ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ Ο FRONTEX ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ Ο FRONTEX ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ Ο FRONTEX ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ, υπήρξε, μακράν, η μεγαλύτερη αποτυχία της Εξωτερικής Πολιτικής της Ενώσεως. Απετέλεσε όχι μόνον ένα πολιτικό Βατερλώ, αλλά, έθεσε σε άμεσο και μεγάλο κίνδυνο τόσο την ενότητα της ΕΕ, όσο και την συνέχιση της διατηρήσεως, στο μέλλον, της θρησκευτικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής συγκροτήσεώς της.

Από το 2011 και μετά, λόγω του εμφυλίου πολέμου στην Συρία άρχισε η εμφάνιση ανεξέλεγκτων ροών εκατομμυρίων μεταναστών, αρχικά προς την Τουρκία και, στην συνέχεια, μέσω αυτής και προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτή την εξέλιξη, η ΕΕ, διέπραξε το λάθος να τείνει «ευήκοον ους» στις κραυγές της ευρωπαϊκής Αριστεράς ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και «δεν θα κάνουμε την Ευρώπη φρούριο», να υποκύψει στις πιέσεις που ασκούσε αυτή και να επιτρέψει την «εισβολή» σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, εκατομμυρίων προσφύγων όχι μόνον από από την Συρία αλλά και από χώρες που δεν είχαν σχέση με τον συριακό εμφύλιο (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, χώρες της Αφρικής).

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των πραγματικών προσφύγων, παρεισέφρησαν και πολλές χιλιάδες φανατικών  Μουσουλμάνων, εγκληματιών, διεθνών δολοφόνων, τρομοκρατών του ISIS, πρακτόρων ξένων Δυνάμεων και διεθνών εξτρεμιστών. Όταν οι χώρες της Ευρώπης αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν, αψήφησαν την Συνθήκη Σένγκεν, έκλεισαν τα χερσαία τα σύνορά τους και προσπάθησαν να ελέγξουν και τα θαλάσσια, αναβαθμίζοντας, από το 2016, τον FRONTEX (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής), ο οποίος θα συνέδραμε τις παράλιες χώρες στον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων τους. Η πολιτική αυτή είχε ως συνέπεια, να παραμείνουν ως πύλες εισόδου των προαναφερθέντων «μεταναστών», στην Ευρώπη, πρωτίστως η Ελλάδα και, δευτερευόντως, η Ιταλία. Παράλληλα, ανέχθηκαν την Τουρκία να διοχετεύει, στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά,  εκατοντάδες χιλιάδων παρανόμων μεταναστών.

Λάθος ή συμπαιγνία;

Την Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, άρχισε η ανάπτυξη Δυνάμεων του FRONTEX (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής) στα σύνορα της Ελλάδος με τα Σκόπια, προκειμένου να συμβάλει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των συνόρων της γειτονικής χώρας σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές και την αντιμετώπιση της παράνομης μεταναστεύσεως.

Η εξέλιξη αυτή, η οποία, προφανώς, έγινε με την συγκατάθεση, ή έστω την ανοχή της ελληνικής Κυβερνήσεως και χωρίς να προβληθεί ιδιαίτερα από τα ελληνικά ΜΜΕ γεννά, όπως είναι επόμενο, τα εξής εύλογα ερωτήματα.

          Ήταν μία ακόμη αποτυχία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, ένα ακόμη αβίαστο λάθος, ή μία ακόμη σκόπιμη ενέργεια της ελληνικής κυβερνήσεως; Ποια αναγκαιότητα επέβαλε την ανάπτυξη των Δυνάμεων του FRONTEX στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα; Από ποιες μεταναστευτικές ροές, από ποια εισβολή παρανόμων μεταναστών κινδυνεύουν τα Σκόπια; Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι Σκοπιανοί θεωρούν πως κινδυνεύουν από φανατικούς παράνομους μετανάστες με μουσουλμανικό θρήσκευμα, ή τρομοκρατική δραστηριότητα, οι Δυνάμεις του FRONTEX θα έπρεπε να αναπτυχθούν στα σύνορα με το Κόσοβο και όχι με την Ελλάδα.

Συνεπώς, δεν χρειάζεται να σπαταλήσουμε μεγάλη ποσότητα φαιάς ουσίας ώστε να αντιληφθούμε ότι η εγκατάσταση του FRONTEX στα Σκόπια επιδιώκει να αποτρέψει την μετακίνηση παρανόμων μεταναστών από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ευρώπης και να τους εγκλωβίσει στην χώρα μας. Σίγουρα δεν έχουν διαγραφεί από την μνήμη μας τα επεισόδια στην Γευγελή.

Επιπτώσεις για την Ελλάδα από την μόνιμη εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών

Δυστυχώς, από το 2015 και μετά, αφού όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις  αποδέχθηκαν να μετατραπεί η Ελλάδα αρχικά, σε χώρο απλής σταθμεύσεως εκατοντάδων χιλιάδων παρανόμων εισβολέων – μεταναστών, τελικά, αποφάσισαν να την κάνουν χώρο μόνιμης εγκαταστάσεώς τους. Κάνουν ελάχιστες επαναπροωθήσεις, χορηγούν αφειδώς πολιτικό άσυλο και την ελληνική ιθαγένεια, η δε παρούσα κυβέρνηση τους στεγάζει σε σύγχρονα οικήματα, και τους εγκαθιστά ακόμη και σε περιοχές ευαίσθητες για την Εθνική μας Άμυνα (Έβρος, Νησιά), με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική Άμυνα και Ασφάλεια. Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ότι, εγκαθιστώντας τους σε οργανωμένες δομές στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δημιουργεί, στην πράξη, κάτι ανάλογο με τους παλιούς Τουρκοκυπριακούς θύλακες στην Κύπρο. Όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια των Επιχειρήσεων της εισβολής, οι θύλακες αυτοί όχι μόνον φιλοξενούσαν και προστάτευαν Τούρκους πράκτορες, δολιοφθορείς και τρομοκράτες, όχι μόνον υποδέχθηκαν τους Τούρκους Αλεξιπτωτιστές και άλλες Δυνάμεις των εισβολέων, αλλά, υποχρέωσαν τις ελληνικές Δυνάμεις να προσπαθήσουν να τους εξαλείψουν, οπότε διέσπασαν τις προσπάθειές τους και τις εμπόδισαν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις Δυνάμεις της εισβολής.

Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν με τις δομές στο Έβρο και τα Νησιά, τις οποίες, οι Τούρκοι θα έχουν ήδη μετατρέψει, σε προγεφυρώματα και οι αμυνόμενες Δυνάμεις μας θα απαιτηθεί, ταυτόχρονα με την απόκρουση των εισβολέων, να εξαλείψουν τα προαναφερθέντα προγεφυρώματα. Σ’ αυτά  όμως θα υπάρχουν και γυναικόπαιδα, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί η χώρα μας ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου, διότι βομβαρδίζει αμάχους. Τότε, θα έχει να  αντιμετωπίσει και την παγκόσμια κατακραυγή, καταλλήλως υποδαυλιζομένη από την Τουρκία.

Ακόμη χειρότερα, χορηγώντας, άκριτα, εύκολα και με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική ιθαγένεια στους παρανόμους μετανάστες, που μένουν μονίμως στην Ελλάδα, χρηματοδοτώντας τους και, γενικά, ανεχόμενες κάθε παραβατική συμπεριφορά τους, οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν ήδη πυροδοτήσει μία βραδυφλεγή βόμβα η οποία απειλεί να καταστρέψει τις επόμενες γενεές. Διότι, σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα και την αθρόα μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό, θα μετατραπούν σε μειοψηφία στην χώρα μας. Όμως, αυτό απαιτεί η ΕΕ και σε αυτό, οι ελληνικές κυβερνήσεις, υπακούουν, δυστυχώς, χωρίς αντίρρηση, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν. Η παραπάνω συμπεριφορά, οφείλεται σε υλοποίοηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, έστω και αν αυτές, δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα. Συνεπώς, επιβάλλεται, όσοι αγαπούν την Ελλάδα και ενδιαφέρονται για την επιβίωσή της, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αποφασιστικά και, με πολιτικά μέσα. Ει μη τι άλλο, οι επερχόμενες εκλογές παρέχουν την ευκαιρία να αποδοθούν τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι» και να ασκηθεί πίεση ώστε να αναθεωρηθούν οι εσφαλμένες πολιτικές και πρακτικές του κράτους που δολοφονεί το έθνος.

 

Αθήνα 27 Απριλίου 2023

Γεώργιος Επιτήδειος

Αντγος ε.α