανό έγραφαν: «Οι πρόγονοί μας έκαναν το χρέος τους, τώρα η σειρά μας», «Η Βουλγαρία για πάντα», «Ξυπνήστε Βούλγαροι, μας παίρνουν το μέλλον».
Πηγή: The Hellenic Information Team
Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ντάτσιτς: «Το Κόσσοβο παραμένει κόκκινη γραμμή για τη Σερβία – Δεν θα δεχθούμε πιέσεις και ας μην υπάρξει πρόοδος στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Αφορμή ήταν ο νέος, άκαρπος γύρος του τεχνικού Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας στις Βρυξέλλες, όπου οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το ζήτημα αναγνώρισης πανεπιστημιακών πτυχίων. Έτσι, ο Ντάτσιτς μίλησε περί «απαράδεκτων πιέσεων των Βρυξελλών, που όλο και συχνότερα τίθενται στη Σερβία». αρνούμενος να αποδεχθεί το έμμεσο αλλά σαφές  δίλημμα «αναγνώριση του Κοσσόβου και αποδοχή των κινήσεών του – αλλιώς αναβολές συνέχειας στην ενταξιακή διαδικασία για την Ε.Ε.».

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, την Παρασκευή 21.10.16 (πηγή: Β92): «Τώρα οι Βρυξέλλες έχουν απογοητευθεί λίγο διότι δεν αποδεχθήκαμε αυτή τη συμφωνία. Μας είπαν, ότι πρέπει να τη δεχθούμε, αλλιώς δεν θα ανοίξουν τα Κεφάλαια της διαπραγμάτευσης. Εμείς όμως είπαμε : «Ας μην ανοίξουν. Όντως  για εμάς είναι ζωτικής σημασίας η πορεία προς την ΕΕ, αλλά δεν θα δεχθούμε να μας ταπεινώσει κανείς, ας μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη λαϊκή έκφραση. Εμείς επιθυμούμε να ενταχθούμε στην ΕΕ, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς το κράτος μας. Θα πάμε στην ΕΕ όπως και όλοι οι άλλοι, σεβόμενοι τα κρατικά μας συμφέροντα. Αναμένουμε, ότι οι Βρυξέλλες θα αντιληφθούν πως η Σερβία δεν αντιδρά πλέον σε πιέσεις, μόλις κάποιος συνοφρυωθεί».
 
Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο ποίος κατηγόρησε την Ευρ. Ένωση για τη δημιουργία «ταπεινωτικών» συνθηκών για τη συμμετοχή της χώρας του στην Ευρ. Ένωση εξ αιτίας και των σχέσεων της με τη Ρωσία.
Επί του θέματος ακολούθησαν δηλώσεις και του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλ. Βούτσιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Η Σερβία βρίσκεται μεν στην ευρωπαϊκή πορεία, η οποία αποτελεί στρατηγικό στόχο και καθήκον της, αλλά η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, τελεία και παύλα».
Δηλώσεις Ούγγρου πρωθυπουργού Όρμπαν
Με την ευκαιρία εκδήλωσης για την επέτειο της ουγγρικής εξέγερσης του 1956 ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν δήλωσε, ότι η χώρα του θα πρέπει να αντισταθεί στη «σοβιετοποίηση» της Ευρώπης και να υπερασπιστεί τα σύνορά της απέναντι στη μαζική μετανάστευση.
Ο Όρμπαν υποστήριξε, ότι η ελευθερία στην Ευρώπη εξαρτάται από το έθνος-κράτος και τις χριστιανικές παραδόσεις και ότι «οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία τους πρέπει να σώσουν τις Βρυξέλλες από τη σοβιετοποίηση, από εκείνους που θέλουν να μας πουν με ποιον να ζούμε στις χώρες μας». Προσκεκλημένος στην τελετή ήταν ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, οποίος διαβεβαίωσε τους Ούγγρους για την υποστήριξη της Βαρσοβίας.

Από πτώχευση κινδυνεύει η Σαουδ. Αραβία
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Σαουδ. Αραβίας, μιλώντας  από την κρατική τηλεόραση, δήλωσε ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα λιτότητας η χώρα θα οδηγηθεί σε πτώχευση μέσα σε τρία ή τέσσερα χρόνια.
Ο υπουργός επί των δημοσίων οργανισμών Χαλέντ αλ Αράι, μιλώντας στο ίδιο πνεύμα, δήλωσε ότι το 70% του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η Σαουδ. Αραβία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ραγδαία μείωση των εσόδων της λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Πέρυσι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας ανήλθε περίπου στα 100 δισ. $.
The Hellenic Information Team

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΥΡΙΑ – ΙΡΑΚ   
Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις της μέσα στη Συρία αφού ένα
ελικόπτερο που πιστεύεται ότι ανήκει στον συριακό στρατό βομβάρδισε και
σκότωσε Σύρους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, δήλωσε υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Από τον βομβαρδισμό δύο σκοτώθηκαν και 5 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.
Αυτή ήταν η πρώτη άμεση σύγκρουση μεταξύ του συριακού στρατού και των
Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία από τον Αύγουστο, οπότε η Άγκυρα ξεκίνησε μια επιχείρηση μέσα στο συριακό έδαφος.
Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν Σύρους αντάρτες, αντί του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όμως οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού για την εκκαθάριση των συρο-τουρκικών συνόρων από το ΙΚ θα συνεχιστούν μέχρις ότου οι δυνάμεις που υποστηρίζει η Άγκυρα να καταλάβουν τη συριακή πόλη αλ Μπαμπ, υπογράμμισε ο ίδιος.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον συριακό στρατό προειδοποίησαν την Τουρκία να μην προελάσει προς τις θέσεις τους προς τα βόρεια και τα ανατολικά του Χαλεπιού, εξηγώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αντιμετωπιστεί «αποφασιστικά και με πυγμή».
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης, ότι η Άγκυρα θα λάβει μέτρα εναντίον των Σύρων Κούρδων μαχητών του YPG αν δεν αποσυρθούν από τη Μάνμπιτζ ανατολικά του Ευφράτη.
Οι Κούρδοι της Συρίας κατηγορούν την Τουρκία ότι θέλει να τους εμποδίσει να ανακαταλάβουν τη Ράκα. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος στη Γαλλία των Κούρδων της Συρίας, Χάλεντ Ίσα, κατηγόρησε το τουρκικό καθεστώς ότι “επιτίθεται μαζικά” στους Κούρδους μαχητές προκειμένου να τους εμποδίσει να ανακαταλάβουν τη Ράκα, την “πρωτεύουσα” του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κατηγορώντας την Άγκυρα για “συνέργεια” με τους τζιχαντιστές. “Με την αεροπορία και το πυροβολικό του, ο τουρκικός στρατός  εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο Τύπος και η διεθνής κοινότητα επικεντρώνονται στη Μοσούλη για να επιτεθεί μαζικά στους Κούρδους της Συρίας με σκοπό να τους εμποδίσει να πάρουν τη Ράκα”, κατήγγειλε ο Ίσα σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απελευθέρωση της Ράκα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), ένας συνασπισμός κούρδων και αράβων μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, “απελευθέρωσαν πολλά χωριά που είχαν καταληφθεί από το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) βορειοανατολικά του Χαλεπίου”, είπε ο Ίσα.

“Αν το τουρκικό πυροβολικό και η αεροπορία βομβαρδίσουν σφοδρά τις θέσεις των FDS στην περιοχή αυτή και στο καντόνι Αφρίν θα είναι αφενός για να τους εμποδίσουν να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού του Νταές στη Ράκα, αφετέρου για να μπορέσει η Τουρκία να κρατήσει τον έλεγχο των 70 χλμ. των συνόρων με τη Συρία”, είπε.
 “Δεν μπορούμε να πάμε να πολεμήσουμε στη Ράκα ενώ ο τουρκικός στρατός μας βομβαρδίζει”, υπογράμμισε, εκτιμώντας πως για την ώρα “δεν πληρούνται οι όροι για να πάρουμε τη Ράκα.

Κατηγορώντας το καθεστώς Ερντογάν ότι “έσπευσε να βοηθήσει τον Νταές”, ο Ίσα κάλεσε τη Γαλλία και τα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να “θέσουν τέρμα στις ανεύθυνες ενέργειες του Ερντογάν που εμποδίζουν τη μάχη κατά του Νταές”.

Οι πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας έχουν την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά του ΙΚ.

