23/5/2016. Συνεπισκόπηση Εβδομάδας (13-20 ΜΑΙΟΥ)

23/5/2016. Συνεπισκόπηση Εβδομάδας (13-20 ΜΑΙΟΥ)

ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  ΤΟΥ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΥ  ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΜΑΙΟΥ 2916

Κράτηση επί τρίωρο του Αλεξάντρ Ντούνκιν στην Θεσσαλονίκη,
    Στο διάσημο Ρώσο φιλόσοφο, Αλεξάντρ Ντούγκιν, απαγορεύθηκε, προσωρινά η  είσοδος στο ελληνικό έδαφος. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένταλμα της Ουγγαρίας, χωρίς να του εξηγηθούν σαφώς οι αιτίες της απαγόρευσης.
Ο Αλεξάντρ Ντουγκίν μετέβαινε στο Άγιο Όρος, προκειμένου να καλύψει την ιστορική επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Επειδή ο κ. Ντούγκιν είναι αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού «Tsargrad» («Βασιλεύουσα»), στις ενέργειες των ελληνικών μεθοριακών αρχών διαφαίνονται οι προφανείς περιορισμοί των δικαιωμάτων υπαλλήλων των ΜΜΕ, καθώς και η καταπάτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος, με επέμβαση του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαβίδη, αφού του ζητήθηκε συγνώμη.

Επιχείρηση αρπαγής της γης της καταγγέλλει η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας
    Στα αλβανικά δικαστήρια έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, διεκδικώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στην μεθοδευμένη -όπως καταγγείλουν- υφαρπαγή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών, δασών και καλλιεργήσιμης γης από Αλβανούς, οι οποίοι με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτιά εμφανίζονται ως δήθεν ιδιοκτήτες.
Πηγές των μειονοτικών δήμων της Φοινίκης και Δρόπολης, στους νομούς Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου, ανέφεραν ότι έχει αλλάξει ήδη παρανόμως η κυριότητα επί της γης σε περισσότερες από 220 χιλιάδες στρέμματα, που ανήκαν σε περιοχές με αμιγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό.Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι η όλη διαδικασία υφαρπαγής με πλαστά έγγραφα, «στημένες» δικαστικές αποφάσεις και εξόφθαλμες παραβιάσεις του νόμου, κ.ά., εξελίσσεται τα τελευταία δεκαπέντε με είκοσι χρόνια, προκαλώντας αναστάτωση στη μειονότητα. Όπως καταγγέλλεται στις μηνυτήριες αναφορές ομογενών και φορέων τους, οι παράνομες διεκδικήσεις των Αλβανών στηρίζονται σε δήθεν τίτλους ιδιοκτησίας από την οθωμανική αυτοκρατορία «υποστηριζόμενους» με έγγραφα εμφανώς πλαστογραφημένα κατά πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο.

Θέμα Θράκης ανοίγει η Άγκυρα
    Θέμα Θράκης ανοίγει η Άγκυρα ζητώντας την ικανοποίηση όλων των απαραδέκτων απαιτήσεων των ακραίων στοιχείων της μειονότητας, την οποία θέτει μάλιστα ως κριτήριο για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.Ο κ. Μπιλκίτς προβάλλει όμως και όλη την ατζέντα των ακραίων σκληροπυρηνικών στοιχείων της μειονότητας: «επίδειξη σεβασμού από την Ελλάδα προς την εθνοτική ταυτότητα της μειονότητας, η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφορικά με τις ΜΚΟ, για τις οποίες έχει απαγορευθεί η λέξη «Τούρκος» στις ονομασίες τους, και τις οποίες δεν εφαρμόζει η Ελλάδα, εκπλήρωση των αιτημάτων για άνοιγμα των μειονοτικών νηπιαγωγείων και μειονοτικών σχολείων, η αναγνώριση των μουφτήδων που εκλέγει η μειονότητα, η απουσία παρέμβασης στις θρησκευτικές τους ελευθερίες, η διασφάλιση των διοικήσεων των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων και της πλήρους κατοχής επί των περιουσιακών στοιχείων τους, η απόδοση και πάλι της ιθαγένειας στα μέλη της μειονότητας, από τα οποία είχε αφαιρεθεί, στο πλαίσιο του άρθρου 19 του Ελληνικού Δικαίου Ιθαγένειας που έχει καταργηθεί».

Από την Πόλη  σε «αεροπόβαση» στη Παναγιά ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ
    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης  μετά την  επιστροφή του από την Κων-λη και την ενημέρωση των Επιτελών  του , πήρε το Ελικόπτερο και προσγειώθηκε ,η μάλλον εκτέλεσε «αεροπόβαση » στις Οινούσσες και στο Φυλάκιο της Παναγιάς  !Απρογραμμάτιστο και όχι τυπικό το κατέβασμα με στολή της παραλλαγής  των ΟΥΚάδων έκανε ο  Αρχηγός που θέλησε να μεταφέρει και στους ακρίτας το μήνυμα που έδωσε «διαζώσης»  στον Τούρκο Πασά ,τον Στρατηγό Ακάρ κατά την συνάντηση τους στην Κωνσταντινούπολη !Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος ζήτησε από τον Τούρκο να μαζέψει τα «κουτσαβάκια»  της Τούρκικης αεροπορίας γιατί όπως ξεκαθάρισε …Όλα κρέμονται από μια κλωστή και μια σπίθα είναι ικανή να μετατρέψει σε κόλαση το Αιγαίο!

