Blog

25/9/2016,  ΕΛΙΣΜΕ: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ 15/9 ΕΩΣ 21/9

25/9/2016, ΕΛΙΣΜΕ: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ 15/9 ΕΩΣ 21/9

Α. ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥ 1922 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«Στα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται το παρακάτω κείμενο που αποτελεί απόδειξη των προσπαθειών που κατέβαλε η κεμαλική τότε Τουρκία για να αποκτήσει συμμάχους στον αγώνα εναντίον της Ελλάδος.
Πρόκειται για μια μυστική συμφωνία που υπέγραψαν εκπρόσωποι της Αλβανίας και της κυβέρνησης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και της οποίας το κείμενο – μεταφρασμένο στην ελληνική – έστειλε τον Νοέμβριο του 1922 από την Κωνσταντινούπολη στον ΓΕΝ ο αντιπλοίαρχος Δ. Μελετόπουλος.
Η μυστική αυτή συμφωνία έχει ως ακολούθως:
«1. … Η κυβέρνησις της Μ. Εθνοσυνελεύσεως της Τουρκίας θα φροντίσει ηθικώς και υλικώς όπως η Αλβανία αποκτήση του εθνικούς σκοπούς της.
2. Η κυβέρνησις της Μ. Εθνοσυνελεύσεως της Τουρκίας δέχεται όπως υπηρετήσουν εν τη αλβανική Κυβέρνηση οι Αλβανοί την καταγωγήν και εν τω Τουρκικώ Κράτει υπηρετούντες Αλβανοί στρατιωτικοί και δημόσιοι πολιτικοί υπήλληλοι.
3. Η αλβανική κυβέρνησις αναλαμβάνει όπως ετοιμάση εντός έτους ή ολιγώτερον σώμα στρατών εκ τριών Μεραρχιών.
4. Η επιτροπή της Εθν. Αμύνης (της) Κυβερνήσεως της Άγκυρας αναλαμβάνει όπως αποστείλη στρατιωτική αποστολήν δια την εκπαίδευσιν του άνω σώματος.
5. Η Κυβέρνησις της Αλβανίας αναλαμβάνει όπως εκ των Μεραρχιών η μία διατεθή δια τα σερβικά, η ετέρα δια τα ελληνικά σύνορα, η δε Τρίτη δια την εσωτερικήντάξιν και ασφάλειαν.
6. Η αλβανική Κυβέρνησιςυποχραιούται όπως διοργανώση συμμορίας και αποστείλη αυτάς εις το ελληνικός έδαφος.
7. Η αλβανική Κυβέρνησις υποχρεούται όπως επειδή τα 2/3 της Αλβανίας αποτελούνται εκ μουσουλμάνων, η Βουλή να αποτελείται 90% εκ μουσουλμάνων, ουδέποτε δε θα χρησιμοποιήση εις τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών χριστιανούς υπουργούς, (θα) φροντίση δε συνάμα όπως βαθμηδόν εποικίση μουσουλμάνους εις τα μέρη εις α πλεονάζουν οι Έλληνες.
8. Εις την μέλλουσανΕθνοσυνέλευσιν (θα) καθορισθή το ζήτημα του πολιτεύματος, θα ληφθή δε μέριμνα όπως εξασφαλισθή η λαϊκή κυριαρχία.
9. Εν περιπτώσιε καθ’ ην δεν ήθελε εξασφαλισθή η λαϊκή κυριαρχία να προβούν εις δημοψήφισμα (να εκλεγεί εις μουσουλμάνος Πρίγκηψ) προς τούτο δεν θέλουσι καταβληθεί αι δέουσιαπροσπάθειαι εκ μέρους των μουσουλμάνων βουλευτών και του μουσουλμανικού πληθυσμού.
10. Η αλβανική Κυβέρνησις θέλει φροντίσει όπως το εμπόριονπεριέλθη εις χείρας μουσουλμάνων επί τούτω δεν θέλουσιψηφισθή ειδικοί νόμοι υπό το όνομα τούτο.
11.Κατόπιν της συνάψεως της ειρήνης κοινή συμφωνία των δύο κρατών θα διορισθή επιτροπή ήτις θέλει συνάψει προξενικάς και εμπορικάς συμβάσεις.
12. Εκτός του άρθρου 6, τα ετέρα θα εφαρμοσθούν κατόπιν της συνάψεως της ειρήνης.
Η αλβανοτουρκική αυτή σύμπραξη θα στρεφόταν, κατά κύριο λόγο, εναντίον της Ελλάδος. Αυτό γίνεται φανερό από το άρθρο 12 με το οποίο ο σχηματισμός συμμοριών και η διείσδησή τους στην Ελλάδα ήταν η μόνη υποχρέωση που η αλβανική πλευρά όφειλε να εκπληρώσει αμέσως».
http://www.analystsforchange.org/2016/09/1922_16.html

Β.  ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.
Στόχος της Τουρκίας είναι να καταλάβει εδάφη στο βορειοδυτικό Ιράκ, τόσο για να χωθεί «σφήνα» ανάμεσα στα κουρδικά εδάφη στη Συρία και στο ιρακινό Κουρδιστάν αλλά και για να πάρει μερίδιο από την πόλη της Μοσούλης.
Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Πριν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 είχε περίπου 2.000.000 πληθυσμό.
500.000 κάτοικοι της Μοσούλης, κυρίως Ασσύριοι χριστιανοί και πολλοί Κούρδοι, πρόλαβαν να την εγκαταλείψουν πριν πέσει στους τζιχαντιστές.
Η Μοσούλη, το αρχαίο της όνομα είναι Νινευή, ήταν η αρχαία πρωτεύουσα των Ασσυρίων. Επίσης η περιοχή της είναι πλούσια σε πετρέλαια.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να ξεκινήσουν την πολιορκία της Μοσούλης τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, η έναρξη της πολιορκίας έχει πάει πίσω για Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2016 επειδή ακόμα δεν έχουν εκπαιδευτεί αρκετά ιρακινά στρατεύματα για να πάρουν μέρος στη μάχη.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι από την πλευρά του Ιράκ χρειάζονται τουλάχιστον 15.000 με 20.000 στρατιώτες για να αντιμετωπίσουν τους περίπου 10.000 τζιχαντιστές που είναι ταμπουρωμένοι στην πόλη.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να εκπαιδεύσουν μόλις 6.000 Ιρακινούς. Από τις σουνιτικές αραβικές φυλές της περιοχής οι Αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει ακόμα 1.500 άνδρες, οι οποίοι σχημάτισαν παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές υπό τη διοίκηση της Βαγδάτης.
Η Τουρκία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι έχει εκπαιδεύσει 6.000 ντόπιους σουνίτες και Κούρδους Πεσμεργκά.
Να σημειωθεί εδώ ότι το καθεστώς Μπαρζανί στο ιρακινό Κουρδιστάν συνεργάζεται με τους Τούρκους και αυτή είναι η αιτία της πολιτικής (προς το παρόν) αντιπαράθεσης μεταξύ των κουρδικών πατριωτικών δυνάμεων που αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον ΑμπντουλάχΟτσαλάν και του Μπαρζανί, ο οποίος ως κλασικός κοτζάμπασης δεν νοιάζεται για ένα μεγάλο κι ελεύθερο Κουρδιστάν αλλά για το πώς θα κρατήσει το μικρό του κουρδικό φέουδο στο βόρειο Ιράκ.
Η Τουρκία για να δικαιολογήσει την εισβολή της στο Ιράκ και την εμπλοκή της στην πολιορκία της Μοσούλης, ισχυρίζεται ότι θέλει να συμβάλλει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το ίδιο Ισλαμικό Κράτος που η Τουρκία δημιούργησε και επικαλείται «ιστορικές σχέσεις» με τη Μοσούλη, επειδή η Μοσούλη ήταν υπό οθωμανική κατοχή πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι Κούρδοι Γιαζίντι (ζωροαστριστές) όταν δέχθηκαν επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους από τους Πεσμεργκά του Μπαρζανί, να σφαγιαστούν από τους τζιχαντιστές.
Τότε οι μόνοι ένοπλοι Κούρδοι που έσπευσαν να τους υπερασπιστούν ήταν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες Γιαζίντι να σχηματίσουν δυνάμεις εθελοντών, ανδρών και γυναικών, που εντάχθηκαν υπό τη διοίκηση του PKK.
Ένας ακόμα λόγος είναι ότι το PKK προστατεύει τους ζωροαστριστές Κούρδους θεωρώντας τους «ζώσα εθνική παράδοση» του κουρδικού έθνους.Η Τουρκία επίσης δηλώνει ότι θέλει να προστατεύσει τους Τουρκμένους (τουρκική φυλή) που ζουν στην Τελ Αφάρ, στην επαρχία της Νινευή.
Επειδή όμως οι Τουρκμένοι του Ιράκ είναι σιίτες και όχι σουνίτες, όπως το τουρκικό καθεστώς, η Τουρκία θέλει να καταλάβει την Τελ Αφάρ για να μην περάσει στον έλεγχο των ιρακινών σιιτικών παραστρατιωτικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Οι παραπάνω τουρκικοί σχεδιασμοί, που μεταδίδονται από τη Hurriyet, σαφώς και είναι απαράδεκτοι.
http://www.analystsforchange.org/2016/09/blog-post_474.html

Υψηλόβαθμοι οπλαρχηγοί του ISIS νεκροί στην Άνμπαρ του Ιράκ
Ο διοικητής της σιιτικής ιρακινής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Κατρί Αλ Ομπέιντι, ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων υψηλόβαθμων οπλαρχηγών του ISIS.
«Τέσσερις σημαντικοί οπλαρχηγοί του ISIS, εκ των οποίων οι δύο Σαουδάραβες, σκοτώθηκαν στην περιοχή Αλ Μπαγκντάντι της δυτικής επαρχίας Άνμπαρ ύστερα από επίθεση των ιρακινών δυνάμεων».
Κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία: Αμερικανική επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ
62Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν, 100 τραυματίες δήλωσε το συριακό ΓΕΣ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι θέσεις του Συριακού στρατού επλήγησαν από δύο μαχητικά F-16 και δύο αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Α-10 του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού.
Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη αμερικανική επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αεροσκάφη Α-10 διαθέτει μόνο η Αμερικανική αεροπορία. «Σήμερα στις 17-17.50 ώρα Μόσχας αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ –δύο F-16 και δύο Α-10 εκτέλεσαν τέσσερις επιδρομές κατά θέσεων των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες είχαν περικυκλώσει τις δυνάμεις του ΙΚ κοντά στο αεροδρόμιο του ΝτείρεζΖορ. Τα αεροσκάφη του συνασπισμού εισήλθαν στον συριακό εναέριο χώρο από το Ιράκ», δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.
Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι το ΙΚ εκτόξευσε επίθεση αμέσως μετά τις εν λόγω επιδρομές. «Αν οι επιθέσεις έγιναν κατά λάθος αυτό οφείλεται στην απροθυμία των Αμερικανών να συνδυάσουν τη δράση τους με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική και ενδεχομένως να ανατρέψει την μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την ειρήνευση στην Συρία.
http://www.analystsforchange.org/2016/09/blog-post_200.html#more

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρείας αναγνωσιμότητας αμερικανικού ιστοχώρου «The DailyBeast», οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η επίθεση ίσως και να έπληξε φυλακισμένους τους οποίους το συριακό καθεστώς επιθυμούσε να τους μετατρέψει σε στρατιώτες και σε αντάλλαγμα να τους χαρίσει τις ποινές.
Τυπικά, οι Αμερικανοί έχουν αναθέσει τη διεξαγωγή έρευνας σε ταξίαρχο ώστε να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά, με την τελική εκδοχή να μην αποκλείεται να αλλάξει. Οι δυνάμεις που ανέλαβαν την εκτέλεση της αποστολής (πλην των Αμερικανών συμμετείχαν οι Βρετανοί με μη επανδρωμένο αερόχημα, ενώ προκύπτει αυστραλέζικη και δανέζικη συμμετοχή) είχαν σωστές συντεταγμένες των στόχων.
Το μέγα ερώτημα που τίθεται στο δημοσίευμα, είναι το πώς είναι δυνατό να μην κατόρθωσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ που φέρονται να παρακολουθούσαν τον στόχο επί διήμερο, προφανώς μέσω πτήσεων μη επανδρωμένων αεροχημάτων και άλλων τεχνικών μέσων συλλογής πληροφοριών, να αντιληφθούν ότι δεν επρόκειτο παρά για κυβερνητικές δυνάμεις, αφού επρόκειτο για σταθερό στόχο…
ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Πάμε στα γεγονότα: τελικά, η ανθρωπιστική νηοπομπή του ΟΗΕ ήταν γεμάτη φίσκα με όπλα και πυρομαχικά. Εξακολουθεί να περιμένει στα τουρκικά σύνορα, επίσημα, διότι ο δρόμος δεν είναι ασφαλής, ανεπίσημα επειδή η Συρία ζήτησε να την ψάξει, πριν την αφήσει να περάσει. Αυτός ο τρόπος δράσης του ΟΗΕ αντιστοιχεί στις αποκαλύψεις του πρώην επικεφαλής της τουρκικής αντι-τρομοκρατίας, Αχμέτ SaitYayla, ο οποίος σήμερα έχει τραφεί σε φυγή: το Πεντάγωνο και η Τουρκία χρησιμοποιούν τις ανθρωπιστικές αποστολές για να οπλίσουν τους τζιχαντιστές.
Στη συνέχεια, το Πεντάγωνο επιτέθηκε σε μια συριακή στατική θέση στο Ντέιραλ-Ζορ. Σταμάτησε όταν η Ρωσία το προειδοποίησε για τη «σύγχυση» του. Και άφησε τους τζιχαντιστές να συνεχίσουν την επίθεση στο δρόμο που τους είχε ανοίξει.
Στρατηγικά, το να εμποδίσουν τον Συριακό Αραβικό στρατό να απελευθερώσει ολόκληρο το Κυβερνείο του Ντέιραλ-Ζορ, είναι σαν να κρατήσουν το Ντάες/Daesh στο ρόλο του ως εμπόδιο στη διαδρομή Δαμασκός-Βαγδάτη-Τεχεράνη. Στο παρελθόν, το Πεντάγωνο είχε αφήσει το Ντάες/Daesh να εγκατασταθεί στην Παλμύρα, την ιστορική στάση του «Δρόμου του Μεταξιού». Σήμερα, ο δρόμος εξακολουθεί να είναι κομμένος από τους τζιχαντιστές από την ιρακινή πλευρά, αλλά θα μπορούσε να παρακαμφθεί μέσω του Ντέιραλ-Ζορ, αν οι Ιρακινοί απελευθερώνουν τη Μοσούλη.
Από τη πλευρά των ΗΠΑ, η συμφωνία ήταν μόνο ένας τρόπος για να κερδίσουν χρόνο, για να ανεφοδιάσουν τους τζιχαντιστές και να συνεχίσουν τον πόλεμο. Αντιστρέφοντας την κατάσταση στο διπλωματικό πεδίο, η Ρωσία κάλεσε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκαλώντας πανικό στην Ουάσιγκτον. Πράγματι, η περίοδος αυτή δεν αντιστοιχεί μόνο με το τέλος της θητείας του Ομπάμα, αλλά και με τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Η ΣαμάνθαΠάουερ , πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΣΑ/ΟΗΕ έφυγε από την αίθουσα, ευρισκόμενη σε δύσκολη θέση.
Από τούδε και στο εξής, η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί το διπλωματικό της πλεονέκτημα: οι Ηνωμένες Πολιτείες πιάστηκαν αυτόφωρα σε πράξη προδοσίας.
Η Μόσχα μπορεί, επομένως, να χρησιμοποιήσει τη Γενική Συνέλευση για να ανακοινώσει την πρόθεσή της να τελειώσει με τους τζιχαντιστές. Η αμερικανική χειραγώγηση θα στραφεί εναντίον όσων την φαντάστηκαν. Η Ουάσιγκτον δεν θα έχει παρά μόνο δύο επιλογές: είτε να συμμετάσχει σε ανοικτή αντιπαράθεση που δεν θέλει ή να αποδέχεται ότι οι προστατευόμενοι της χάνουν το παιχνίδι.
http://www.analystsforchange.org/2016/09/made-in-usa.html
http://www.analystsforchange.org/2016/09/blog-post_216.html#more

Γ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Το Ισραήλ έχει 200 ατομικές βόμβες που στοχεύουν το Ιράν
Ο πρώην Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κόλιν Πάουελ (ColinPowell ) του οποίου τα emails έχουν υποκλαπεί, είχε γράψει- αναφερόμενος στην ενίσχυση του Ισραήλ – ότι διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές, μια εκτίμηση με βάση δημόσιες αναφορές, χωρίς όμως  να γίνεται επίκληση αμερικανικών πηγών.
Τον Μάρτιο του 2015, σε μια ανταλλαγή σχολίων στο προσωπικό του ταχυδρομείο με λογιαριασμόgmail, ο Πάουελ είχε γράψει ότι το Ιράν γνωρίζει ότι το Ισραήλ διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές και όλα οι πύραυλοι στοχεύουν την Τεχεράνη και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν χιλιάδες τέτοιες κεφαλές.
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ομπάμα – Νετανιάχου μετά από μακροχρόνια ένταση!!
ΟΜΠΑΜΑ:«Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ είναι αναλλοίωτες. Η ασφάλεια του Ισραήλ είναι σημαντική για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής» Αναφερόμενος στην ζωή του μετά τον προεδρία, ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα επισκέπτεται συχνά το Ισραήλ «καθώς είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους». ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Μπαράκ, να γνωρίζετε ότι θα είστε πάντα καλοδεχούμενος στο Ισραήλ!!
http://www.analystsforchange.org/2016/09/blog-post_823.html#more
http://www.analystsforchange.org/2016/09/200.html

Δ. Τα email της Κλίντον που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι σχεδιάζει την καταστροφή της Ρωσίας!
Τα email που διέρρευσαν συμπληρώνουν την εικόνα ενός σχεδίου Bill-και-Hillary-Clinton για την καταστροφή της Ρωσίας – ένα σχέδιο το οποίο είχε προέλθει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ GeorgeHerbertWalkerBush το 1990 και το οποίο ακολούθησαν ο γιος του George W Bush και οι δύο Clinton, σχέδιο που όμως μόλις πρόσφατα έχει αρχίσει να τεκμηριώνεται από διαρροές δημοσιεύσεων των προσωπικών επικοινωνιών μεταξύ των βασικών παραγόντων οι οποίοι, ενεργώντας στα παρασκήνια, ήταν οι εσωτερικοί εκτελεστές αυτής της επιχείρησης.
Στους παράγοντες αυτούς περιλαμβάνονται ο BillClinton, η HillaryClinton, ο George W Bush, η VictoriaNuland, ο JeffreyFeltman, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας BandarbinSultanal-Saud, ο διάδοχος στον θρόνο της Σαουδικής Αραβίας MuhammedbinSalmanal-Saud και ο Εμίρης του Κατάρ.
Η επιχείρηση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν η ιστοσελίδα ZeroHedge στις 6 Οκτωβρίου 2015 έβαλε τον τίτλο “Σαουδάραβες Κληρικοί Καλούν για Τζιχάντ Εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν” δίνοντας συνδέσμους με διάφορες πηγές, μεταξύ των οποίων ένα ρεπορτάζ της WallStreet Journal της προηγούμενης ημέρας, το οποίο απλά αγνοούσε την Σαουδική ανάμιξη και είχε τίτλο “Οι ΗΠΑ Βλέπουν Ρωσικές Κινήσεις Εναντίον Ανταρτών που Υποστηρίζονται από την CIA στην Συρία”, σαν να επρόκειτο απλά για ένα ζήτημα ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας, και όχι για ένα θέμα που αφορά την οικογένεια Σαούντ.
ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΕΙΛ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ
Δύο από αυτά αποδεικνύουν ότι ενώ η Hillary ήταν Υπουργός Εξωτερικών, ο σύζυγος της, ο “Bill”, βοηθούσε πολύ ενεργά την “διπλωματία” της. Και οι δύο σημειώσεις είναι από τον JeffreyFeltman, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε με εμφανή τρόπο από την VictoriaNuland του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, όταν η Nuland είπε στον πρέσβη των ΗΠΑ στο Κίεβο, στις 4 Φεβρουαρίου 2014, μόλις 18 ημέρες πριν από το πραξικόπημα της που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, και 22 ημέρες πριν από την εγκατάσταση του ArseniyYatsenyuk που μισούσε την Ρωσία ως ηγέτη της αμερικανικής προσωρινής δικτατορίας εκεί, τα εξής:VictoriaNuland: Νομίζω ότι ο Yats είναι ο τύπος που έχει την οικονομική εμπειρία, την κυβερνητική εμπειρία. Είναι ο – Αυτό που χρειάζεται είναι τον Klitsch και τον Tyahnybokαπ’ έξω. Πρέπει να τους μιλάει τέσσερις φορές την εβδομάδα, ξέρεις. Απλά πιστεύω οKlitsch να παίξει ρόλο, να είναι σε αυτό το επίπεδο εργασίας με τον Yatseniuk, δεν θα κάνει άλλη δουλειά.
