ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ – 4η ΗΜΕΡΑ

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων διοργανώνει μία σειρά 7 διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο “Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία”, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Δωδεκανήσου στην Ελληνική Επανάσταση. 
 
14 διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων αποτελούν τους εισηγητές των διαλέξεων μας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή, έως και τις 23 Μαΐου 2021 (εκτός της Κυριακής του Πάσχα), ώρες 17:00-19:00 και μεταδίδονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom, του καναλιού του ΣΑΔΝ στο Youtube και της σελίδας του Σ.Α.Δ.Ν στο Facebook.
 
Η 4η μέρα της σειράς διαδικτυακών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο 
“Η Εθνεγερσία και η β’ περίοδος του αγώνα στα Δωδεκάνησα” που διοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2021.
 
Στις 17:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της πλατφόρμας ZOOM (https://us02web.zoom.us/j/81642959160) και εναλλακτικά σε live streaming μέσω Facebook (Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων) και YouTube (https://youtu.be/vJGEnlTKHLo) την ημερίδα με τίτλο: “Η Εθνεγερσία και η β’ περίοδος του αγώνα στα Δωδεκάνησα”
 
Στην 4η διαδικτυακή ημερίδα μας έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας δύο εξαίρετους ομιλητές.
 
Ομιλητές 4ης διαδικτυακής εκδήλωσης:
– κ. Μανόλης ΜακρήςΝομικός – Συγγραφέας – Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου
Θέμα: “Η Επανάσταση στα Δωδεκάνησα από το Ολοκαύτωμα της Κάσου έως και το 1832”.
– κα. Τομαή ΦωτεινήΙστορικός – Πρέσβης ε.τ

Θέμα: “Ο αγώνας και οι θυσίες των Δωδεκανησίων και η μακρά πορεία  ενσωμάτωσης με τη Μητέρα – Πατρίδα: από το Πρωτόκολλο του Λονδίνου (1832) στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947) “.


Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και χαιρετισμοί επισήμων. Ενδεδειγμένος – εκτιμώμενος χρόνος κάθε ερώτησης 1′ και κάθε χαιρετισμού 3′.
 
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας ώστε όλοι μαζί να εντρυφήσουμε στην αξία και τη συμβολή της Δωδεκανήσου στην Επανάσταση αλλά και εν γένει στη σημασία της ιδιαίτερης πατρίδας ως κομμάτι του Ελληνισμού.
 
Για όσους δεν παρακολουθήσατε τις προηγούμενες τρεις ημέρες των ομιλιών μας μπορείτε να τις δείτε στα παρακάτω: 
 
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Σ.Α.Δ.Ν.

 

 


Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων
Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου 143 – 145, 185 35) Πειραιάς
Fb: Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων
W: sadn.home.blog

Αφήστε μια απάντηση