«ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»

«ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»

 

 

       Η πορεία επιλύσεως του εθνικού θέματος που έχουν δημιουργήσει τα Σκόπια, με το σφετερισμό της Ελληνικής Ιστορίας, αποδεικνύει περίτρανα, ότι η αλλαγή του στόχου σε εθνικά θέματα, είναι πάντα επιζήμια.
Η τελευταία πρόταση του διαπραγματευτού του ΟΗΕ, Αμερικανού κ. Νίμιτς, είναι απόλυτα και με ύπουλο τρόπο επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα καθόσον :
α.         Προτείνει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» ως την ονομασία των Σκοπίων για τους διεθνείς οργανισμούς, με παράλληλη σύσταση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ, να ζητήσει όπως τα κράτη μέλη του οργανισμού να υιοθετήσουν την προτεινόμενη ονομασία και στις διμερείς τους σχέσεις με τα Σκόπια. Υπόψη ότι η ελληνική θέση ήταν «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» έναντι όλων «erga omnes».
β.         Έμμεσα πλην σαφώς προβλέπει τη σιωπηρή αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσης και εθνότητος», μέσω παραρτημάτων της αποφάσεως του ΣΑ/ΟΗΕ, τα οποία δεν χρειάζονται τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος.

Όπως αποκαλύφθηκε, η τελευταία πρόταση, βασίζεται σε εισήγηση της πρώην Πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια, κυρίας Τζίλιαν Μυλοβάνοβιτς, η οποία υιοθετήθηκε από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και επεβλήθη στον κ. Νίμιτς, δείχνοντας έτσι τον ανέντιμο τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η παρούσα Διοίκηση των ΗΠΑ στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, αλλά και το ότι η νέα ονομασία και τα της εθνικής ταυτότητος και γλώσσης, είναι πάρα πολύ κοντά στις θέσεις των Σκοπίων.  Εν προκειμένω η αντίδραση των Σκοπίων επί της προτάσεως αυτής ήταν μάλλον επικοινωνιακή και πολιτική.
Είναι γεγονός ότι η παρούσα Διοίκηση στις ΗΠΑ δεν στέργει προς τις ελληνικές θέσεις και με τις άκομψες ενέργειες έβλαψε τη χώρα μας. Ελπίδες για μία δίκαιη επίλυση του θέματος, αφήνει η πρόσφατη πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ, που κατ΄ελάχιστο οφείλει να είναι δίκαιη και έντιμη.
Σε κάθε περίπτωση και παρά το ότι αρκετοί άλλοι Έλληνες δεν συμφωνούν με την υπαναχώρηση από την αρχική εθνική γραμμή, η νέα θέση μας ή η λεγόμενη κόκκινη γραμμή που έχει καθορισθεί θα πρέπει να είναι ορατή και αντιληπτή από όλους, ΗΠΑ – Σκόπια – Διαπραγματευτής, γεγονός που δεν συμβαίνει σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση