Blog

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Του Αντιστρατήγου ε.α. Η. ΚΑΖΟΥΚΑ

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Του Αντιστρατήγου ε.α. Η. ΚΑΖΟΥΚΑ

 

Τα εθνικά μας θέματα δεν με αφήνουν και πάλι να παραστρατήσω και να διεισδύσω σε κάποιες άλλες περιοχές της δημοσίας ζωής, εξίσου σημαντικές και ακανθώδεις, που δυστυχώς εκείνος, που αποτολμά αναζήτηση αιτίων κακού και τακτοποίηση, εξοβελίζεται.

Ομοψυχία επιζητείται και επιτυγχάνεται από το εσωτερικό μέτωπο δια την αντιμετώπιση του θέματος του Ευρωστρατού, θέματος που αποτελούσε τον ένα από τους τελικούς σκοπούς της από εικοσαετίας και πλέον εισόδου μας στην τότε ΕΟΚ. Παρά ταύτα ξέφυγε από το βεληνεκές της προβλεπτικότητός μας και από την επιτήρησή μας. Διέρχεται κατ΄αυτάς μία δύσκολη καμπή από την εμπλοκή της καιροφυλακτούσης εξ ανατολών άσπονδης φίλης και των δυτικών συνηγόρων της με τη σύνταξη του περιφήμου «κειμένου της Αγκύρας». Σ΄αυτό το κείμενο, που θα το εντάσσαμε στα πρωτόλεια κείμενα περί Ευρωστρατού, περιελήφθησαν δυσμενείς διατάξεις, που θίγουν ζωτικά εθνικά συμφέροντα της ραθυμούσης Ελλάδος.

Η Ελλάς αγωνίζεται να ακυρώσει ή να τροποποιήσει το περιεχόμενο του κειμένου, έχουσα πλέον απέναντί της τις χώρες της Ε.Ε. και εταίρους του ΝΑΤΟ. Όχι, πως αυτός ο Ευρωστρατός θα είναι σε θέση να μας εξασφαλίσει. Εδώ, μέρες που είναι, το 1974 ολόκληρο ΝΑΤΟ δεν επήρε θέση και δεν έκανε τίποτε. Τώρα θα εξασφαλίσουν τα σύνορά μας μερικές χιλιάδες «πελταστών», καταλλήλων δια επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοηθείας ; Αλλοίμονο. Ναι, αλλά αν αυτός ο στρατός αποτελέσει το κύτταρο της μελλοντικής αμυντικής δύναμης της ποθουμένης συνομόσπονδης Ε.Ε., βασισμένης στις αρχές και στα κείμενά του, τι μέλλει γενέσθαι ; Πάλι να τρέχομε ; Δε φτάνει που μία ζωή, κατά το πώς «ήμουν νιος και γέρασα», συνεχώς τρέχομε και δε σώνουμε πίσω από τα γεγονότα ;

Κυπριακό, βρίσκεται δυστυχώς στην ίδια ρότα. Ομοτράπεζος συνομιλητής, για ένα και πλέον εξάμηνο, του αρχηγού του Κυπριακού κράτους ο εκπρόσωπος της τουρκικής μειονότητος. Παρά ταύτα ουδεμία εξέλιξη. Φαίνεται όμως πως οι τεθείσες προθεσμίες επιλύσεώς του λήγουν. Οι ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες δια μία αξιοπρεπή και εθνικώς συμφέρουσα λύση έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Απαιτείται ομοψυχία. Πανεθνικός συναγερμός του Ελληνισμού για εύστοχες διαπραγματεύσεις και επιτυχή άσκηση των οποιωνδήποτε επιρροών προς τους ισχυρούς της γης δια μία, όσο το δυνατό, συμφέρουσα λύση.

Ο Ευρωστρατός και το Κυπριακό έχουν επισκιάσει τις καθημερινώς αυξανόμενες σε αριθμό και ποιότητα παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο από την διεκδικούσα Τουρκία. Διατήρηση της φυσιογνωμίας της μάχης και κάλυψη στον τομέα του Αιγαίου δια να ακολουθήσει, σε δεύτερη φάση, επιθετική αναγνώριση, μετά την αναδιοργάνωση και σταθεροποίηση επί των καταληφθησομένων πρώτων αντικειμενικών σκοπών.

Λαθρομετανάστευση. Ελληνική πρωτοτυπία. Τους λαθρομετανάστες Αλβανούς τους ονομάσαμε τουρίστες. Η γείτων Αλβανία φιγουράρει στην τετάρτη θέση από πλευράς αριθμού τουριστών που προτιμούν την τουριστική γειτονική Ελλάδα. Ίσως να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εργασίας και τουρισμού. Φαίνεται όμως πως τελευταία η αθρόα και ανεξέλεγκτη μετανάστευση δημιουργεί προβλήματα και ενοχλεί τους Ευρωπαίους εταίρους, που είναι αποφασισμένοι να λάβουν σκληρά μέτρα δια περιορισμό. Προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, όπως τεχνικά μέσα, κοινά σώματα ασφαλείας, ναυτικές περιπολίες, ταυτότητες είναι μερικά από το σύνολο των συζητουμένων κοινών μέτρων. Το θέμα δια την Ελλάδα απαιτεί παρακολούθηση δια έγκαιρη επέμβαση στον καθορισμό των ασφαλιζομένων συνόρων. Τα κράτη των κοινωνιών των πολιτών και των πολιτισμών πέρασαν πολύ γρήγορα στο παρελθόν και μαζί οι ακραίες σκέψεις περί αλλοεθνούς μπολιάσματος προς επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το μεγάλο ποσοστό (15%) των μεταναστών και να αξιολογείται ορθώς ο δογματικός αλυτρωτισμός των γειτόνων μας.

Σκοπιανό. Τίποτε δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ελλάς επενδύει και τα Σκόπια, ανθιστάμενα πεισμόνως υπέρ των γνωστών απόψεων, απολαμβάνουν, προσπαθώντας να κλείσουν τις πληγές της τελευταίας εσωτερικής περιπετείας. Ως πότε όμως θα αντέξουν ; Από μηχανής θεός οι Αλβανοί. Και έως τότε το όνομα αυτών, όπως το επιθυμούν.

Αυτά τα λίγα, απλά και ξάστερα στο πνεύμα της συναίνεσης και της ομοψυχίας, επικαλούμενοι, όπως η ημέρα το απαιτεί, την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος δια εθνικές, συμφέρουσες λύσεις.

Καλές διακοπές από 15 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου. Καλές βουτιές στις δροσερές παραλίες των ακριτικών μας νησιών του καταγάλανου Αιγαίου, σ΄ένα θερμό κατά πως φαίνεται καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση