Blog

2015-10-27. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ON ALERT

2015-10-27. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ON ALERT

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ON ALERT με Θέμα: “Εθνικά όπλα” σχεδιασμένα από Έλληνες! Πόσο εφικτό είναι και τι είπε ο Καμμένος
(http://www.onalert.gr/stories/ethnika-opla-sxediasmena-apo-ellines-posoefikto-einai-kai-ti-eipe-o-kammenos/45648)

Πολύ σημαντικά όλα όσα είπε ο κύριος ΥΕΘΑ στην ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας με θέμα: «Τεχνολογική έρευνα και καινοτομία στα ΑΣΕΙ-Δυνατότητες και προοπτικές στην υπηρεσία της Εθνικής Άμυνας», αλλά είναι καιρός από τα λόγια να περάσουμε σε πράξεις και εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας και της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί δε μια θαυμάσια ευκαιρία για τον ίδιο να το αποδείξει περίτρανα στον Ελληνικό λαό ως ΥΕΘΑ ο κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ.
Γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός πολύ καλά τις τεράστιες δυνατότητες των νέων επιστημόνων μας, της πανεπιστημιακής κοινότητας, των ΑΣΕΙ και των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των τριών Κλάδων αλλά και του συνόλου της Αμυντικής μας Βιομηχανίας τόσο σε τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες όσο και σε προτάσεις ανάπτυξης νέων συστημάτων, με τα οποία είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της απειλής, όπως αυτή ραγδαία μετεξελίσσεται βελτιούμενη, καλύτερης διαχείρισης των οπλικών μας συστημάτων προς μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής τους αξιοποίησης και αποτελεσματικότερης υποστήριξής τους.
Είναι γνωστό ότι πολλές από τις προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί στη ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ για να εγκριθούν ως αναπτυξιακά προγράμματα προ πολλού και ακόμα περιμένουν τις αποφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας. Τεράστιο τα οφέλη από όλες τις πλευρές, αν αυτά υλοποιηθούν, τόσο από επιχειρησιακής πλευράς, δρώντας με την εφαρμογή τους ως πολλαπλασιαστές ισχύος, όσο και από οικονομικής, συμβάλλοντας σημαντικά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει τα τελευταία 6 χρόνια η Ελλάδα μας, ως χώρα και ως Λαός.
Οπωσδήποτε ΝΑΙ για όσα αναφέρθηκαν από τον κ. ΥΕΘΑ περί μελλοντικού σχεδιασμού, που η υλοποίησή του όμως απαιτεί χρόνο και χρήμα για ανάπτυξη, που δυστυχώς τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι για την περίοδο 2006 – 2013 οι διατιθέμενες πιστώσεις για ανάπτυξη από το ΥΕΘΑ ΔΕΝ ξεπερνούσαν το 0,125% των δαπανών του συνολικού Αμυντικού Προϋπολογισμού, ενώ ο μέσος όρος της αντίστοιχης περιόδου στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έφθανε το 4,4%.
Και για να ΜΗ κατηγορηθώ ότι μένω και εγώ από την πλευρά μου με την παρέμβασή μου αυτή μόνο στα λόγια, ως απόδειξη των προαναφερομένων, καλώ τον κ. ΥΕΘΑ και την Ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων να διερευνήσουν ΑΜΕΣΑ σε ποιά κατάσταση βρίσκονται πολύ σημαντικά αναπτυξιακά προγράμματα και μελέτες, που άρχισαν πολύ φιλόδοξα αλλά σταμάτησαν τόσο από την ΕΑΒ Α.Ε. όσο και από το Ερευνητικό Κέντρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας (ΕΤΗΜ) καθώς επίσης και έτοιμων προτάσεων της Αμυντικής Βιομηχανίας μας ως προϊόν συνεργασίας με την αξιόλογη Πανεπιστημιακή μας κοινότητα, που έχουν κατατεθεί στη ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ, για να εγκριθούν ως αναπτυξιακά προγράμματα και εκκρεμούν επί μακρόν.
Είμαι βέβαιος ότι θα εκπλαγούν πολύ ΘΕΤΙΚΑ για τις δυνατότητες των συγκεκριμένων προγραμμάτων – μελετών, αλλά και ΑΡΝΗΤΙΚΑ με αυτά που θα διαπιστώσου αλλά κυρίως για τους λόγους, για τους οποίους κάποιοι διέκοψαν ή και συνεχίζουν να αρνούνται την ολοκλήρωσή τους ή/και την έγκρισή τους. Κάποια από τα προγράμματα – μελέτες αυτές είναι και τα ακόλουθα:
α.Αναπτυξιακά Προγράμματα κατατεθειμένα στη ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ προ πολλού, σχετικά με την ανάπτυξη σύγχρονων οπλικών συστημάτων αντιμετώπισης της επερχόμενης απειλής, των αεροσκαφών F 35 της Τουρκικής Αεροπορίας.
β.Το αναπτυξιακό πρόγραμμα σύγχρονου και αυτόματου Τηλεχειρισμού όλων των τύπων ασυρμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, από το ΕΤΗΜ.
γ.Τη μελέτη εξέτασης της δυνατότητας ανάπτυξης επισκευαστικής δυνατότητας εργοστασιακού επιπέδου (Depot Level Maintenance) στην Αμυντική Βιομηχανία της Χώρας (EAB A.E. και Ιδιωτική) για την συντήρηση όλων των Ηλεκτρονικών Συστημάτων των Αφών F – 16, μέρος της οποίας έχει αναπτυχθεί με επιτυχία στη ΕΑΒ Α.Ε., για τα πρώτα 60 επισκευάσιμα.
δ.Τη μελέτη των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας:
– Επισμηναγού (ΜΗ) Κωνσταντίνου Ζηκίδη
– Ανθυποσμηναγού (Ι) Αλέξιου Σκόνδρα
– Ανθσγού (Ι) Χαρίσιου Τόκα,
με τίτλο : “ Low Observable Principles, Stealth Aircraft and Anti –Stealth Technologies ”, που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά (Journal of Computations and Modeling, vol. 4, no.1, 2014, 129 – 165) και μέρος της στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, πέραν των προαναφερομένων πολύ σημαντικών επιχειρησιακών και οικονομικών οφελών, τις πολύ σημαντικές και θετικές επιπτώσεις στην εξύψωση του ηθικού του επιστημονικού προσωπικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – ΑΣΕΙ και της Επιστημονικής
κοινότητας, όσο και των στελεχών της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας μας, που θα επιφέρει η έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους του ΥΕΘΑ και της Ηγεσίας των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποδοχή των προτάσεων – μελετών τους και θετικής απόφασης για την υλοποίησή τους.
Με την ελπίδα ότι ο κ. ΥΕΘΑ και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα ο κ ΑΓΕΑ δεν θα παρερμηνεύσουν τα αναφερόμενα στην παρέμβασή μου αυτή και ότι αυτή αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση του πολύ αξιόλογου επιστημονικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας και ιδιαίτερα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τελώ σε αναμονή των δράσεών τους και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεσή τους, για όποια συμβολή κριθεί αναγκαίο από την πλευρά μου, ως απόστρατος αλλά ενεργό και όχι απόμαχο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, με 35ετή υπηρεσία στον Τεχνικό της Κλάδο, επιτρέποντάς μου να βάλω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στη σημαντική αυτή προσπάθεια.
Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος
Αντιπτέραρχος ε.α. Επίτιμος Διευθυντής Γ’ Κλάδου ΓΕΑ

Αφήστε μια απάντηση