Blog

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤH Αντιστρατήγου ε.α. Η. ΚΑΖΟΥΚΑ

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤH

Αντιστρατήγου ε.α. Η. ΚΑΖΟΥΚΑ

 

 Παράξενα έως απίθανα πράγματα βλέπουν το φως της δημοσιότητος κατά την τρέχουσα περίοδο. Κοινή πλέον πεποίθηση ότι πίσω από τα φαινόμενα κρύπτονται οι ισχυροί του χρήματος, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους τις βιομηχανίες των συγχρόνων οπλικών συστημάτων, τα οποία αποκομίζουν τεράστια οικονομικά κέρδη. Αρκεί να λειτουργεί αποτελεσματικώς ο χρυσούς κανόνας «το κέρδος στην κατανάλωση».

Αυτονόητο, στην προκειμένη περίπτωση, δια να υπάρχει κατανάλωση πρέπει να υπάρχουν εστίες πολέμου, φόνοι και καταστροφές, θυσία και βορά στο Θεό του Πολέμου, στις διανοητικά διεστραμμένες ανθρώπινες υπάρξεις.

Ετελείωσε, αν έληξε, ο δεκαετής πόλεμος στις δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, στην αυλή της πολιτισμένης Ευρώπης. Συνεχίζεται επί σειρά ετών στη Μέση Ανατολή, όπου το άγονο χώμα ποτίζεται με ποταμούς αίματος δια να ριζώσει και βλαστήσει το δένδρο της ελευθερίας των λαών. Στην Κεντρική Ασία ολοκληρώνεται το κυνήγι της μάγισσας με τα πλέον σύγχρονα-έξυπνα όπλα. Αλλά, επειδή όλα έχουν κάποιο τέλος και επειδή όλα πρέπει να προβλέπονται, νέες καταστάσεις δημιουργούνται και διαδίδονται από μη κατονομαζόμενες πηγές.

Οι ΗΠΑ φέρονται, κατά διαρρεύσασα απόρρητη έκθεση – πολλές διαρροές και πολλές προσβολές συμβαίνουν στη χώρα με τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας – να έχουν σχεδιάσει να πλήξουν, χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα, το νέο εχθρό, τον αποκαλούμενο «άξονα του κακού» που απαρτίζεται από τις χώρες Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Β. Κορέα, σε περίπτωση που δεν λάβουν μέτρα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Το αντίπαλο δέος, ενδεχομένως και ως εσωτερική ανάγκη, λαμβάνει σάρκα και οστά. Ο φυσικός κανόνας δράσης – αντίδρασης, θέσης – αντίθεσης, επιβεβαιώνεται.

Ομοίως η κατασκευή, επάνδρωση και λειτουργία υπογείων στρατηγείων και κυβερνείων από τις ΗΠΑ φέρουν στο προσκήνιο την απειλή κινδύνου από τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Φαίνεται πως οι ΗΠΑ, μετά την αήθη τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 κατά των κέντρων (οικονομίας και αμύνης) της παγκόσμιας ισχύος, διέρχονται σοβαρά κρίση. Δείχνουν να ζουν εν μέσω πανικού και καθολικής υστερίας, διότι δεν εξηγούνται άλλως πως οι εκτοξευόμενες απειλές και τα λαμβανόμενα μέτρα.

Είναι απονενοημένες κινήσεις οι οποίες επαναφέρουν, στις μνήμες της ελεύθερης ανθρωπότητος, τις ημέρες του ψυχρού πολέμου μεταξύ των δύο συνασπισμών, οι οποίοι ατύπως φαίνεται να ανασυντίθενται ή και να εφευρίσκονται.

Μήπως όμως η παγκόσμια εξουσία, ισοπέδωση και κατοχή μας επαναφέρουν, λίγο ως πολύ, στη μνήμη συμπεριφορές και πράξεις εξανδραποδισμού και καταστροφής χωρίων της Ελλάδος από τους Γερμανούς κατακτητές, στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, που εξαγνίζοντο στο φόνο κάποιου Γερμανού στρατιώτου ; Γερμανική κατοχή και κατακτητής τότε. Παγκοσμιοποίηση και αυτόκλητοι προστάτες τώρα.

Σκοπός ο έλεγχος των αξόνων και των πηγών ενεργείας τότε και τώρα. Αποτέλεσμα το ίδιο. Οι μέθοδοι και οι λαοί άλλαξαν. Θα σκεφθείτε, μακριά από εμάς και ας είναι όπου να είναι. Ποιος όμως το εξασφαλίζει και ποιος το εγγυάται ;

Νέοι, λοιπόν, εχθροί, νέοι πόλεμοι και αν όχι αποτελεσματικότερη αποτροπή, νέα όπλα καταστροφικότερα. Νέα κέρδη.

Αφήστε μια απάντηση