Blog

2015-02-15. Mια  Aπόπειρα Ολιστικής Προσέγγισης στη Διαδικασία Χωρικής Αναδιοργάνωσης σε σχέση με τη βελτίωση των Θαλάσσιων Μεταφορικών Συστημάτων. Μια γεωπολιτική – γεωχωρoταξική θέση.

2015-02-15. Mια Aπόπειρα Ολιστικής Προσέγγισης στη Διαδικασία Χωρικής Αναδιοργάνωσης σε σχέση με τη βελτίωση των Θαλάσσιων Μεταφορικών Συστημάτων. Μια γεωπολιτική – γεωχωρoταξική θέση.

Η έννοια της «συρρίκνωσης του χρονοχώρου» διαχρονικά, οφειλόμενη στις ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία των θαλάσσιων  μεταφορών μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης στη διαδικασία δυναμικού χαρακτήρα, χωρικής αναδιοργάνωσης περιοχών. Αφετηρία αυτής της προσέγγισης αποτελεί η ζήτηση για υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν συνθήκες βελτιωμένης πρόσβασης και η οποία συγκεκριμένη ζήτηση μπορεί να προέλθει είτε από το περιφερειακό οικονομικό σύστημα (περιφερειακή οικονομία) ή από συνιστώσες αυτού, όπως επιχειρήσεις, αστικά κέντρα κ.λ.π., ή και ακόμα από το οικονομικό σύστημα στο σύνολό του. Έτσι η ζήτηση για προσπελασιμότητα  αποτελεί την δύναμη που μπορεί να καθοδηγήσει αυτή τη διαδικασία. Εάν τώρα η εν δυνάμει αυτή ζήτηση είναι επαρκής σε μεγάλο βαθμό, είναι πιθανόν να λάβει χώρα μια έρευνα  για τα μεταφορικά μέσα που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν την προαναφερόμενη ζήτηση.

Διαβάστε ΕΔΩ! όλο το άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση