Οι… 2022 πύραυλοι απειλών  Ερντογάν…

Οι… 2022 πύραυλοι απειλών  Ερντογάν…

Οι… 2022 πύραυλοι απειλών  Ερντογάν…

Από  Militaire News

02/01/2023 | 06:19

Γράφει ο Κώστας Μαρδάς

Με έναν πόλεμο ύβρεων – απειλών – απαξιωτικών σχολίων έκλεισε ο Ερντογάν το 2022 και μπαίνει στο 2023 , έχοντας θέσει στην εθνική ατζέντα της Τουρκίας μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των νησιών μας.

Από την ομιλία του στη Σαμψούντα στις 3 του Σεπτέμβρη  εγκαινίασε μια εκστρατεία ψυχολογικής τρομοκρατίας , πρωτοφανή στα χρονικά των ελληνο- τουρκικών σχέσεων . Δεν περνάει μέρα που να μην εξαπολύει ο ίδιος, ή τα τσιράκια του, προσβλητικές κουβέντες κατά της Ελλάδας.

Εκείνος είναι ο αρχιστράτηγος της εκστρατείας εκφοβισμού της χώρας μας , υπό τα ανεκτικά βλέμματα και τα… βαρήκοα ώτα των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Αποκορύφωμα της αήθους ρητορικής του είναι η πρόσφατη προειδοποίηση της 11 Δεκεμβρίου πως …αν οι Έλληνες δεν καθίσουν ήσυχοι  (δηλαδή, αν δεν αφοπλίσουμε τα νησιά του Αιγαίου) τότε θα εξαπολύσει πυραύλους Ταϊφούν κατά της Αθήνας ! Δηλαδή κατά της πόλης που κοσμείται από το μεγαλύτερο έργο του παγκόσμιου πολιτισμού :

Την Ακρόπολη !

Στην ορχήστρα της τρομοκρατίας, που διευθύνει ο Τούρκος Πρόεδρος –  ο οποίος είναι και Αρχιστράτηγος εν καιρώ πολέμου, όπως ορίζει το τουρκικό Σύνταγμα – πρώτο βιολί αναδεικνύεται ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ακολουθούν τα άλλα… όργανα:

Ο  πολεμοχαρής συγκυβερνήτης του Μπαχτσελί, ο εκπρόσωπος του κόμματός του και φερέφωνό του Ομέρ Τσελίκ, ο – τάχα μου – χαμηλών τόνων αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι, ο …πρωτοσύγκελος του Ιμπραήμ Καλίν, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κρατάει κάπως χαμηλότερους τόνους για λόγους διπλωματίας μέχρι που ξεσάλωσε πρόσφατα , κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά της Ελλάδας ακόμη και αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα έστω και ένα μίλι σε Αιγαίο- Κρήτη !

Στο παρακάτω ανθολόγιο αυθάδειας κατέγραψα τις πρώτες σαράντα ημέρες της έναρξης του πολέμου των ύβρεων.  Για λόγους οικονομίας του χώρου παραθέτω ημερολογιακά μόνο τις κυριότερες δηλώσεις  στο διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, αποδεικνύοντας την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου δαιμονοποίησης της Ελλάδας, ώστε να «δικαιολογηθεί» μια επίθεση επί του πεδίου…

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (3/ 9 / 22 ) :  Έλληνες ! Κοιτάξτε την ιστορία ! Αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα : Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη… Γιατί μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται.

ΜΠΑΧΤΣΕΛΊ (4/ 9 )  : Σωστά μίλησε ο Πρόεδρός μας ! Είναι εύκολο να περάσουμε το Αιγαίο!.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (6/ 9 ) : ‘Όταν λέμε ότι… μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά το βράδυ, το εννοώ. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, όταν θα έρθει η ώρα. Γιατί; Διότι στα νησιά έχουν βάσεις. Και αν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές, θα υπάρξει ένα τέλος στην υπομονή μας. Όταν έρθει το τέλος της υπομονής, το τέλος της υπομονής είναι η λύτρωση.

ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ (11/ 9 ) Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να μην μας εκνευρίζει και να μη ζορίζει την υπομονή της Τουρκίας, γιατί μπορούμε να ρίξουμε ξανά τους Έλληνες στη θάλασσα. Είναι παιχνιδάκι για μας να φτάσουμε στην άλλη όχθη του Αιγαίου.

ΤΣΕΛΙΚ (12/9 )  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται σαν κράτος ληστρικό.

ΑΚΑΡ (13/9 ) Δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους; Αν τον κοιτάξουν, θα δουν την αλήθεια και ίσως ντραπούν. Δεν υπάρχει πιο απροκάλυπτη υποκρισία.

ΟΚΤΑΪ (15/ 9 )  : Όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες θα …χιονίσει στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που σέρνουν την Ελλάδα σε αυτές τις περιπέτειες, αυτοί που φαίνονται φιλικοί, εξαφανίζονται αμέσως. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μην ξεχνάτε την Κύπρο.

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ (16/9 ) ’Ολος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν.

ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ  (19/9 ) : Τον Μητσοτάκη δεν θα τον προστάτευαν τα αφεντικά του.  Ναι ! Θα έρθουμε τρέχοντας και με αίμα ! Για τις παρενοχλήσεις θα πληρώσετε πολλαπλάσια !

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (19/ 9 ) Δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας. Ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (26/ 9 ) : Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες κυβερνώντες, που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό.

ΑΚΑΡ (28/9 ) Η Ελλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική . Συνεχίζουν  επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (1/10 ) Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας πριν από 100 χρόνια. Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται . Ο οπλισμός της Ελλάδας είναι ασυμβίβαστος με τη λογική, την κατανόηση και τη συμμαχία. Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή.

ΑΚΑΡ (3/10) Οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι έχουν σώσει εκατοντάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο. Ωστόσο έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε ένα νεκροταφείο προσφύγων. Οι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα με κάθε ευκαιρία. Προσπαθούν να δυσφημίσουν την Τουρκία. Αυτό είναι κάτι σαν αρρώστια .Το όνομά της στην ιατρική βιβλιογραφία είναι “μυθομανία”. Τους εύχομαι περαστικά…

ΤΣΕΛΙΚ (3/10 ) :Τον Δένδια μην το παίρνετε πολύ στα σοβαρά, Γιατί όλα  τα λέει λόγω της απληστίας του προς την εσωτερική πολιτική και για να προβληθεί ο ίδιος Όπως έχουν καταγραφεί στην Ιστορία οι σφαγές και αγριότητες που έκαναν στην Ανατολία κατά τον απελευθερωτικό μας πόλεμο, κατά τον ίδιο τρόπο περνάνε σήμερα στην Ιστορία και οι σφαγές που κάνουν  στο Αιγαίο, σκοτώνοντας  μικρά παιδιά και τρυπώντας τις βάρκες τους.

ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ (4/10 )  Ανακοινώνω σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, Θα βγάλουμε τα μάτια σε όποιον επιχειρήσει να καλύψει τα δικαιώματα μας.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (4/10 ) ; Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Εναντίον ποιου; Ενάντια στην Τουρκία. Οτιδήποτε και να κάνουν, εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει. Και είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε.

ΑΚΑΡ (5/10 ) Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω, ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό, έχει γίνει και γίνεται. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (7/ 10) Ανεξάρτητα από το ποια χώρα μας ενοχλεί ή μας επιτίθεται, η απάντησή μας σε αυτούς είναι… ένα βράδυ θα έρθουμε ξαφνικά.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (9/10 ) Η πρότασή μας… θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων και των εχθρών μας.

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟ Υ (11/10 ) Μην λέτε συνέχεια ότι πίσω μου είναι οι ΗΠΑ και πίσω μου η ΕΕ. Έχεις μπροστά σου μια δυνατή Τουρκία. Στην ιστορία, ο Τούρκος στρατιώτης σε έριξε στη θάλασσα. Και επειδή δεν μπόρεσες να το χωνέψεις, είσαι παντού εχθρικούς με τους Τούρκους.

ΚΑΛΙΝ (12/10 ) Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία. Πρέπει να ξέρει τα όριά της, και αναλόγως να μιλάει με την Άγκυρα.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ (14/10 ) Αφού βάλουμε την πανοπλία μας και θα πάρουμε τα μέτρα μας, δεν θα φοβηθούμε κανέναν. Έχουμε λάβει τις προφυλάξεις μας ! Όλα είναι έτοιμα !

                                        *

Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το εκτός ορίων προ- πολεμικό λεξιλόγιο με την παραδοσιακή «ψυχραιμία», που αντιμετώπισε την Τουρκία και η προηγούμενη κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 .

Φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να μην επαναλάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί τις μεγαλορρημοσύνες που χαρακτήρισαν κυρίως τη ρητορική του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου , ο οποίος το 2020 διασάλπιζε ότι … «έχουμε έτοιμο και λαδωμένο το όπλο στο τραπέζι να φαίνεται» και ότι «έχουμε βγάλει από το θηκάρι το ξίφος …».

Φράσεις που αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου κατά τη διάρκεια της κρίσης του Ορούτς Ρέϊς, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης –  αντιγράφοντας τους προκατόχους του και προκειμένου να αποφύγει γενική ρήξη – κινητοποίησε τον αποφασισμένο για όλα ελληνικό στόλο, που όμως ανέχθηκε τα πολεμικά της Τουρκίας να περιφρουρούν το ερευνητικό σκάφος με 82 ημέρες ερευνών στην βασίμως εικαζόμενη (αλλά μη οριοθετηθείσα εισέτι ) ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου.

Πολιτική «στρατηγικής ψυχραιμίας» που τήρησαν όλοι οι ομόλογοί του :  Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή της κρίσης του Χόρα, μέχρι τον Θαλάσσιο Αττίλα του 2015 επί Αλέξη Τσίπρα . Στρατηγική ρεαλισμού υπαγορευμένη από τον ανισορροπία δυνάμεων έναντι του εχθρού. Ισορροπία η οποία επιβάρυνε έτι περαιτέρω την πλάστιγγα εις βάρος μας, εξ αιτίας της δεκαετούς απαγόρευσης εξοπλισμών λόγω μνημονίων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιλογή μου είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις… Αλλά θα  είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε… Και ξέρουν όλοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα», είναι η δήλωση – οδηγία του Πρωθυπουργού, από την αρχή των τροχιοδεικτικών βλημάτων Ερντογάν.

Ναι… Τελικά, οι πλέον αποτελεσματικές ελληνικές απαντήσεις ακούνε στο όνομα «Ραφάλ» («Ριπή»), Viper («Oχιά») και Μπελαρά («Θεόρατα κύματα»).

Αν βέβαια την κρίσιμη ώρα μας αφήσουν οι Αμερικανοί κηδεμόνες της περιοχής να τα … «προφέρουμε», ως έσχατο μέσο υπεράσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η μη απαντηθείσα από τα ελληνικά όπλα εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974 και η νίλα των Ιμίων το 1996 είναι διδάγματα…