Blog

2016-02-12.ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (11 Φεβρουαρίου 2016)

2016-02-12.ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (11 Φεβρουαρίου 2016)

Τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 11 Φεβρουαρίου 2016, τρία μέλη του πλέον «αντιπαραγωγικού μηχανισμού» της χώρας έχασαν τη ζωή τους στην συνεχή και απαιτητική προσπάθεια διατήρησης υψηλής αμυντικής ικανότητας άρα και εθνικής αποτροπής.

Η θυσία αυτή ήρθε να προστεθεί στις μακροχρόνιες απώλειες μιας τεταμένης ειρηνικής περιόδου γεμάτης προκλήσεις, απειλές και επεισόδια.

Δυστυχώς, η διατήρηση ετοιμοπόλεμων δυνάμεων προϋποθέτει  σημαντικό οικονομικό κόστος αλλά και σκληρό φόρο αίματος, διαπίστωση αναντίρρητη στην παγκόσμιο ιστορία.

Δεκάδες οι απώλειες, περισσότερο ή λιγότερο γνωστές, των παιδιών αυτής της χώρας που αγόγγυστα επιμερίζονται τις υποχρεώσεις του Συντάγματος και το βάρος της ιστορίας και αξιών μας.

Ενίοτε, η πατρίδα αδυνατεί να ανταμείψει υλικά την προσφορά αυτή αλλά ακόμη και να συνδράμει οικονομικά την αμυντική προσπάθεια όπως αυτό επιβάλλεται.

Απαιτούμε όμως η πατρίδα μας να σταθεί κοντά σε όσους συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στις αντίξοες συνθήκες και κινδύνους που η στράτευση ενέχει και ειδικά σε αυτούς που καταθέτουν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος.

Συγχρόνως, απαιτούμε οι πολιτικές ηγεσίες και άρχοντες να εξοβελίσουν κάθε υβριστική και υπονομευτική φωνή κατά του θεσμού και των ανθρώπων που εξασφαλίζουν την εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία.

Είναι μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στους αθάνατους νεκρούς μας.

Αφήστε μια απάντηση