Τουρκικό υποβρύχιο ένα μίλι από το λιμάνι της Κω!!!
    Περίπου την ίδια ώρα που το ΓΕΝ έδινε στη δημοσιότητα  τις φωτογραφίες του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ στη Μεγίστη ( 12/5/16) , ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό τουρικής πρόκλησης καταγράφονταν στην ατελείωτη λίστα των τελευταίων εβδομάδων.Τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε στις 19.00 το βράδυ ,ένα περίπου μίλι από την είσοδο του λιμανιού της Κω! Οι Τούρκοι δείχνουν ότι έχουν χάσει κάθε μέτρο και έλεγχο.Λίγες ώρες πριν είχε προηγηθεί η παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από αρματαγωγό του τουρκικού ναυτικού στις Οινούσσες,που αποτελεί την βασική περιοχή εκδήλωσης των τουρκικών προκλήσεων . Τώρα φαίνεται ότι το πεδίο εκδήλωσης προκλήσεων μεταφέρεται κι αλλού. Στα Δωδεκάνησα όπου η Τουρκία για να μην ξεχνάμε έχει απαγορεύσει ακόμη και στα πλοία της νατοϊκής δύναμης SNMG2 να πλησιάζουν!

Σε νέα καταστροφή του μνημείου στο Ύψωμα 731, προχώρησαν άγνωστοι στη Βόρεια Ήπειρο.
    Για την καταστροφή του μνημείου ο πρώην υπουργός και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 κ. Σούρλας, που το ανέδειξε πρώτος δήλωσε:
Βάνδαλοι και πάλι κατέστρεψαν το μνημείο στο ιστορικό ύψωμα 731 στη Βόρειο Ήπειρο, το ύψωμα που παρά τη σφοδρή  εαρινή επίθεση των Ιταλών, τον Μάρτιο του 1941 παρέμεινε απόρθητο, ωστόσο όμως ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων Ελλήνων μαχητών και χιλιάδων Ιταλών.
Βεβήλωσαν άφρονες το μνημείο που συμβολίζει τον ηρωισμό, την αυτοθυσία για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η  κυβέρνηση της Αλβανίας, οφείλει επιτέλους όχι μόνο να αποδοκιμάσει τους βάνδαλους, που δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν το μνημείο, αλλά να σεβαστεί την υπογραφή της, να υλοποιήσει τη Συμφωνία που κυρώθηκε από την αλβανική Βουλή προ πενταετίας και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έπραξε  για τους 7976 Έλληνες πεσόντες κατά το Έπος 1940 – 41, που παραμένουν άταφοι επί 75 χρόνια.Ήρθε όμως και η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές, ότι η Αλβανία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο υπάρχει αυτή η εθνική και  ανθρωπιστική εκκρεμότητα.

Τεράστια μείωση προσφυγικών αφίξεων στην Ελλάδα, πρώτη πια η Ιταλία
    Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής συνοριακής υπηρεσίας Frontex, οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά μειώθηκαν κατά 90% τον Απρίλιο, πέφτοντας κάτω από τις 2.700. Αντίθετα, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2015 η Ιταλία δέχτηκε τις περισσότερες αφίξεις, καθώς η διαδρομή μέσω της κεντρικής Μεσογείου αναθερμαίνεται.

Eλάφρυνση του χρέους έως το 2040 προτείνει το ΔΝΤ
    Το ΔΝΤ πρότεινε την επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080 και τη χορήγηση περιόδου χάριτος έως το 2040.
 Παράλληλα, προέκρινε τη σταθεροποίηση του επιτοκίου αποπληρωμής, για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια, στα τρέχοντα επίπεδα του 1,5%, μ’ όλες τις αποπληρωμές των τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων
 Οι προτάσεις του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα μ’ αυτές, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους διατηρείται κάτω του 15% του ΑΕΠ.

Βόμβα: Στοιχεία εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου!!
    Υπάρχουν σαφείς και σοβαρές ενδείξεις ότι υπάλληλοι της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας εμπλέκονται στις επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου 2001, βοηθώντας τους αεροπειρατές που κατέλαβαν τα αεροσκάφη που χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο.Τη αποκάλυψη αυτή έκανε το πρώην μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζον Φ. Λίμαν, μιλώντας σε επιτροπή της Αμερικανικής βουλής και κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποχαρακτηριστεί από απόρρητη η σχετική αναφορά του Κογκρέσου, που συνδέει τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τη Σαουδική Αραβία.
Ο Λίμαν, που εργάζεται σήμερα σε τράπεζα επενδύσεων, είχε υπηρετήσει ως υπουργός Ναυτικών επί διακυβέρνησης Ρόναλντ Ρίγκαν, είναι ο πρώτος που λαμβάνει δημοσίως θέση ενάντια στην έκθεση των 10 μελών της επιτροπής, που συνάχθηκε το 2004 και με την οποία αθωωνόταν για τις επιθέσεις η Σαουδική Αραβία, πατρίδα των 15 από τους 19 αεροπειρατές. «Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των Σαουδαράβων που βοήθησαν τους αεροπειρατές, και μεταξύ αυτών υπήρχαν εργαζόμενοι της σαουδαραβικής κυβέρνησης», είπε ο Λίμαν σε συνέντευξή του, αναφέροντας επίσης ότι ήταν μάλλον λάθος το γεγονός ότι η έκθεση της επιτροπής δεν ανέφερε σαφώς αυτά τα στοιχεία.«Η έκθεσή μας δεν έπρεπε να αθωώνει τη Σαουδική Αραβία».

Αφήστε μια απάντηση