Blog

2015-05-19.  Οι εξελίξεις στα Σκόπια  δικαιώνουν το ελληνικό βέτο

2015-05-19. Οι εξελίξεις στα Σκόπια δικαιώνουν το ελληνικό βέτο

Σε ανακοινωθέν που διάβασε ο ίδιος στις 11 Μαΐου, ύστερα από σύσκεψη των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια Μπέϋλυ αμφισβήτησε, σε πρωτοφανώς σκληρό τόνο και ανοιχτά, την προσήλωση της σκοπιανής κυβέρνησης στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις αξίες της Ευρωατλαντικής Κοινότητας. Και προειδοποίησε ότι ο καταιγισμός καταγγελιών της σκοπιανής αντιπολίτευσης εναντίον του καθεστώτος Γκρούεφσκι θέτει εν αμφιβόλω την ένταξη της FYROM στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Είχε προηγηθεί η εισβολή μονάδας του UCK στο Κουμάνοβο, όπου διεξήχθησαν μάχες μεταξύ της σκοπιανής αστυνομίας και των εθνικιστών Αλβανών, με αποτέλεσμα τον φόνο οκτώ αστυνομικών και 14 Αλβανών.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ένταξη των Σκοπίων σε κάποιον ισχυρό διεθνή οργανισμό, όπως το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ, αντί να δημιουργήσει σταθερότητα στην FYROM, θα μετέφερε την αστάθεια στο εσωτερικό του οργανισμού. Ένα κρατίδιο υπό διάλυση, με το δυτικό του αλβανόφωνο τμήμα να έχει αποκοπεί και να βρίσκεται σε διαδικασία απόσχισης, και μάλιστα μέσω ενόπλων συγκρούσεων, αποκλείεται να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ή στην ατλαντική οικογένεια.
Από το μεγάλο συλλαλητήριο του 1992 μέχρι σήμερα, επί σχεδόν ένα τέταρτο αιώνα, οι «προοδευτικοί» μας διανοούμενοι και άλλοι αστέρες του εγχώριου εθνομηδενισμού  λοιδωρούσαν τους «υπερπατριώτες» και «εθνικιστές», που αντιδρούσαν στην αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονίας». Κατηγορούσαν την αδιάλλακτη πολιτική και τα εμπάργκο του Ανδρέα Παπανδρέου, την ρήση του συγκινημένου υπέργηρου Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η Μακεδονία είναι Ελληνική», το βέτο του Κώστα Καραμανλή στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, την ανελαστικότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που στο ζήτημα αυτό τράβηξε μία σαφή «κόκκινη γραμμή», ίσως την μόνη μεταπολεμικά, και έμεινε συνεπής σε αυτήν.
Αλλά και ο ελληνικός λαός, που έδειξε συμπαγή αντίθεση στην προσπάθεια υφαρπαγής της μακεδονικής ιστορίας και κληρονομιάς του, που στις δημοσκοπήσεις έδινε ποσοστά άνω του 90% εναντίον κάθε «ιδέας» αποδοχής της σκοπιανής πλαστογραφίας, ήξερε καλύτερα από τους ολιγάριθμους «επαΐοντες» και «ειδικούς». Οι πάντες σε αυτήν την χώρα είχαν καταλάβει ότι το τεχνητό σκοπιανό κρατίδιο, που κατοικείται από βουλγαρόφωνους Σλαύους, ελληνόφωνους Κουτσόβλαχους και Αλβανούς, έχει συγκροτήσει μία πλαστή ταυτότητα, για να δημιουργήσει ψευδεπίγραφη συνοχή. Και ότι για να την ενισχύσει βρήκε και έναν  βολικό «κακό», την Ελλάδα, που δήθεν δεν αφήνει την FYROM να προκόψει στις διεθνείς της σχέσεις. Βολική εξήγηση για τις τριτοκοσμικές δομές του υπανάπτυκτου κρατιδίου.
Οι πάντες στην Ελλάδα είχαν διαβάσει τα αλυτρωτικά επίσημα σκοπιανά κείμενα και σχολικά βιβλία, είχαν δει τους χάρτες με την «αλύτρωτη» Θεσσαλονίκη ενθυλακωμένη στην αρρωστημένη φαντασίωση της «Μακεδονίας του Αιγαίου», είχαν δει τους Σκοπιανούς ηγέτες να προσκυνάνε μνημεία του σκοπιανού τους ψευδοαλυτρωτισμού. Όλοι τα είχαν υπ’ όψη τους αυτά, πλην των «μοντέρνων» και «αντιεθνικιστών» διανοουμένων και δημοσιολόγων.
Τώρα λοιπόν οι «εθνικιστές» και οι «υπερπατριώτες» (δηλαδή αυτοί που απλά έβλεπαν την πραγματικότητα όπως είναι και όχι μέσα από πολυπολιτισμικές παρωπίδες και ιδεοληψίες)  δικαιώνονται από την ίδια την επίσημη ευρωπαϊκή και αμερικανική πολιτική. Και ο Ελληνικός λαός αποδεικνύεται σοφώτερος των διανοουμένων του.
Οπότε μπορούμε, δικαιολογημένα, να θέσουμε το εξής ερώτημα: μήπως και οι άλλες θέσεις των ψευδοπροοδευτικών, εθνομηδενιστών, φιλοσκοπιανών και φιλότουρκων διανοουμένων μας στα άλλα εθνικά θέματα είναι εξίσου ιδεοληπτικές, εξωπραγματικές και το χειρότερο λανθασμένες, όπως και ο σκοπιανός τους «ρεαλισμός».

Δημοσιεύθηκε στο Kontra News

Αφήστε μια απάντηση