Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ

 

«Βούτυρο στο Ψωμί της Ισλαμικής Φονταμενταλιστικής Τρομοκρατίας»

«Το δικό σας μίσος, θα λειτουργεί

ως απόδειξη της δύναμής μας»

«Θουκυδίδης»

 

Του Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Π. ΛΑΓΓΑΡΗ

Πρώην Υποδιευθυντού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ

 

 Δεν μένει καμιά αμφιβολία σε κανένα καλόπιστο κοινωνό της Διεθνούς Κοινότητας, μηδέ εξαιρουμένων και πολιτών των ιδίων των ΗΠΑ, ότι τα πραγματικά αίτια του κηρυχθέντος μονομερώς πολέμου από τις ΗΠΑ (μόνης υπερδύναμης του πλανήτη) και των συμμάχων της Βρετανών, κατά του Ιράκ, ο οποίος, εκτός του ότι στερείται επίφασης ηθικής και νομιμότητας, διεξάγεται αυτή την ώρα στο Ιράκ χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ και παρά την εναντίωση σημαντικής μερίδας Ευρωπαίων και την αρνητική θέση του Αραβικού κόσμου, δεν είναι απελευθέρωση του Ιράκ από τον «τύραννο» του Ιρακινού λαού Σαντάμ Χουσείν και ο αφοπλισμός του από τα όπλα μαζικής καταστροφής, από τα οποία «κινδυνεύει η παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη». Απεναντίας είναι ο έλεγχος της χώρας αυτής και των πλουσίων κοιτασμάτων της σε πετρέλαια και η επαναχάραξη και επιβολή «νέας τάξης πραγμάτων» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ (PAX AMERIKANA).

Oι εικόνες φρίκης που δημιούργησαν οι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων (ανήλικων παιδιών και γυναικών ως επί το πλείστον) από την χρήση υπερτέρας δύναμης πυρός (οπλισμού), υπερσύγχρονης τεχνολογίας 21ου αιώνα και που αστραπιαία έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά και τον Σαντάμ Χουσείν ίσως τον πλέον αιμοσταγή δικτάτορα επί της γης, ο οποίος έχει εξοντώσει περισσότερους από 1.700.000 Κούρδους, αλλά και πολλές χιλιάδες αντιφρονούντες συμπατριώτες του, να φαντάζει αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την ανθρωπότητα ως αγγελική μορφή. Απόδειξη δε τούτου είναι και το γεγονός, ότι έχουν συσστρατευθεί κατά των εισβολέων ακόμη και οι οικογένειες των θυμάτων του στυγνού καθεστώτος του Σαντάμ, που έσβησαν το δικαιολογημένο μίσος τους μπροστά στην ωμότητα των σφαγών και το μέγεθος της συντελούμενης γεννοκτονίας και καταστροφής στην πατρίδα τους.

Οι ΗΠΑ όμως, παρά την εναντίον τους εγερθείσα γενική κατακραυγή και τις ογκώδεις αντιπολεμικές διαδηλώσεις ανά τον κόσμο, ως και τις ενταντιώσεις του Γαλλογερμανικού άξονα και τις αντιδράσεις της Ρωσίας και Κίνας, συνεχίζουν απτόητες τον πόλεμο στο Ιράκ. Έναν πόλεμο, στο οποίο θεωρούνται εκ προοιμίου σίγουροι νικητές, έχοντας την συναίσθηση της υπεροπλίας και παντοδυναμίας, αλλά και της αλλαζονίας του ισχυρού, ο οποίος υποεκτιμά τα πράγματα, παραμερίζοντας κάθε διπλωματική προσπάθεια για τον χειρισμό της κρίσης και ισότιμο διάλογο ακόμη και με τους Δυτικούς Συμμάχους τους. Δεν δίστασαν μάλιστα να εκτοξεύσουν απειλές ότι «έρχεται η σειρά τους» κατά του Ιράν και Συρίας, της λοιπής παρέας του «άξονα του κακού».

Στην προκειμένη περίπτωση έχει απόλυτη ισχύ, ως ανακύκλωση της ιστορίας, η ρήση του Θουκυδίδη, που αναφερόταν στην αλλαζονική συμπεριφορά της τότε Αθηναϊκής υπερδύναμης προς τους κατοίκους της νήσου Μήλου, των οποίων απαιτούσαν την παράδοση (1416-1415 π.Χ.). «Το δικό σας μίσος θα λειτουργεί ως απόδειξη της δύναμής μας». Έτσι δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί, ότι οι ΗΠΑ άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας, από το οποίο σε πρώτη φάση προκύπτουν καταστροφές, αίμα, φόβος, εναντιώσεις και αντιδράσεις λαών και κρατών σε ολόκληρη την Υφήλιο και προπαντός μίσος. Ένα μίσος αντιαμερικανικό επεκτεινόμενο, που τείνει να κατακλύσει τον κόσμο, να δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις και συνασπισμούς, με ενδεχόμενο την αλλαγή του ρου της ιστορίας για δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα προς την αντίθετη κατεύθυνση, μετά την τρομοκρατική επίθεση της ισλαμικής φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας από μέλη της Αλ-Κάϊντα στην Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο την 11ην Σεπτεμβρίου 2001.

Ήδη από πλευράς του Αραβικού κόσμου συντελείται μια προπαγανδιστική εκστρατεία στο εσωτερικό των Αραβικών κρατών, η οποία προβάλλει τον Σαντάμ Χουσείν ως προασπιστή του Παναραβισμού και του Πανισλαμισμού, εξαιτίας της εισβολής των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο Ιράκ, που προδικάζει την μόνιμη εγκατάστασή τους στην περιοχή, δίκην αποικιοκρατίας, με προοπτική επεκτάσεως σε όλη τη Μέση Ανατολή. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός αυτό ο Σαντάμ Χουσείν κήρυξε «Τζιχάντ» δηλαδή «Ιερό Πόλεμο» κατά των Αμερικανών και των συμμάχων τους, ο οποίος, σύμφωνα με το Κοράνι, είναι επιτρεπτός όταν οι Μουσουλμάνοι βρίσκονται σε αυτοάμυνα και στοχεύει στην ολοκληρωτική εξάλειψη του «κακού». Αυτό δε σημαίνει ότι, ο πόλεμος δεν τελειώνει, έστω και αν καταλυθεί το φεουδαρχικό προσωποπαγές δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν. Μάλλον τότε αρχίζει, και γίνεται μεταφερόμενος όπου δει. Απόδειξη δε τούτου, είναι ότι ήδη 4.000 Άραβες μαχητές γειτονικών χωρών, πύκνωσαν τις τάξεις του Ιρακινού στρατού έτοιμοι να θυσιαστούν ως «καμικάζι». Επιπλέον ο Αραβικός κόσμος τελεί σε αναβρασμό, από το Μαρόκο μέχρι την Υεμένη, ενώ η Αλ-Κάϊντα του Μπιν Λάντεν και η συνασπισμένη φονταμενταλιστική τρομοκρατία, τρίβουν περιχαρείς τα χέρια τους για τον εμπλουτισμό τους με επιχειρήματα τρομοκρατικών επιθέσεων τυφλής βίας και μίσους ως και μαζικών καταστροφών, σε βάρος των Ισραηλινών, των Αμερικανών και των συμμάχων τους, και της Δύσης γενικότερα.

Είθε να πρυτανεύσει η μετριοπάθεια, η λογική και σωφροσύνη μεταξύ των αντιμαχομένων, κυρίως από μέρους των Δυτικών, καθόσον, όπως πρόσφατα προσφυώς και προφητικά είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ : «Με την πολιτική αυτή της….απελευθέρωσης και της επιθέσεως κατά των τρομοκρατών, δημιουργούμε νέους Μπιν Λάντεν».

Αφήστε μια απάντηση