Blog

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι ολιγοήμερες άδειες εξόδου βαρυποινιτών των φυλακών, εισιτήριο επιστροφής στο έγκλημα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι ολιγοήμερες άδειες εξόδου βαρυποινιτών των φυλακών, εισιτήριο επιστροφής στο έγκλημα

Το περιστατικό Μ. Μακρυγιάννη

Το πρόσφατο νέο κρούσμα παραβίασης των όρων της πενθήμερης άδειας βαρυποινίτη κρατουμένου φυλακών, επαναφέρει στο προσκήνιο για πολλοστή φορά ένα προκλητικά επαναλαμβανόμενο «άγος» του σωφρονιστικού μας συστήματος, το οποίο όλοι, αν και το αποδοκιμάζουν, ουδείς όμως έχει τη διάθεση εκ των αρμοδίων να το αντιμετωπίσει στην ουσία του αποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον επονομαζόμενο μακελάρη της «Χρυσής Νύχτας» (νυκτερινό κέντρο διασκεδάσεως επί της οδού Αχαρνών και Αγ. Μελετίου γωνία), για ένα φουσκωμένο λογαριασμό και για μια «παραγγελιά» τραγουδιού, τον 50χρονο Μιχάλη Μακρυγιάννη, τετράκις ισοβίτη κρατούμενο των φυλακών Λάρισας (για 5 φόνους, 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας, δεκάδες ένοπλες ληστείες και συνεργασθέντα με τους πλέον επώνυμους του υποκόσμου, όπως π.χ. τους αδελφούς Παλαιοκώστα.Ο κρατούμενος αυτός λοιπόν, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως σκληρός κακοποιός, αδίστακτος και πωρωμένος με το έγκλημα, έλαβε την 20ήν με 25 ην Αυγούστου 2012 την γνωστή πενθήμερη άδεια και μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει στις φυλακές Λάρισας όπου εξέτιε την ποινή του. Μάλιστα η περίπτωση του Μακρυγιάννη δύναται να χαρακτηριστεί ως κραυγαλέα και προκλητική παραβίαση της κείμενης σχετικής νομοθεσίας, δεδομένου ότι στον ίδιο είχε χορηγηθεί παρόμοια άδεια και το 2006 την οποία πάλι είχε παραβιάσει, επανασυλληφθείς από την Αστυνομία ύστερα από ενός χρόνου ανθρωποκυνηγητό αφού στο μεταξύ διάστημα (άδειας-σύλληψης) είχε προλάβει να διαπράξει 1 ληστεία στην Λάρισα, 7 ένοπλες ληστείες στην Αττική σε Τράπεζες, 1 ληστεία σε κατάστημα των ΕΛΤΑ και 1 ληστεία σε Super Market. Άξιον μάλιστα ιδιαίτερης μνείας είναι και το γεγονός, ότι η επανασύλληψή του αυτή, έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2007 στο Χαϊδάρι Αττικής κατόπιν επεμβάσεως των ΕΚΑΜ της ΕΛ-ΑΣ (ειδικές κατασταλτικές μονάδες), τη στιγμή που προετοιμαζόταν για ληστεία, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο (1 αυτόματο υποπολυβόλο «Ούζι», 3 πιστόλια, 1 περίστροφο και σφαίρες ικανού αριθμού).

Έτσι πάλι η Αστυνομία καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα με τίμημα βαρύ και για την κοινωνία, διότι είναι πλέον ή βέβαιον ότι ο Μακρυγιάννης θα συνεχίσει τις (σοβαρές) ένοπλες ληστείες και ως δραπέτης των φυλακών, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, δεν θα διστάσει να πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

Τα δεδομένα της πρακτικής καίνε

Όλο και πολλαπλασιάζονται τελευταία τα σχετικά περιστατικά, τα οποία έχουν από καιρό καθιερώσει de facto, μία εκτός νόμου ευνοιοκρατική πρακτική υπέρ κρατουμένων «ειδικής» κατηγορίας, καταστρατηγώντας το νόμο, και σε βάρος των διωκτικών οργάνων και της κοινωνίας που δεν φταίνε σε τίποτα, να μπαίνουν χωρίς να υπάρχει λόγος, σε επιπλέον περιπέτειες και διακινδυνεύσεις ή θυσίες.

Μόλις χθες, 27-8-2012, (το παρόν άρθρο γράφτηκε την 28-8-2012), με τίτλο : «Οπλοφορούσε», συνελήφθη Αλβανός δραπέτης, (αμέσως μάλιστα μετά το κρούσμα Μακρυγιάννη), δημοσίευμα (εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος») επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, και ιδιαίτερα το περιεχόμενό του : «Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ πιάστηκε για ακόμα μία φορά ένας 40χρονος Αλβανός δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος αναζητούνταν από τις Αρχές από τις 3 Οκτωβρίου του 2011, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που είχε λάβει. Ο 40χρονος δραπέτης συνελήφθη σε λεωφορείο ΚΤΕΛ στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας κοντά στο Κανάλι, ενώ κατά την αποβίβασή του απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, πατώντας μάλιστα τη σκανδάλη, ωστόσο το όπλο ήταν άδειο. Ο Αλβανός εξέτιε ποινή κάθειρξης 17 ετών και 11 μηνών για αγορά, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή».

Σαν τα ανωτέρω προαναφερθέντα περιστατικά ή παρεμφερή, υπάρχουν και εκατοντάδες άλλα, σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επικράτεια αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ελεύθεροι, περί τους 700 σεσημασμένοι κακοποιοί, ως επί το πλείστον βαρυποινίτες, οι οποίοι δεν επέστρεψαν στις φυλακές μετά την σχετική άδεια που πήραν.

Μόνο κατά τους τελευταίους 15 μήνες έχουν δραπετεύσει 150 κρατούμενοι με τη μέθοδο των αδειών (το 80% Αλβανοί), από τους οποίους συνελήφθησαν μόνο 26.

Επισημαίνεται μάλιστα, ότι από την κατηγορία των αλλοδαπών δραπετών των φυλακών, ένα μόνο μικρό ποσοστό από αυτούς γυρίζουν στην χώρα προελεύσεώς τους, οι δε υπόλοιποι συνεχίζουν στην Ελλάδα την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ο Σωφρονιστικός Κώδικας διάτρητος

Σύμφωνα με τον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδικα οι περί ων ο λόγος άδειες κρατουμένων των φυλακών, δίδονται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου κρατουμένου, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της κάθε φυλακής, το οποίο αποτελείται από τον Διευθυντή της οικείας φυλακής, έναν Εισαγγελέα και τον παλαιότερο Κοινωνικό Λειτουργό. (Στην περίπτωση του Μακρυγιάννη, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η σχετική απόφαση ήταν ομόφωνη!!!). Ως κριτήρια χορηγήσεως της άδειας ο νόμος ορίζει μεταξύ των άλλων και :

– Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως κατά τη διάρκεια της άδειας, νέων εγκλημάτων και

– Ότι συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής.

Επιπλέον, για να δοθεί άδεια, συνεκτιμώνται : η προσωπικότητα του κατάδικου και η εν γένει συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της κράτησης. Ενώ ο κρατούμενος, ο οποίος δεν επιστρέφει στο κατάστημα κράτησης μετά τη λήξη ή την ανάκληση της χορηγηθείσης άδειας, δεν δικαιούται νέα άδεια πριν από την πάροδο ενός έτους από την επιστροφή ή τη σύλληψή του.

Διαπιστώσεις – Συμπεράσματα

Από την προσεκτική μελέτη, σύγκριση, συνεκτίμηση και αξιολόγηση όλων των μέχρι τούδε αναφερθέντων προκύπτουν αβίαστα τα εξής :

– Δεν τηρούνται στις περισσότερες περιπτώσεις οι ισχύουσες διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, αναφορικά με τους όρους χορήγησης των σχετικών αδειών στους κρατουμένους των φυλακών, ενίοτε μάλιστα έχουν καταστρατηγηθεί κατάφορα, όπως π.χ. στην περίπτωση του Μ. Μακρυγιάννη και στις περισσότερες που εμπεριέχονται στον ενδεικτικό πίνακα του παρόντος άρθρου.

– Οι ευθύνες των αρμοδίων για την χορήγηση των αδειών Πειθαρχικών Συμβουλίων είναι τεράστιες, γιατί με τον τρόπο αυτό συντελούν στην ανακύκλωση της εγκληματικότητας, δίνοντας εισιτήριο για την ζούγκλα της κοινωνίας σε ανθρωπόμορφα αιμοβόρα θηρία αμετανόητα, με υποψήφια θύματα αθώους πολίτες και ηρωϊκούς αστυνομικούς, που υποβάλλονται σε μία άσκοπη ταλαιπωρία και ενίοτε αιματοχυσία και ανθρωποθυσία στην κυριολεξία (έχει συμβεί στην πράξη) μέχρι τη στιγμή της επανασύλληψής τους ή καθ΄οιονδήποτε τρόπο εξουδετέρωσής τους. (Τραυματισμός και θάνατος αστυνομικού ή πολίτη).

– Το ομόφωνο ή όχι των αποφάσεων των εν λόγω Πειθαρχικών Συμβουλίων των φυλακών για την χορήγηση της άδειας, δεν απαλλάσσει των ευθυνών του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσον αφορά την έλλειψη άσκησης της δέουσας εποπτείας και ελέγχου, ενώ επιπροσθέτως έχει ανεχθεί παθητικά «εθιμικώ δικαίω» μία χρόνια έκνομη πρακτική χορηγήσεως αδειών σε βαρυποινίτες κρατουμένους αμετανόητους ή ανεπίδεκτους συνετισμού ή έχοντας κάνει κατάχρηση προηγούμενης σχετικής άδειας, χωρίς να συγκινείται κανείς από τις επαναλαμβανόμενες συνέπειες της πρακτικής αυτής.

– Ο Σωφρονιστικός Κώδικας, ως έχει, είναι αναχρονιστικός και δεν καλύπτει τις νέες πολυποίκιλες μορφές της σύγχρονης εγκληματικότητας και του εξελιγμένου επαγγελματία εγκληματία, ο οποίος είναι αδίστακτος, πωρωμένος, οργανωμένος και χρησιμοποιεί πολεμικά όπλα μαζικής εξόντωσης, όπως βόμβες, χειροβομβίδες, υποπολυβόλα «ούζι», «καλάσνικωφ», αυτόματα όπλα κ.λπ.

– Επίσης ο Σωφρονιστικός Κώδικας αυτός είναι διάτρητος παραθύρων. Τι θα πει, π.χ., ότι ο κρατούμενος, ο οποίος παραβίασε ή έκανε κατάχρηση προηγούμενης χορηγηθείσας άδειας «δεν δικαιούται νέα άδεια πριν την πάροδο ενός έτους από την επιστροφή ή την σύλληψή του». Δηλαδή, μετά από την παρέλευση ενός έτους μπορεί να ξαναζητήσει και να ξαναπάρει άδεια. Και άσε τους κακόμοιρους τους αστυνομικούς να βασανίζονται άδικα, άσκοπα και όχι αναίμακτα και να αχρηστεύεται το έργο τους. Και ο ανυποψίαστος πολίτης που είναι αθώος, τι φταίει; Και το κύρος της πολιτείας πού πάει; Τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια με τους θεσμούς «ατιμωρητί» θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

– Όλα τα ανωτέρω που αναφέρθηκαν για το θέμα, σαφώς υποδηλώνουν και μαρτυρούν σημάδια σήψεως και αποσυνθέσεως του Σωφρονιστικού Συστήματος και των χώρων κράτησης των φυλακών της χώρας (πρόσφατα εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωφρονιστικών υπαλλήλων που εισήγαγε ναρκωτικά σε κρατουμένους ελληνικών φυλακών), γιατί πέραν των άλλων, αν μη τι άλλο, νομιμοποιούν αποδράσεις κρατουμένων και μάλιστα βαρυποινιτών (προφανώς με το αζημίωτο…).

Προτάσεις

Για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο είναι τόσο καταστρεπτικό για την κοινωνία μας, και προσβάλει το γόητρο της πολιτείας και πλήττει το κύρος αυτής, αλλά και προκαλεί μεγάλη φθορά στην ΕΛ.ΑΣ ως και πικρία και απογοήτευση στους αστυνομικούς, γιατί απαξιώνεται η προσπάθεια και το έργο τους στην αέναο πάλη τους με το έγκλημα προς καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η ελληνική πολιτεία (ήδη εκτεθειμένη), εάν θέλει να θεωρείται ευνομούμενη, οφείλει αμέσως :

– Να επανεξετάσει εκ βάθρων το σάπιο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας και να το αντικαταστήσει με νέο, υγιές, σύγχρονο και αποτελεσματικό, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και στις νέες συνθήκες εγκληματικότητας. Έτσι θα πρέπει λοιπόν, να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις στον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδικα, ο οποίος, μεταξύ των άλλων :

* Θα πρέπει να ενισχυθεί με τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες διαδικασίες αποτελεσματικής εποπτείας και ελέγχου των οικείων Πειθαρχικών Συμβουλίων χορηγήσεως αδείας στις φυλακές, στα οποία απαραιτήτως να συμμετέχει εκπρόσωπος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και

* Να θωρακιστεί με ανελαστικές ασφαλιστικές δικλείδες τέτοιες, που να καθιστούν αδύνατη και ανέφικτη την καταστρατήγηση των διατάξεών του, προς αποτροπή παρερμηνειών και κάθε κατάχρησης κατά την εφαρμογή του στην πράξη.

– Να «αποκαθάρει» και να «εξυγιάνει» τους χώρους κράτησης των φυλακών του κράτους και να συγκροτήσει άμεσα αδιάβλητες επιτροπές για την επανεξέταση, μίας προς μία, όλων των περιπτώσεων χορηγήσεως αδείας σε κρατουμένους, για την αναζήτηση και καταλογισμό ευθυνών και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε τυχόν επίορκους κρατικούς λειτουργούς.

Επίλογος

Ασφαλώς και πρέπει να λαμβάνεται σοβαρώς υπόψιν και να μη παραγνωρίζεται, η αποστολή του σωφρονιστικού μας συστήματος και των φυλακών, που είναι η βελτίωση των κρατουμένων και η προετοιμασία τους για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να ισχύει μόνο για τους επιδεκτικούς βελτιώσεως καταδίκους και όχι για όσους αποδεδειγμένα είναι μη επιδεκτικοί τέτοιας βελτίωσης και τούτο διότι σε αντίθετη περίπτωση, ευεργετώντας ο νόμος συλλήβδην και αδιακρίτως όλους τους κρατουμένους, αχρηστεύει στην ουσία την αξία και τη σημασία της καταγνωσθείσας και επιβληθείσας στον κατάδικο ποινής ή μέτρο ασφαλείας και καταλύει τον θεσπισμένο και προβλεπόμενο από το Ποινικό μας Δίκαιο ρόλο και λειτουργία της ποινής, ως θεμελιώδες μέσο, για την ειδική και γενική πρόληψη του εγκλήματος ήτοι την συμμόρφωση και τον συνετισμό του ίδιου του εγκληματία, προς αποτροπή διάπραξης άλλων εγκληματικών πράξεών του στο μέλλον, αλλά και τον παραδειγματισμό των μελών της κοινωνίας για την αποτροπή εμφανίσεως επίδοξων μιμητών του στη διάπραξη εγκλημάτων ειδικά και γενικά.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, η πολιτεία, προ πάσης ενεργείας της επί του θέματος, θα πρέπει να έχει ως γνώμονα πρωτίστως ότι κύριο μέλημα και καθήκον της, σε αντίθεση με τους κακοποιούς είναι η προστασία των εκφραζόντων εγκύρως την βούλησή της οργάνων της, ήτοι των εφαρμοστών του Νόμου και της Τάξης, όπως είναι οι Έλληνες Αστυνομικοί και προ παντός των Ελλήνων πολιτών και των συνταγματικώς κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων και εννόμων αγαθών αυτών (π.χ. της ζωής, της τιμής, της περιουσίας κ.λ.π.). Κατ΄ακολουθίαν λοιπόν, δεν πρέπει να επιτρέπει να εκτίθενται ανυπεράσπιστοι, ως βορά σε «αιμοδιψείς» αδίστακτους και πωρωμένους εγκληματίες, τους αμετανόητους βαρυποινίτες καταδίκους, οι οποίοι αφήνονται «ελαφρά τη καρδία» ελεύθεροι στην κοινωνία, προς συνέχιση της εγκληματικής του δραστηριότητας, κατόπιν καταστρατήγησης των διατάξεων του Νόμου.

Πηγές : Εφημερίδα «Ο Τύπος της Κυριακής

Αρχεία της ΕΛ.ΑΣ

10 + 1 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

«ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ»

Α/Α

ΑΙΤΙΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ

1 Κατά συρροήν βιαστής

Νοέμβριος 1994. Εδόθη άδεια στον 50χρονο Παναγιώτη Κόκκαλο, ο οποίος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί το 1992 σε κάθειρξη 25 ετών ως κατά συρροήν βιαστής. Δραπέτευσε και στις δύο εβδομάδες που έμεινε έξω, κατέστρεψε τη ζωή ενός ακόμη ανήλικου κοριτσιού. Το βίασε.

