Blog

Βασίλειος Βάσιλας: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Βασίλειος Βάσιλας: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Προ ημερών παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή και έντονο ενδιαφέρον την από τηλεοράσεως μεταδοθείσα συζήτηση, από την συγκροτηθείσα  ΝΕΑ Δ.Κ.Ε. για την μελέτη του Δημογραφικού προβλήματος (Δ.Π) και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν θεωρούσα αναγκαία την συγκρότηση της, αφ’ ενός μεν διότι προϋπήρχε Δ.Κ.Ε επί του ιδίου θέματος, της οποίας το Ομόφωνο Πόρισμα υπεβλήθη στη Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου του 1993 , από τις προτάσεις του οποίου ελάχιστες πραγματοποιήθηκαν , αφ’ ετέρου δε διότι κατά τη συζήτηση της ΝΕΑΣ Δ.Κ.Ε δεν έγινε όπως και κατά την παλαιάν , ούτε στοιχειώδης αναφορά στις ΑΝΑΞΙΟΠΟΗΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ οι οποίες είναι:

1.Η των ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ .
2.Η των ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ που είναι τριπλάσιες των γεννήσεων .
3.Η των ΑΤΕΚΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡ|ΩΝ.

Από την επί τριάντα και πλέον χρόνια ενασχολήσεως μου με το ΥΨΙΣΊἩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ έχω την εντύπωση , ότι εάν η Ελληνική Πολιτεία ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ τις προαναφερθείσες ΑΝΑΞIΟΠΟΙΗΤΕΣ μέχρι τώρα ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ του ΕΘΝ|ΚΟΥ μας  ΔΗΜΟΓΡΑΦ|ΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, θα ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ την ΥΠΟΓΕΝΝΗἩΚΟΤΗΤΑ.

Στο πόνημα το οποίο έχω γράψει και το οποίο είναι καταχωρημένο στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ με τα στοιχεία www.elisme.gr  (Κατεβάστε την εισήγηση (με κλειδάριθμο) «Επιπτώσεις του δημογραφικού ζητήματος στην άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδος» ΕΔΩ! Κατεβάστε, επίσης, με τον ίδιο κλειδάριθμο το πόνημα «ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΕΔΩ! κλειδἀριθμος νas.vas.32), προτείνω τρόπους αξιοποιήσεως των προαναφερθεισών Δεξαμενών που αν δεν είναι οι καλύτεροι , είναι οι καλύτεροι έναντι μη υπαρχόντων άλλων και εις πάσαν περίπτωση επειδή δεν παριστάνω  ούτε τον παντογνώστη ούτε τον αλάνθαστο, εάν υπάρξουν απόψεις-προτάσεις  ή τρόποι καλύτερης λύσης του προβλήματος, ευχαρίστως να τους αποδεχτώ  και να τους υποστηρίξω μετά φανατισμού.

Ειδικότερα , έχω αναφερθεί στο ρόλο τον οποίον μπορεί να διαδραματίσει ή Αγία Εκκλησία της Ελλάδος στους τομείς:

1.Της από Iερού Άμβωνος  Διαῷωτίσεως του Χριστεπὡνυμου πληρώματος ότι  «η Άμβλωση δεν αποτελεί θέμα του οικογενειακού προγραμματισμού ,αλλά ιδιαζόντως ειδεχθές κακούργημα εκ προθέσεως»

2.Της επεκτάσεως του θεσμού των ΣΤΕΓΩΝ για τις ΑΓΑΜΕΣ κυοφορούσες  σε όλες τις Iερές Μητροπόλεις της χώρας και

3.Της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων Υιοθεσίας και Αναδοχής  (Ι.Υ.Α.) από το κράτος στις κατά τόπους Εκκλησιαστικές Ενορίες .

Σε ότι αφορά τα άτεκνα ζευγάρια τα οποία αγωνίζονται να αποκτήσουν παιδιά προτείνω όπως δημιουργηθούν τα ακόλουθα κέντρα Ι.Υ.Α στις πόλεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ , ΘΕΣΣΑΛΟΝ|ΚΗ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΑΘΗΝΑ και ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, στα Νοσοκομεία των πόλεων αυτών να δημιουργηθούν Μαιευτικές Κλινικές ΙΑΤΡΙΚΩΣ  υποβοηθούμενης ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (κοινώς ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ) ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις Ελληνίδες ό οποίες επιδιώκουν διακαώς να αποκτήσουν παιδιά.

Οίκοθεν νοείται , ότι για να είναι πλήρης και αποτελεσματική η όλη προσπάθεια θα πρέπει εκτός από τις καθαρό ΔΩΡΕΑΝ Παροχές Νοσοκομειακών θεραπειών  να υπάρξουν και ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ για τις επαρχιώτισσες , οι οποίες θα πρέπει να μετακινούνται προς τις προαναφερθείσες κλινικές και τα οποία θα μπορεί να είναι μέρος και εν ανάγκη το σύνολο των κατά τόπους Κέντρων Αποκαταστάσεως Απωλειών Υγείας ( Κ.Α.Α.Υ ) των Ε.Δ,  τα οποία χρησιμοποιούνται και ως θέρετρα για τις οικογένειες των ε. ε και  ε. α Αξιωματικών  στον καιρό της Ειρήνης .

Οπωσδήποτε θα υπάρξουν αντιδράσεις , αλλά θα πρέπει να πρυτανεύσει ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡ|ΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ των Ελλήνων και να παραμεριστούν ελάχιστες ΑΝΕΣΕΙΣ ορισμένης τάξεως Ελλήνων στη οποία έχω την τιμή να ανήκω . Μέσα στις ΔΩΡΕΑΝ παροχές πρέπει να συνυπολογίζονται και τα έξοδα μετακινήσεων.
Υπενθυμίζουμε , ότι η ίδρυση του Υπουργείου Δημογραφίας . την οποία προτείνει το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της 19-2-1993, θα συμβάλει ουσιαστικά  στην πραγματοποίηση των προτάσεών μας, διότι θα συντονίζει τις ενέργειες όλων των Φορέων, όπως είναι τα αρμόδια Υπουργεία , η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ακαδημία Αθηνών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση , οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλοι.

Προς επίρρωση των όσων αναφέραμε επικαλούμεθα  τον  αναμφισβήτητο Πατριωτισμό όλων των Ελλήνων και προ πάντων όλων των πολιτικών των εντός και εκτός Βουλής και των διανοουμένων και τους καλούμε να θέσουν  κατά μέρος  τις όποιες διαφορές και να ομονοήσουν για το συμφέρον του ΛΑΟΥ και του ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ και ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ . Φθάνουν πλέον οι ΔΙΧΛΣΜΟΙ που τόσες συμφορές έχουν συσσωρεύσει στον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Καιρός να σωφρονιστούμε επί τέλους και να διδαχτούμε από τα τόσα μας ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΜΑΤΑ , διότι αυτά που μας ΕΝΩΝΟΥΝ είναι πολύ περισσότερα και πολύ σπουδαιότερα από αυτά που μας χωρίζουν . Και η ΟΜΟΦΩΝΙΑ πρέπει να είναι ειλικρινής και γνήσια , ώστε να μη παραποιεί την αλήθεια και να στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και πρέπει να αρχίσει από τα μεγάλα ΕΘΝΙΚΑ μας προβλήματα, όπως είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, η ΠΑΙΔΕΙΑ, η ΥΓΕΙΑ η ΕΘΝΙΚΗ μας
ΑΜΥΝΑ και άλλα, τα οποία δεν προσφέρονται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις και ανταλλαγή προκλητικών προσωπικών λογομαχιών εντυπωσιασμού , καθόν χρόνον ο ΛΑΟΣ υποφέρει και η ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΝΤΙΜΕΓΩΠΙΖΕΙ τον ΕΣΧΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ του ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ του ΓΕΝΟΥΣ από του προσώπου της ΓΗΣ μέσα στο ορατό μέλλον.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το Δ.Π επικαλοὐμεθα τα σοφά και συνετά λόγια του ομογενούς δόκτορος κυρίου Μιχαήλ Γκιόκα , τα οποία είναι πάντα επίκαιρα και έχουν ως εξής:
«Ολόκληρη η Ελλάδα πρέπει να τεθεί επί ποδός πολέμου. Πρέπει να σημάνει πολεμική έγερση και να αναληφθεί εκστρατεία ενημερώσεως και δραστηριοτήτων με θερμές και πειστικές εκδηλώσεις προς τον ανά την Υφήλιον Ελληνισμό, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη Κυβέρνηση, τα κόμματα, την Εκκλησία, την Πνευματική Ηγεσία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την ΣΩΤΗΡΪΑ του ΓΕΝΟΥΣ.                                   
Και τελειώνει με την επίκληση:

               
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΦΑΔΑΖΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ»

Μετά από όλες αυτές τις θλιβερές δυσμενέστατες εξελίξεις οι οποίες καθιστούν το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ως το ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ μας ΠΡΟΒΛΗΜΑ, για την επίλυση του .

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

“Όπως ο Ανώτατος Άρχων συγκαλέσει_ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στο οποίο να συμμετέχουν
Ο Πρωθυπουργός , οι Αρχηγοί των εν τη Βουλή Κομμάτων , ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος , ο Υπουργός Εσωτερικών ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως  και ο Υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ , οι οποίοι αφού εκτιμήσουν την Κατάσταση του Δημογραφικού Προβλήματος  να  καταλήξουν το ταχύτερο δυνατό σε ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και να λάβουν όλα τα ΔΥΝΑΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για την ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Το ΕΘΝΙΚΟ αυτό Συμβούλιο μετά την ανάθεση των προς εκτέλεση αποστολών στα θεσμικό όργανα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα επεμβαίνει όπου και όταν το θεωρεί αναγκαίο.

Τελειώνοντας τονίζουμε ότι οι ΕΥΘΥΝΕΣ των εκπροσώπων της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας είναι όχι μόνο τεράστιες  αλλά και ιστορικές . «Και Φημί κι’ από Φημί και ουκ έχω τι Φω”.
Βασίλειος Βάσιλας , Ταξίαρχος ε. α

Αφήστε μια απάντηση