Δημήτριος Κατελούζος*: Ηλεκτρικά Αεροσκάφη! Είναι Εφικτό;

Δημήτριος Κατελούζος*: Ηλεκτρικά Αεροσκάφη! Είναι Εφικτό;

Στα μέσα του Ιανουαρίου, ακούστηκε η είδηση ότι η Τζέιν Φόντα, 82 ετών πλέον, συνελήφθη από την αστυνομία της Ουάσινγκτον για τρίτη φορά, λόγω υπερβολών στα πλαίσια ακτιβιστικής κίνησης!

Ψάχνοντας την είδηση λίγο περισσότερο, βρήκα ότι πράγματι η Τζέιν Φόντα μετακόμισε στην Ουάσιγκτον όπου και παρέμεινε για ένα διάστημα και δημιούργησε την ομάδα “Fire Drill Friday”.

Την ομάδα αυτή, ομάδα ακτιβισμού κατά της “κλιματικής αλλαγής”, ίδρυσε η Φόντα “εμπνεόμενη από την Γκρέτα Τούνμπεργκ” και για έξη συνεχόμενες Παρασκευές, συγκέντρωνε έναν αριθμό ομοϊδεατών της και διοργάνωνε ομιλίες και πορείες προς το Καπιτώλιο.

Μερικές από τις εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάποια όρια και η ηθοποιός κατέληξε ισάριθμες φορές στο τοπικό κρατητήριο.

Θα το θεωρούσα ανούσια σαν είδηση, αλλά εξετάζοντας τις φωτογραφίες των εκδηλώσεων παρατήρησα ότι ορισμένοι από τους διαμαρτυρομένους κρατούσαν κάτι περίεργες για μένα πινακίδες (πλακάτ στα ελληνικά), όπως “STOP THE MAGLEV” και “NO NEW FOSSIL FUELS” ˙ περίεργες, γιατί δεν φαινόταν να έχουν κάποια λογική συνοχή.

Κάποια από αυτές τις πινακίδες μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μια και το θέμα μου ήταν τελείως άγνωστο.

Η πινακίδα έγραφε: “GREEN NEW DEAL NOW!”. Το μήνυμα κέντρισε την περιέργειά μου ….

 

και έψαξα να μάθω τί είναι αυτό το “GREEN NEW DEAL”.

Ανακάλυψα λοιπόν ότι το “GREEN NEW DEAL” είναι ένα μανιφέστο, ή αν θέλετε, πρόταση σχεδίου νόμου, της βουλευτού των δημοκρατικών στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης Alexandria Ocasio-Cortez. Το σχέδιο αυτό, προβλέπει την μετεξέλιξη των ΗΠΑ σε περιοχή απελευθερωμένη από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κάτι από Αργυρούπολη μου θύμισε αυτό !) μέσα στα επόμενα 10 χρόνια (!!) χωρίς όμως την χρήση πυρηνικής ενέργειας (!!!). Για το σκοπό αυτό προτείνει πολλά μέτρα, ορισμένα των οποίων είναι:
➢ η ενεργειακή αναβάθμιση όλων ανεξαιρέτως των κτιρίων εντός της επικράτειας!
➢ η κατάργηση όλων των οχημάτων που κινούνται με μηχανές εσωτερικής καύσεως!
➢ η αντικατάσταση των αεροσκαφών από τρένα υψηλής ταχύτητας! (πως αυτό ταιριάζει με το “STOP THE MAGLEV” που κρατά ο άλλος κύριος δίπλα, με ξεπερνάει!)
➢ η πλήρης οικονομική εξασφάλιση όλων όσων είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι για εργασία! (αυτό το “απρόθυμοι” το διέγραψε εσπευσμένα μετά από το σχετικό “κράξιμο” στα social media!)

PDF 

Αφήστε μια απάντηση