2 Έμποροι ναρκωτικών

Πολλοί πήραν άδεια και δεν ξαναφάνηκαν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πασίγνωστου Τούρκου Αντεμ Χουσεϊνογλου, που ενώ στις δύο πρώτες άδειές του, επέστρεψε, την Τρίτη (Μάϊος 1994), έγινε καπνός. Την ίδια περίοδο το ίδιο συνέβη με τον επίσης Τούρκο Χασάν Μπάλια, στις φυλακές Πατρών, τον Κώστα Παναγιωτίδη και άλλους.

3 Ο διαβόητος Βαγγέλης Ρωχάμης

Είναι ο πλέον γνωστός κρατούμενος που κατάφερε να μετατρέψει την πενθήμερη άδειά του σε «άδεια αορίστου χρόνου». Έφυγε από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών και, όπως μεταξύ των άλλων, είχε γίνει γνωστό, τον Απρίλιο 1995 στα Σεπόλια, σε μια αναμέτρησή του με αστυνομικούς που «έσπειρε» εναντίον τους και μερικές χειροβομβίδες.

4 Σκότωσε στην άδειά του

1995. Δολοφονία του ταμία του κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας Δημήτρη Μαντούβαλου. Ο δολοφόνος του είχε βγει με 11ήμερη άδεια από τις φυλακές της Αγιάς στην Κρήτη. Ο δράστης συνελήφθη προ ετών για μεγάλη ληστεία στην Αλόννησο.

5 Οι ληστές με τα Καλάσνικοφ Ο ένας από τους τέσσερις Αλβανούς που πιάστηκαν ήταν αδειούχος των φυλακών του Κορυδαλλού.
6 Λίγες ώρες έφταναν για να γίνει το κακό

Φεβρουάριος 2010. Έλληνας κρατούμενος πήρε ολιγόωρη άδεια από τις φυλακές Ναυπλίου και σ΄αυτό το διάστημα σκότωσε έναν αλλοδαπό στο Άργος.

7 Με το που βγήκε έπιασε «δουλειά» 2011. Διπλή ληστεία στον Μώλο Φθιώτιδας, στην Αγροτική Τράπεζα και τα ΕΛΤΑ. Ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες (28χρονος Αλβανός), το 2009, είχε καταδικαστεί για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Μέσα σ΄ένα χρόνο πήρε πενθήμερη άδεια και δεν επέστρεψε. Με το που βγήκε από τη φυλακή πραγματοποίησε με τους συνεργούς του ένοπλη ληστεία από υποκατάστημα της Εθνικής στο Περιστέρι και σε τράπεζες στις Λιβανάτες και την Πελασγία της Φθιώτιδας.
8 «Ξετίναξε» τα Μέγαρα

Δεκέμβριος 2011. Κρατούμενος 25 ετών, με άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας, συνελήφθη διότι μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο είχε κάνει δώδεκα διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων, πέντε ληστείες και επτά απόπειρες ληστείας όλα στην περιοχή των Μεγάρων.

9 Είχε άγιο η ψιλικατζού

Ιούλιος 2012. Αλβανός υπήκοος ηλικίας 30 ετών, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 χρόνων για φόνο και είχε πάρει από τις φυλακές Κασσάνδρας 8ήμερη άδεια χωρίς να επιστρέψει, συνελήφθη στο Αιγάλεω για ληστεία σε ψιλικατζίδικο. Ο δράστης προσπάθησε να πυροβολήσει την ιδιοκτήτρια του ψιλικατζίδικου αλλά, ευτυχώς το όπλο του μπλόκαρε.

10 Δεν γύρισε ποτέ ο φονιάς δύο αστυνομικών

3 Αυγούστου 2012. Συνελήφθη στο Χαλάνδρι ο 45χρονος δραπέτης των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων, Αντ. Καραμαλέγκος. Εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1990 στη Λ. Αλεξάνδρας. Αναζητείτο από τον Ιανουάριο του 2011. Τότε έλαβε 11ήμερη άδεια και δεν ξαναγύρισε.

11 135 κιλά χασίς και

1 Καλάσνικοφ

2012. Με άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού, 32χρονος Αλβανός, κρατούμενος για εμπόριο ναρκωτικών, συνελήφθη πρόσφατα με 135 κιλά χασίς και ένα Καλάσνικοφ . Τον Ιούλιο, επίσης ένας Βούλγαρος κρατούμενος για ληστεία πήρε άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας και δεν γύρισε.

Αφήστε μια απάντηση