Σύμφωνα με το τουρκικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η Τουρκία έπληξε πολλές φορές στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τον Ίσα, ο στρατός βομβάρδισε και πάλι τις θέσεις των FDS στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας.
Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του Ιράκ, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία θα λάβει μέτρα, αν υπάρξει επίθεση εναντίον της πόλης Ταλ Άφαρ.

Μια σιιτική παραστρατιωτική ομάδα, που εκπαιδεύτηκε από το Ιράν, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υποστηρίξει τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις που προελαύνουν προς την Ταλ Άφαρ, 55 χιλιόμετρα δυτικά της Μοσούλης.

Η Τουρκία φοβάται ότι η εμπλοκή σιιτικών παραστρατιωτικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης, θα πυροδοτήσει διαδογματική βία στην κυρίως σουνιτική επαρχία της Νινευή και θα προκαλέσει μαζική έξοδο προσφύγων.

Η επίθεση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων στη Μοσούλη, που διανύει τη δεύτερη εβδομάδα της, έχει σκοπό την ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας που έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών από τον Ιούνιο του 2014.
Η Άγκυρα, αν απειληθεί, θα μπορούσε να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να εξαλείψει κάθε «απειλή» εναντίον των συμφερόντων της,  είπε ο Τσαβούσογλου, όταν ερωτήθηκε από το Kanal 24 για το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επιχείρησης της Τουρκίας από τη βάση της στην Μπασίκα, στο βόρειο Ιράκ.

«Είναι το φυσικότερο δικαίωμά μας», τόνισε. «Δεν το λέμε αυτό μόνο στους Ιρακινούς, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλες τις χώρες του συνασπισμού, στην κυβέρνηση του βόρειου Ιράκ», πρόσθεσε ενώ κατηγόρησε επίσης την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη ότι «συνδέεται με μια τρομοκρατική οργάνωση», εννοώντας το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η Τουρκία υποστηρίζει πως απειλείται από την παρουσία στο βόρειο Ιράκ του Ισλαμικού Κράτους και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η Άγκυρα ζητεί επίμονα να συμμετάσχει στην επίθεση που διεξάγεται εναντίον της Μοσούλης, προπύργιου του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που η Βαγδάτη δεν βλέπει όμως με καλό μάτι.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως το πυροβολικό της στην Μπασίκα βομβάρδισε στόχους του Ισλαμικού Κράτους κατόπιν αιτήματος των κούρδων πεσμεργκά που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατά της Μοσούλης, κάτι που η ιρακινή κυβέρνηση διαψεύδει.

Εκατοντάδες τούρκοι στρατιώτες είναι παρόντες στη βάση της Μπασίκα.
Επισήμως είχαν σταλεί για να εκπαιδεύσουν σουνίτες εθελοντές ενόψει της επίθεσης για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Οι ιρακινές αρχές έχουν καταγγείλει μια «δύναμη κατοχής».

Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει ήδη τακτικά τις θέσεις του PKK στο όρος Καντίλ, οι οποίες αποτελούν τα μετόπισθεν της ανταρτικής οργάνωσης στο Ιράκ, στα σύνορα με την Τουρκία.

Υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία είχε εξαπολύσει τον Αύγουστο μια χερσαία επιχείρηση εναντίον του ΙΚ στη βόρεια Συρία, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο στο Ιράκ: «Αν στη Σιντζάρ ή άλλες (ιρακινές) περιοχές ενισχυθεί η απειλή, τότε θα χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμή μας» για να την εξαλείψουμε, επέμεινε ο Τσαβούσογλου.

Επίσκεψη Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία
Συγκρατούμε, ότι για τη γενοκτονία των Αρμενίων ο Γάλλος είπε ότι «η συζήτηση είναι για τους ιστορικούς. Εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα», είπε. Στο θέμα του ΡΚΚ στήριξε την Τουρκία, λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται και κάτω από την απειλή του. “Η Γαλλία είναι πάντα στο πλευρό της Τουρκίας. Για τη Γαλλία το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση”, ανέφερε.

Επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα 15-16.11.15

Συζητήσεις για το εδαφικό του Κυπριακού 5-11.11.16 στο εξωτερικό

Αφήστε μια απάντηση