Blog

2015-02-22. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ….  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

2015-02-22. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ …. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με τα πρώτα της βήματα η νέα κυβέρνηση κατόρθωσε να κερδίσει σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης, γεγονός που οφείλει να κεφαλαιοποιήσει προς όφελος της χώρας. Το ασταθές διεθνές περιβάλλον επιδρά σε μείζονα εθνικά μας θέματα και δημιουργεί απειλές, προκλήσεις και ευκαιρίες, η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί εσωτερική συνοχή και ομοψυχία. Τα σημαντικότερα θέματα, με εθνικό και κοινωνικό αντίκτυπο, που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, είναι επιγραμματικά τα ακόλουθα:
–    Δρομολόγηση βιώσιμης και συμφέρουσας λύσης για την οικονομική μας κρίση, σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η οποία θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και κυρίως στην ΕΕ.
–    Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτου προς το κράτος με ουσιαστικές ενέργειες στους τομείς της αξιοκρατίας, της καθολικής εφαρμογής του νόμου και της αποκαταστάσεως της κρίσεως αξιών και προτύπων που δημιούργησε η μεταπολιτευτική πολιτική ελίτ.
–    Άμεση σχεδίαση και εκτέλεση συγκροτημένου μεσοπρόθεσμου σχεδίου αντιμετωπίσεως του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
–    Ανάληψη μέτρων αντιμετωπίσεως του μεταναστευτικού θέματος με καθορισμό προληπτικών ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων. Ο στρουθοκαμηλισμός και η αδράνεια απλώς διογκώνει το πρόβλημα. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αύξηση των μουσουλμάνων μεταναστών, λόγω των εθνικών, κοινωνικών και πολιτισμικών προεκτάσεων που δημιουργεί η αντίθεσή τους με βασικούς θεσμούς και κατακτήσεις του κοσμικού κράτους.
–    Ανακοπή της διαρκούς αυξήσεως της διαφοράς συσχετισμού στρατιωτικής ισχύος με την Τουρκία, που διαβρώνει την αποτρεπτική μας στρατηγική, με συγκροτημένη και συστηματική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η όποια πολιτική βούληση και διπλωματική δραστηριότητα για κάθε εθνικό μας θέμα, αποδυναμώνονται δίχως την στήριξη ισχυρών ΕΔ. Η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και της αλληλεγγύης των συμμάχων επ’ ουδενί υποκαθιστούν την αρχή της αυτοβοήθειας.
Για την επίτευξη των προαναφερθέντων, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει πίσω της τυχόν ιδεοληψίες του παρελθόντος και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον να χαράξει και κυρίως να εφαρμόσει, μία ρεαλιστική Εθνική Στρατηγική της χώρας (η οποία ουδέποτε έχει διατυπωθεί έως τώρα). Υπέρτατο κριτήριο επιτυχίας της νέας κυβερνήσεως θα είναι η συσπείρωση των κυρίων πολιτικών κομμάτων και του λαού γύρω από την Στρατηγική αυτή, προκειμένου να διασφαλισθεί η συνεπής εφαρμογή της.
14 Φεβρουαρίου 2015
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση