8/10/2016. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας

8/10/2016. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας

Μια καλαίσθητη, πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τον Μηχανικό Κόσμο, που ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, και την ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα, που περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά εκθέματα, πίνακες, φιλμ κ.α.

Ο Καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου, στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του Διονύση Κριάρη.

Ο κ. Μουσάς θα χαιρετίσει κατά την έναρξη του Φεστιβάλ εκ μέρους της Ελλάδας και του ΕΚΠΑ, σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, που θα γίνει στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Κύριας Βιβλιοθήκης στην οδό Λομονόσωβ 27, στη Μόσχα.

Read more: http://www.multi-news.gr/naftemporiki-michanismos-ton-antikithiron-sto-festival-epistimon-tis-rosias/#ixzz4MSoyFsaI

Αφήστε μια απάντηση