Blog

2014-12-01. Εναρκτήρια Ομιλία Ημερίδας 28ης Νοεμβρίου: «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ»

2014-12-01. Εναρκτήρια Ομιλία Ημερίδας 28ης Νοεμβρίου: «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΙΣΛΑΜ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ»

Κυρίες και Κύριοι,
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματίες Κους Εμφιεντζόγλου και Φιλίππου, χωρίς την χρηματική συνδρομή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως η σημερινή από το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., του οποίου τα έσοδα βασίζονται αποκλειστικά στις ετήσιες συνδρομές των μελών του.
Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο προσέφερε με προθυμία, την ωραία αυτή αίθουσα για την διεξαγωγή της σημερινής ημερίδος.
Ευχαριστώ τους σημερινούς διακεκριμένους ομιλητές, των οποίων οι εισηγήσεις θα συνεισφέρουν στην ενημέρωση αλλά και την αποτύπωση σειράς συμπερασμάτων και προτάσεων οι οποίες θα καταγραφούν στα πρακτικά της σημερινής εκδηλώσεως.
Ευχαριστώ τέλος τους παρευρισκομένους των οποίων η παρουσία τιμά το Ινστιτούτο και αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα κοινά. 
Η ανησυχία για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας έχει επί δεκαετίες αποτυπωθεί, σε σειρά μελετών και άρθρων αρμοδίων οργανισμών καθώς και πληθώραςσυμπολιτών μας. Ουδεμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση έχει θέσει το δημογραφικό πρόβλημα σε πρώτη προτεραιότητα, τα δε κατά καιρούς σποραδικάμέτρα είναι, εκ του αποτελέσματος, επιεικώς ανεπαρκή. Το γεγονός αυτό είναι απόρροια της απουσίαςσυνολικής διακομματικήςμακροπρόθεσμης στρατηγικής η οποία ασφαλώς μεταξύ άλλων θα όφειλε να συμπεριλάβει τόσο τον συνδυασμό δημογραφικό – μετανάστευση – Ισλάμ, όσο και άλλα σημαντικά θέματα εθνικής εμβέλειας όπως το αξιακό μας σύστημα, το αναπτυξιακό, αμυντικό, κοινωνικό και δημοσιονομικό μοντέλο της χώρας, καθώς και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος με ρεαλιστικούς όρους γεωπολιτικής.
Η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να ανησυχεί στον απαιτούμενο βαθμό διότι  τα αποτελέσματα του προβλήματος  δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά, λόγω της αργής μεταβολής των, με συνέπεια το χαμηλό πολιτικό κόστος να ενθαρρύνει τις πολιτικές ηγεσίες στην παραμέληση του θέματος αυτού. Δυστυχώς φοβούμαι πως όταν οιαπορρέουσεςοικονομικές,αμυντικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα πλήξουν έντονατους πολίτες, τότε το κουτί της Πανδώρας θα είναι ορθάνοικτο και η όλη κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμος.
Δημογραφικό πρόβλημα, θα σπεύσουν να καθησυχάσουν κάποιοι είχαμε και στο παρελθόν αλλά η χώρα κατόρθωσε να επιβιώσει. Η σημερινή μοναδικότητα σε σχέση με το παρελθόν είναι ο συνδυασμός της σημαντικήςυπογεννητικότητος με το έντονοκαι διαρκώς αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα, δίχως ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο των εισερχομένων,η πλειοψηφία του οποίου προέρχεται από την Ασία και την Αφρική και πιστεύει στο Ισλάμ, γεγονός που καθιστά δυσχερή την προσαρμογή της και εύκολα χειραγωγήσιμη από ξένα ισλαμικά κέντρα που επιβουλεύονται την χώρα μας.
 Οι συμπολίτες μας οι οποίοι ορθώς πιστεύουν στην ανεξιθρησκεία και διαπνέονται από δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα, οφείλουν να λάβουνσοβαρά υπ’ όψιν τους την διάσταση της θρησκείας αυτής ως πολιτικού και κοινωνικού κινήματος ευρισκομένου στον αντίποδα του κοσμικού δημοκρατικού κράτους και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την πρακτική και τα αποτελέσματα στην συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμανικών κρατών αλλά και από το πείραμα συνυπάρξεως των Ευρωπαίων πολιτών με μουσουλμανικές μάζες μεταναστών, στα πλαίσια δημιουργίας πολυπολιτισμικών κοινωνιών.
Το πληθυσμιακό και εργατικό δυναμικό των μεταναστών στην χώρα μας, έχει πρόσκαιρα εξομαλύνει τους δημογραφικούς δείκτες και διευκόλυνε συνεπώς τον λήθαργο της ηγεσίας αλλά και των πολιτών. Η κρατούσα καθησυχαστική άποψη, την οποία ενισχύουν τα ΜΜΕ και οι πάσης μορφής διεθνιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις είναι ότι οι μετανάστες αναπληρώνουν τα κενά της αγοράς εργασίας, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και ότι αργότερα  το κράτος θα μπορέσει να απαλλαγεί από την πλειοψηφία αυτών με σταδιακήεπαναπροώθησή τους. Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάστες καθίστανται ανεπιστρεπτί τμήμα του κορμού της κοινωνίας μας με ότι αυτό σημαίνει εθνικά, κοινωνικά και πολιτισμικά. Οι Έλληνες ίσως να καταρρεύσουν πληθυσμιακά αλλά όχι και ο Ελληνικός χώρος ο οποίος θα κατοικείται μελλοντικά από πληθυσμό διαφορετικής συνθέσεως και πολιτισμικής φυσιογνωμίας.
Η σημερινή ημερίδα απευθύνεται κυρίως στην κοινή γνώμη και αποσκοπεί στην αναγνώριση και αποτίμηση του μεγέθους του προαναφερθέντος προβλήματος. Αφού αναγνωρισθεί και κατανοηθεί το πρόβλημα, εναπόκειται στους συμπολίτες μας και στην πολιτική μας ηγεσία η επιλογή της αδράνειας ή της αμέσου πολυεπίπεδης δραστηριοποιήσεως. Το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., ενδεχομένως να λανθάνει στις εκτιμήσεις του αλλά κρίνει και το δηλώνει με παρρησία, πως ο εν λόγω συνδυασμός αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική πρόκληση και απειλή. 
Εύχομαι η σημερινή ημερίδα να αποβεί χρήσιμη και ωφέλιμη στο ακροατήριο και την κοινή γνώμη, τα δε συμπεράσματα και προτάσεις της, τα οποία θα καταγραφούν στα προς διανομή πρακτικά να αποτελέσουν καμπή προβληματισμού και δράσεως για τα εθνικά κέντρα λήψεως αποφάσεων.
28 – Νοεμβρίου – 2014
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.
Κατεβάστε ΕΔΩ! την ομιλία.

Θα ακολουθήσει σύντομα η ανάρτηση όλων των ομιλιών της ημερίδας!

Αφήστε μια απάντηση