Blog

TO ANAΔΥΟΜΕΝΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ (ΚΟΣΣΟΒΟΥ) Του κ. Α. Παπαθεοδώρου

TO ANAΔΥΟΜΕΝΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ (ΚΟΣΣΟΒΟΥ)

Του κ. Α. Παπαθεοδώρου

 

            Η πρόσφατη (20-2-2008) μονομερής ανακήρυξη του Κοσσόβου σε νέον «Ανεξάρτητο Κράτος» υπό τις «ευλογίες» και των ΗΠΑ, απειλεί να μετατρέψει εκ νέου την Βαλκανική σε «πυριτιδαποθήκη», με πολύ ευρύτερες διαστάσεις, Ευρωπαϊκές αλλά και όπου Γης, «υπάρχουν οργανωμένες ή ακόμη και ανύπαρκτες, ουσιαστικά, και τεχνητές, μειονότητες, Εθνικές ή και Θρησκευτικές κ.λ.π.
Υπενθυμίζω π.χ. ότι :
α.         Στη Βαλκανική : Στη Σερβία, στα Β. σύνορά της και στα ΝΑ της. Στο ίδιο το Κόσσοβο (οι Σέρβοι π.χ. της Μπροβίτσας), στην ΠΓΔΜ (οι εκδηλωμένοι Αλβανοί, περί τα 36%, περί τις 150.000 πιθανώς Έλληνες, αλλά επίσης «φιμωμένοι και απροστάτευτοι» και από τη Μητέρα Ελλάδα και μάλιστα με το δόγμα της ότι «δεν διεκδικούμε τίποτε», άρα και ότι μας ανήκει (;) και άλλες. Στην Αλβανία, με τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, τους οποίους η Αλβανία αναγνωρίζει, έστω και με περιορισμένα δικαιώματα περί τις 60.000, μόνον στις αυθαίρετες «Μειονοτικές Ζώνες» ενώ στη λοιπή Β. Ήπειρο και Αλβανία, καθώς και μαζί με τους Ελληνόβλαχους, υπερβαίνουν κατά πολύ και τις 500.000, εν πολλοίς, όμως, εγκαταλελειμμένοι και από τη μητέρα Πατρίδα, και το χειρότερο, και οι ίδιοι, εν πολλοίς, εγκαταλείψαντες τις πανάρχαιες ρίζες τους, επιδιώκουν νέες τοιαύτες, με τη «διπλή υπηκοότητα» αντί να αγωνίζονται, παράλληλα, όπως οι κοσσοβάροι, και μάλιστα με πολύ περισσότερο από εκείνους, ιστορικά, διπλωματικά (π.χ. το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914), και άλλα δικαιώματα. Στη Βουλγαρία (περί το 18% μάλλον εκτουρκισμένοι Πομάκοι, ενίοτε ακόμη και «ρυθμιστές» της πολιτικής καταστάσεως σ΄αυτήν), καθώς και υπολείμματα Ελλήνων της Ανατ. Ρωμυλίας (Β.Θράκης) κ.λ.π. Στην Ελλάδα, πέραν των Μουσουλμάνων της Δ. Θράκης, καλοπροαίρετοι «φίλοι» μας προβάλλουν και ανύπαρκτους στην πραγματικότητα «Σλαβομακεδόνες», κ.α. αλλά και υπό εκκόλαψη (;) προσφάτους οικονομικούς μετανάστες, που υπερβαίνουν κατά πολύ το 1.000.000, με μεγάλη υπεροχή Αλβανούς, στους οποίους ευχόμεθα να προσαρμοσθούν ομαλά στην ελληνική πραγματικότητα, μακράν κάθε ύπουλης ξένης προπαγάνδας.
β.         Στην Τουρκία, με τις περισσότερες μειονότητες, όπως με τους Κούρδους ήδη εν εξεγέρσει και αγρίως πολεμουμένους από ετών, με έγκλειστον τον Αρχηγό τους Οτσαλάν, καθώς και με τους ακόμη πιο ταλαίπωρους και συνεχώς φθίνοντες Έλληνες, «Ρωμιούς» Κωνσταντινουπόλεως, Ίμβρου και Τενέδου – μαζί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο – που από 300.000 περίπου που έφθαναν το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης, σήμερα, λόγω των γνωστών και αγνώστων διώξεων, αριθμούνται περί τις 2.000, έναντι των «επ’ αμοιβαιότητι» Μουσουλμάνων της Δυτ. Θράκης μας, που σήμερα, γι΄αντίστροφους λόγους, από 85.000 περίπου, τότε, φθάνουν τις 120.000 (;) και συνεχώς αυξανομένους. Στην Τουρκία όμως υπάρχουν και άγνωστοι κρυπτοχριστιανοί, «φιμωμένοι και αζήτητοι» και σ΄ολόκληρη της Εγγύς Μέση Άπω Ανατολή και τη λοιπή Ασία, υπάρχουν μειονότητες και με θερμά μέτωπα.
γ.         Ανάλογες Μειονότητες, οργανωμένες και αναγνωρισμένες ή μη, υπάρχουν και σ΄όλα σχεδόν τα λοιπά κράτη της Ευρώπης, όπως στην Ισπανία και στη Ρωσία, με «θερμά μέτωπα» στη Ρουμανία κ.α. καθώς στην Αφρική με αλληλοσπαραγμούς αλλά και στην Αμερική (π.χ. Καναδά κ.λ.π.).

            Τα πρώτα πιθανά «καμπανάκια» άρχισαν ήδη να αναφαίνονται και στη γειτονιά μας, την ΠΓΔΜ, με την παραίτηση του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος και την κυβερνητική κρίση σ΄αυτήν. Τέλος, και αυτές οι ΗΠΑ, δεν αποτελούνται παρά από πληθώρα εθνικών, θρησκευτικών κ.λ.π. μειονοτήτων, αλλά διασκορπισμένων, οργανωμένων όμως σε «λόμπυς», πολλά και ισχυρά», που, πολλάκις επηρεάζουν, κατά κάποιον τρόπο, και αυτήν την ιδιόρρυθμη Διοίκησή τους (Πρόεδρος, Βουλή, Κογκρέσο κ.λ.π.).
Μεγάλες, λοιπόν, είναι οι ευθύνες, ιδιαίτερα των ΗΠΑ, που, προς το παρόν, ως μονοκράτορες, συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση και πραγμάτωση της νέας αυτής τάσεως του κλασσικού «διαίρει και βασίλευε». Πιο πρόσφατο το παράδειγμα είναι του Κοσσυφοπεδίου, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, όχι μόνον στην απειλουμένη εκ νέου ως «πυριτιδαποθήκη», αλλά και στην λοιπή Υφήλιο, όπου υπάρχουν ή και εκκολάπτονται, πραγματικές ή και τεχνητές μειονότητες. Αποτελεί δε τούτο το δεύτερο απ΄αυτές των UCKάδων και τον ακήρυκτο πόλεμο κατά της Σερβίας, μαζί με το ΝΑΤΟ (1998) στην περιοχή αυτή.
Παράλληλα, ας γίνει τούτο μάθημα και στους άλλους λαούς και κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων και ημών, ώστε να γινόμεθα Προμηθείς και όχι Επιμηθείς, στα τόσα ανοικτά, έσωθεν και έξωθεν, Εθνικά Θέματά μας!!.

Αφήστε μια απάντηση