2015-03-18. ΦΑΚΕΛΟΣ: Διαχείριση Κρίσεων. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών και αναγνωστών του, παρουσιάζει σε εβδομαδιαία βάση τα κείμενα του Φακέλου της Διαχείρισης Κρίσεων με την σειρά:
-Η κρίση είναι ήδη εδώ, του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου, Μέλους του ΔΣ/ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. ΕΔΩ!
-Η Διαχείριση Κρίσεων στο ΝΑΤΟ, του Σμχου ε.α. Αναστασίου Μπασαρά, Αντιπροέδρου ΔΣ/ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. ΕΔΩ!
-Η Διαχείριση της Κρίσης της Κούβας και τα Συμπεράσματά της, του Υποστρατήγου ε.α. Ιπποκράτη Δασκαλάκη, Διεθνολόγου, Μέλους του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. ΕΔΩ!
Θα ακολουθήσουν:
-Απειλές και σύστημα χειρισμού κρίσεων, του Αντιπτεράρχου ε.α. Ευαγγέλου Γεωργούση, Επίτιμου Διοικητού Δ.Α.Ε. Προέδρου Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι.
-Χειρισμός διακρατικών κρίσεων ασφαλείας και άμυνας, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, του Αντιναυάρχου ε.α. Π.Ν. Βασιλείου Μαρτζούκου, Επιτίμου Διοικητού Σ.Ν.Δ., Προέδρου ΔΣ/ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.
Σήμερα παρουσιάζεται το κείμενο:
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ
Τα γεγονότα του Οκτωβρίου του 1962, με την κλιμακούμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, εξ αφορμής της εγκατάστασης πυραυλικών συστημάτων από τη δεύτερη στο έδαφος της Κούβας, αποτελούν όχι μόνο την πλέον γνωστή περίπτωση διεθνούς κρίσεως την περίοδο του ψυχρού πολέμου αλλά και τη σημαντικότερη μέχρι σήμερα διακινδύνευση αναμέτρησης με χρήση πυρηνικών όπλων. Η εξέλιξη της αντιπαράθεσης έχει καταστεί αντικείμενο μελέτης και εξαγωγής συμπερασμάτων αναφορικά με τη διαχείριση διεθνών κρίσεων.
ΕΔΩ! η συνέχεια.