Blog

Αναστάσιος Μπασαράς*: Εκθεση και Τεκμηρίωση του Συνεδρίου:’Defence and Security:State of the Art Technology’

Αναστάσιος Μπασαράς*: Εκθεση και Τεκμηρίωση του Συνεδρίου:’Defence and Security:State of the Art Technology’

Αγαπητοί (ες) Φίλοι(ες)

Κατεβάστε ΕΔΩ! την Συνοπτική (130 σελίδες, pdf) Εκθεση και Τεκμηρίωση του Συνεδρίου ‘Defence and Security: State of the Art Technology’ , το οποίο έγινε το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή 3-4 Μαϊου του 2018 στην αίθουσα ‘Ιωάννης Καποδίστριας’ του Πολεμικού Μουσείου. 

Η Ολοκληρωμένη έκθεση περιέχουσα όλες τις παρουσιάσεις και σημειώσεις, καθώς και τα σαράντα Βίντεο των παρουσιάσεων θα αναρτηθούν στο Youtube και θα διατεθούν στο ακροατήριο από την 15η Ιουνίου, ένα ανά ημέρα (θα γίνεται, επίσης, ανάρτηση και στις ιστοσελίδες του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. και του ΣΑ.ΣΙ.)


Μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο, περισσότερα από 250 άτομα από όλα τα στρώματα των ενεργών πολιτών μας:

Σπουδαστές των παραγωγικών ΑΣΕΙ ΣΝΔ και ΕΛ.ΑΣ., Πτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί φοιτητές και Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ (ενεργά και εα). Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε η εμφανής απουσία Σπουδαστών της Σχολής Ικάρων, Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών της Αεροπορίας και Στελεχών των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Κέντρων της Πολεμικής Αεροπορίας -αν και ήταν προγραμματισμένοι να έλθουν με δωρεάν accommodation -. Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Εταιριών, Επίτιμοι Αρχηγοί όλων των Κλάδων των ΕΔ και ΣΑ, Πανεπιστημιακοί καθηγητές και κοσμήτορες, Διδάκτορες, Ερευνητές/Αναλυτές Μηχανικοί και Ενεργοί πολίτες, έγινε με εξαιρετική επιτυχία και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου για ένα διήμερο, από τις 09:00 της Πέμπτης (3/5) μέχρι τις 18:00 της Παρασκευής (4/5).

Ενα βαρυσήμαντο Επιχειρησιακό ‘Round’ Table Panel, τοποθετήθηκε, συζήτησε και απάντησε σε προκαθορισμένες – καλά επιλεγμένες- ερωτήσεις για τη σημασία και τη σπουδαιότητα της τεχνολογίας και της έρευνας στην άμυνα και ασφάλεια της χώρας καθώς και τη συνεισφορά στην οικονομία. Τον συντονισμό έκανε ο γενικός συντονιστής του Συνεδρίου Αναστάσιος Μπασαράς.

Ενα δεύτερο βαρυσήμαντο Τεχνολογικό ‘Round’ Table Panel, τοποθετήθηκε, συζήτησε και απάντησε σε προκαθορισμένες – καλά επιλεγμένες- ερωτήσεις. για τη σημασία και τη σπουδαιότητα της τεχνολογίας, της έρευνας, της εκπαίδευσης και των Logistics στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας καθώς και τη συνεισφορά της στην υποστήριξη και ενίσχυση της άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Τον συντονισμό έκανε ο δεύτερος συντονιστής του Συνεδρίου θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος.

Οι εισηγητές της ημερίδας, Υψηλόβαθμα Στελέχη της Αγοράς και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Διδάκτορες Αξιωματικοί και Μηχανικοί, Ακόλουθοι Αμύνης, Καθηγητές, Αναλυτές και Ερευνητές παρουσίασαν, ανέπτυξαν, συζήτησαν τα θέματά τους, κατά ένα εξαιρετικό τρόπο και με περίσσεια απλότητα και σαφήνεια.

Οι Συντονίστριές μας Συντόνισαν τους εισηγητές κατά ένα εξαιρετικό και δίκαιο τρόπο.

Ο Δεύτερος Γενικός Συντονιστής μας  Εργάστηκε σκληρά, συντόνισε και όργάνωσε άψογα όλες τις απαραίτητες δράσεις του Συνεδρίου κατά τη δεύτερη ημέρα.

Ο Πρώτος Γενικός Συντονιστής και Project Manager Επίσης, εργάστηκε σκληρά, προετοίμασε το όλο συνέδριο και συντόνισε και όργάνωσε άψογα όλες τις απαραίτητες δράσεις του Συνεδρίου και τις δύο ημέρες.

Την ημερίδα άνοιξε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γ.Δ. Αμυντικού Εξοπλισμού και Επενδύσεων: Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ, ώς εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος (Τομεάρχης Αμύνης ΚινΑλ) και οι βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ και Γιώργος Μαυρωτάς του ΚινΑλ,

Παραβρέθηκαν, επίσης, οι πρώην αρχηγοί: Κοσμάς Χρηστίδης Ναύαρχος ε.α. επίτιμος ΑΓΕΝ, Κωνσταντίνος Γκίνης Στρατηγός ε.α. επίτιμος ΑΓΕΣ.

Ο Επίτιμος ΥΓΕΕΘΑ Απχος εα. Γιώργος Σκαρλάτος, Οι πρόεδρος του ΕΣΜΑ Απχος ε.α. Ι. Κούτρας και του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Απχος Λαζάρου

Οι τέως πρόεδροι του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. Ηλίας Καζούκας Ασγος ε.α. και Γρηγόρης Δεμέστιχας Αντιναύαρχος ε.α. Πολλοί καθηγητές πανεπιστημίων, ανώτατοι αξιωματικοί των ΕΔ και ΣΑ.

Ετιμήθησαν με αναμνηστικά όλοι οι χορηγοί, τα μέλη των δύο πάνελ, οι εισηγητές και εισιγήτριες μας καθώς και οι γενικοί συντονιστές μας.

*Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, Σύμβουλος Δ/Σ ΣΑΣΙ

Αφήστε μια απάντηση