Blog

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Οι ταραχές του Μαΐου 2009 στην Αθήνα και η αποκρυπτογράφηση αυτών Του Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ ε.α. Π. ΛΑΓΓΑΡΗ

 ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι ταραχές του Μαΐου 2009 στην Αθήνα και η αποκρυπτογράφηση αυτών

Του Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ ε.α. Π. ΛΑΓΓΑΡΗ
Πρώην Υποδιευθυντού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ

 

Οι ταραχές και η αφορμή τους

            Εικόνες έντονης βίας και εκτεταμένων φθορών και λεηλασιών σε αυτοκίνητα, καταστήματα και τράπεζες εκτυλίχθηκαν και πάλι στο κέντρο της Αθήνας κατά την τελευταία εβδομάδα του μηνός Μαΐου 2009 από κραυγάζοντες έξαλλους μουσουλμάνους που συμμετείχαν σε πολλαπλές και ταραχώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Αφορμή για τα βίαια επεισόδια αυτά, ήταν το σκίσιμο, όπως οι ίδιοι οι διαδηλωτές καταγγέλλουν, μιας σελίδας από το Κοράνι, που είχε μαζί τους ένας μετανάστης ιρακινός και έλεγξε αστυνομικός το βράδυ της 20ής Μαΐου στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών κατά διενεργούμενο προληπτικό αστυνομικό έλεγχο.
Βεβαίως και το περιστατικό, αυτό καθ΄εαυτό, είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο, ως γενόμενο από όργανο του κράτους υπό την μορφή βεβήλωσης ιερού βιβλίου γνωστής θρησκείας, στην υποθετική περίπτωση αληθείας του γεγονότος και ιδιαίτερα εάν ο αστυνομικός εγνώριζε τι ήταν, καθόσον επακολούθησε σχετική διάψευση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η αντίδραση όμως αυτή των εν Αθήναις μουσουλμάνων που κατά τρόπο μαζικό και οργανωμένο προκάλεσαν αυτά τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι μόνο υπερβολική, αλλά ακραία, εκτός ορίων και «ύποπτη».
Και τούτο, διότι οι ταραχές ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά από τους ίδιους τους διαδηλωτές μουσουλμάνους χωρίς καν να προκληθούν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι κράτησαν αμυντική τακτική οπισθοχώρησης, αλλά πρωτίστως, παρακάμπτοντας  κάθε άλλη λογική, ήπια και νόμιμη διαδικασία εκτόνωσης της κατάστασης (διαμαρτυρία δια των μουσουλμανικών συλλόγων ή της διπλωματικής οδού, καταγγελία του γεγονότος στις επίσημες Αρχές, δημοσιοποίηση και στηλίτευση αυτού δια των ΜΜΕ κ.λ.π.).
Εδώ επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός, ότι η ελληνική πολιτεία προστατεύει όλες τις γνωστές θρησκείες του κόσμου και την ακώλυτη λατρεία αυτών, ενώ στις μουσουλμανικές χώρες μία και μόνο θρησκεία είναι αποδεκτή, η Μωαμεθανική, οι δε άλλες, αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν και οι οπαδοί τους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους νόμους του Κορανίου (π.χ. οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους, μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών κ.λ.π.).

Εμφύλια αποδοκιμασία – «τζιχάντ»

