Blog

2014-3-27. Η Εβδομαδιαία Συνεπισκόπηση του Ινστιτούτου, 27-3-2014

2014-3-27. Η Εβδομαδιαία Συνεπισκόπηση του Ινστιτούτου, 27-3-2014

 Στις 31 Μαρτίου θα συναντηθούν οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ερόγλου για να αποτιμήσουν την μέχρι τώρα πρόοδο των συνομιλιών, που διεξάγονται δια των δύο διαπραγματευτών.
 Οι πρώτες όμως ενδείξεις, ως προς την πρόοδο των ενδοκυπριακών συνομιλών, δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης.
 Σύμφωνα με κυπριακές πηγές, η επιφυλακτικότητα του κ. Αναστασιάδη οφείλεται στο γεγονός ότι οι Τ/Κ επιμένουν σε μια λύση η οποία να διασφαλίζει την παραμονή όλων των Τ/Κ στις σημερινές θέσεις τους και να προνοεί την εκ περιτροπής προεδρία, που είχε αποδεχθεί ο κ. Χριστόφιας, αλλά δεν την δέχονται οι Ε/Κ.
 Ο Τ/Κ διαπραγματευτής κ. Οζεράϊ δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Φωνή της Αμερικής» ότι θα ήταν σημαντικό, να συνεργαστούν οι δύο πλευρές σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. η διαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων, χωρίς να περιμένουν τη λύση του Κυπριακού.

 Οι θέσεις αυτές των Τ/Κ αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, ότι ενδιαφέρονται μόνο για την επιβολή των απόψεών τους και τον προσπορισμό ωφελημάτων, μέσω των ΜΟΕ, εις βάρος των Ε/Κ. Κατόπιν αυτού ο κ. Αναστασιάδης δεν πρέπει να παρασυρθεί από την επιθυμία του, να αλλάξει το status  quο, το οποίο χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο και επικίνδυνο και να προβεί σε απαράδεκτες υποχωρήσεις, ούτε να δεχθεί ΜΟΕ τα οποία θα ευνοούν τους Τ/Κ, γιατί αυτοί,, από την ώρα που θα πετύχουν τις επιδιώξεις τους μέσω αυτών, θα σκληρύνουν την στάση τους και δεν θα διστάσουν να υπονομεύσουν τις συνομιλίες.

Αφήστε μια απάντηση