18/2/2017. Επένδυση 25,000,000 € από την ελληνική εταιρεία APELLA στην Αγχίαλο. SA

18/2/2017. Επένδυση 25,000,000 € από την ελληνική εταιρεία APELLA στην Αγχίαλο. SA

Ενα Μεγαλο Μπραβο στην APELLA μια μικρή οικογενειακή αεροπορική εταιρια, βασισμένη στον επαγγελματισμο του προσωπικού της και στο όραμα και νοικοκυροσυνη των ιδιοκτητων της Να Επενδύει και να Ανοίγει θέσεις εργασιας στην Περιφέρεια, όταν άλλοι έχουν κοκκινίσει τα δάνεια ή παίρνουν το δρόμο για τον Κορυδαλλο. Ενα Μεγάλο Μπραβο!

Μια από τις ιδιαίτερα δραστήριες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών συντήρησης αεροσκαφών, η APELLA, που παρέχει υπηρεσίες αεροπορικής υποστήριξης, συντήρησης, και εργοστασιακών επισκευών-επιθεωρήσεων υποστηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα πελατών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, τόσο στον πολιτικό όσο και στον στρατιωτικό κλάδο, εγκαθίσταται στη Νέα Αγχίαλο.
Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας κ. Νίκος Κοντογιάννης μίλησε αποκλειστικά στη «Θ» για την επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργηθεί δίπλα στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε την άδεια για την απευθείας σύνδεση του οικοπέδου των 45 στρεμμάτων που απέκτησε η APELLA, από ιδιώτες, με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και οι εργασίες δημιουργίας του υπόστεγου συντήρησης και επισκευής των αεροσκαφών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κ. Κοντογιάννης έχει ως στόχο τη δημιουργία 200 θέσεων εργασίας, ενώ μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, έγινε γνωστό ότι θα αναπτυχθεί και νέος δρόμος σύνδεσης με το αεροδρόμιο για να διευκολυνθεί η επένδυση. Τον δρόμο θα κατασκευάσει η εταιρεία.
Η Apella είναι εξειδικευμένος φορέας αεροπορικών δομικών επισκευών, μηχανουργικών εργασιών, συγκολλήσεων, βαφών, και μη Καταστροφικών Ελέγχων (Non-Destructive Testing / NDT) καθώς επίσης και συντήρησης τροχών, φρένων, μπαταριών, πεπιεσμένων φιαλών, και γεννητριών αεροσκαφών.


Οι εγκαταστάσεις στα Σπάτα περιλαμβάνουν γραμμές υποδοχών, προώθησης, ελέγχου, και αποθήκευσης των εισερχομένων μονάδων προς επισκευή αλλά και των απαραίτητων υλικών για ένα μεγάλο φάσμα αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων των Boeing, Airbus, Bombardier, και Embraer.
Η εταιρεία έχει έδρα στα Σπάτα και πρόκειται για τη μοναδική στην Ελλάδα που έχει εξελιχθεί σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστικό κέντρο με ικανότητα να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της με εξειδικευμένο φάσμα υπηρεσιών συντήρησης, χρησιμοποιώντας υλικά πολλαπλών κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού.
Η APELLA έχει να επιδείξει μια αξιοζήλευτη πορεία 25 ετών με πετυχημένα προγράμματα συνεργασίας με διεθνείς αερομεταφορείς και αεροπορικές δυνάμεις, όπως σημείωσε ο ιδιοκτήτης της.
Εξυπηρετεί τακτικά τη συντήρηση 100 αεροσκαφών διαφόρων πελατών ανά τον κόσμο με την εποχιακή ζήτηση να φτάνει μέχρι και τα 200 αεροσκάφη.

Αφήστε μια απάντηση