            Προς επίρρωση των ανωτέρω έρχονται και οι δημόσιες δηλώσεις του προέδρου μουσουλμάνων Ελλάδος Μεμέτ Ιμάμ, ο οποίος κάνει λόγο … «για στημένο παιχνίδι και ξένο φονταμενταλιστικό δάκτυλο, που επιδιώκει να φέρει κλίμα αναταραχής στην ελληνική επικράτεια»….με σκοπό… «να στοχοποιηθούν οι μουσουλμάνοι και να έλθουν αντιμέτωποι με Έλληνες και χριστιανούς σε ένα χορό με αβέβαιο τέλος». Και συνεχίζει «η πόλωση δεν θα ωφελήσει κανένα. Ούτε τον τόπο, ούτε τους ίδιους που επιθυμούν την πόλωση. Τι μπορεί να κερδίσει κάποιος κλέβοντας και λεηλατώντας την περιουσία του διπλανού του ;».
Μάλιστα, και ο ίδιος ο Μεχμέτ Ιμάτ (Ραμαντάν Σαλίογλου το πλήρες όνομά του), οικονομολόγος-ερευνητής το επάγγελμα, εμφανίζεται να αμφιβάλει ακόμη και για το αν πραγματικά έλαβε χώρα το γεγονός που οδήγησε στις συγκρούσεις (σχίσιμο της σελίδα του Κορανίου) λέγοντας : «Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά παρόμοια περιστατικά. Έρχονταν σ΄εμάς, γινόταν η καταγγελία  και προχωρούσαμε κανονικά. Αυτή τη φορά, αντί να έλθουν στον Σύνδεσμο, κάποιοι επέλεξαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο».
Επιπλέον, προκειμένου να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία που επιδίδονταν σε συγκρούσεις με την αστυνομία και σε καταστροφές, οι σύλλογοι των μουσουλμάνων στην Ελλάδα ξεκίνησαν «τζιχάντ» (ιερό αγώνα) κατά των ταραχοποιών ομοθρήσκων τους, των οποίων οι πράξεις, όπως οι ίδιοι λένε, εκθέτουν και στοχοποιούν τη μουσουλμανική κοινότητα στο σύνολό της. Με ανοικτή-κοινή επιστολή, της οποίας το κείμενο απευθύνεται σε όλους τους ομοθρήσκους τους και σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο, που συνυπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδος «ΦΙΛΟΤΗΤΑ» Μεχμέτ Ιμάμ Ραμαντάν Σαλίογλου και ο πρόεδρος της κοινότητας Μπαγκλαντές Γκολάμ Μόλα, καταδικάζουν τα επεισόδια και διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτά αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι.. «η κοινότητα των μουσουλμάνων Ελλάδας δεν συμμετέχει με τους τραμπούκους, κλέφτες και εγκληματίες», που λεηλατούν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες των συμπολιτών τους, κλέβοντας ή δημιουργώντας βανδαλισμούς στον τόπο» καλώντας τους να σταματήσουν την κακοποιό δράση τους, σε μία οργανωμένη κοινωνία και καταλήγουν… «το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είστε η ντροπή μας». Στη «τζιχάντ» αυτή, μάλιστα, συμμετέχουν και οι θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων, οι οποίο με κηρύγματά τους στους δεκάδες αυτοσχέδιους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων που υπάρχουν στην Αθήνα (ελλείψει Τζαμιών), αναμετέδιδαν το περιεχόμενο του κειμένου του συνδέσμου και καλούσαν τους πιστούς να διαδηλώσουν ειρηνικά και κόσμια τα αιτήματά τους σεβόμενοι την έννομη τάξη της χώρας που τους φιλοξενεί.

Η πραγματική αιτία των επεισοδίων

            Άρα, λοιπόν, οι γενικευμένες ταραχώδεις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια αυτά των μουσουλμάνων στην Αθήνα, δεν είχαν το συμβάν του «ιερού βιβλίου» τους, ως αιτία, αλλά ως αφορμή. Ούτε η καταγγελλομένη «προβοκάτσια» από «ξένο φονταμενταλιστικό δάκτυλο» από τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων των μουσουλμάνων ήταν αποκλειστικά η μοναδική αιτία.
Κατά την άποψή μας η πραγματική αιτία της ακραίας και εκτός ορίων αντίδρασης αυτής των μουσουλμάνων, στην οποία μετείχαν και ορισμένοι Έλληνες του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και πολλοί άλλοι μετανάστες, (οι οποίοι έβριζαν χυδαία και τους αστυνομικούς και τους «κωλοέλληνες»), είναι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχε πρόσφατα η επιθετική τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, με τις αλλεπάλληλες «επιχειρήσεις-σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και τις εκατοντάδες συλλήψεις αλλοδαπών και Ελλήνων για σωρεία σοβαρών αδικημάτων και μαζικές κατασχέσεις προϊόντων του εγκλήματος (ναρκωτικά – όπλα κ.λ.π.).
Ήταν, κατά κάποιο τρόπο, μια «προειδοποίηση» με σκοπό να σταματήσει κάθε είδους έλεγχος στους παράνομους μετανάστες, από μέρους των «κυκλωμάτων» που μετέχουν και Έλληνες, τα οποία εξαρτούν τεράστια συμφέροντα και αντλούν αθέμιτα κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ, γύρω από το όλο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Οι εν λόγω ταραχώδεις διαδηλώσεις αποτελούν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από μέρους των κυκλωμάτων αυτών, μήνυμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας με σκοπό να μη θιγούν … «τα κακώς κείμενα» περί τα της λαθρομετανάστευσης «που θεωρούν κεκτημένα τους».

 

Η ολιγωρία της Πολιτείας

            Τα βίαια επεισόδια των μουσουλμάνων και λοιπών αλλοδαπών που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, δυστυχώς επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, αυτά τα οποία αρκετές φορές από αυτές τις στήλες είχαμε επισημάνει (η ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ σε σχετικές μελέτες της στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης, και, ο υποφαινόμενος, σε πολλά σχετικά άρθρα στο περιοδικό «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»). Δηλαδή, τα τεράστια προβλήματα για την ελληνική κοινωνία που ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα μας προκαλέσει η ανέκαθεν χαλαρή και ήπια μεταναστευτική πολιτική που εφάρμοζε η Ελλάδα, αναφορικά με την είσοδο – παραμονή – εγκατάσταση – νομιμοποίηση – κοινωνική ένταξη και ελληνοποίηση της πανσπερμίας αυτής των πάσης φύσεως αλλοδαπών στη χώρα μας. Τώρα η κατάσταση έχε πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο σε κεντρικά σημεία των Αθηνών που είναι ήδη «γκετοποιημένα» και με έξαρση εγκληματικότητας (πλατεία Θεάτρου, οδοί Σωκράτους, Μενάνδρου, Μιχ. Βόδα, Αγ. Παντελεήμονας Αχαρνών κ.λ.π.). Τα ίδια προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο). Μάλιστα κατά κόρον είχαν επισημανθεί οι εθνικοί κίνδυνοι που εγκυμονούντο, άμεσα και μακροπρόθεσμα, για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας, νοουμένη με την ευρύτερη του όρου έννοια, δηλαδή την εθνική μας ταυτότητα, την εθνική συνοχή, τη δημόσια υγεία, την εθνική οικονομία, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και την εθνική μας άμυνα.
Είχαμε μάλιστα ιδιαίτερα τονίσει το γεγονός, ότι υπάρχει πρόβλημα απορρόφησης και αφομοίωσης της συνεχώς ογκούμενης πολυεθνικής κοινότητας των αλλοδαπών, γιατί οι ενυπάρχουσες κοινωνικές υποδομές δεν αντέχουν άλλο, με συνέπεια να μη μπορεί να τους απορροφήσει και η αγορά εργασίας, για νόμιμη απασχόληση και εξασφάλιση των προς το ζην αναγκαίων.
Πολύ δε περισσότερο είναι δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η αφομοίωση της πανσπερμίας αυτής των αλλοδαπών από απόψεως πολιτισμικής (εθνολογικής, θρησκευτικής, ηθών και εθίμων, παραδόσεων κ.λ.π.). Μάλιστα δε, είχαμε επισημάνει έντονα ως ενδεχόμενο τον κίνδυνο ανθελληνικής δράσης των Σκοπιανών, Αλβανών, Τούρκων και φίλα προσκείμενων προς αυτούς άλλων μουσουλμάνων και την έγερση αλυτρωτικών διεκδικήσεων και μειονοτικών ζητημάτων, με τη δημιουργία «θυλάκων» μειονοτήτων, εθνικών ή θρησκευτικών.

