Blog

2016-01-11. Ένας χάρτης που εξηγεί την επικίνδυνη σύγκρουση Σαουδική Αραβία-Ιράν

2016-01-11. Ένας χάρτης που εξηγεί την επικίνδυνη σύγκρουση Σαουδική Αραβία-Ιράν

Παραθέτω τα στοιχεία της ιστοσελίδας: http://www.anixneuseis.gr/?p=137073 που περιέχει το αντιείμενο του Θέματος επειδή εκτιμώ την σοβαρότητα της αναφορικά με το θέμα και επειδή προσθέτως νομίζω πως όσοι και όποιοι ασχολούνται σε βάθος με την περίπτωση, θα βρουν εξαιρετικά στοιχεία να συνθέσουν μελέτη ή εργασία για το Ινστιτούτο.
Η ανάλυση που γίνεται σε αυτό το εξαιρετικό άρθρο αναφέρει ότι κατά ένα μεγάλο μέρος της σύγκρουσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, μπορεί να εξηγηθεί μέσω ενός Χάρτου που δημιουργήθηκε από τον M.R. Izady,  χαρτογράφο και επίκουρο καθηγητή στη Σχολή Ειδικών Επιχειρήσεων της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, από Κοινού με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, και ο οποίος χάρτης δείχνει ότι, λόγω της περίεργης σχέσης της θρησκευτικής ιστορίας και της “αναερόβιας αποσύνθεσης του πλαγκτόν”, σχεδόν όλα τα ορυκτά καύσιμα του Περσικού Κόλπου βρίσκονται κάτω από Σιίτες.
Αυτό ισχύει ακόμη και στη Σουνιτική Σαουδική Αραβία, όπου τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά κοιτάσματα βρίσκονται στην ανατολική επαρχία, η οποία κατοικείται στην πλειοψηφία από σιιτικό πληθυσμό.
Ως αποτέλεσμα, ένας από τους βαθύτερους φόβους της Σαουδικής βασιλικής οικογένειας είναι ότι μια μέρα οι Σαουδικοί Σιίτες θα αποσχιστούν, με το πετρέλαιο τους, και θα συμμαχήσουν με το Σιιτικό Ιράν.
Παύλος Γ. Φωτίου

Διαβάστε ΕΔΩ! την ανάλυση.

Αφήστε μια απάντηση