«Ο παγκόσμιος πόλεμος δεν θα τελειώσει, αν… »

«Ο παγκόσμιος πόλεμος δεν θα τελειώσει, αν… »

Από  Militaire News 18/04/2022 | 06:20 Του Κώστα Μαρδά

Όχι !

Δεν πρόκειται απλώς για πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, αλλά για έμμεση θερμή αναμέτρηση Μόσχας – Ουάσινγκτον, με πεδίο μάχης την Ουκρανία!

Από τη μια πλευρά του μετώπου είναι:

Ο ρωσικός στρατός εισβολής με την ανοχή της Κίνας και καταγεγραμμένα από την εισαγγελία Κιέβου εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων, μεταξύ των οποίων και άνω των 150 νεκρών παιδιών…

…Και από την άλλη:

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τους ναζιστές του Αζόφ, αλλά και τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν με πίστη στην επιμελητεία, συν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προσφέρουν αφειδώς εξοπλισμό. Με μη ομολογημένα εγκλήματα από τις ουκρανικές αρχές που διέπραξαν βομβαρδίζοντας αμάχους στο Ντονμπάς από το 2014 έως την έναρξη του πολέμου.

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε με τη συνάντηση των αντιμαχόμενων πλευρών στην Κωνσταντινούπολη του… «απομονωμένου» Ερντογάν, αλλά φαίνεται πως το τέλος του πολέμου θα αργήσει να έρθει, αφού ο Ζελένσκι, αναθαρρημένος από την αναπάντεχη αντίσταση των συμπατριωτών του, αρνείται να αποδεχθεί την ουδετερότητα της χώρας του.

Κατόπιν τούτου, ο πόλεμος ακόμη και όταν λάβει τέλος με τη σιγή των όπλων, δεν θα τελειώσει αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα της ανισορροπίας δυνάμεων – βάσεων που τροφοδότησε την κυκλική σύγκρουση.

Γι’ αυτό και μετά το τέλος του πολέμου, ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα αναγκασθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αμοιβαία μείωση των συμβατικών και πυρηνικών δυνάμεών τους στην Ευρώπη… Αλλιώς, θα υπάρχει συνεχώς ο κίνδυνος γενικής σύγκρουσης σε όλο το μέτωπο ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

Μόνο αν μιμηθούν οι ηγέτες των δύο υπερδυνάμεων τους προκατόχους τους επί Ψυχρού Πολέμου –με κορυφαίους τον Αμερικανό Πρόεδρο Ρήγκαν και τον Σοβιετικό ομόλογό του Γκορμπατσόφ –  μόνο τότε θα απομακρυνθεί εν πολλοίς ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα στη γηραιά μας ήπειρο.

Θυμίζω ότι το 1987 υπέγραψαν τη Συμφωνία για την κατάργηση των πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αποσύροντας, μετασκευάζοντας και παροπλίζοντας περίπου 450 αμερικανικούς πυραύλους Πέρσινγκ και Κρουζ και αντίστοιχους σοβιετικούς SS 20. (Βέβαια, υπήρξε απόσυρση των ΗΠΑ επί Τραμπ, το 2019 από τη Συμφωνία λόγω καχυποψίας παραβιάσεων από τους Ρώσους.)

Το ίδιο ισχύει και για την τόλμη του προέδρου Τζορτζ Μπους (πατρός) και του προέδρου Γκορμπατσόφ, οι οποίοι το 1990 υπέγραψαν τη Συμφωνία για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη, θέτοντας οροφή σε τανκς, αεροσκάφη και πυροβόλα , οδηγώντας χιλιάδες άρματα μάχης ΝΑΤΟ – Συμφώνου Βαρσοβίας σε μετασκευή, παροπλισμό ή απόσυρση. (Αλλά υπήρξε αποχή από τη συμφωνία της Ρωσίας το 2007 επί Πούτιν, με τον ισχυρισμό ότι οι Αμερικανοί δεν τηρούν τα υπεσχημένα.)

Οι Συμφωνίες προέβλεπαν αλληλο-επιθεωρήσεις ειδικών για την πιστή τήρηση των διαδικασιών μείωσης ή καταστροφής και εντοπισμού… πονηρής απόκρυψης.

Η φιλοσοφία της εκατέρωθεν μείωσης ήταν και πρέπει να είναι  :

Η αναλογική ισορροπία δυνάμεων, ώστε έκαστος συνασπισμός να διατηρεί επαρκές προσωπικό και μέσα για άμυνα, αλλά σε τέτοιο πλαφόν ώστε να μην επιτρέπει την επίθεση.

Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται η αρχή της ακώλυτης κυριαρχίας με την αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας , όπως αυτή προσδιορίσθηκε από τις Συμφωνίες του Ελσίνκι ήδη από το 1975 , επιβεβαιώθηκε από τον Χάρτη του Παρισιού το 1990 , εξειδικεύθηκε με την καθιέρωση του στρατηγικού θεσμού ΝΑΤΟ- Ρωσίας το 1997 ,  επικαιροποιήθηκε από τη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στη σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το 1999 και επαναδιακηρύχθηκε στη σύνοδο της Αστάνα του Καζακστάν το 2010 με την οποία τα κράτη δεσμεύθηκαν να μην ενισχύουν την ασφάλειά τους εις βάρος της ασφάλειας των άλλων χωρών.

Δέσμευση που παραβίασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνοντας τον ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία, εγκαθιστώντας συμβατικές και πυραυλικές βάσεις.

Εννοείται ότι βασική προϋπόθεση τήρησης των συμφωνιών ήταν και είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των συμβαλλομένων ηγετών και των διαδόχων τους.

Ακόμη και αν αυτή η εμπιστοσύνη χάθηκε στην πορεία, τα κείμενα συνιστούν θεσμικό κεκτημένο μιας μεθαυριανής συνεργασίας, ώστε να παύσει η φρενήρης κούρσα των εξοπλισμών, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε Αρμαγεδδώνα.

Σήμερα, η εξαΰλωση της εμπιστοσύνης κορυφώθηκε με το τρίδυμο του Κρεμλίνου –Πούτιν, Λαβρόφ, Ζαχάροβα- να… ορκίζεται μπροστά στους δυτικούς ομολόγους τους, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εισβολή. Με αποκορύφωμα την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών που ρωτούσε ειρωνικά τις δυτικές αντιπροσωπείες πότε θα γίνει η εισβολή της… χώρας της, γιατί ήθελε να προγραμματίσει τις διακοπές της!

Ναι! Ο Ρώσος Πρόεδρος έχασε το δίκιο του!

Δηλαδή, η περικύκλωση της χώρας του από τις 30 χώρες του ΝΑΤΟ και 750 μικρές και μεγάλες βάσεις των ΗΠΑ ανά τον κόσμο με συμβατικά και πυρηνικά όπλα, από την Ισλανδία έως την Ιαπωνία.

Αντί να περιορισθεί στην υποστήριξη του Ντονμπάς, ουσιαστικά μιμήθηκε τη… Δημοκρατία των βομβαρδισμών που άσκησε η Αμερική με τους πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και Συρία. Βομβαρδισμοί οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή άνω του ενός εκατομμυρίου στρατιωτών, ανταρτών, τρομοκρατών και αμάχων.

Χωρίς, φυσικά, να λογοδοτήσει κανένας ένοικος του Λευκού Οίκου…

Τελικά, η εισβολή Πούτιν πέτυχε αυτό που ονειρευόταν ο Μπάιντεν και κάθε αμερικανός Πρόεδρος :

Την εξάπλωση του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα:

 • Στη Γερμανία στρατοπεδεύουν 60.000 Αμερικανοί στρατιώτες και, συνολικά, θα μετεγκατασταθούν σε ΝΑΤΟικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης 100.000 στρατιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στόλτενμπεργκ.
 • Στη Βόρεια Θάλασσα και στη Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί 120 αεροπλάνα και 100 πλοία.
 • Στην Πολωνία μεταφέρονται 10.000 στρατιώτες των ΗΠΑ.
 • Στη Σλοβακία εγκαθίστανται 2.000 στρατιώτες και πύραυλοι Πάτριοτ.
 • Στις Βαλτικές χώρες η Γαλλία στέλνει 4 Μιράζ.
 • Στη Νορβηγία διεξήχθη άσκηση 30.000 στρατιωτών με συμμετοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας που δεν είναι στο ΝΑΤΟ.
 • Στο Πετροχώρι Ξάνθης, που είναι η νέα αμερικανική βάση, γίνεται άσκηση αμερικανικών αρμάτων για να είναι ετοιμοπόλεμα ώστε να προωθηθούν σε Ρουμανία και Βουλγαρία.
 • Στη Δράμα καταφθάνουν 100 Αμερικανοί στρατιωτικοί.
 • Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ υπερίπταται του εναερίου χώρου της Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
 • Από την Αλεξανδρούπολη προωθούνται 4.000 αμερικανοί στρατιώτες και 3.000 τροχοφόρα προς το μέτωπο.
 • Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» με 80 αεροσκάφη θα ελλιμενίζεται στη Σούδα και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ» επίσης.
 • Η Κύπρος έκοψε τον ελλιμενισμό των πολεμικών σκαφών της Ρωσίας που επιχειρούσαν στη Συρία.
 • Το αμερικανικό Πεντάγωνο αύξησε από 6 εκατομμύρια δολάρια σε 9 εκατομμύρια τη δαπάνη φόρτωσης και εκφόρτωσης στρατιωτικού υλικού στην Αλεξανδρούπολη.
 • Φινλανδία και Σουηδία ζητούν πάση θυσία ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία, για να καλυφθούν από το άρθρο 5 περί συλλογικής στρατιωτικής συνδρομής.
 • Και άλλα πολλά που γίνονται κρυφίως από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος είδε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στοιχίζεται πίσω από το άρμα των ΗΠΑ.

Αυτό όμως που είναι πέρα από τα όρια, είναι η απειλή Πούτιν για χρήση πυρηνικών, καθιστώντας τον ως τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο στον πλανήτη Γη.

Ευτυχώς που ο πρόεδρος Μπάιντεν, στο μέγα αυτό θέμα για την ανθρωπότητα, επέδειξε σωφροσύνη, αρνούμενος τις εισηγήσεις των γερακιών του, να θέσει σε αντίστοιχη ετοιμότητα εκτόξευσης τα δικά του πυρηνικά…

Κατόπιν αυτού ανακράζουμε:

«Αμερικάνοι… φονιάδες των λαών… σας ευχαριστούμε!». (Στην περίπτωση αυτή…).

Και, νικητές όντες του κομμουνισμού, αλλά και ηθικά και πολιτικά νικητές στην Ουκρανία, δεχθείτε να συνομιλήσετε για αμοιβαία μείωση των δυνάμεων ΝΑΤΟ – Ρωσίας, με τον αρχικαπιταλιστή Πρόεδρο της Ρώσικης Ομοσπονδίας…

Αλλιώς, ο… Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα σταματήσει !