Blog

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ (ΕΛΙΣΜΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ WEBSTER ATHENS 8 ΜΑΪΟΥ 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ (ΕΛΙΣΜΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ WEBSTER ATHENS 8 ΜΑΪΟΥ 2024

Μία εξαιρετική εκδήλωση του ΕΛΙΣΜΕ για το  τέλος της περιόδου πρακτικής άσκησης 2024 των φοιτητών ΑΕΙ φιλοξενήθηκε στην όμορφη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του WEBSTER ATHENS.

Συμμετείχαν τα Μέλη του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ, μέλη του ΕΛΙΣΜΕ, εκπρόσωπος του WEBSTER ATHENS, Πρέσβεις, στρατιωτικοί, γονείς και  φίλοι του Ινστιτούτου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ κ. Ιωάννης Μπαλτζώης, Αντιστράτηγος ε.α. απηύθηνε εγκάρδιο χαιρετισμό κατά την έναρξη: «Σας καλοσωρίζω όλους και εύχομαι καλή επιτυχία. Χαίρομαι που οι φοιτητές μας μετά από μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πρακτική τους και παρουσιάζουν σήμερα τις εργασίες τους.»

Η Υπεύθυνη του Προγράμματος κυρία Μαριέττα Παναγιωτοπούλου, μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  παρουσίασε  το έργο του ΕΛΙΣΜΕ, το πρόγραμμα Πρακτικής ΄Ασκησης και τους εκπαιδευτικούς στόχους του: «Οι νέοι μας βρίσκονται σε μία ιδιαίτερα λεπτή φάση της ζωής τους, δεν γνωρίζουν συνήθως τα βαθύτερα και πραγματικά ενδιαφέροντά τους και ποιο επάγγελμα να ακολουθήσουν. Εμείς στεκόμαστε με ευαισθησία και υπευθυνότητα δίπλα τους και τους υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να αναπτυχθούν σαν προσωπικότητες και να βρουν τον δρόμο τους.»

 Ακολούθησε  σύντομη, αλλά εξαιρετική,  μουσική βιολί σόλο από τον Ορέστη, νεαρό φίλο του Ινστιτούτου, ταλέντο 14 ετών.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν οι ενδιαφέρουσες εργασίες των φοιτητών  με θέματα εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, για τις οποίες κάθε φοιτητής  είχε ως επιβλέποντα μέλος του ΔΣ ή του ΕΛΙΣΜΕ. Ο Επιβλέπων, ο οποίος  επέβλεψε  την όλη εργασία του φοιτητή με μεγάλη προσοχή και επαγγελματισμό, παρουσίασε  στην συνέχεια   τα σχόλια του καθώς και τις παραινέσεις του προς τον φοιτητή.

Ακολούθησαν, δι’ενός εκπροσώπου τους, ευχαριστίες και σχόλια των φοιτητών: «Ευχαριστούμε τα μέλη του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ και ιδιαίτερα την κυρία Παναγιωτοπούλου για την πολύτιμη εμπειρία, την συμπαράσταση και τις γνώσεις που αποκομίσαμε κατά την πρακτική μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την περίοδο της ζωής μας.»

Ο Πρόεδρος έκλεισε την εκδήλωση λέγοντας: «Βλέποντας το επίπεδο των φοιτητών της Πρακτικής ΄Ασκησης του ΕΛΙΣΜΕ, είμαι σίγουρος αλλά και αισιόδοξος ότι οι νέοι αυτοί είναι καλλίτεροι από εμάς και η Πατρίδα μας και εμείς μπορούμε να στηριζόμαστε άφοβα σε αυτούς».

Στο τέλος,  μουσικό κομμάτι στο πιάνο από τον Ορέστη, λουλούδια για την Υπεύθυνη Πρακτικής΄Ασκησης, αναμνηστικές φωτογραφίες,  αναψυκτικά και ευχάριστη κοινωνική ατμόσφαιρα.-