Ληπτέα μέτρα άμεσα και διαρκή

            Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και δεν πάει άλλο, όταν περιοχές στο κέντρο της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε «γκέτο», ένθα οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών κατέστησαν, αυτοί οι ίδιοι, πρόσφυγες στη χώρα τους και φοβούνται να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια. Επιπλέον δε, σύμφωνα με τα πρόσφατα γεγονότα, η πολυπληθής λιμοκτονούσα και εγκληματούσα ετερόκλητη μάζα των αλλοδαπών λαθρομεταναστών να έχει μετατραπεί, οργανούμενη και κατευθυνόμενη, σε επικίνδυνο παράγοντα κοινωνικής αναστάτωσης και πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Οφείλει λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία, να μην υποχωρήσει στα εκβιαστικά διλήμματα εκφοβισμού των κυκλωμάτων που δρουν γύρω από το όλο φάσμα της λαθρομετανάστευσης, αλλά να προχωρήσει αταλάντευτα στην εντατικοποίηση των επιχειρήσεων «σκούπα» καταδεικνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Προς τούτο να δημιουργηθεί μακράν του κέντρου της Αθήνας, κάποιο κέντρο διαλογής-καταγραφής και εξουδετέρωσης των παρανόμων (εγκλεισμός στις φυλακές μετά την καταδίκη τους από τη δικαιοσύνη, επαναπροώθηση, απέλαση, συνεχής και αδιάλειπτη αστυνόμευση και έλεγχος των σχετικών περιοχών κ.λ.π.).
Πέραν των ανωτέρω, επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, προληπτικά και κατασταλτικά, όπως απαγόρευση της μαζικής εγκατάστασης των αλλοδαπών σε αστικές περιοχές, ή στις παραμεθόριες περιοχές, αραιώσεις των ήδη εγκατεστημένων αλλοδαπών, επαναπροωθήσεις, απελάσεις των παρανόμων και των πλεοναζόντων και ειδικότερα εφαρμογή μιας προσεκτικής πολιτικής έναντι των αλλοδαπών μεταναστών «ειδικών κατηγοριών», όσο αφορά στα θέματα εισόδου – παραμονής – νομιμοποίησης – μόνιμης εγκατάστασης και κοινωνικής ένταξης. Ήτοι, κατά τρόπο οργανωμένο, ελεγχόμενο, σταδιακά και λελογισμένα, μετά φειδούς και όχι αδιακρίτως. Παράλληλα να θεσπισθούν εξουθενωτικές ποινικές και άλλες παρεπόμενες ποινές στους δουλεμπόρους, διακινητές και τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο διευκολύνοντες τη λαθρομετανάστευση.
Κα πάλι τονίζουμε με έμφαση, ότι η χώρα μας, λόγω της αναπτύξεώς της, αποτελεί πλέον και χώρα υποδοχής και μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών και λαθρομεταναστών. Ως εκ τούτου, το όλο θέμα του μεταναστευτικού, αποτελεί μία δεδομένη και αναπόφευκτη κατάσταση. Μια κατάσταση που θα αποτελεί και μελλοντική ανάγκη, εάν ληφθεί υπόψη και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό απαιτείται μια αναπροσαρμοζόμενη ρεαλιστική και μακροπρόθεσμη μεταναστευτική πολιτική για τον προσδιορισμό και την τήρηση των ορίων των εθνικών αναγκών, καθόσον, κάθε υπέρβαση των ορίων αυτών, επηρεάζει την εθνική ασφάλεια της χώρας, με την γενική έννοια του όρου, που προαναφέρθηκε ανωτέρω. Κατά συνέπεια λοιπόν, το μεταναστευτικό θα πρέπει να εξετάζεται και να αντιμετωπίζεται ως ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, μέσα στην ευρύτερη διάσταση των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία η Ελλάδα, ως εμπροσθοφυλακή των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε, θα πρέπει να απαιτήσει από αυτή παντοειδή κοινοτική συνδρομή. Ιδιαίτερα να δημιουργηθεί επιτέλους η περιβόητη Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή προς διαρκή επιτήρηση των συνόρων της Ε.Ε. Και να πιεσθούν και υποχρεωθούν οι χώρες που δεν έχουν υπογράψει μέχρι τώρα συμφωνίες επανεισδοχής, να τις υπογράψουν.  Ακόμη δε, θα πρέπει να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τις συμφωνίες επανεισδοχής και οι χώρες, οι οποίες ενώ τις έχουν υπογράψει, δεν τις τηρούν, όπως η Τουρκία.

Αφήστε μια απάντηση