Blog

Ο Ερντογάν δεν έχει τον απαιτούμενο «τεζκερέ» για επίθεση κατά της Ελλάδας

Ο Ερντογάν δεν έχει τον απαιτούμενο «τεζκερέ» για επίθεση κατά της Ελλάδας

«Ο Ερντογάν δεν έχει τον απαιτούμενο «τεζκερέ» για επίθεση κατά της Ελλάδας»

Λιάνα Μυστακίδου

Από:  Militaire News

-10/10/2022 | 12:36

Ο Πόλεμος της Ουκρανίας απέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι η διακυβέρνηση του ενός αυταρχικού ηγέτη. Εμπνεόμενος από τον Ρώσο ηγέτη ο Ερντογάν  απειλεί και υβρίζει όλο τον κόσμο. Θέλει να αποδείξει ότι είναι μεγάλος , θεόσταλτος ηγέτης που θα επεκτείνει την χώρα του και θα την οδηγήσει στην επανίδρυση της μεγάλης αυτοκρατορίας.

Γράφει η ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ωραία τα οράματα αλλά για να τα πετύχεις χρειάζεσαι και άλλα πράγματα. Επειδή είναι αρκετά πονηρός κι έξυπνος , φωνάζει όταν βρίσκεται σε κατάλληλο ακροατήριο. Στο βήμα της Βουλής είναι αρκετά προσεκτικός. Για παράδειγμα στην ομιλία που έκανε στην έναρξη των εργασιών της Βουλής , δεν αναφέρθηκε καθόλου στην κατοχή ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, στα προβλήματα με τη Συρία και το Ιράκ. Μονολεκτικά ασχολήθηκε με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, χωρίς φυσικά να πει λέξη για την ένταξη σε αυτόν. Άλλωστε πώς να το κάνει τη στιγμή που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Έδωσε έμφαση στη σημασία των αποφάσεων που πάρθηκαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με την προτροπή της Τουρκίας.

Δεν χρησιμοποίησε την προσφιλή του έκφραση για την Ελλάδα  «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» και έστρεψε τα βέλη του στις ΗΠΑ για την κρίση στο Αιγαίο.

Βάσει του Συντάγματος, το οποίο παραβιάζει και κόβει ράβει στα μέτρα του, ο τουρκικός στρατός για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιχείρηση πέρα των συνόρων χρειάζεται την εξουσιοδότηση της Βουλής.  Η Βουλή του έχει δώσει τον απαιτούμενο «τεζκερέ» για τις επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, για την Ελλάδα δεν έχει υποβάλει καν αίτημα παρά την νυχτερινή επίσκεψη που θέλει να κάνει.

Ο γνωστός καθηγητής Μπασκιν Οράν υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν καταρρέει  η τελευταία τακτική του για να παραμείνει στην εξουσία είναι η εχθρότητα κατά της Ελλάδος.

Για το θέμα της αποστρατικοποίησης των Νησιών ο Πρέσβης ε.α Σελίμ Κουνεράλπ ανέφερε ότι «Τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης  θα πρέπει να έχουν αστυνομικούς και χωροφύλακες για την τήρηση της τάξης, ωστόσο  δεν προσδιορίζει αριθμό ούτε γράφει ξεκάθαρα την αποστρατικοποίηση τους.

Ο κ.Οράν επικαλείται ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου των εξωτερικών που εκδόθηκε στις 3.10.2016 , η οποία αναφερόμενη στις φήμες για κατάληψη νησιών από την Ελλάδα, έγραφε:¨ Οι ισχυρισμοί και οι ειδήσεις σχετικά  με την κατάληψη ορισμένων νησιών ή βραχονησίδων σε άλλη χώρα μετά το 2003 είναι εκτός πραγματικότητας.

Τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα άρχισε να εξοπλίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το 1930 λόγω του Ιταλικού κινδύνου. Ο υπουργός των εξωτερικών μάλιστα της εποχής Τεβφικ Ρουστού Αράς επικρότησε μιλώντας στη Βουλή το 1936 τον εξοπλισμό των Νησιών.

Πόσο καιροσκόπος και ανόητος μπορεί να είναι κάποιος που δημιουργεί προβλήματα , προκαλεί και θέτει σε κίνδυνος την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών του με ανύπαρκτες κατηγορίες και διεκδικήσεις;

Επειδή ο κόσμος  παρά την πλύση εγκεφάλου από τα παπαγαλάκια του Ερντογάν και τα ρητορικά ψεύδη του, τολμά και λέει την αλήθεια , ετοιμάζει νόμο που θα ποινικοποιεί την ελευθερία έκφρασης.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς  πώς οι υπόλοιποι ηγέτες μπορούν και συνομιλούν με έναν αλλοπρόσαλλο Πινόκιο που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ: Εντάξει μπορεί η Τουρκία να είναι μια μεγάλη αγορά με φθηνά εργατικά χέρια, ανύπαρκτη εργατική νομοθεσία, μεγάλη διαφθορά, αλλά υπάρχει και η λέξη αξιοπρέπεια και φιλότιμο.

Εάν του κλείσουν την πόρτα, εάν τον πετάξουν έξω από όλα τα διεθνή φόρα θα παύσει να κάνει τον καμπόσο και τον νταή . Δυστυχώς όμως αυτά που είπε ο Μακρυγιάννης  παραμένουν επίκαιρα «Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν σε ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρισία της Ευρώπης».