Δημήτριος Κοντογιώργος*: Μετανάστες και πρόσφυγες. Συνέπειες….

Οι διαφορές μεταξύ των φυλών, από πλευράς ηθών και εθίμων και θρησκευτικών,κυρίως, συναισθημάτων των κατοίκων των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου οδήγησαν και οδηγούν, πολλές φορές, σε συρράξεις μεταξύ των φυλών –φατριών μέσα στην ίδια χώρα. Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των λαών αυτών, καθώς και την ΄΄πενία΄΄-οικονομική κατάσταση αυτών(των λαών) εξ΄αιτίας της αδιαφορίας ήκαι μή ικανότητας λήψης κάποιων μέτρων από τους ισόβιους, συνήθως, ηγέτες των χωρών αυτών και της συσσώρευσης, σε πολλές περιπτώσεις, σ΄αυτούς( τους ηγέτες) του πλούτου της χώρας!

Ήταν επόμενο να δημιουργούνται και αντιστασιακές ομάδες κατά του καθεστώτος των ως άνω χωρών. Εξ΄αιτίας, συνεπώς, των ως άνω γεγονότων άρχισε να εκδηλώνεται το μεταναστευτικό κίνημα ομάδων πληθυσμού από χώρα σε χώρα προς αναζήτηση καλλίτερης τύχης και εξασφάλισης της ζωής τους λόγω και των πολεμικών συρράξεων! Το μεταναστευτικό κίνημα, βεβαίως, σήμερα δεν περιορίζεται μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου, των υπαναπτύκτων εν γένει χωρών, αλλά και σ΄άλλες χώρες του πλανήτη εξ΄αιτίας της παγκοσμιοποίησης , αλλά-και κυρίως-της οικονομικής κρίσης που ΄΄ενέσκηψε΄΄ παγκοσμίως την τελευταία και πλέον δεκατία.

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα διογκώθηκε ΄΄εν πολλοίς΄΄και εξ΄αιτίας των επεμβάσεων, κατά την άποψή μου, των ξένων δυνάμεων, που ΄΄τάραξαν τα νερά΄΄για τους δικούς τους λόγους, σε χώρες,όπως Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία κ.ά και των, συνεπεία αυτών των επεμβάσεων, ταραχών που επακολούθησαν σ΄ αυτές τις χώρες.

Οι περισσότεροι από τους ως άνω μετανάστες-΄΄εν πολλοίς΄΄ λαθρομετανάστες,οικονομικοί μετανάστες -και πρόσφυγες μετακινούνται με στόχο να φθάσουν σε άλλες χώρες (ΗΠΑ.Αυστραλία κ.ά) ή σε μιά ευρωπαϊκή χώρα. Ειναι γνωστές εξ΄άλλου οι βιαιοπραγίες και βιαιότητες του λεγόμενου ΄΄Ισλαμικού Κράτους΄΄ κατά του πολιτισμού,της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ανθρώπινης ζωής..Πολλοί από τους κατατρεγμένους πρόσφυγες,που γλίτωσαν από τα πυρά του πολέμου, της βαρβαρότητος και της ΄΄σφαγής΄΄ των αντιμαχομένων πλευρών, και πολλοί από άλλες χώρες μετανάστες-λαθρομετανάστες αναζητούν, μέσω της Μεσογείου κυρίως,μιά ασφαλή,ήρεμη ζωή στη χώρα μας ή μέσω της χώρας μας σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Πολλοί, ως γνωστόν, άφησαν και αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά της Μεσογείου… Το φιλότιμο του Έλληνα σε συνδυασμό με τις ΄΄πικρές΄΄ αναμνήσεις της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, δεν άφησε ασυγκίνητους τους Έλληνες ως προς την περίθαλψη των προσφύγων και ας είναι οι περισσότεροι εξ΄αυτών αλλόθρησκοι και όλοι τους βέβαια αλλοεθνείς! Από την άλλη πλευρά, βεβαίως, πρέπει να επισημάνομε ότι δεν μπορεί μόνη η χώρα μας ν΄αντέξει τ΄αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών.

Δεν μπορεί να ΄΄σηκώσει΄΄μόνη της αυτό το βάρος, πολύ δε περισσότερο, όταν η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης αρχίζουν να ΄΄σφραγίζουν΄΄ τα σύνορά τους… Αν κλείσουν τα σύνορά τους οι χώρες της Ευρώπης, όπως τούτο διαφαίνεται ήδη σε πολλές χώρες,τότε είναι βέβαιο,ότι ένας μεγάλος –ο μεγαλύτερος ίσως- όγκος μεταναστών-λαθρομεταναστών θα ΄΄εγκλωβισθεί΄, θα παραμείνει στη χώρα μας.Επί πλέον, οι ίδιες χώρες θα επαναπροωθούν,όπως ακούεται, στη χώρα μας όλους τους μη επαγγελματίες μετανάστες….

Τούτο σημαίνει, φοβούμαι, ότι το μεταναστευτικό θα εξελιχθεί σε πρόβλημα οξύτερο εκείνου της οικονομικής κρίσης, που ΄΄ενέσκηψε΄΄ από δεκαετίας στη χώρα μας! Και τούτο γιατί, εξ΄αιτίας της αθρόας μετακίνησης στη χώρα μας λαθρομεταναστών κυρίως, διαφαίνεται κατ΄αρχάς μιά ΄΄ολονέν΄΄ αυξανόμενη τάση βιαιοπραγιών και εγκληματικότητας ΄΄εν γένει΄΄,που ΄΄εξικνείται΄΄ από απλές διενέξεις-συρράξεις μεταξύ των μεταναστών, μέχρις διάπραξης ποικίλων άλλων εγκλημάτων,όπως κλοπές-διαρρήξεις, βιασμοί,φθορές ξένων περιουσιών και δολοφονικές ακόμα ενέργειες! Οι ΄΄ξενόφερτοι΄΄ δράστες στις εν λόγω ΄΄ποινικώς κολάσιμες΄΄ πράξεις,πολλές φορές συνεπικουρούνται, δυστυχώς, και από εγχώριους Έλληνες!

Πέραν των ως άνω , πιστεύω προσωπικά ,ότι είναι σφάλμα της Ελληνικής Πολιτείας η αποδοχή εγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και κυρίως, των λαθρομεταναστών – πολλοί μάλιστα των οποίων, φοβούμαι, δεν είναι καταγεγραμμένοι, ενώ κινούνται μάλλον ελεύθεροι – στα πλησίον της μικρασιατικής ακτής νησιά μας,για δύο, κατ΄εμέ, λόγους:

Πρώτον γιατί ο ΄΄Σουλτάνος΄΄ της γείτονος θα είναι περιχαρής…και Δεύτερον γιατί πλήττεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό ο τουρισμός των νησιών αυτών,με δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών! Εξ άλλου και πέραν της αυξανόμενης εγκληματικότητας, όπως μνημονεύεται ανωτέρω , είναι πλέον ή βέβαιο, ότι θα επέλθει εθνική αλλοίωση και του πληθυσμού της χώρας.

Και τούτο γιατί σύμφωνα με τον ήδη ισχύοντα νόμο, τέκνα μεταναστών- προσφύγων, που γεννώνται στη χώρα μας και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, έχουν δικαίωμα να΄ποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια! Κάποιοι εξ΄αυτών, βεβαίως, θα προσαρμοσθούν και θ΄αφομοιωθούν από το ελληνικό στοιχείο.Ενδεχομένως δηλ. θ΄ασπασθούν την θρησκεία μας –βαπτιζόμενοι χριστιανοί, αν δεν είναι ήδη-,θα υπακούουν και θα σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους κ. ά. Όμως δεν θα είναι και δεν μπορεί να είναι Έλληνες ως προς τη καταγωγή,την ιθαγένεια, να είναι δηλ. ΄΄αυτόχθονες΄΄(γηγενείς), ακόμα και να ομιλούν την ελληνική γλώσσα και ν΄ασπασθούν τη θρησκεία μας!

Ελληνας δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι! Ουδείς βεβαίως μπορεί ν΄ αποκλείσει περιπτώσεις αλλοδαπών, ανεξαρτήτως του αν αυτοί απέκτησαν ή όχι την ελληνική ιθαγένειαυπηκοότητα,να προβαίνουν σε ενέργειες και πράξεις εντός της χώρας μας εθνικιστικών τάσεων και εκδηλώσεων, που σχετίζονται με τη χώρα προέλευσής τους! Ένα προ καιρού παράδειγμα οι οκτώ ελληνοαλβανοί νεοσύλλεκτοι στο κέντρο εκπαίδευσης του Μεσολογγίου…! Με την ανεξέλεγκτη πλέον και αθρόα ΄΄εισβολή΄΄ μεταναστων-λαθροεταναστών, θα υποχρεωθούμε να ιδρύσομε πολλούς χώρους προσευχής (μουσουλμανικά τεμένη). Θα υπάρξουν γάμοι και άλλα κοινωνικά φαινόμενα μεταξύ Ελλήνων και Ισλαμιστών- πολλοί από τους τελευταίους μάλιστα, θα έχουν διπλή υπηκοότητα-, τα οποία θα είναι αντίθετα με τη θρησκεία μας και την ορθόδοξη πίστη μας!

