Blog

2015-11-05. Απάντηση στις Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη επί Γενοκτονίας Ποντίων

2015-11-05. Απάντηση στις Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη επί Γενοκτονίας Ποντίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών θεωρεί ότι υφίσταται επαρκής ιστορική τεκμηρίωση της διαπραχθείσης γενοκτονίας των Ποντίων. Ανεξαρτήτως αυτού, το Ινστιτούτο καταδικάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού παιδείας Κου Ν. Φίλη, περί μη διαπράξεως της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους, για τους ακόλουθους λόγους:
α. Ένα θεσμικό πρόσωπο της ελληνικής κυβερνήσεως το οποίο τοποθετείται επί εθνικών θεμάτων δημοσίως, απηχεί τις απόψεις της κυβερνήσεως. Εάν υπάρχει διάσταση απόψεων, και προσωπικός διχασμός, είτε το θεσμικό πρόσωπο παραιτείται είτε η κυβέρνηση το απομακρύνει για προφανείς λόγους.
β. Οι δημόσιες δηλώσεις του Κου Ν. Φίλη αψηφούν προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου (N2193/94) περί της γενοκτονίας των Ποντίων.
γ. Καταστρατηγείται και υπονομεύεται η πολυετής και κοπιώδης εθνική προσπάθεια, καθώς και οι επί μέρους συναφείς προσπάθειες Ποντιακών οργανώσεων ανά τον κόσμο, όπως αναγνωρισθεί και καταδικασθεί διεθνώς η γενοκτονία των Ποντίων. Οι εν λόγω δηλώσεις του Υπουργού αποθαρρύνουν και αποτρέπουν ξένους φορείς υποστηρικτές των ελληνικών θέσεων.
δ. Προσφέρονται υποστηρικτικές υπηρεσίες στα σχετικά τουρκικά επιχειρήματα και δικαιώνονται οι τουρκικές θέσεις. Έχει ήδη αρχίσει η τουρκική εκμετάλλευση των δηλώσεων του Κου Φίλη.   
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες εκλέγουν τις πολιτικές τους ηγεσίες με γνώμονα την υπ’ αυτών υποχρεωτική, αποκλειστική και αποτελεσματική εκπλήρωση των Εθνικών Συμφερόντων. Πέραν και πάνω από όλα οι εκάστοτε κυβερνώντες θα πρέπει να εμμένουν στον υπέρτατο αυτόν πολιτικό Αντικειμενικό Σκοπό  και ουδέποτε να τον λησμονούν. Αυτό πράττουν οι ηγεσίες κάθε σημαντικού κράτους που ενδιαφέρονται για την επιβίωση και την ευημερία του λαού ο οποίος τους εξέλεξε. Οιεσδήποτε άλλες ανησυχίες, αναζητήσεις, ευαισθησίες και ιδεοληψίες αφορούν άλλους φορείς (π.χ. ΜΚΟ) και ιδιώτες, διαθέτοντες την σχετική εξειδίκευση και αρμοδιότητα.

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παν. Λεονάρδος, Υπτγος ε.α.                    Βασ. Μαρτζούκος Αντνχος ΠΝ ε.α.

Αφήστε μια απάντηση