GeoffreyPyatt: Ναι, όχι, νομίζω ότι είναι σωστό. OK. Καλά. Θέλετε να κανονίσουμε μια επαφή μαζί του σαν το επόμενο βήμα;
VictoriaNuland: Αυτό που έχω καταλάβει – αλλά να μου πεις – είναι ότι οι τρεις μεγάλοι πήγαιναν σε δική τους συνάντηση και ότι ο Yats επρόκειτο να τους προσφέρει σε αυτό το πλαίσιο μια πρόταση τρία-συν-ένα ή μια [πρόταση] τρία-συν-δύο μαζί με σένα. Δεν το κατάλαβες έτσι και συ;
Pyatt: Όχι. Νομίζω ότι – εννοώ ότι αυτό είναι που πρότεινε, αλλά νομίζω, απλά γνωρίζοντας τη δυναμική που έχουν, όπου ο Klitschko είναι ο πρώτος σκύλος, θα του πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να εμφανιστεί σε όποια συνάντηση και να έχουν και αυτός κατά πάσα πιθανότητα μιλάει με τους δικούς του αυτή τη στιγμή, οπότε νομίζω ότι το να επικοινωνήσετε κατευθείαν μαζί του θα βοηθήσει με την διαχείριση της προσωπικότητας μεταξύ των τριών και σας δίνει επίσης μια ευκαιρία να προχωρήσετε γρήγορα σε όλα αυτά τα πράγματα και να τα ξεπεράσουμε όλα πριν καθίσουν όλοι κάτω και μας εξηγήσει αυτός γιατί δεν του αρέσει.
Nuland: Εντάξει, καλά. Είμαι ευχαριστημένη. Γιατί δεν επικοινωνείς μαζί του να μάθεις αν θέλει να μιλήσει πριν ή μετά.
Pyatt: Εντάξει, θα το κάνω. Ευχαριστώ.
Nuland: Εντάξει, ένας ακόμη μπελάς για σένα Geoff. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν στο είπα αυτό, ή αν το είπα μόνο στην Ουάσινγκτον, ότι όταν μίλησα με τον JeffFeltman [που ήταν, το 2011, στο State Department της Hillary, αλλά τώρα πλέον ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές υποθέσεις – αμέσως κάτω από Banki-Moon] σήμερα το πρωί, είχε ένα καινούργιο όνομα, για εκείνον τον τύπο του ΟΗΕ τον RobertSerry μήπως στο έγραψα σήμερα το πρωί;…
Με άλλα λόγια, ο Feltman, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση ανατροπής ενός ηγέτη που ήταν φιλικός προς τη Ρωσία, του Assad (για να τον αντικαταστήσουν με τζιχαντιστές), ήταν τώρα σε περίοπτη θέση σε μια επιχείρηση για την ανατροπή ενός άλλου ηγέτη φιλικού προς τη Ρωσία, του Yanukovych (για να τον αντικαταστήσουν με τους Ναζί) (και η Ρωσία, φυσικά, δεν μπορεί να ανεχθεί είτε τζιχαντιστές είτε Ναζί, γι’ αυτό και προσπαθεί να τους εξαλείψει και τους δύο). (Και, στις 21 Νοεμβρίου 2014, οι ΗΠΑ ήταν η μια από μόλις 3 χώρες στον ΟΗΕ που καταψήφισαν ένα ψήφισμα για την καταδίκη της αναζωπύρωσης του ναζισμού και των αρνητών του ολοκαυτώματος. Η νέα, ναζιστική, αμερικανοποιημένη Ουκρανία, ήταν ένα από τα τρία διεθνώς φιλοναζιστικά καθεστώτα).
Το άρθρο του Wikipedia για τον “συριακό εμφύλιο πόλεμο“ λέει “Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου 2011” άρα αυτά τα δύο τεκμήρια, και τα δύο με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2011, προηγήθηκαν των “διαμαρτυριών” στη Συρία κατά ακριβώς 23 ημέρες.
Οι ηγέτες του Κατάρ είναι και οι ιδιοκτήτες του, η βασιλική οικογένεια Thani, οι οποίοι είναι οι κύριοι χρηματοδότες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι οποίοι από καιρό θέλουν να ανατρέψουν τον κοσμικό Assad και να τον αντικαταστήσουν με έναν φονταμενταλιστή σουνίτη ηγέτη σαν τον εαυτό τους.
Εδώ ο Feltman, στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, ενημέρωνε την Hillary (και τον διευθύνοντα σύμβουλο της, JakeSullivan), ότι είχε κανονιστεί μια συνάντηση σχετικά με το Κατάρ, το οποίο αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη των δεκάδων χιλιάδων τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν από τότε εισέλθει στην Συρία προκειμένου να ανατρέψουν και να αντικαταστήσουν τον Assad.
ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ: Η υπάρχουσα, μη αιρετική, ιδεολογικά κοσμική, συριακή κυβέρνηση, να αντικατασταθεί από τζιχαντιστές που θα ήταν ευγνώμονες στους Sauds, τους Thanis και τους αριστοκράτες των ΗΠΑ, για την εγκατάσταση τους στην εξουσία εκεί. Έτσι, οι ΗΠΑ και οι φονταμενταλιστές βασιλικοί σουνίτες σύμμαχοι τους, θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τον στόχο τους, που είχαν βάλει από το 1949, για την αντικατάσταση της κοσμικής κυβέρνησης της Συρίας, με μια σεκταριστική, έντονα φονταμενταλιστικήσουνιτική, η οποία θα επέτρεπε στις ΗΠΑ και τις εταιρείες πετρελαίου τους να μεταφέρουν με αγωγούς το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας και το φυσικό αέριο των Thani στην μεγαλύτερη ενεργειακή αγορά στον κόσμο, την Ευρώπη, εκτοπίζοντας τον τωρινό μεγαλύτερο προμηθευτή της Ευρώπης, την Ρωσία.
Αποκαλύπτεται από τα mailότι ο Brzezinski και ο Πρόεδρος Carter το 1979, πάλευαν για να τερματίσουν την Σοβιετική Ένωση. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που συνέβη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά το τέλος της ΕΣΣΔ το 1991, γιατί μετά το 1991 έχουμε μια ψυχοπαθή επίθεση κατά της Ρωσίας, επίθεση η οποία δεν έχει καμία απολύτως ιδεολογική δικαιολογία.
Ο Brzezinski είναι ακόμα μέρος αυτής της επιχείρησης, αλλά μόνο σαν μαζορέτα. Οι Bush, οι Clinton και ο Obama, είναι οι επιχειρησιακά ένοχοι σε αυτή την ψυχοπαθή επιθετικότητα, πρώτα να περικυκλώσουν την Ρωσία με εχθρικές δυνάμεις, μετά να στραγγαλίσουν την οικονομία της Ρωσίας, και, στη συνέχεια να κατηγορήσουν την Ρωσία για “επιθετικότητα” όταν η Ρωσία αναλαμβάνει αμυντική δράση κατά της Δυτικής επιθετικότητας – όπως η επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας.
http://www.analystsforchange.org/2016/09/email.html

Ε’. ΠΟΛΙΤΙΚΗ;ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
Το προσφυγικό ήταν ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα της συνάντησης μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν, χθες το απόγευμα στην Νέα Υόρκη,
Ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως η Ελλάδα είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής πως το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται με βάση όσων προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο. Επίσης, ο κ. Τσίπρας, είπε χωρίς να αναφέρεται στους οκτώ, ότι γενικώς οι εμπλεκόμενοι σε πραξικοπήματα δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα. Ήδη απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης ασύλου στους 3 από τους 8. Οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στην βάση που έχει τεθεί στην Σμύρνη, δηλαδή την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς με έμφαση στην σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης, και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους στην τοποθέτησή του για το προσφυγικό στην Σύνοδο των Ηγετών στα Ηνωμένα Έθνη, μιλώντας ξεκάθαρα για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τους τοίχους και τους φράχτες, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.
Τέλος σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν στην συνέχεια θα επισκεφθεί σχολείο της ομογένειας στην Αστόρια, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ύστερα θα υπάρξει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, έπεται ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ, και το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει η ομογένεια στο HarvardClub.
http://www.analystsforchange.org/2016/09/blog-post_861.html#more

ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΧΩΡΙΣΑΝ ΜΠΡΑΝΤ ΠΗΤ ΚΑΙ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ.

Αφήστε μια απάντηση