Αναπόφευκτο είναι επομένως να υποστεί ΄΄βλάβη΄΄ και η θρησκεία μας και η γλώσσα μας.Ο Έλληνας ή η Ελληνίδα που θα συνάψει γάμο πχ με μουσουλμάνο μετανάστη,είναι ενδεχόμενο ν΄αλλάξει την ΄΄πίστη΄΄τουτης, ενώ θα υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να μάθουν και να ομιλούν την αραβική γλώσσα.Όλα αυτά είναι επόμενο να ΄΄κληροδοτηθούν΄΄και στους απογόνους … Με την ραγδαία αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού (αθρόες εισροές,ελληνοποιήσεις , γεννήσεις…) δεν θα επέλθει μόνο αλλοίωση, σε μεγάλη έκταση, του γηγενούς πληθυσμού, του ελληνικού στοιχείου, αλλά θα ανακύψουν και άλλα θέματα…!

Φοβούμαι ότι οι ΄΄ελληνοποιηθέντες΄΄ θα συγκροτήσουν οργανώσεις κατά εθνότητα , που με την πάροδο του χρόνου θα οργανωθούν σε κόμματα. Θα έχουν δηλ. δικαίωμα ΄΄εκλέγειν και εκλέγεσθαι΄΄! Θα έχομε στο ελληνικό κοινοβούλιο Μουσουλμάνους βουλευτές , ….,αξιωματική αντιπολίτευση και αργότερα –φοβούμαι- και κόμμα εξουσίας Μουσουλμάνων….! Τούτο σημαίνει ότι το ελληνικό στοιχείο, οι Έλληνες θα είμαστε μια μικρή μειονότητα στη δική μας χώρα….! Επιβάλλεται,λοιπόν, να περιορισθεί το ολονέν αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα .

Το πρόβλημα βεβαίως είναι όντως ΄΄δυσεπίλυτο΄΄. Προς τούτο, είναι ανάγκη ν΄αναμειχθεί ενεργά η Διεθνής Κοινότητα ( Ο.Η.Ε), η Ευρωπαϊκή Ένωση,της οποίας η χώρα μας είναι πλήρες κράτος-μέλος,και της οποίας(χώρας μας) τα σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαίκής Ένωσης καθώς και άλλοι Διεθνείς Οργανισμοί. Ο στόχος πρέπει να είναι, να πεισθούν οι Λαοί των χωρών του τρίτου λεγόμενου Κόσμου ,να παραμείνουν στις χώρες τους!

Προς τούτο απαιτείται-σε κάποιες, τουλάχιστον, χώρες- κάποιου είδους εκπαίδευση, εκδημοκρατισμός …Τούτο, βεβαίως, εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο, ενώ απαιτούνται και μεγάλα χρηματικά ποσά…. Ιδιωτικοί φορείς με υψηλά Funds (κεφάλαια) να επιληφθούν της αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών-όπου αυτές υπάρχουν- των εν λόγω χωρών( να γίνουν επενδύσεις δηλ.) προς όφελος βεβαίως των ιδίων φορέων, αλλά και των Λαών των χωρών αυτών, αφού οι πληθυσμοί τους θα μπορούν εργαζόμενοι να επιβιώνουν, ενώ οι χώρες τους θα έχουν και επί πλέον εισόδημα από την καταβολή φόρων .…

Αν, ως προς τη χώρα μας ειδικότερα, δεν επιλυθεί έγκαιρα και μεθοδικά, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, θα επέλθει αλλοίωση , δυστυχώς, όχι μόνο της πληθυσμιακής μας ΄΄οντότητας΄΄,όπως μνημονεύεται ανωτέρω,σε συνδυασμό μάλιστα και με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, με το δημογραφικό δηλ. πρόβλημα, αλλά(θα επέλθει αλλοίωση) και του θρησκευτικού συναισθήματος του Λαού μας και της γλώσσας μας,ενώ η εγκληματικότητα –λόγω και της κρίσης- θα πάρει ΄΄την ανιούσα΄΄… Η μείωση του γηγενούς πληθυσμού και η αλλοίωση -και ακόμα χειρότερα -η πιθανότητα απώλειας της γλώσσας, σε συνδυασμό με την αλλοίωση και της θρησκείας θα έχει ως συνέπεια την ραγδαία αλλοίωση ή –το και χειρότερο- την απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Και τότε… αλίμονό μας….!
* υποπτεράρχος (Ε) ε.α. Οκτώβριος 2018 

Αφήστε μια απάντηση