Blog

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ….. «Και εις άλλα με υγεία….»

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ…..

 

«Και εις άλλα με υγεία….»

 

Της Δέσποινας Κορωναίου

Μέλους της ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ

  

       Πάει. Πέρασε και αυτός ο χρόνος γρήγορα, αφήνοντας πίσω του τόσα πολλά, χωρίς να μας δώσει κάτι το ουσιαστικό. Μόνο άσχημες ειδήσεις. Πόλεμοι, σκοτωμοί, φασαρίες, ομάδες αυτοκτονίας που παρασύρουν στο θάνατο αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες, δυστυχία, πείνα, φτώχεια και πόσα ακόμη. Και αυτά γιατί; Όλα τους κρύβουν κάποιες σκοπιμότητες, πολιτικές τις περισσότερες φορές. Όλα τα αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς. Οι μεγάλοι για τους μικρούς. Δεν μου αρέσει το «στυλάκι» σου, πάρε έναν πόλεμο για να «στρώσεις». Δεν μου αρέσει το «μαντηλάκι» που φοράς στο κεφάλι σου, πάρε μερικά εκρηκτικά για να καταλάβεις.

       Κάτι τέτοια λοιπόν είδαν και μερικοί που ήθελαν να το παίξουν «σωτήρες» και μια ωραία πρωία πήραν τα όπλα και άρχισαν να «καθαρίζουν» το τοπίο. Εμείς τους αποκαλούμε «τρομοκράτες», αυτοί πιστεύουν ότι είναι οι «λυτρωτές». Πήραν ζωές και το δωράκι τους ήταν «χιλιάδες» χρόνια φυλακή. Δεν βαρέθηκαν να προσθέτουν χρόνια οι δικαστές ; Τι να το κάνω εγώ το «πολλάκις ισόβια», όταν ξέρω ότι μετά από κάποια, τέλος πάντων, χρόνια, αυτοί θα είναι έξω. Θα προτιμούσα να ήταν μία, και μόνο, φορά ισόβια, αλλά να ήταν πραγματικά ισόβια. Και μερικοί βγήκαν έξω. Τότε γιατί τους είχαν συλλάβει και έμειναν τόσο καιρό πίσω από τα κάγκελα ; Τότε υπήρχαν ενδείξεις ή αποδείξεις και τώρα «εξέλιπαν» οι λόγοι ; Και η γυναίκα, που τόσος πολύς λόγος έγινε ; Μάλλον θα ήταν κάποιος από τους άντρες της παρέας ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Ποιος ξέρει ; Τώρα περιμένουμε την άλλη δίκη. Την δίκη του ΕΛΑ-ΕΛΑ κι΄έρχεται. Εν αναμονή λοιπόν.

       Και μέσα στ΄άλλα, έκτακτο δελτίο, συνελήφθη ο Σαντάμ. Βλέπουμε λοιπόν ένα εξαθλιωμένο ανθρωπάκι, βρώμικο, πνιγμένο στην τρίχα, τρομαγμένο, ταλαιπωρημένο, να το ψάχνουν στο κεφάλι, ανάμεσα στα μαλλιά, σαν να έψαχναν να βρουν ψείρες, και να κοιτάζουν τα δόντια του, όπως κοιτάζουν κάποια συμπαθητικά τετράποδα όταν πρόκειται να πωληθούν. Τι έψαχναν άραγε να βρουν; Δεν φαντάζομαι να ενδιαφέρθηκαν να ανανεώσουν τα σφραγίσματα του πρώην δικτάτορα. Άραγε κρυβόταν, από μόνος του, μέσα στο λαγούμι που τον βρήκαν ή τον κρατούσαν εκεί κάποιοι, αποσκοπώντας κάπου ; Κατά τ΄άλλα, έτρωγε καλά το παλληκάρι. Αλλαντικά, φρούτα, σοκολάτες MARS και διάφορα άλλα είχε το μενού. Και αναρωτιέμαι. Αυτός ο άνθρωπος, την ώρα που έτρωγε, ότι έτρωγε τέλος πάντων, ή την ώρα που κοιμόταν, εκεί που κοιμόταν, σκεφτόταν τα παλάτια, το χρυσάφι, την χλιδή που άφησε πίσω του ; Σκεφτόταν ότι στη θέση που εκείνη τη στιγμή ήταν εκείνος, υπήρχαν τόσοι άνθρωποι που εξ αιτίας του τόσα χρόνια υπέφεραν ; Και με την αναγγελία της σύλληψης, αλαλαγμοί από το πλήθος. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Το θηρίο πιάστηκε. Καιρός να πληρώσει. «Θάνατος-Θάνατος, σταύρωσον αυτόν». Αυτό δεν εννοούσαν ; Πως καταντήσαμε Θεέ μου…

       Εμείς όμως περνάμε καλά!! Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, τρώμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε, με όποιον τρόπο μας αρέσει, τα έχουμε όλα. Έχουν φροντίσει οι «μεγάλοι» γι΄αυτό. Μέχρι και εκθέσεις με πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίας, υψηλού επιπέδου, μας παρέχουν. Είμαστε τόσο «προοδευτικοί» που ανεχόμαστε τον κάθε ανώμαλο να εκθέτει την όποια φαντασίωσή του. Όπως π.χ. ο ένας να δείχνει, εμπράκτως, σε ένα καρπούζι, πόσο θέλει να είναι «ενωμένοι» για πάντα (άντε, και καλούς απογόνους), ή ο δεύτερος να βλέπει το Σύμβολο της Θρησκείας μας και να αισθάνεται τόση ερωτική έξαψη που να φθάνει ακόμη και στην ολοκλήρωση. Και εμείς (εννοώ οι αρμόδιοι, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο), το ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ. Είμαστε τόσο «παχύδερμοι» λοιπόν ; Δεν έχουμε ιερά και όσια ; Δεν πιστεύουμε πουθενά ; Θα ανεχόταν ο οποιοσδήποτε μουσουλμάνος, βουδιστής ή όποιας άλλης θρησκείας πιστός, αυτή την προσβολή ; Τι είμαστε εμείς ; Άνθρωποι των σπηλαίων ; Και αφήνουμε ακόμη και παιδιά να βλέπουν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ ; Ντροπή. Καμαρώστε τους και πληρώστε τους καταλλήλως. Προσέξτε όμως μην πάθετε τίποτα από την σύγχυση και τα νεύρα σας, όπως π.χ. νοιώθω εγώ τώρα, γιατί πού θα βρεθεί γιατρός να σας κοιτάξει ; Μα τι λέω ; Ξέχασα. Τηλεφωνήστε αμέσως στο 184 και σίγουρα ο τηλεφωνητής/άρχων του κράτους, θα σας βρει τον κατάλληλο γιατρό, την ώρα που εσείς τον θέλετε, για να θεραπεύσει πάσαν νόσον και πάσαν…….ας μην προχωρήσω. Προσέξτε όμως, να έχετε ειδοποιήσει από πριν, για να είναι ενήμερος ο…..τηλεφωνητής.

       Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία, και καλή αντάμωση με τον Νέο Χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση